Plangere impotriva PV constatare contraventie, Proceduri etc.
![]() ![]() ![]() |
Plangere impotriva PV constatare contraventie, Proceduri etc.
Executron |
![]()
|
||
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|||
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Stiu ca e amuzant, dar omul s-a panicat, ce sa-i fac.
Colac peste pupaza, serviciul lui depinde de detinerea unui permis de conducere. :| In orice caz, plata amenzii nu duce la decaderea din dreptul a ataca actul. |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Dosarul plangerii contine 2 exemplare din urmatoarele acte:
- copie xerox act de identitate - copie xerox proces-verbal de contraventie - plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei PS: am sters din greseala postul anterior.. ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
RA OUG 195 (HG 1391/2006)
Art. 52. – (1) Semnalul de culoare rosie interzice trecerea. LE: Click! This post has been edited by Madriann: 5 Jul 2010, 16:59 |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
oops, ghinion atunci
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Da...dar daca depinde painea lui de acest permis, eu unul, as incerca o cerere de schimbare a sanctiunii....poate da de un judecator mai milos.
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Executron |
![]()
|
Ooops
![]() Nu inteleg de ce politistul a scris acolo "art. 52/1 OUG195/2002 Rep" si nu a scris regulamentul de aplicare a OUG-ului ca sincer habar n-aveam daca nu imi ziceati voi. Mie tot mi se pare o problema de redactare a PV-ului fiindca la sanctiunea aplicabila a scris tot "art. 100/3/d OUG 195/2002" si de data asta chiar se verifica cu OUG-ul si NU cu regulamentului de punere in aplicare. ----- Oricum eu ii redactez o plangere, capat de cerere subsidiar inlocuirea sanctiunii cu sanctiunea avertismentului. Asta e.... sta prost cu banii si nici de un avocat calumea n-are bani. Asa ca m-a gasit pe mine ![]() |
--------------------
VW Passat
|
Madriann |
![]()
|
OUG 195/2002
ART. 100 (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice: ................... 3. nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare; Click! LE: Nu mai citi printre picaturi si nu te mai repezi la primul OUG pe care-l vezi. In marea majoritate, abaterile le gasesti in RA OUG 195/2002 si sunt sanctionate conform OUG 195/2002. Asa le cauti...sunt doua legi diferite. Referitor la "contestare", e vorba aia - capul plecat, sabia nu-l taie. Fa contestatia in asa fel incat sa admita faptul ca a gresit (3-4 randuri), dar ca rogi respectuos instanta sa ia in calcul pericolul social redus si alte circumstante atenuante in urmatoarele 20-30 de randuri. Adauga la sfarsit greaua situatie familiala, o adeverinta de salariu, una de somaj, certificatele de nastere ale celor 10 copii si ROAGA judecatorul sa-i comute pedeapsa in avertisment. vorba dulce face minuni. Motiveaza cererea in temeiul OG2 (e undeva un articol de lege prin care doar instanta, in functie de pericolul social si circumstante atenuante, poate face acest lucru). This post has been edited by Madriann: 5 Jul 2010, 17:32 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Executron |
![]()
|
S-a facut
![]() ![]() Personal mi se pare o abatere de la regulile de intocmire a PV-ului sa nu se mentioneze exact actul normativ la care face referire. Ce sa inteleg din 2 cifre mazgalite acolo? Eu unul nu inteleg ca abaterea o caut in RA OUG 195/2002 iar sanctiunea in OUG 195/2002. Eu ma gandeam sa fac mai agresiv si sa contest redactarea PV-ului (actul normativ va asigur ca e 90% ilizibil) precum si alte abateri de la intocmirea sa (precum faptul ca nu a fost atentionat ca are dreptul sa faca obiectiuni). DAR poate ai dreptate. Am gasit OG2/2001 si pe ce voi baza cererea Art. 7. - (1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale. (2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa. (3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune. si art. 5 alin. 5 (5) Sanctiunea stabilita trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite. This post has been edited by Executron: 5 Jul 2010, 17:46 |
--------------------
VW Passat
|
Madriann |
![]()
|
Bravo...cauta si articolul in care specifica faptul ca doar instanta poate schimba sanctiunea.(pentru ca de aia apari in fata judecatorului).
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Executron |
![]()
|
P.S. Ce tara si ce justitie avem cand regimul contraventiilor e reglementat de OG-uri si OUG-uri.... No comment.
|
--------------------
VW Passat
|
semit |
![]()
|
hai lasa ca daca prietenul tau nu trecea pe rosu.. era totul bine si frumos
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Executron |
![]()
|
El zice c-a trecut pe galben
![]() |
--------------------
VW Passat
|
semit |
![]()
|
ca noi toti de altfel nu.. pe ce culoare ai trecut.. era foaaaaarte putin galbeeeen sefuleee
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Executron |
![]()
|
Ms mult tuturor pt sprijinul acordat.
Va voi tine la curent cu procesul si, bineinteles, deznodamantul! |
--------------------
VW Passat
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
se scoate prietenul, ca maine-poimaine incepe vacanta judecatoreasca
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
cred ca ati facut o prostie. judecatorul va putea da avertisment in loc de amenda, dar nu va putea anula retinerea procesului verbal. ca legea nu lasa loc de intors. are doar optiunea de a lua permisul, nu si aia de al lasa. ji judecatorul are multe drepturi, dar intre limitele legii. daca ai recunoscut fapta, permisul e sigur luat. singura sansa sa ramana cu el era cu martori.
oricum daca ia permisul inapoi eu ii recomand sa nu il mai duca chiar daca pierde. si musai sa faca recurs. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Aerius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 1 April 09 From: Bukarestburg ![]() |
I se va da termen la sfarsitul anului cel mai probabil, daca nu chiar prin ian 2011. Poate pana atunci poate isi gaseste alt servici sau isi ia concediu o luna
This post has been edited by Aerius: 5 Jul 2010, 20:05 |
--------------------
Cannondale
CAAD12 2019
Renault Megane RS 2020
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
daca face ce i-am spus, sunt sanse mari sa ramana cu permisul in buzunar
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Executron |
![]()
|
Martori nu au existat si nici nu se pune problema marturiei mincinoase.
Din fericire la serviciu are noroc de un sef foarte permisiv si colegi de treaba care au inteles ca se mai intampla lucrurile astea. |
--------------------
VW Passat
|
studioworks |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 2 February 10 From: de aici ![]() |
Daca vreau sa fac o contestatie impotriva PV in care mi se retine permisul si eu nu il am la mine sa-l predau agentului pe loc, se poate sa tin permisul la mine pe perioada solutionarii contestatie si apoi dupa aceea sa-l predau daca nu castig ?
Cica tre sa-l predau in termen de 5 zile de la data... si apoi intra in vigoare cele 15 zile. This post has been edited by studioworks: 12 Jul 2010, 12:55 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 editia cu frana de mana supt bord
|
|
ionutzxxx |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 30 December 08 From: Bucuresti City ![]() |
eu nu inteleg ce atatea regrete si pe urma contestatii. A TRECUT PE ROSU = PERMIS LUAT ! a gresit plateste si gata, daca nu trecea si era atent totul era bine si frumos. din cauza trecerii pe ROSU apar blocajele in tot Bucurestiul asta ca sunt numai baieti din astia destepti care forteaza si pe urma domne sa vina Politia sa ne dirijeze ca noi nu respectam niste reguli elementare de circulatie si de bun simt pana la urma!
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
2007/Privilege
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(studioworks @ 12 Jul 2010, 13:54) Daca vreau sa fac o contestatie impotriva PV in care mi se retine permisul si eu nu il am la mine sa-l predau agentului pe loc, se poate sa tin permisul la mine pe perioada solutionarii contestatie si apoi dupa aceea sa-l predau daca nu castig ? Cica tre sa-l predau in termen de 5 zile de la data... si apoi intra in vigoare cele 15 zile. din ce stiu eu, daca nu predai permisul in 5 zile perioada se prelungeste. dar din moment ce contesti PV-ul, scoti certificat de grefa, te duci cu el la politie si or sa-ti dea inapoi permisul. daca pierzi procesul, il dai inapoi ![]() |
-------------------- |
|
studioworks |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 2 February 10 From: de aici ![]() |
sau mai bine nu il dau inapoi si merg atent 60 de zile.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 editia cu frana de mana supt bord
|
|
Executron |
![]()
|
Am promis ca revin cu deznodamantul si am revenit, chiar daca mai tarziu.
![]() Pana la urma nu s-a depus nicio plangere deoarece prietenul respectiv, dupa ce-a discutat cu colegii sai, a decis ca acum e cea mai buna perioada in care sa fie lasat fara permis ![]() Multumesc pentru sustinere si sfaturi!! Pentru cei care insista ca merita pedeapsa pentru trecutul pe rosu VA ASIGUR ca nu a trecut pe rosu, ci pe galben, politistii respectivi stand acolo "la spaga". Asta a fost, topicul poate ramane deschis daca se doreste. |
--------------------
VW Passat
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
nu inainte de a-ti multumi ca ne-ai asigurat ca amicul a trecut pe galben si nu pe rosu - saracul mititel!
bai ză uei, mai nou (de fapt mai vechi) si trecutul pe galben se sanctioneaza cu saltarea permisului si inca ceva, legat de aia care stateau acolo "la spaga": au saltat cumva permisul vreunuia care a trecut pe verde? nope! so kiss the permis bye-bye! da' unu' n-ar incepe un topic sau o istorioara de asta cu "am fost un nesimtit" sau "am fost dobitoc" sau "m-a mancat in ciur" si am trecut pe galben/rosu - toti vin si se plang ![]() n-am vazut pe unu' sa zica "asa-mi trebuie" This post has been edited by crisolro: 4 Aug 2010, 15:20 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
ai putea sa invoci un articol care sa arate faptul ca trecutul pe galben se sanctioneaza cu suspendarea permisului?
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Doua semafoare trecute pe rosu adica era aproape galben dar s-a transformat in rosu ,in bucuresti pe b-dul xxxx ca nu stiu care era m-au costat 150 lei. Cam asta insemna sa stea la spaga chiar si cu loganul MCV ala la care nu se poate sterge inregistrarea cica.
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.678 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE bai ză uei, mai nou (de fapt mai vechi) si trecutul pe galben se sanctioneaza cu saltarea permisului Serios? De aia galbenul ala care de fapt e portocaliu (rosu plus verde, bai za uei) e pus la semafor, ca sa nu-ti salte vreun berbece permisul pentru ca tocmai cand treceai tu s-a schimbat semaforul in rosu. Tu crezi ca te poti opri in 5 m chiar si de la 25-30 km/h? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:48 |