Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

scartait intermitent, scartait intermitent - aparent roata stanga fata

lagunar
post 17 Jun 2010, 08:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare la toata lumea,

a aparut acest scartait intermitent - mi se pare ca dinspre stanga fata (aparent este o chestiune de rotatie, nu stiu daca de la roata , sau de la vreun rulment de la vreo pompa ??? nu-mi dau seama ) ; merge zeci de km fara nici un zgomot iar la un moment dat incepe acest scartait ; nu este foarte puternic (ca intensitate a zgomotului) si la un moment dat nu se mai aude dar totusi cred ca trebuie gasita cauza si remediat defectul.
va multumesc anticipat pentru idei si recomandari.

--------------------
Renault Laguna I 1998 - noiembrie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
reno_meg
post 17 Jun 2010, 08:36
Post #2

Membru incepator

Si eu am zis ca de la roata apare...dar aparent nu e de acolo.
Poti sa urmaresti si topicul de mai jos:
http://www.reno.ro/Problema-scartait-continuu-t122781.html

This post has been edited by reno_meg: 17 Jun 2010, 08:36

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 2005
+
djthem
post 17 Jun 2010, 11:33
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Salut
Ai eu patesc la fel cu scartaitul, tot de la placutele de frana fata, numai cand merg cu viteza mica, iar daca calc usor frana dispare zgomotul. Tare e ca imi fac asa numai cand e foarte cald afara. Cauza e uzura placutelor (sunt cele originale) pe care nu le-am schimbat de 60000km si mai au inca destula carne pe ele.
Nu cred ca e motiv de stres.

--------------------
RENAULT MEGANE 4 RSLine 2022
+
lagunar
post 17 Jun 2010, 13:59
Post #4

Membru incepator

Placutele le-am schimbat de un an (aprox . 5000 km, deci nu au cum sa fie uzate)

De fapt este mai mult un fel de suierat usor, nu foarte puternic , intermitent, pare ceva legat de rotatie (o fi de la rulmentul rotii ? ) , care, dupa cum am spus, dispare si apare aleator;
cand am luat masina nu functiona ABS-ul (nici acum nu functioneaza, se aprinde becul in bord: Service-ABS) ; fostul proprietar a spus ca i-a umblat cineva de la service la frana si ca nu au pus cei de acolo nu stiu ce fir de la ABS la loc ; probabil aceasta este o poveste, ca multe altele spuse de unii vanzatori ; am inteles ca ABS-ul are legatura (este in interior ?!) cu rulmentul acela special de la roata ; probabil ca au schimbat rulmentul cu unul mai ieftin care nu are acest sistem inclus (ABS) ???
Zgomotul (micul suierat intermitent) ar putea fi de la acest rulment ? e grav ? sa incerc sa umblu sa-l curat ?(cu WD40?)

Multumesc inca o data pentru raspunsuri

This post has been edited by lagunar: 17 Jun 2010, 14:01

--------------------
+
lagunar
post 28 Jun 2010, 09:03
Post #5

Membru incepator

scartaitul (sau un fel de suierat - metal pe metal) reapare aleator ;apare si dispare; este oricum de la piese in rotatie dupa cum se aude; poate fi de la rulmentul rotii ?

This post has been edited by lagunar: 28 Jun 2010, 09:05

--------------------
+
CRY 79
post 28 Jun 2010, 21:07
Post #6

Membru autentic

From: Sibiu

De la placute. bash.gif Desfa-le o data si unge putin cilindrul de la etrier (eventual curata-l), pt ca nu mai retrage cum trebuie din cauza mizeriei posibil. Ramane cateodata placutele lipite de disc si metalul din compozitie da acel scartait.

--------------------
Renault Trafic - SB 10 KXF Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
With under cover face.
+
lagunar
post 28 Jun 2010, 22:15
Post #7

Membru incepator

Multumesc,
ar putea fi si asa cum spui

sau poate de la sabotii de frana (spate) , stiu ca inca de acum 16000 km erau cam uzati (ferodoul);

Din cate tin minte anul trecut au curatat la service si cilindrii de frana pe fata odata cu schimbarea placutelor, pentru ca nu a trecut revizia din prima, nu tinea egal frana ;

oricum in Bucuresti nu prea am auzit acest zgomot, doar la drumuri mai lungi, dupa o perioada; scartie (suiera) intermitent cateva secunde apoi dispare chiar de tot (chiar pe distante lungi); acum am mers vreo 60 km in afara Bucurestiului si nu a scos nici un zgomot.
Cred ca ma duc sa schimb sabotii de frana ; caut un service mai "omenesc", nu ma duc la reprezentante, am experiente neplacute acolo, ii iert dar nu ma mai duc la ei .

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 01:16
Dacia