Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ce inseamna eco 2?

paul_pt
post 17 May 2010, 09:57
Post #1

Membru

Group: Members

salut . vreau sa ma ajutati cu ceva , am un megane 2 eco 2,,ce inseamna acest eco 2?

--------------------
renault megane 2 . eco2 - AG 10 EGT 1,5 dci 85hp 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aleksanders
post 17 May 2010, 10:02
Post #2

.

From: ...

daca ai net de ce nu il folosesti

Odata cu lansarea semnaturii Renault eco², Renault a trecut la o noua etapa, anuntand public angajamentul sau pentru o noua oferta de vehicule ecologice si economice.
Ecologice prin rezultatele masurabile pe parcursul tuturor etapelor ciclului de viata.
Economice din punct de vedere al consumului de carburant, care ofera tehnologii performante, dar accesibile tuturor clientilor.

Un vehicul este Renault eco², deoarece intruneste simultan trei criterii:
Emisiile de CO2 sunt sub 140g/km.
Este fabricat intr-o uzina certificata ISO 14001.
Este valorificabil in proportie de pana la 95% la finalul vietii acestuia si cel putin 5% din masa plastica totala a vehiculului se compune din materiale plastice reciclate.

Lansand Renault eco², Renault isi indeplineste angajamentul pe care si l-a luat cu multi ani in urma, de a reduce efectele nocive pe care le are masina pe parcursul tuturor etapelor ciclului sau de viata asupra mediului.

http://www.renault.ro/descopera-renault/protectia-mediului/

This post has been edited by aleksanders: 17 May 2010, 10:02

--------------------
. . - . .
....
+
spy_oh_joy1389
post 17 May 2010, 10:03
Post #3

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

o norma de depoluare gen euro3-4, numai ca e pusa la ei sa arate interesul lor pentru mediu.
Nu mai stiu clar ce emisii, dar parca Renaulturile cu mai putin de 140gCO2/km primesc acest ECO2.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
paul_pt
post 17 May 2010, 11:52
Post #4

Membru

ms:)

--------------------
+
tothrobert
post 30 Jun 2010, 19:38
Post #5

Membru incepator

Sal tuturor! Sper sa nu fac off-topic, dar am o problema foarte mare la care astept raspunsuri! Acum doua zile veneam inapoi la Cluj si m-a oprit un politist ca cei de la RAR sa-mi faca inspectii la masina! Dupa ce au terminat, au constatat ca am emisia de Co2 mai mare decat cel admis de UE, dar totusi era sub 120 g/km, ceea ce imi da cartea masinii (Renault Megane sedan 1.5 dci, 85 cp, an fabricatie 2008 noiembrie). Pana la urma am primit 120 Ron amenda (platit ziua urmatoare). Politistul cand scria procesul verbal mi-a zis, ca aproape la toate masinile din Romania emisia Co2 este mai mare din cauza calitatii proaste a carburantului. Asa ca pana la urma nu eu sunt vinovat sad.gif si totusi eu platesc!!!!
Intrebarea mea este, ca ce pot sa fac data viitoare, daca mi se intimpla inca odata?

Ps.: Cei de la RAR mi-au fortat masina la maxim, cam la 4500-5000 Rpm; au voie sa faca asa ceva? Se intampla ceva la masina, daca se forteaza asa timp de 40 de secunde????

Msi pt ajutor!

--------------------
Renault Megane II. 2008
+
paul_pt
post 30 Jun 2010, 20:56
Post #6

Membru

nu stiu daca au voie sa o tureze in halul asta . daca eram in locul tau nu ii lasam . ai mare dreptate , calitatea carburantului este foarte proasta . am bagat de la rompetrol motorina normala si nu tragea deloc. si peste ceva timp am facut plinu tot de acolo dar am bagat alto nu stiu de care , si se simtea o diferenta .

--------------------
+
R19/16v
post 30 Jun 2010, 20:58
Post #7

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Paul, ia sa vezi tu in noiembrie anul asta, cum o sa fie la ITP...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
paul_pt
post 30 Jun 2010, 21:02
Post #8

Membru

aaa:) pai stiu ca la itp se face asa. dar nu am avut de unde sa stiu ca fac si aia de la rar asa ceva .

--------------------
+
R19/16v
post 30 Jun 2010, 21:03
Post #9

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Da' cine crezi ca iti face ITP?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
paul_pt
post 30 Jun 2010, 23:07
Post #10

Membru

da, nu m'am gandit la asta pt ca am doar 19 ani si nu stiu prea multe.

--------------------
+
supremeon
post 30 Jun 2010, 23:09
Post #11

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Paul, nu au voie sa iti faca asa ceva! Trebuia sa il tragi pe ala afara de la volan! Masuratoarea lor se face accelerand motorul diesel de la relanti pana la turatia maxima (5500?) si gata, i se da drumul... nu se tine turat la 40 secunde, cum ti-a facut... printr-un singur sprit de acceleratie se masoara...

De ce nu ne spui si noua ce a nume a scris nesimtitul ala in procesul verbal? Caci sunt foarte curios. Pentru ca nu exista "admis de UE". IN TARA ASTA, PRIMESTI AMENDA PENTRU INCALCAREA LEGILOR TARII... deci, cat au masurat aia, si ce articol de lege a scris politistul ca s-ar fi incalcat...

Te rog frumos, spune-ne... caci, daca ai sub 120g / km, masina din 2008, inseamna ca noi cu totii putem lua amenda pe faza asta? INSEAMNA CA MASINILE NE-AU FOST VANDUTE NOI, CU UN GRAD DE POLUARE PESTE LIMITA LEGALA?

Mersi in avans pt lamuriri...

Ce poti sa faci data viitoare? Pai, sa ceri celor de la RAR sa iti spuna in scris care este motivul, si apoi sa dai in judecata benzinaria, pentru deranjul provocat si nesimtirea cu care suntem cu totii tratati. Eu, daca patesc vreodata, asa voi face... iar cand ajungi in urmatorul oras, te duci direct la o statie itp, si ceri sa iti faca insepctia masinii, si ii "convingi" sa iasa bine... astfel, ai contraexpertiza la ce au facut aia cu statia lor mobila...

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
paul_pt
post 1 Jul 2010, 00:07
Post #12

Membru

supremeon , nu mie mi s'a intamplat . citeste mai sus te rog . smile.gif asa am zis si eu prima data , ca nu e normal sa o accelereze timp de 40 de secunde .. in tara asta se poate intampla orice. mi s'a luat sincer . ne ard la motorina , la salarii la tot smile.gif)

--------------------
+
mihaicip03
post 1 Jul 2010, 07:40
Post #13

MEMBRU

From: BRASOV

trebuia sa il tragi de gat afara din masina , sa o tureze pe a lu masa daca are chef, si cu amenda nu trebuia sa semnezi procesul si atunci trebuia sa faca o adresa prin care sa motiveze exact cauza si cine e de vina, mai ales ca noxele au iesit in normele impuse de producator, si sa vedem daca au tupeu parlitii astia de la rar sa se puna cu reno......pai atunci inseamna ca jumatate din masinile care circula in pe drumurile puplice....ce jumatate...80%....ar trebui sa nu mai circule ca polueaza...ia mai dai in p...u..mea de ratati....nu mai stiu pe ce sa iti ia banii....

--------------------
renault megane sedan meneger 2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK...
SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
+
paul_pt
post 1 Jul 2010, 09:45
Post #14

Membru

daca mi se intampla mie asa ceva faceam shou cu ei smile.gif stiind ca masina este cam noua .

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 23:19
Dacia