"Laguna I" frumusete vs. costuri, merita o astfel de masina?
![]() ![]() ![]() |
"Laguna I" frumusete vs. costuri, merita o astfel de masina?
areuca |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 June 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna I
- HD-99HDH
1998 - break
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Laguna 1, ca si Safrane, au fost dupa parerea mea, unele dintre cele mai frumoase masini din gama Renault. Atunci cand iti iei o masina prima regula este sa-ti placa. Apoi te uiti la fiabilitate, motoare, consum, dupa caz. Totusi, in primul rand, trebuie sa-ti placa. Tie iti place deci esti cu un pas inainte. Distributia o faci din 60.000 in 60.000 km, deci nu e chiar asa mare deranjul. (nu cred totusi ca la Mitsubishi e 280) Daca nu ai ghinion si nu-ti cad elemente vitale la ea, atunci nu vad de ce sa-ti faci griji de ce a zis nea' Ghita mecanicul de la colt. Daca treci la alt mecanic, ala zice altceva. Una peste alta, eu zic ca ai facut o alegere buna si sper sa o conduci cu placere.
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
sunt de-acord cu "ovidius"
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
areuca |
![]()
|
sunt de acord cu voi, chestia cu mecanicu de la colt nu stiu daca e asa, cu cati vorbesti toti au parerea ca Reno-urile is scumpe la intretinere. Treaba cu Mitsubishi asa e 280 lei i-au cerut + manopera inca vreo 150. Mie imi place Laguna, dar am mai dat si eu Google search si piesele noi chiar costa ceva
![]() Aaaaaaaaaaa sa va zic una si mai buna: oglinda de la MCV mi-a spart-o cineva in parcare pe jumate si e ciobit si plasticu; am fost cu ea sa vada cei de la reprezentanta Dacia ce e de facut si mi s-a spus ca tre` inlocuita cu totul; Ok asta este, am zis, iar apoi intr-o sclipire de moment i-am intrebat cat ma costa: 100 Euro pt Dvs si fara manopera ca ati luat masina de la noi; credeti ca am schimbat-o? Mentionez ca oglinda e simpla cu reglaj manual din interior. Deci nu stiu ce sa zic de preturi, dar mi s-a zis ca si Dacia e tot un Reno si de asta costa atata piesele. |
--------------------
Renault
Laguna I
- HD-99HDH
1998 - break
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Piesele sunt scumpe daca is luate de la reprezentanta, uitate pe autokarma.ro si fa o comparatie de preturi, le iei pe astea mai uzabile:-filtre, bucsi, cap de bara, planetare, discuri, placute de frana, etc........le scri toate pe foaie si tragi line si o sa vezi ca nu sant diferente mari..........Si eu asa am facut ca si mie asa miau spus toti, pfaaaaa reno tiai luat
![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
exact cum spune Cristicristutu, ia piesele de uzura si fa o comparatie "reprezentanta" vs "piese de magazin" vs "unixauto.ro / ingaraj.ro / autokarma.ro" si vei ramane uimit de diferentele de pret.
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
jungle_21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
Doamne....vad ca mama prostilor e mereu gravida.....ma refer la toti necioplitii de "mecanici", cunosc si eu personal....au terminat liceu de agricultura si s-au apucat de surabarit pe la masina si is mari mesteri....am dat si eu de dinastia care la fostele masini mi-au distrus cutia de viteze,au prins mufe intre motor si alte subansamble de au facut scurt si era sa iau foc, etc...lista continua.Plus ca lucreaza fara acte nu iti da garantie si factura si daca e ceva cand se strica dupa un timp dau din umeri...
Una peste alta sa nu fiu offtopic:si eu am mers chiar ieri la reprezentanta Renault aici in Tg-Mures la noi sa o pun pe tester sa vad de ce am consum cam maricel.....supriza...nu aveau mufa care se baga in sonda aceea care mai apoi merge la laptop.Unde mai pui ca imi cautau mufa sub scrumiera si la panou de sigurante.I-am zis :'nene tu ai habar ce faci aici?mufa e in fata la motor sub capota langa grataru de la stergatoare....ma gandeam cum ajung unii in asa hal de necalificati sa lucreze in service-uri?Ideea e ca am masna de un an jumate si am schimbat filtrele,uleiul, si telescoapele pe fata.Iar eu nu mai plec demult urechea la prostii de genu: de ce ti-ai luat Renault?Pai de-aia ca la aceeasi bani luam poate un golf 3 chel cu 300 000 la bord care era incoltit de rugina peste tot, sau un BMW pisica la fel de jaf,sau...lista continua.Sunt la al 4-lea Renault si nu imi pare rau,iar piesele in comparatie cu alte masini din '96 nu sunt chiar asa scumpe, cum mai zicea cineva pe aici...depinde ce pica. |
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|
renault_laguna |
![]()
|
![]() kl Group: Members Posts: 424 Joined: 24 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Ciudat.la mine mufa e sub scrumiera
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- B-01-LAG
2000 PH2 1.9 DCI Renault Laguna I Phase II 1.9 DCI 2000
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Interesativa cat costa distributia la un passat sau un audi A4.
Interesativa de bucsaraie, directie la aceleasi marci. Faceti o comparatie mai apoi cu renault laguna 1. Dati un motor jos la cele de mai sus sa vedeti cat de usor este. Raport calitate/pret/dotari/fiabilitate e cea mai buna afacere.Doar daca nu vrei sa faci curse sau mai stiu eu ce. Cat despre preturi,la sh gasesti preturi decente.Nu se compara piesele after market cu cele originale. A 3a masina frantuzeasca.Am avut inainte un citroen, am condus cateva peugeoturi si daca nu va fi duster tot pe frantuzesc as merge. In Romania daca nu ai masina nemteasca nu esti jmecher. Si inca ceva.Persoanele posesoare de renault,citroen,peugeot fac parte dintr-o clasa cu care se mai poate schimba o vorba(parere personala). |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
cridaia |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
areuca |
![]()
|
nu este totusi un fel de loterie sa cumperi piese si sa le monteze "mecanicu` meu"? sau sa cumperi piese sh? Cand primesti factura pe ele si pe reparatie, plus garantie, parca mai ai pe cine sa iei de gat in cazul in care se intampla ceva.
|
--------------------
Renault
Laguna I
- HD-99HDH
1998 - break
|
|
brandon23 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 24 July 08 ![]() |
Nu stiu cum e la voi, dar la 2.2 TD-ul meu zici ca a indesat Hercule motorul in caroserie, este foarte ingramadit. Rar gasesc "mecanici" care sa nu-i injure pe frantuji. si care chiar sa mearga la sigur nu pe bajbaite cand il repara.
In rest la tinuta pe drum/consum/confort/manevrabilitate/dimensiuni este printre cele mai bune masini de pe vremea ei. This post has been edited by brandon23: 15 Jun 2010, 12:22 |
--------------------
Renault
Laguna
1997 Renaul Laguna 1997 2.2 dt mrrrrrr :)
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
alexandru_bot |
![]()
|
![]() Laguna lover Group: Members Posts: 516 Joined: 14 March 10 ![]() |
Salutare tuturor!
Nu stiu ce spun altii, e normal fiecare cu parerea lui. Cand mi-am cumparat masina acum 2 ani, laguna 1 1.9 DTI, toata lumea a zis ca sunt nebun ca de ce am luat laguna? Ca is extrem de scumpe piesele, etc. De 2 ani de zile am schimbat acum rulmentii de la telescop si placutele de frana. Pretul total + manopera: 220 RON. Eu zic ca nu e scump deloc, avand in vedere ca omul muncii, un prieten mecanic, care intr-adevar a studiat si lucrat numai in acest domeniu, a avut foarte mult de lucru. Deci sincer va spun ca si laguna pt mine nu exista masina mai frumoasa. A avut nevasta o skoda octavia din 2001 si sincer va spun nu mi-a placut comfortul din ea deloc. Inainte de laguna am avut un opel vectra din 96. Piesele sunt ieftine, mai ieftine ca si la laguna dar nu rezista!!! Asta am constatat eu, si am avut un opel timp de 4 ani de zile. Acum fiecare cu parerea lui. Dupa parerea mea, laguna e cea mai frumoasa masina care a iesit pe piata in perioada anilor aceia. Comfort, design, motorizare, cu alte cuvinte, perfecta!! Respect |
--------------------
Renault
Laguna 1 Phase 2
- MM 38 HIA
1998/ motor 1.9 DTI "Daca ai pierdut continua, daca ai castigat continua....."
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Dap, totul e să nu iei piesele de la reprezentanță. Mulți compară mere cu pere, cumnatul meu compara piesele de la opelul lui din 86 cu piesele pt laguna mea din 94. Plus că la a lui mergeau o grămadă de piese de Cielo, doar Kadett-ul e aceeași mașină. Eh... Una peste alta, la laguna actuală, la reprezentanță, filtrul de combustibil e 350 RON, în altă parte e ...150 RON.
|
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
brandon23 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
zet105 |
![]()
|
Da frate ca la astea nemtesti daca iti crapa volanta o fi doar 400ron sa inteleg.Si fa-mi o comparatie la o masina tot 98-2001 care sa fie din aceeasi clasa de dotare confort.Adik cu un pasat de exemplu.
Toate cele bune. |
--------------------
reno
- ----
--
|
|
brandon23 |
![]()
|
Conform unix :
volanta masa dubla LUK passat `98 2.5 TDI- 3209 RON volanta masa dubla LUK laguna `97 2.2 TD - 4270 RON volanta masa dubla LUK BMW seria 5 E39 -98 2.5 D - 2135.87 RON si ca sa nu ziceti ca sunt fan masini nemtesti ![]() volanta masa dubla LUK `97 VOLVO S70 2.5 TDI - 2765 RON Si lista poate sa continue ![]() Succesuri. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
zet105 |
![]()
|
Daca esti tu asa de convins de preturile alea, vinde tu laguna si cumpara passat.Asa te vor vedea si vecinii ca pe un "mare om".Vei fi cineva.Ca sa nu mai zic ca vesnic vei avea si buzunarul plin.
Intereseaza-te si de preturile la sh.Sigur vei avea o surpriza placuta. Despre laguna 2.2 se stie ca ar ridica diverse probleme. Mai fa o comparatie si intre pretul de achzitie.Ti s-a parut o afacere cand ai cumparat laguna, probabil cu cel putin 1500 euro mai ieftin decat o nemteasca, dar cu aceleasi dotari. Da-mi un exemplu: 1) cu banii de pe o laguna 1 phase 2 aproximativ 3000 euro ce masina nemteasca '98-2001 pot sa-mi iau cu aceleasi dotari(abs,a/c,geamuri electrice,cel putin 2 airbag, reglaje scaune volan etc) 2)cu banii de pe o laguna 1 phase 1 aproximativ 1700euro '94-'98 ce varianta nemteasca cu aceleasi dotari imi recomanzi? Sa nu-mi recomanzi opel astra f varianta dric Multumesc de "succesuri". |
--------------------
reno
- ----
--
|
|
brandon23 |
![]()
|
Nu vad relevanta celor spuse de tine
Eu i-am dat un sfat colegului cu rulmentii de telescop ca preturile sunt destul de piperate la laguna fata de alte masini, asta fiind in concordanta cu topicul "Laguna I" frumusete vs. costuri De la aceasta pana la smardoiala de care sufar, situatia mea financiara si parerile vecinilor este cale lunga. Si daca tot esti de acord cu mine ca este o masina exceptionala, nu vad rostul SH-urilor . O zi frumoasa. This post has been edited by brandon23: 17 Jun 2010, 10:44 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
hai sa rezumam.. nu-ti place, nu iei / o vinzi. si gata.
*rico s-a lamurit ![]() orice masina veche aduce costuri, mai mici sau mai mari... |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
alexandru_bot |
![]()
|
![]() Laguna lover Group: Members Posts: 516 Joined: 14 March 10 ![]() |
Buna tuturor!
Asa cum am mai spus, fiecare cu parerea lor, dar sunt perfect de acord cu master_dm. Nu iti place ce ai achizitionat o dai, daca iti place investesti. Masina mea de serviciu e un passat din 2004. Vreau sati spun ca acest comfort nu il simti la el ca si la laguna, nu ca am eu laguna dar acesta e adevarul. Si asta e parerea mea care poate pentru unii e exagerata dar pentru mine nu! Am un prieten care a avut passat din 2001 si a facut schimb cu unul din franta pe o laguna 1 phase 2. O are de 4 ani si merge cu ea de zici ca zboara si face naveta zilnic cam 60 de km si din nou va spun ca nu a schimbat nimic pe ea in afara de consumabile. Multumesc brandon stiu ca sunt mai piperate putin dar pentru mine conteaza comfortul si designul mai mult. Inca o data fiecare cu parerea lui, poate la altii nu le plac...... Respect tuturor ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 Phase 2
- MM 38 HIA
1998/ motor 1.9 DTI "Daca ai pierdut continua, daca ai castigat continua....."
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
scumpe sunt toate. acum nu va "proptiti" in costul unui schimb de ulei,placute frina,ptr ca aici fiecare pune ce ii permite buzunarul sau in functie de ce pasarici are in cap.
Elementele de caroserie sunt scumpe. citeodata,ai surpriza ca la second sa gasesti mai scumpe decit cele noi,de producator...cele noi originale intra in discutie doar daca faci masina pe RCA-ul altuia. ![]() ..acum depinde si cit de mult arde...ca daca ai timp si nu depinzi de masina si reusesti sa te plimbi pe la mai multe "dez.ro" ai sanse sa gasesti "mokazii" de preturi. This post has been edited by Adi R5: 17 Jun 2010, 23:10 |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
asfaltuscat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 8 May 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu sunt multumit de preturile after-market la laguna.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1.6 16V 107cp 1999/RXE
|
|
remusica92 |
![]()
|
![]() Passion Group: Members Posts: 330 Joined: 20 September 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
Tatal meu ca mecanic de o viata intreaga are Laguna de aprox. 2 ani si e f multumit de ea. Nu ar dao pe nimic in lume. Singura masina ce-i mai place este Volvo V40.
|
--------------------
Laguna 1 Ph1 1.8
95CP 1995,
- 1999
BMW 320d 250cp @1.9bar [IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/209/2001renaultlaguna.jpg/[/IMG]
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Fain sa ai un tata mecanic
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Tot la service ajungi, ca nu merge reparata pe bordura. Doar scazi manopera
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Poate are si un garaj, mai ales daca stai si la tara
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Da n-ai scule. Unele lucruri merg facute, dar dc ceva nu merge la motor tot pe tester ajungi.
Apropo, ai analizat mai profund situatia intre "frumusete" si "costuri" de a ajuns masina la vanzare? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
apropo, referitor la costuri, ca tot zicea rico ceva intr-un alt topic.
Iau in calcul ce am in ograda - 1.8 16v ITP = 50 lei (pe an, ca se face la 2 ani = 100 lei) RCA = ~600 lei Rovigneta = 120 lei Impozit = ~160 lei Consumabile = ~400 lei (ulei 200, filtre tot pe acolo) Spalari auto = 1-200 lei (dupa pofta) Deci, undeva la 1500 lei pe an - ca sa o tii in functionare Consum (majoritatea extra) = 7% , urban vreo 12%. Daca putem o medie de 9% in calcul, la 10.000 km = 900 litri = ~4400 lei So, pentru 10k km fara piese/reparatii = 5900 lei , adica un 0,59 lei/km Daca mai e si CASCO , ceva reparatii (inevitabile) si mergi in parte parte prin oras .. poti ajunge la pret de taxiu. This post has been edited by maister_dm: 5 Jul 2010, 16:00 |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th August 2025 - 00:00 |