am patit-o. din nou. !
![]() ![]() ![]() |
am patit-o. din nou. !
Madriann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
nu este o banuiala. este realitatea:
oug nr. 195/2002 Art. 102 (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice: 14. necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul spre a fi condus; Art. 98 (1) Amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate. (2) Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului. (3) Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta. (4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele: d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda; http://www.legislatia-rutiera.ro/ordonanta-de-urgenta/#cap2 cu alte cuvinte este maximul care se poate acorda persoanelor fizice ! iar daca depasesti 15 puncte trebuie sa te duci la reexaminare pentru a-ti recapata permisul suspendat ! Art. 103 (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune: a) pentru o perioada de 30 de zile, daca titularul permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare; Art. 111 (1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri: a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare; Art. 97 (1) Pe langa sanctiunile contraventionale, politistul rutier dispune, in cazurile prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, si una dintre urmatoarele masuri tehnico-administrative: a) retinerea permisului de conducere si/sau a certificatului de inmatriculare ori de inregistrare sau, dupa caz, a dovezii inlocuitoare a acestora; Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice Art. 219 (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri: a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte; ![]() c) in baza certificatului medico-legal prin care se confirma ca afectiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inapta medical au incetat. (2) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat sau ca urmare a incetarii masurii de siguranta prevazute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare; (3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, in cazul in care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile. (4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta in completarea unui test grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Este declarat "promovat" persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 intrebari. (5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, in perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, in zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere. (6) Prevederile alin. (1) - (5) se aplica si in cazul titularului unui permis de conducere romanesc pentru care, potrivit legii, a fost aplicata sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce de catre o autoritate competenta straina, ca urmare a savarsirii de catre acesta, pe teritoriul statului respectiv, a unei fapte pentru care se aplica aceasta sanctiune. http://www.legislatia-rutiera.ro/regulamen...tei-de-urgenta/ This post has been edited by george_scala_2004: 25 Jul 2010, 12:21 |
--------------------
...
...
...
|
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
ar mai fi varianta (daca ai fi depasit cu mult viteza legala), sa trimiti datele altei persoane care tine permisul drept bibelou. astfel nu te afecteaza partea cu puncte penalizare iar daca cealalta persoana se intampla sa fie un unchi batran cu permis, poti sa nici nu platesti amenda
![]() Am trecut si eu prin dreptul camerelor cu viteza, pe DN1, acum o luna (prima amenda pt viteza). Nu am procedat conform celor scrise mai sus, pt ca am avut doar 6 puncte amenda si am jucat corect, dar stiu persoane care practica. Si.. am procedat astfel: am primit plicul in cutia postala, dupa 3 zile am trimis datele prin fax, iar dupa aproape o luna am primit procesul verbal tot in cutia postala (fara recomandare). Am platit in 48 de ore jumatate din suma totala. Ai posibilitatea de a depune contestatie in 15 zile de la primirea procesului verbal. End of story ![]() |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
din nefericire nu am pe nimeni cu permis pe post de bibelou. o sa astept sa vad derularea evenimentelor. marti o sa trimit prin fax datele urmind ca atunci cind voi primi pv sa ma duc la itl sa platesc jumatate din minim adica 60 de lei. contestatie ? nu mai merita ! ultima data am contestat, nu am platit in 48 de ore jumatate din minim, contestatia a fost, evident, respinsa, si am platit intreaga amenda !
multumesc tuturor pentru atentie si pareri ! This post has been edited by george_scala_2004: 25 Jul 2010, 12:24 |
--------------------
...
...
...
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Poti face contestatie si dupa ce platesti amenda !
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
daca stau bine si ma gindesc, parca pe 27 a cam plouat...nu mult dar...din cite stiam imaginile luate pe timp de ploaie nu pot constitui probe. cel putin pina sa apara radarele minune. mai e asa sau nu ?
|
--------------------
...
...
...
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
depinde...trebuie sa aiba certificare meteorologica....si cred ca au...e mai mare complicatia pt 60 de lei.
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 23 Jul 2010, 17:16) QUOTE(claudiu.manda @ 23 Jul 2010, 17:32) inebunesc cand va aud cu 48 de ore! 2 zile lucratoare!!! e diferenta mare. daca luati amenda vineri la ora 6 ce faceti? ![]() QUOTE(M i h a i @ 23 Jul 2010, 17:45) daca nu il primesti si nu il primesti, ti-l lipeste pe usa de la casa, ca la citatii. QUOTE(george_scala_2004 @ 23 Jul 2010, 18:14) o ultima intrebare: cit mai este salariul minim ? 600 de lei sau 700 ? adica platesc jumatate din minim - 60 de lei sau 70 de lei ? in curand o sa fie 450 cu noua lege a salarizarii. asa or sa fie acoperiti ca au taiat 25%. totusi, conteaza in mom intocmirii pv, deci 600 QUOTE(SorinCT @ 24 Jul 2010, 00:05) Daca iti lasa instiintarea in posta nu este o scuza ca nu ai ti-ai verificat cutia. In mod normal ar trebui sa o verifici zilnic ![]() cum au spus si colegii, conteaza cand se semneaza de primire. daca nu conta si era normal sa verifici zilnic, trimiteau scrisoare simpla si economiseau 4 lei la fiecare recomandata QUOTE(Madriann @ 24 Jul 2010, 10:23) @George Depui prea mult efort pentru 2 pct. amenda. Si nu prea vad cum ai putea beneficia de plata a jumatate din amenda...la taxe si impozite am impresia ca se uita la data intocmirii PV, nu stiu daca vor considera data primirii recomandatei cu PV-ul respectiv. asa e, as indrazni chiar sa spun ca esti chitros ![]() QUOTE(DannyY @ 24 Jul 2010, 10:39) Prin fax nu e bine, ca e prea rapid. Marti pui plicul la posta normala, cu confirmare de primire. Tu esti in legalitate, ei trebuie sa se miste repede cu PV. Cauta si tu pe net 'termenul de intocmire al PVC', sigur gasesti un link folositor ![]() cum a zis si madadrian, 6 luni termenul de intocmire si 1 luna termenul de trimitere. daca nu il primesti in 7 luni, se prescrie. atentie, termenul de 6 luni a inceput sa curga din mom in care ai depasit viteza. QUOTE(george_scala_2004 @ 24 Jul 2010, 22:18) probabil ca nu se suspenda...da' daca faci 15 puncte de penalizare ? ora sanctiunea de mai sus este intre 9 - 20 puncte... puncte amenda, nu penalizare QUOTE(george_scala_2004 @ 25 Jul 2010, 21:50) daca stau bine si ma gindesc, parca pe 27 a cam plouat...nu mult dar...din cite stiam imaginile luate pe timp de ploaie nu pot constitui probe. cel putin pina sa apara radarele minune. mai e asa sau nu ? nu, radarele vechi, python I si II nu pot sa inregistreze corect viteza pe ploaie. pozele facute pe ploaie normal ca pot sa fie probe ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Eu m-am scos odata cu o amenda de genul trimitand prin fax numele, adresa si toate credentialele unui prieten de-al meu din SUA.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
da, da' eu nu am pe nimeni in sua...
![]() ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
George, fa diferenta intre punctele-amenda si punctele-penalizare.
Punctele-amenda nu atrag suspendarea permisului, indiferent de numarul lor, ci reprezinta suma de bani pe care o scoti din buzunar ca sa platesti amenda. Punctele de penalizare sunt cele care, ajunse la 15 in 6 luni, atrag suspendarea permisului. ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
scuze, da' e pentru prima data (sper si ultima) in 11 ani de soferie...asa este...
multumesc, |
--------------------
...
...
...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Inca ceva: dupa ce trimiti datele, verifici zilnic cutia postala. Cand gasesti un aviz de scrisoare recomandata, sa stii ca vor fi trecut deja vreo 2-3 zile din termenul de comunicare a procesului verbal (care e de 30 de zile, din cate-mi amintesc).
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Nu ziceam ca asa trebuie facut, chiar asta e chestia. Asa am facut eu si cu asta basta. Desi pe un drum cu 2 benzi pe sens si cu limita de viteza 60, la ora 12 noaptea, sa te "pozeze" cu 75 la ora, si sa-ti trimita acasa "felicitarea", mi se pare aiurea. In fine asta este...si te rog las-o mai moale cu jignirile ca nu ne-am baut banii impreuna.
Toate cele bune. |
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 25 Jul 2010, 21:50) daca stau bine si ma gindesc, parca pe 27 a cam plouat...nu mult dar...din cite stiam imaginile luate pe timp de ploaie nu pot constitui probe. cel putin pina sa apara radarele minune. mai e asa sau nu ? Pe tine te-au prins cu radarele fixe, cu bucla inductiva. Poza ti-o poate face bine-merci si pe ploaie, important e doar sa se vada numarul si masina. Radarele care folosesc efectul Dopler pot avea probleme in stabilirea cu exactitate a vitezei daca ploua, ninge, etc. Cel care te-a taxat pe tine nu. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 25 Jul 2010, 21:50) din cite stiam imaginile luate pe timp de ploaie nu pot constitui probe. cel putin pina sa apara radarele minune. mai e asa sau nu ? e, din cate stiu eu de vreo ceva vreme s-a modificat norma aia cu cinemometrele si sunt valabile si inregistrarile pe ploaie |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
multam,
asta voiam sa aflu. |
--------------------
...
...
...
|
|
vladutz013 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 9 July 10 ![]() |
SFAT si scapi!
Trimite-le prin Posta datele persoanei, cere ramburs (ca ai platit timbre normal...) faci si confirmare de primire, si astepti... la un moment dat mai mult ca sigur ti se va intoarce intrucat ei nu ridica scrisori daca tre sa dea bani...ca deah` nu-s prosti sau... ![]() Prin urmare, tu ai dovada ca ai trimis datele persoanei (documentul de la posta poate proba acest lucru) si asteapta sa te dea in judecata. Ai castig de cauza. Iti spun ptr ca stiu o persoana care a facut astfel! This post has been edited by klaus: 27 Jul 2010, 13:58 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - 1.9 Diesel
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
ce dovada are daca nu semneaza nimeni de primire?
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
dovada ca ai trimis raspuns la cererea lor, ca-ti elibereaza posta o chitanta in acest sens la timitere
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Marian66 |
![]()
|
nu stiu ce sa zic, mie nu mi se pare ca are aceeasi putere ca o confirmare de primire semnata, care atesta clar ca a si ajuns acolo.. iar pe chitanta o sa arate ca ai trimis cu ramburs, ceea ce va parea mai mult decat dubios in instanta (motivul ca vezi domle ai dat bani pe timbre pica, vrei bani de la stat, fa cerere sau du te in instanta). eu unul nu as proceda asa, asta e parerea mea
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
mi-a venit plicul cu pv de constatare a contraventiei si evident amenda. numai ca postasul in loc sa treca pe aviz data de 6 august a trecut 6 iulie ! dimienata cind m-am dus la posta sa ridic plicul surpriza: nu mai e la noi ! mi-a zis postarita ! zic: cum sa nu mai fie ? ea: nu vedeti ca e din iulie ? eu: doamna, joi am cautat in cutia postala si nu era nimic ! vineri am fost plecat. nu se poate ca postasulsa fi uitat ca ne aflam inluna august ? ea: posibil sa mai cautam. si intr-adevar am gasit plicul. va dati seama ce as fi patit daca nu insistam si as fi renuntat.
acum intervine o alta problema: agentul constatator - cel cu radarul, nu este acelasi care a intocmit procesul verbal ! e legal asa ceva ? s-a nodificat og 2/2001 ? s-a modificat ci norma de metrologie legala referitoare la radare ? http://www.avocatnet.ro/content/articles/i...e-27042007.html multumesc, This post has been edited by george_scala_2004: 10 Aug 2010, 06:14 |
--------------------
...
...
...
|
|
Marian66 |
![]()
|
va rog mult, citati si voi dintr o lege articolele care sunt relevanta, nu 100 de randuri
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 9 Aug 2010, 12:46) acum intervine o alta problema: agentul constatator - cel cu radarul, nu este acelasi care a intocmit procesul verbal ! e legal asa ceva ? s-a nodificat og 2/2001 ? s-a modificat ci norma de metrologie legala referitoare la radare ? Nu poti castiga doar pe chestia asta. S-au dus vremurile de glorie ale OG 2 ![]() Norma de metrologie s-a schimbat oricum anul trecut, in august...parca paragraful 4.3. |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
a, nu, nu mai vreaujudecatorie...
![]() ![]() multam, |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 16:15 |