Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ROVINIETA - Cine o poate controla?

Alex4u
post 12 Dec 2010, 11:30
Post #31

Ultima scursura' umana

Group: Members
From: Scursureștii de Campie

pai ar trebuie sa se faca ..adica sa contestezi aceea amenda din cauza ca ai rovineta valabila..

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rodi
post 12 Dec 2010, 12:45
Post #32

Membru autentic

Nu avea aceasta rovigneta pentru numarul schimbat, astept interesat de raspuns, ceea ce vrea initiatorul topicului, din partea lui Klaus , daca se poate, multumim...

--------------------
--- --- - --- ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
Low Profile
post 12 Dec 2010, 13:13
Post #33

Master Auto System

From: Hunedoara

Da,o contest dar sa am castig de cauza nu sa merg degeaba pe la judecatori prin Valcea eu fiind din HD.Contestatia se depune in tremen de 15 zile de la inmanarea instintari contraventiei.Oare acesta plangere de contestatie a contraventiei se poate trimite prin Posta Romana sau trebuie personal depusa.La trecere intervalului de timp (15 zile) PVCC neatacat in instanta constitue potrivit legi titlu executoriu fara investire sau alta formalitate

--------------------
Renault Megan 2 Sedan - HD 10 KRS 2004
Volkswagen Touareg 2005 v6 3.2,4x4 HD 84 XNX
Life Is A Mistery!!!
+
Low Profile
post 2 Jun 2011, 14:48
Post #34

Master Auto System

Revin cu info:

Am atacata in instanta PVCC ,dupa trei termene de judecata amanate,al -4-lea termen vine si solutia pe data de 25.05.2011 ,admitand plangerea formulata de petent.Proces verbal constatare contraventie ANULAT

Avand in vedere modificarea ordonantei in cauza Art 1 ali. (12)la data de 13.12.2010 m-am deplasat la sucursala CNADNR SA,sectia drumuri nationale Deva(SDN DEVA) si am solicitat complectarea cereri schimbare numere de inmatriculare in vederea operarii modificarii in baza de date pentru a intra in legalitate cu valabilitatea aceste-i roviniete achizitionate anterior fapt ce determina chiar de ordonanta in cauza valabilitatea ei daca s-a facut aceasta operatie de modificare in baza de date, pe perioada pentru care s-a achitat tariful stabilit .

Plangera am facuta prin recomandata cu confirmare de primire
Trei motive pt anularea PVCC:

1.Achizitonarea propriuzisa a roviniete-i potrivit dispozitiilor Art 1 al. 2 din Ordonata nr 15/2002

2.Conformarea in parametri modificari ordonantei de urgenta. Ordonanta nr 15 din 24 Ian 2002(la data 02-aug-2010 Art. 1, alin. (12) modificat de Art. 1 din Ordonanta 17/2010. si a ordinului 769/2010 din 1 Octombrie 2010 Art 9,referitor la schimbarea numerelor intrand in legalitatea valabilitati roviniete-i pe intreaga perioada pentru care s-a achitat taxa stabilita anterior.

3.Ordonanta nr 15 din 24 Ian 2002(la data 02-aug-2010 Art. 1, alin. (12) modificat de Art. 1 din Ordonanta 17/2010.face referire .Începând cu data de 1 octombrie 2010, în cazul schimbarii numarului de
înmatriculare al vehiculului.Pt mentinerea valabilitati roviniete-i

Intre timp mi-a mai venit un PVCC pt acelasi nr de inmatriculare intocmit in data 30.03.2010 surprins pe aceiasi camera in data de 05.11.2010.
-Formulata plangere anulare PVCC,am primit termen de judecata 25.10.2010
Atasez foto camero control Rovinieta
Amplasare DN 7 km 188+900,Seaca(apartinand de Localitatea Brezoi,unde realmente se afla judecatoria care judeca aceste PVCC).jud Valcea

AICIse afla site-ul judecatoria Brezoi

This post has been edited by Low Profile: 2 Jun 2011, 14:55

Attached thumbnail(s)
DSC00003.JPG ( Size: 460.45k ) Number of downloads: 691
DSC00005___Copy.JPG ( Size: 423.57k ) Number of downloads: 710

--------------------
Life Is A Mistery!!!
+
luck33ro
post 3 Jun 2011, 16:17
Post #35

Membru autentic

Deci nu mai schimbam numerele de inmatriculare cand cumparam masina SH cu rovigneta platita smile.gif

--------------------
+
Low Profile
post 3 Jun 2011, 21:12
Post #36

Master Auto System

luck33ro-Esti un pic ironic,dar ma rog eu am stat cateva luni de fapt 5 pana am inmatriculat-o pe mine

Rovineieta asi pastreaza valabalitatea ,daca in ziua cand ai primit certificatul de inmatriculare ( schimbat numerele noi pe masina) ai trecut si pe la SDN(sectia drumuri nationale)filiala de care aparti si ai complectat o cerere de modificare in baza de date a CNADNR

ORDIN nr. 769 din 1 octombrie 2010 privind aprobarea Normelor
metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de
drumuri nationale din România

DIN ACEST ORDIN AM EXTRAS ART 9
Art. 9
(1) În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îsi mentine
valabilitatea numai în conditiile în care utilizatorul solicită efectuarea modificării în baza de
date, în scris, la CNADNR - S.A.
(2) Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucru
ale CNADNR - S.A. cu următoarele documente:
a) cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseste pe pagina web a CNADNR -
S.A.;
cool.gif cartea de identitate a autovehiculului în copie si originalul acesteia pentru verificarea
conformităŃii.
(3) Solicitarea se verifică pe loc si, dacă aceasta este justificată, după achitarea de către
utilizator a tarifului de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date, se
efectuează această modificare.
(4) Tariful de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date este de 20 lei, fără
TVA, pentru fiecare număr modificat.
(5) Odată cu modificarea numărului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin
intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării si valabilitatea
rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, în două exemplare identice, dintre care:
a) unul va fi stampilat de către CNADNR - S.A. si va fi înmânat solicitantului;
cool.gif unul va fi semnat de către solicitant si va rămâne la CNADNR - S.A.

This post has been edited by Low Profile: 3 Jun 2011, 21:28

Attached File(s)
Attached File  Cerere_modificare_baza_de_date_pentru_noul_numar_valabilitate_rovinieta.pdf ( 5.56k ) Number of downloads: 15
Attached File  ordin_769_2011.pdf ( 911.98k ) Number of downloads: 16
Attached File  Ordonanta_de_Urgenta_Nr__15._04.01.2011.pdf ( 140.75k ) Number of downloads: 40

--------------------
Life Is A Mistery!!!
+
Maxy25
post 7 Jun 2011, 18:44
Post #37

Membru

Si eu am fost oprit de Politie de cateva ori , am fost amendat pentru (mobil , viteza , oprire neregulamentara) de 5 ani de cand am masina nici macar unul nu m-a intrebat de rovigneta. Dar la cat de multi km fac eu pe an (5000km), nici nu ma mira.

Cat despre valabilitatea acesteia , din cate stiu eu nu conteaza asa de mult nr. de inmatriculare al masinii (cu toate ca pentru mai multa liniste este mai sigur sa le aduci la cunostinta si astora de la CNADNR - S.A. ca la respectivul auto s-au schimbat nr. de inmatriculare), importanta este seria de sasiu, cel putin in cazul rovignetelor noi (cele cu cod de bara) si este bine sa mai pastrezi si rovignetele vechi ca astia mai trimit amenzi si dupa 6 luni , ca la noi se poate. Seria de sasiu nu se schimba , automat autovehiculul este acelasi si s-a platit odata aceasta taxa .

--------------------
renault megane - bv79bcm 1,6 16v classic 2001
+
Low Profile
post 7 Jun 2011, 23:07
Post #38

Master Auto System

Da,dar cat crezi ca conteaza 3% 50% sau 90%.
Ei zic ca nu prea conteaza ce credem noi.
Ti-ai dat doar cu parerea,nu ai citit Ordonanta de Urgenta Nr 15
Din Ordonanta reiese 100% conteaza nr de inmatriculare
Rovinietele electronice au tiparite in ordine urmatoare:
1.Nr de inmatriculare
2.Serie sasiu
Deci in concluzie: daca acest numar inmatriculare nu apare alaturat serie-i sasiu,control camera v-a spune pas pt acel autovehicul surprins ''circuland fara rovinieta '' neregasindu-se in baza de date CNADNR.emitinad PVCC instant
Ordonanta modificata recent face referire acuma strict doar la masiniile care si-au schimbat nr de inmatriculare de la data de 1 Octombrie 2010(data la care au intrat in functiune si camerele fixe control rovinieta
Bine acuma sant procese pe rol cu gramada dar toate in situatia asta vor fi anulate in instanta daca se face plangere anularePVCC.Ordonanta fiind modificata da castig de cauza .Mai bine spus unul din motive pt anulare PVCC.Inainte era asa :

lncepand cu data 02-aug-2010 In cazul schimbari nr de inmatriculare Rovinieta asi mentine valabilitatea daca sa facut cerere catre CNDANR

Cu ordonanta modificata zice asa cum am mai spus,mai sus

lncepand cu data 01-oct-2010 In cazul schimbari nr de inmatriculare Rovinieta asi mentine valabilitatea daca sa facut cerere de modificare baza de date catre CNDANR

Asta rezulta multitudinea de procese care se judeca in instanta

In complectare.Ce ar fi sa dau in judecata CNADNR pt a cere despagubiri pt daune morale si materiale cool.gif

This post has been edited by Low Profile: 7 Jun 2011, 23:15

--------------------
Life Is A Mistery!!!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 23:41
Dacia