Scut motor metalic, montaj ulterior
![]() ![]() ![]() |
Scut motor metalic, montaj ulterior
tynn |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
1.4 MPI 2008 Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
|
|||
Addryanno |
![]()
|
![]() X-53 Project Group: Members Posts: 175 Joined: 22 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Scutul de motor merge la fix de supernova sau solenza, depinde doar unde ai tu busonul de golire... Daca nu decupat scutul cu flexul pt ca nu cadea pe gaura de la baie...
scut original la r19 nu cred ca gasesti. |
--------------------
Renault 19
Hatchback
1993
- B-xx-FSH [IMG]http://img121.imageshack.us/i/800pxrenaultf1logosvg.png/][/IMG]
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Gaseste la reno.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
Eu am gasit unul de Nova. Banuiesc ca nu difera fata de cele de Supernova si Solenza. Nu are mare importanta daca nu se potriveste orificiul pt. busonul de golire. Cand schimbi uleiul mai desfaci patru suruburi si-l dai jos, nu e mare deranj...
In privinta celui original, nici nu vreau sa ma gandesc ce pret are. Nu s-ar justifica o astfel de investitie la o masina de 17 ani vechime. Multumesc pt. raspunsuri! |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Si eu sunt interesat. Hai cu detalii daca il montezi.
|
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
tynn |
![]()
|
Am gasit sa iau unul de Nova. Va tin la curent cu detalii dupa ce reusesc sa-l montez.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Addryanno |
![]()
|
![]() X-53 Project Group: Members Posts: 175 Joined: 22 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Succes si spor la treaba !!!
|
--------------------
Renault 19
Hatchback
1993
- B-xx-FSH [IMG]http://img121.imageshack.us/i/800pxrenaultf1logosvg.png/][/IMG]
|
|
tynn |
![]()
|
Dupa cum am promis revin cu detalii si poze despre Operatiunea Scutul
![]() Intr-adevar, gaura prevazuta pentru buson de golire al uleiului nu se potriveste, insa se poate decupa cu flexul. Eu unul prefer demontarea lui odata pe an, cu ocazia schimbului de ulei. Rezultatul final pot spune ca e mai mult decat multumitor. Parerea mea e ca merita sa dati 50 ron pe un scut metalic SH si sa-l puneti pe masina, capcane sunt la tot pasul pe soselele patriei... This post has been edited by tynn: 19 Feb 2011, 18:24 Attached thumbnail(s) scut_metalic_001.jpg ( Size: 311.97k ) Number of downloads: 522 scut_metalic_002.jpg ( Size: 299.73k ) Number of downloads: 592 scut_metalic_003.jpg ( Size: 294.86k ) Number of downloads: 550 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
![]() Excelent... ai idee ce greutate si grosime are scutul pe care l-ai montat? |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
tynn |
![]()
|
Nu este greu, are 5-6 kg, deci nu e dificil de dat jos. In privinta grosimii, cred ca este din tabla de 2 mm.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
Perfect scutul si este chiar ''mai'' ergonomic decat cel original
Daca iti este teama sa ''executi'' gaura pt buson cu flexul din cauza aspectului grosolan se poate realiza onorabil cu dalta pe nicovala. Succes ! |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
eu am acest tip de scut montat de 3-4 ani, la inceput toata lumea ma cataloga ca nu montez ceva original pe masina, vad ca acum sunteti toti incantati de el.
intr adevar e foarte util, mai ales ca am luat o bordura si a ramas masina efectiv suspendata pe el, daca nu ar fi fost scutul cred ca schimbam baia de ulei cu tot cu pompa de ulei... |
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
tynn |
![]()
|
@BLUE R19 - nu am facut respectiva decupare pt. busonul de golire al uleiului nu din teama de a fi prea grosolana, ci pt. a nu-i lua din rezistenta, are deja destule gauri si fante de aerisire. Nu sunt genul "comod", sa-mi fie lene sa mai desfac 4 suruburi cand schimb uleiul.
@zeu_4u_sweety - raspunsul tau cred ca ar fi fost de folos la inceputul topic-ului, cand existau niste semne de intrebare in privinta potrivirii pe masina. Acum deja s-a convins toata lumea din poze ca este util, se potriveste perfect si te poate salva in situatia in care incaleci o bordura... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
dan_mar |
![]()
|
De acord cu @tynn, cu ocazia schimbului de ulei se poate da jos.
As mai avea o intrebare: cum calca pe lonjeroane, in sensul ca ramane sau nu distanta intre el si lonjeron, nu-mi dau seama din poze. Incepem cautarile ... cele de nova - supernova - solenza sunt la fel, are importanta de care gasesc in ce priveste prinderile? Numai bine. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
tynn daca ai fi cautat ai fi gasit si poze puse de mine!
|
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
dan_mar |
![]()
|
Mai era un topic pe tema asta? Am cautat si nu-mi intoarce nimic.
Ai putea totusi sa atasezi pozele si aici, mai multe pareri si solutii, cu atat mai bine ![]() |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
tynn |
![]()
|
Cu parere de rau zeu_4u_sweety, dar eu nu am gasit nimic pe tema asta folosind search-ul. In caz contrar, nu as mai fi deschis inutil un nou topic. Pune te rog un link cu topic-ul/post-ul respectiv!
@dan-mar - calca bine pe lonjeroane, vine la fata, nu sunt probleme. Eventual se pot indoi putin urechile fata ale scutului daca nu vin cum trebuie. Insa le trag la fata surubutile, tabla fiind destul de moale. Cel de Nova nu este identic cu cel de SuperNova, in sensul ca au alte decupari si fante de racire, insa exterior din poze pare la fel. Si bineinteles gaurile de prindere cred ca sunt situate identic. In fond cadrul fata (care include si lonjeroanele fata) si pe care vine fixat scutul este sigur acelasi atat la Nova, cat si la SuperNova si Solenza. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
Comparand scutul de SN din pozele lui tynn cu cel de Nova pot spune ca la Nova este mai solid, cel putin din cauza ca nu are atatea gauri, despre grosimea tablei nu stiu dar parca am o ''banuiala'' ca si aia e mai groasa.
|
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 01:44 |