vopsire bara, vreau sa imi vopsesc singur bara
![]() ![]() ![]() |
vopsire bara, vreau sa imi vopsesc singur bara
HHF |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 4 May 04 ![]() |
Attached thumbnail(s) meg1_bara_1.jpg ( Size: 291.28k ) Number of downloads: 3995 |
||
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu trebuie musai curatata pana la plastic. Se matuieste actuala vopsea cu smirghel, se chituieste bara in locurile unde este deteriorata (daca are zgarieturi adanci in plastic etc). Dupa ce se intareste chitul (de obicei se intareste foarte repede) se finiseaza cu smirghel fin si apa. Se spala apoi si se degreseaza suprafata pentru vopsit. Se dau 2 maini de primer pentru plastic dupa care se dau 2-3 maini de vopsea la intervale potrivite de timp, pentru a permite straturilor de vopsea sa se usuce. La final se da 1-2 straturi de lac si se lasa la uscat minim 24 de ore, intr-o incapere aerisita si ferita de praf, insecte sau alte impuritati.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
HHF |
![]()
|
merci pt raspunsuri!
ce specificatie trebuie sa aiba smirghelul (500,1000)? am citit undeva ca se freaca cu smirghel de 600 si dupa aceea, cand se simte ca s-a netezit foarte bine suprafata se trece la cel de 1000. am gasit si aici ceva, dar recomanda smirghel de 80. cred ca e o greseala http://www.ehow.com/how_7577590_prep-plast...repainting.html |
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
HHF |
![]()
|
se mai da cu primer daca ramane un strat de vopsea veche?
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
da, se da cu primer daca nu vrei sa ti se cojeasca vopseaua.
|
--------------------
Renault
|
florintija |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 23 September 11 ![]() |
QUOTE(HHF @ 9 Apr 2012, 18:00) se pricepe cineva sa ma indrume pentru a vopsi aceasta bara in alta culoare? ce operatiuni trebuiesc urmate si cu ce echipamente? trebuie sa o curat pana la plastic? nu as vrea ca la curatare sa se deterioreze prea mult suprafata pentru a arata cat de cat bine in cazul in care nu reusesc sa o vopsesc cum trebuie. multumesc! din start iti spun ca nu sunt vopsitor de meserie dar am facut o lucare de genul pe plastecele de la motocicleta si au iesit excelent a doua oara ![]() ![]() |
--------------------
renault
megane 3
2009 coupe
|
|
HHF |
![]()
|
m-am gândit să nu mai cumpăr primer adeziv pt bară. Voi șmirghelui vopseau cu 600 cât de cât, fără să ajung la negru apoi o voi degresa. Am cumpărat 400ml de spray vopsea făcută la culoare, sper să ajungă 2-3 straturi și apoi cu lac.
Poate nu va sari vopseaua dacă nu aplic primer. |
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Parerile sunt impartite... sunt vopsitori care spun ca daca bara a mai fost vopsita nu mai este nevoie de primer si sunt vopsitori care spun ca trebuie primer chiar daca a mai fost vopsita.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se matuieste vopseaua veche cu 1000-spre 2000 apoi daca sunt reparatii se foloseste chit de plastic+spritz chit.
Folosirea de primer este obligatorie pentru un plastic nevopsit si are rolul de a face priza intre plastic si vopsea. Curatenia din timpul lucrarii se"vede"la final in executia vopselei. @+ This post has been edited by espacern: 11 May 2012, 16:13 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(HHF @ 10 May 2012, 21:56) Iti spun din experienta ca va sari, mai ales in zone "critice" cum sunt colturile spoilerului, zonele care vor fi in contact cu celelalte elemente gen grile, carenaje aripi, etc. Apoi lacul daca-i tot la spray, minim 3 maini de lac, dar cu siguranta vor trebui mai multe...4-5. Iar despre granulatia smirghelului, dupa aplicarea primerului, foloseste de 1500-2000 evident cu apa, 600-800 folosesti initial daca bara prezinta imperfectiuni/zgarieturi. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
HHF |
![]()
|
treaba e ca nu am gasit doar smirghel de 500-600.
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
alexmoisescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 28 April 12 ![]() |
Recomand solutia alternativa - colantarea. Sta bine de tot pe bare colantul, nu sare, nu se zgarie asa de rau ca vopseaua - si te costa muuuuuult mai putin - daca vrei culoare normala (lucioasa) te costa cam 20-30 ron pentru o bara si daca vrei metalizat o sa fie cam 35-45 ron. De pus, poti sa-l pui si singur daca n-ai ce face, dar daca nu ai timp de pierdut nu cred ca o sa te coste manopera mai mult de 30-40 ron
|
--------------------
Renault
Megane
Sedan DCI 07
|
|
HHF |
![]()
|
se fac colantari cu o vopsea particulaizata? eu nu prea am vazut.
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Da, stiu, e topic vechi dar...
Pana acum am retusat doar o singura data bandourile si mi-a iesit excelent, vopsea cu lac la spray, repere mici, nu ai cum sa gresesti. Bara spate a fost facuta la un atelier si dupa nici un an vopseaua de pe bandouri a cam inceput sa dispara in portiunile superioare. Zic stai asa ca le repar eu, Au iesit ca din fabrica. Partea naspa e ca m-am incumetat sa vopsesc si bara din cauza unor mici zgarieturi.\ Am demontat-o de pe masina, am scos toate elementele, am matuit bara, am aplicat grund filler la spray dupa ce am chituit micile imperfectiuni, am lasat sa se usuce apoi am slefuit cu P1500 pana cand a iesit ok. Am facut cateva tuburi de spray dupa culoarea masinii (Noire Nacre 676), am aplicat 2 straturi mai generoase apoi am asteptat sa se usuce. Problema aici a inceput: am folosit spray la tub (Sinto si inca unul) si cu ambele aparea lqacul ca o ceata, nu devenea lucios. Am incercat 2-3 straturi succesive dar fara rezultat, parea ca e gazata cu ceva albicios. Am ras tot, am aplicat din nou vopsea si am lasat-o asa.. Intrebari: vopseaua e pe baza de apa din cate stiu, lacul trebuie pe baza de solvent? Vopsitorul care a facut-o in trecut a zis ca solvent. De ce oare ceata aia la final? Nu a avut presiune sprayul, duza prea mare??? Ce ma sfatuiti sa fac? Stiu, e reper mare... Sa incerc 1-2 maini de lac si eventual retusare cumva prin polishare? Sa ma rog de ala sa imi dea doar cu lac dupa ce abrazeaza putin? De ce nu a devenit lacul stralucitor? Eu am facut asta in cateva ore, el a zis ca ii ia 3-4 zile, am demontat bara si am montat-o in 30 de minute in total. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Probabil nu era temperatura ideala si umiditate ridicata iar tubul de lac era rece. Trebuia sa incalzesti putin tubul in apa calda inainte de aplicare.
Poti incerca un machine polish sa vezi daca se imbunatateste. Daca nu e nici o schimbare trebuie matuit cu smirghel fin cu apa si apoi aplicat un nou strat in conditii mai bune de temperatura si umiditate scazuta. Recomand sa incalzesti tubul de lac inainte de folosire. |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 18:09 |