euroins rca, refuz plata daune
![]() ![]() ![]() |
euroins rca, refuz plata daune
AlinI |
![]()
|
||
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
banuiesc ca nu are ce sa se intample daca nu te duci la tribunal...acum pe pleava asta firmele de cacao despagubesc din parti...si Carpatica este tot de genul asta..parca...dar esle supraviatuiesc din cauza ca multa lume isi face rca la ei pentru ca este mai ieftin decat la altii...nu inteleg de ce nu se elimina de pe piata societatile neserioase....
This post has been edited by M i h a i: 29 Jul 2010, 08:20 |
--------------------
------
------
------
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
Casco iri recupereaza paguba de la rca-ul celui vinovat. e un proces normal.
Tu asigurare poti sa-ti faci unde vrei, cate vrei. Dar toate sunt valabile si o eventuala dauna pe care o faci trebuie impartita intre toate societatile de asigurare unde ai tu rca. Teoretic. Practic, poate stiu altii cazuri asemanatoare. Ar trebui mutat la sectiunea Asigurari. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea e ca acolo e o citare pe doua calitati: ca martor si ca intervenient.
Ca interveninet citatia este fata de responsabilul faptuitor. Aici eu as invoca faptul ca Euroins, prin legea asigurarilor si RCA se substituie in obligatiile de plata vinovatului si ddrept urmare este obligata la plata despagubirilor stabilite prin hotarare. Din acest motiv nu poti fi obligat la plata vreunor daune. Si tot conform legii asigurarilor si normelor RCA nu s-ar putea plati o suma mai mare decat valoarea reala a daunei, deci nu poti fi tinut la plata unei sume peste valoarea reala a daunei. Din punctul meu de vedere ca intervenient ar trebui sa faci o aparare cat de cat printr-o intampinare. Dar te poti duce la primul termen si face pe proasta si cere judecatorului sa precizeze calitatea ta. Ca martor, nu stiu ce sa zic. Pentru ca tu nu esti martor, esti faptuitor. Eu vad problema cam asa: allianz a platit, a facut regres pe euroins si aia nu au recunoscut suma aia ca fiind corecta si allianz i-a dat in judecata. Si cum tu esti vinovatul, trebuiau sa te bage in proces ca sa-ti aperi interesele (mai ales daca euroins-ul ar contesta intelegerea amiabila ca fiind neconforma cu realitatea) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Cel putin la primul termen, nu e musai sa te prezinti si nici nu cred ca poti fi tras la raspundere in vreun fel. Procesul este intre allianz (paratorul) si euroins (paratul). Fara mandat de aducere, eu nu m-as prezenta la tribunal, am ce sa fac cu timpul meu.
Ai fi fost direct implicat in proces daca erai 'paratul'. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Conform Legii 136/1995, art. 42 al. 2 el este intervenient fortat si e obligatoriu a fi citat la proces. Chiar daca nu are calitate procesuala pasiva, pe parcursul procesului s-ar putea sa se trezeasca altfel, si anume bun de plata.
Calitatea de martor e altceva. Pentru aia nu e necesar sa se prezinte (desi ar putea lua o amenda la un moment dat). Insa pentru calitate de intervenient eu l-as sfatui macar sa se interseze de mersul procesului (la condica) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
multumesc klaus de raspuns. prompt as usual.
![]() ai dreptate. exact asa scrie si pe citatie "intervenient fortat". deci in cel mai rau caz as fi bun de plata... frumos... bine ca sunt doar 7 milioane, plus eventuale cheltuieli de judecata... ca sincer.. pentru suma aia nu m-as mai judeca cu nici o societate de asigurari. P.S. cam la cat se ridica cheltuielile de judecata?.. ![]() |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
foarte multi au patit-o cu cei de la Euroins . la tine pot spune ca e vorba de un caz fericit . eu , de pilda , anul trecut am fost lovit in spate de un director de sucursala Euroins , din Baia-Mare . stii in cit timp a fost reparata masina ? in 24 de ore .
![]() daca vor , pot . dar ei nu vor . si taraganeaza platile atit cit se poate . auzisem intr-un timp ca nu ar fi vorba de bani . au suficienti . dar sunt in conturi si produc dobinzi . in loc sa faca platile azi le fac peste o luna . pentru a cistiga dobinda . |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
probabil ca euroins a taraganat sa le dea banii celor de la allianz; era normal sa te cheme si pe tine, pt ca in fond accidentul s-a produs din vina ta. la banii astia, e clar ca te incadrezi in toate plafoanele posibile si euroins o sa plateasca... in final. trimite totusi o intampinare, sa fie acolo, in care scrii efectiv ce s-a intamplat, eventual profiti de vacanta si vezi dosarul inainte si o trimiti dupa, sa fie acolo. pe urma, vezi tu pe 22 daca ai chef sau nu sa te duci.
QUOTE(Avani @ 29 Jul 2010, 12:34) Procesul este intre allianz (paratorul) si euroins (paratul). Fara mandat de aducere, eu nu m-as prezenta la tribunal, am ce sa fac cu timpul meu. ce e allianz, para-cum? ![]() ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:38 |