Transport auto bici, cel mai reusit ...pina acum
![]() ![]() ![]() |
Transport auto bici, cel mai reusit ...pina acum
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Unu' gros la radacina
![]() Pun io poze, dar mai incolo, ca inca mesteresc la ea si-mi mai trebuie ceva piese. De fapt ar intra la limita, dar mi s-a parut ca nu mai e chiar sigura prinderea. Si cum mai am o experienta cu bicla veche, care mi-a scapat din bratul de prindere, am zis ca nu are rost sa-mi fortez norocul. This post has been edited by VladG: 23 Mar 2016, 17:25 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cate kg?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai e o XC HT, cum era Corratec-ul, care avea la un moment dat 8.9kg.
Asta va fi o FS 29" Trail. Deci greutatea nu mai e in prim plan. O sa vad la final cat va cantari. Dar am cam dat in off-topic aici.... ![]() Ca sa revin on-topic, pentru Thule 561 trebuie luat in considerare ce fel de ax are roata fata. Pentru 15X100, de exemplu, trebuie cumparat separat si un adaptor. This post has been edited by VladG: 23 Mar 2016, 22:25 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ai sa vezi tu distractie s-o cocoti sus, s-o tii cu o mana si cu doua sa potrivesti axul. Vizavi o sa vina sa spuna ca nu-i asa, da' el e subiectiv
![]() Bine, asta e nimica toata pe langa inghesuitu' bicicletei in masina. Fiecare cum apreciaza. Spor la asamblat, hai, ca-s curios ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
VladG |
![]()
|
Chiar daca va fi cum spui, nu am alternativa convenabila pentru mine.
Exclus in masina, pe hayon sau pe carlig de remorcare. Cu cocotatul m-am obisnuit deja ca e naspa pe un SUV. E singurul capitol unde Smartul era mai bun ![]() S-ar putea sa fie o problema la introducerea axului, dar gasesc eu o "procedura" optima, eventual il prind la final, dupa ce am fixat roata de spate. Voi vedea. Cadrul e Scott Genius 900 SL ![]() This post has been edited by VladG: 24 Mar 2016, 00:09 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Muttley |
![]()
|
Nude, chestii... Hai, poze cu ea gata. Succes!
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Varianta cu bagatul biclei in masina se preteaza daca o faci de 1-2 ori pe an. Daca incepi sa mergi mai des, eventual cu mai multa lume, mai multe masini (am avut ture la Sibiu, Veliko Tarnovo, Moreni, etc), treci la suporti exteriori. Saptamana viitoare ii montez iar pentru Garboavele XC, la Galati.
Cred ca voi pregati si niste manusi sa le am la indemana cand pun/dau jos biclele… |
--------------------
.
.
.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Fusei si la Garboavele. 9,2% consum, 4 persoane+rucsaci+4 biciclete, 110 pe autostrada, 100 in rest. Cam mare consumul, dar asta e, se imparte la toata lumea, nu zgarii interiorul si ai acces normal la toata masina si la portbagaj. Am avut si ceva vant lateral, dar, oricum, pot concluziona un consum sporit cu 2 litri in varianta 4 biciclete si cam cu 1,5 litri in varianta cu 2 biciclete.
A, si mai recomand si intoarcerea ghidoanelor la 90 de grade inainte urcarii lor pe masina (1 minut pt fiecare bicicleta). Asa nu se vor mai freca ghidoanele de sei. In poza inca nu aplicasem smecheria asta. Capture.PNG ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 421 This post has been edited by Laurentziu83: 4 Apr 2016, 10:35 |
--------------------
.
.
.
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Muttley @ 23 Mar 2016, 15:06) Se transmit toate socurile (si nu-s multe) in rulmentii pedalier si posibil in mecanismul unisens al rotii spate. Nu stiu cat ajuta, dar eu prind carbonul fara rezerve in 591, ca doar nu strang pana iese zeama. M-am mai gandit si nu cred ca vor fi probleme. Ce inseamna socul din pedale raportat la masa bicicletei? Mai nimic. Ganditi-va ce socuri sunt in cazul unui sprint in pedale. Vin socuri din toate directiile. Cred ca o sa merg pe suportul de pedala. Sunt curios daca a mai folosit cineva asa ceva. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
La sea trebuie odata sa nimeresc apoi aceeasi inaltime de montaj, precum si directia, sa nu fie mai la dreapta sau mai la stanga. La ghidon trebuie doar sa nimeresc directia.
Plus ca sunt si ghidoane atat de late (vezi poza) incat se ating cu ghidoanele biclei aflate 2 pozitii mai departe, iar scosul seii nu ajuta cu nimic. |
--------------------
.
.
.
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Ce suporturi sunt?Thule 532 FreeRide?
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Exact!
|
--------------------
.
.
.
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(tkx @ 4 Apr 2016, 12:35) M-am mai gandit si nu cred ca vor fi probleme. Ce inseamna socul din pedale raportat la masa bicicletei? Mai nimic. Ganditi-va ce socuri sunt in cazul unui sprint in pedale. Vin socuri din toate directiile. Si eu cred ca nu vor fi probleme. Socul din bratele pedalier raportat la masa bicicletei e mare, cand masa e amplificata de cateva ori de oscilatii. Gen mergi pe strada, iti cade un ghiveci in cap. Ala are juma' de kil, da' te loveste cu cateva sute. Da-ntr-o groapa cu rotile de pe o parte ale masinii, iar bicicleta de sus va oscila frenetic. Iar cu suportul dorit de tine, socul in pedalier e axial. Rulmentii pedalier sunt ganditi pentru forte radiale, ca pedalezi de sus in jos. Sprint in pedale - soc zero. Forta e aplicata progresiv. Dar, lasand teoria la o parte, probabil ca nu va fi nicio problema. Asteptam impresii. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Acu, ca am masina cu carlig, estem ceva pareri despre respectivul suport?
http://www.autowebshop.ro/p/6244/suport-bi...ress-970-2bike/ Multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ai break, le bagi in por'bagaj. Pe forumul "alalalt" ziceau ca suportii de la Thule (nu stiu daca exact asta) sunt ok.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
vezi ca mai la inceputu topicului e test cu dastea, iti faci o idee de probleme.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Obtureaza stopurile, obtureaza numarul de inmatriculare, bicicletele ies din gabaritul masinii, personal nu as da banii pe asa ceva, esti pasibil de amenda. In plus, am inteles ca exista riscul sa se zgarie biclele intre ele.
Mai am si un dubiu referitor la cat de rigida e prinderea pe carligul de remorcare, prinderea fiind intr-un singur punct, sa nu cumva sa joace suportul pe carlig la viraje si gropi, iar bicicletele sa nu loveasca colturile caroseriei. @Marksman: la bagatul biclei inauntru trebuie sa demontezi 1-2 roti, trebuie sa demontezi pedalele, trebuie sa pui o patura inauntru, exista riscul de a zgaria/murdari tapiteria, sunt necesare 2 persoane ca sa o asezi sau te chinui. Pentru deplasari ocazionale, 1-2 ori pe an e ok. This post has been edited by Laurentziu83: 18 Apr 2016, 16:02 |
--------------------
.
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Nu loveste nimic, am ceva de genul pentru trei biciclete. Iar pentru numar si stopuri exista solutie.
https://www.norauto.ro/accesorii-transport/...-bicicleta.html Pui numarul pe placa aia. Deci ai lumimi ca le legi la mufa 7pini. Personal mi se pare cel mai bun sistem de transport biciclete. Daca bate vântul transversal nu mai trebuie sa te tii de volan ca sa mergi drept. Ai consum mai mic, scade si rezistenta la înaintare. Orice ati spune cu bicicleta pe masina abia te misti. Al meu are chingi de siguranta care se prind de marginile haionului tocmai pentru rezistenta la curbe. M-am suit cu cele 110 kg ale mele pe suport si am tras in toate partiele. E tapan, nu cade nimic de pe el. Set-upul perfect pt mine ar fi cutie de portbagaj aerian pe masina + biciclete pe cui ![]() suport_bici.jpg ( Size: 838.46k ) Number of downloads: 321 Desi pare, bicicletele nu depasesc cu mult lateralele masinii. Câtiva cm. This post has been edited by Diac: 22 Apr 2016, 10:33 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
Intre timp mi-a sosit suportul cu prindere de pedala. In afara de faptul ca elementul de care se prind bratele care duc catre pedala e de plastic, in rest e ok.
Sper ca plasticul ala sa fie unu rezistent atat mecanic cat si la UV, sa nu devina casant in timp. Suportul este facut de Peruzzo. LE. Am pus si o poza. Ce am indicat cu sageata e de plastic. This post has been edited by tkx: 22 Apr 2016, 11:48 Attached thumbnail(s) 1169__full__9.jpg ( Size: 112.78k ) Number of downloads: 344 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
cccccc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 4 May 12 ![]() |
se elibereaza un al treilea numar pentru suport biciclete pe carlig? mentionez ca suportul de biciclete are adaptori si suport numere plus stecher pentru priza carligului de la masina.
legea se pare ca spune ca numerele se monteaza in locurile special amenajate de pe autovehicul. |
--------------------
dacia
dacia
1972
|
|
alin1974 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 20 October 09 ![]() |
Da se elibereaza. Te duci la serviciul inmatriculari cu carte (original si copie), talon(original si copie), buletin(original si copie), cerere de inmatriculare unde specifici ca doresti nr suplimentar pentru suport biciclete, o taxa pentru placa(se achita la ghiseu) si-ti elibereaza al-3-lea nr fara probleme. Eu am luat pentru doua masini.
|
--------------------
Dacia
Lodgy,Logan
2015;2007
|
|
cccccc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 4 May 12 ![]() |
multumesc
azi am primit raspunsul de la autoritatea din domeniu la intrebarea in legatura cu al treilea numar pentru support biciclete pe carlig. se confirma cele mentionate mai sus cum ca se elibereaza un al treilea numar in baza unor documente ce privesc solicitantul si autovehiculul |
--------------------
dacia
dacia
1972
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Dat fiind ca a venit primavara si a inceput sezonul biciclitului m-am dotat cu un set de bare + suport de bicicleta pentru masina.
Intrebarea mea e.. Voi va lasati suportul de biciclete pe masina cand nu il folositi sau nu? Atat suportul cat si barele au incuietori (Thule 598 + Cruz Airo). |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
VladG |
![]()
|
De furat nu am auzit sa se fure. La mers in oras nu conteaza daca sunt sau nu pe masina. La drum lung deranjeaza zgomotul curentului de aer.
Cam dupa asta ma ghidez. Barele transversale le tin mereu pe masina. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Suportii in sine nu ii fura nimeni, nu sunt interesanti pentru hoti, mai ales ca sunt si incuiati.
La drum lung si ai mei suiera, si se simt putin la consum, prin urmare cand trebuie sa merg mai departe de 100 de km de casa fara bicle deasupra, dau tot ansamblul jos. Curios e ca suiera barele de pavilion, suiera si cand sunt pusi suportii, dar nu suiera mai deloc cand sunt 4 bicle deasupra, aproape uiti ca le ai pe masina. |
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Pt mine ideal ar fi sa tin suportul de bicicleta pe masina primavara - toamna iar iarna sa il schimb cu cel de schiuri. Mi se pare totusi ciudat ca suportul de la Thule este prins de bare intr-un singur surub protejat de yala.
Attached thumbnail(s) 20180313_191057.jpg ( Size: 2.94mb ) Number of downloads: 166 |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
pentru cei care se pricep, care au experienta, pe care din cele doua l-ati recomanda?
Expert 298 sau FreeRide 532 https://www.accesorii-ford.ro/transport/sis...-biciclet%C4%83 multumesc |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 3 January 05 ![]() |
Am pliabile și le duc în mașină cu scaunele rabatate, cu o folie să nu lase urme roțile:
Attached thumbnail(s) image.jpeg ( Size: 2.28mb ) Number of downloads: 72 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:50 |