scartait intermitent, scartait intermitent - aparent roata stanga fata
![]() ![]() ![]() |
scartait intermitent, scartait intermitent - aparent roata stanga fata
lagunar |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 14 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|||
reno_meg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 28 August 08 ![]() |
Si eu am zis ca de la roata apare...dar aparent nu e de acolo.
Poti sa urmaresti si topicul de mai jos: http://www.reno.ro/Problema-scartait-continuu-t122781.html This post has been edited by reno_meg: 17 Jun 2010, 08:36 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6
2005
|
|
djthem |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 20 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Ai eu patesc la fel cu scartaitul, tot de la placutele de frana fata, numai cand merg cu viteza mica, iar daca calc usor frana dispare zgomotul. Tare e ca imi fac asa numai cand e foarte cald afara. Cauza e uzura placutelor (sunt cele originale) pe care nu le-am schimbat de 60000km si mai au inca destula carne pe ele. Nu cred ca e motiv de stres. |
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
lagunar |
![]()
|
Placutele le-am schimbat de un an (aprox . 5000 km, deci nu au cum sa fie uzate)
De fapt este mai mult un fel de suierat usor, nu foarte puternic , intermitent, pare ceva legat de rotatie (o fi de la rulmentul rotii ? ) , care, dupa cum am spus, dispare si apare aleator; cand am luat masina nu functiona ABS-ul (nici acum nu functioneaza, se aprinde becul in bord: Service-ABS) ; fostul proprietar a spus ca i-a umblat cineva de la service la frana si ca nu au pus cei de acolo nu stiu ce fir de la ABS la loc ; probabil aceasta este o poveste, ca multe altele spuse de unii vanzatori ; am inteles ca ABS-ul are legatura (este in interior ?!) cu rulmentul acela special de la roata ; probabil ca au schimbat rulmentul cu unul mai ieftin care nu are acest sistem inclus (ABS) ??? Zgomotul (micul suierat intermitent) ar putea fi de la acest rulment ? e grav ? sa incerc sa umblu sa-l curat ?(cu WD40?) Multumesc inca o data pentru raspunsuri This post has been edited by lagunar: 17 Jun 2010, 14:01 |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
lagunar |
![]()
|
scartaitul (sau un fel de suierat - metal pe metal) reapare aleator ;apare si dispare; este oricum de la piese in rotatie dupa cum se aude; poate fi de la rulmentul rotii ?
This post has been edited by lagunar: 28 Jun 2010, 09:05 |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
De la placute.
![]() |
--------------------
Renault
Trafic
- SB 10 KXF
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi With under cover face.
|
|
lagunar |
![]()
|
Multumesc,
ar putea fi si asa cum spui sau poate de la sabotii de frana (spate) , stiu ca inca de acum 16000 km erau cam uzati (ferodoul); Din cate tin minte anul trecut au curatat la service si cilindrii de frana pe fata odata cu schimbarea placutelor, pentru ca nu a trecut revizia din prima, nu tinea egal frana ; oricum in Bucuresti nu prea am auzit acest zgomot, doar la drumuri mai lungi, dupa o perioada; scartie (suiera) intermitent cateva secunde apoi dispare chiar de tot (chiar pe distante lungi); acum am mers vreo 60 km in afara Bucurestiului si nu a scos nici un zgomot. Cred ca ma duc sa schimb sabotii de frana ; caut un service mai "omenesc", nu ma duc la reprezentante, am experiente neplacute acolo, ii iert dar nu ma mai duc la ei . |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 01:16 |