Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

nimic incurajator

cristi180
post 6 Mar 2011, 21:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut stimati domni.Mi-am luat de curand un kangur din 2002 1,5 dci de 65 cp.Am luat-o pentru ca imi place spatiul pe care il are ,este cu locuri si se pot si rabata scaunele,am nevoie de treaba asta.Estetic masina e ok.
Buuunn,dar desi am evitat sa iau unul pe motorina (eu am avut numai pe benzina,printre care si un r18) am ajuns sa iau motorul asta.Are 155 000 km si mi-a fost recomandat de o cunostinta.
Buuuuuun,dar...din cate am citit pana acum pe forum despre diesel-urile astea deja imi pica orice speranta ca nu o sa am treaba cu el si mai ales cand am vazut costurile posibile deja imi vine rau.Precizez ca am avut si un mercedes c 180 pe benzina iar la costuri de intretinere e mic copil pe langa motoarele astea..As avea cateva intrebari la cei care au timp si cunostinte si nu in ultimul rand bunavointa de a-mi raspunde:
--Ce fel de injectie este bosh sau delphi ca pe logan?
--scoate un pic de fum alb numai cand se incalzeste motorul la rece nu scoate fum.Din ce cauza ar putea fi? cunostinta cu pricina mi-a zis ca e de la nustiuce garnituri de la supape.Precizez ca am pus-o pe tester si turbina si pompa sunt in parametrii normali.
--tot la tester a indicat supapa sau senzorul egr cu valoare 0. Ce poate sa insemne?
-- trebuie sa-i schimb distributia daca sunteti careva de prin cj si puteti sa imi recomandati pe cineva m-as bucura.
Va multumesc anticipat si sper sa ma folosesc de ea ca imim place si sper sa imi schimb atitudinea asta pesimista in privinta diesel-urilor.

6 Mar 2011, 21:15:
A si inca ceva. Pe langa injectorul de catre baterie se vede o substanta de culoare maronie destul de groasa si tare parca ar fi smoala intarita dar mai deschisa un pic la culoare ,ce minune mai poate fi si asta?
Merci.

7 Mar 2011, 12:58:
Nici un mester sau ceva pareri pe tema asta?sau vreo trimitere undeva daca s-a mai discutat.
Merci.

This post has been edited by cristi180: 7 Mar 2011, 12:58

--------------------
daewoo tico - cj 06 cko 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
baciudibaciu
post 17 Mar 2011, 17:57
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Ma opresc doar la punctul cu distributia : sunt in Cluj destule service-uri pentru Dacia unde ptoi schimba cureaua,sau/si distributia completa,formata din pompa de apa intinzator si curea .
la un prieten lucrarea te costa cam 300 lei cureaua +manopera.La service in jur de 1400 lei -dar ai garantia lucrarii si a pieselor

--------------------
Renault Kangoo 15dci ARO 10-4 - b55fux 2003
+
cristi180
post 19 Mar 2011, 01:24
Post #3

Membru incepator

Merci de sugestie ,am reusit deja sa schimb distributia cost chit cu pompa de apa 500 lei in rate de la un magazin,manopera 220 lei cu garantie,am schimbat placutele fata ,tamburi spate ,curea alternator si garnitura capac culbutori cu 130 lei tot cu garantie la un service mai mic,dar e ok,aa si schimbul de ulei cu filtru de ulei si schimb si filtru de aer tot in banii astia.

--------------------
daewoo tico - cj 06 cko 1999
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 14:24
Dacia