Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria 2010, detalii utile despre calatorii in Bulgaria

SerbanS
post 19 Jul 2010, 18:05
Post #61

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Salut.
Am si eu cateva precizari fata de cele scrise in acest topic. In ultimul an am mers de apoximativ 7 ori pana la Sofia.

1. Ca raspuns la o intrebare precedenta - lucrarile la centura orasului Sofia au fost terminate acum cateva luni deci e ok sa o luati pe centura pentru a evita orasul. Ziua orasul nu e foarte aglomerat totusi e de preferat sa se evite ora 18 cand traficul devine si la ei aglomerat si haotic)

2. Drumul pana la Sofia trece prin mai multe localitati nu doar prin una singura.

3. Politia - mare atentie la limitarile de viteza existente in camp (politia are tendinta de a sta fix in acele zone ). In districtul Ruse unii politisti stiu si limba romana si la nevoie accepta si ron. Soferii lor au obiceiul sa te atentioneze cand este radar.

4. Pe autostrada mare atentie la iesirile din tuneluri - de obicei exista echpaje de politie cu radar. La iesirea de pe autostrada ( pe directia Sofia - Ruse) este mereu un echipaj de politie.

5. Margeti cu luminile aprinse si mai ales cumparati vigneta pentru ca este verificata de politisti ( eu unul prefer sa o cumpar de la primul lukoil din russe in sensul de mers spre sofia - pretul 10 leva/o saptamana ). Vignetele de anul acesta sunt portocali nu albastre ca cele de anul trecut.

6. Taxa de pod - pe partea bulgareasca ( de fiecare data am observat masini cu numere de Romania care nu mai asteptau sa plateasca si treceau pur si simplu, iar vamesii lor erau foarte surprinsi ca eu vreau sa platesc, ba mai mult o data am primit o chitanta pe care nu scria nimic. Din cate am observat platesc in general tir-urile, autocarele si cei care tin neaparat sa deconteze suma asta. In ultima calatorie m-am trezit ca stau in fata unui ghieu inchis, cu baiera din fata ridicata asa ca nu am mai rezistat si am trecut)

Prin amabilitatea unui prieten din Sofia va atasez si valoarea amenzilor de la ei pentru depasitul vitezei legale (traducerea cred ca este facuta cu google translate, insa se intelege esenta) :

A driver who exceeds the permitted maximum speed in the city, shall be punished as follows
exceeded by 10 km / h - with a 10 leva;

2. exceeded 11 to 20 km / h - with a fine 30 leva;

3. exceeded 21 to 30 km / h - a fine of BGN 100;

4. to exceed 31 to 40 km / h - by BGN 150 fine and one month disqualification to operate a motor vehicle

5. exceeded more than 41 km / h - with 200 leva fine and two months disqualification to operate a motor vehicle;

6. exceeded more than 51 km / h - 250 BGN a fine and three months disqualification

A driver who exceeds the speed limit outside the city are punished as follows:
1. exceeded by 10 km / h - with a 10 leva fine;
2. exceeded 11 to 20 km / h - to 30 leva fine;
3. exceeded 21 to 30 km / h - with a fine of 50 leva;
4. exceeded 31 to 40 km / h - a fine of BGN 100 and one month prison right to operate a motor vehicle;
5. exceeded 41 to 50 km / h - 150 leva a fine and two months prison right to operate a motor vehicle;
6. exceeded more than 51 km / h - 200 leva a fine and three months disqualification to operate a motor vehicle.

This post has been edited by SerbanS: 19 Jul 2010, 18:06

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kr3atorU
post 19 Jul 2010, 18:55
Post #62

Membru autentic

From: Alba Iulia, via Alexandria

Foarte utile informatiile. 10x SerbanS worship.gif

--------------------
Renault Symbol phase 4 2007 Expression 1.4 8V | GPL
►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
+
sorin69
post 20 Jul 2010, 12:53
Post #63

Membru autentic

Multumim pentru sfaturi.

--------------------
Citroen C-Elysee 2016 Exclusive 1,6 VTI 115 C.P.Euro 6
You"ll Never Walk Alone
+
SerbanS
post 20 Jul 2010, 13:23
Post #64

Membru

Cu placere. Drum bun si multa atentie . Daca mai sunt si alte intrebari raspund cu placere.

Nu recomand totusi sa mergeti noaptea deoarece cresc foarte mult sansele de a fi opriti de politie. Acest lucru se intampla deoarece :

-noaptea limitarile de viteza se vad in ultimul moment sau deloc (multe sunt bagate prin tufisuri)
-traficul e foarte redus deci probabilitatea ca cineva din sens opus sa te avertizeze tide spre 0
-fiind trafic redus e prea putin probabil sa fie ocupati politistii cu un alt sofer.

Drumul prin Sofia pentru a ajunge spre greci nu este deloc complicat (practici urmaresti drumul principal si la cele 2 sensuri giratorii intalnite faci stanga si atat )

--------------------
+
Kr3atorU
post 20 Jul 2010, 13:47
Post #65

Membru autentic

Inca o intrebare: Care este limita pe autostrada in BG?
Am cautat pe net dar sunt mai multe variante, in functie de site: 110, 120 sau 130 km/h. Din amintirea mea, este 110...

le: cred ca asta e de actualitate: site
Conform astuia pe autostrada e 130.

This post has been edited by Kr3atorU: 20 Jul 2010, 13:53

--------------------
►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
+
SerbanS
post 20 Jul 2010, 15:10
Post #66

Membru

130 din cate imi amintesc dar iti spun cu siguranta joi pentru ca am un drum pana acolo.

Indifierent cum e nu prea apuci sa te bucuri de viteza aia pentru ca autostrada e scurta si exista multe limitari de viteza datorita tunelurilor si viaductelor.

--------------------
+
byby_tmg
post 20 Jul 2010, 20:58
Post #67

Membru incepator

Buna seara tuturor si bine v-am gasit, fiind nou pe aici sofer6.gif

* In luna August 03-07 vom face si noi drumul : Bucuresti - Nisipurile de Aur (Odessos Park Hotel) si as dori sa stiu si eu care este cel mai bun drum/ cel mai scurt/ si cam ce ar mai fi bine de stiut/ etc.

* De asemenea, m-ar interesa cam care ar fi preturile de mancare/bautura, noi avand decat micul dejun inclus, pentru a ne putea face un buget.
* Din cate am inteles eu (de aici) cam trebuie sa respecti limitele de viteza, sa ai Bu-vigneta si nu prea vei avea treaba cu politia "calare" ?!
* O harta buna de urmarit pe ea ca de, totusi ...

Va multumesc

--------------------
Toyota Yaris 2008
+
Kr3atorU
post 20 Jul 2010, 21:47
Post #68

Membru autentic

Harta Online
E usor si intuitiv. Eu asta folosesc.

--------------------
+
sorin69
post 20 Jul 2010, 22:22
Post #69

Membru autentic

Trebuie neaparat sa treci prin Sofia ori se poate si pe centura ?
Ma refer la drumul spre Grecia. Eu voi ajunge la Bansko dar majoritatea drumului este comun cu cel spre Grecia.

This post has been edited by sorin69: 20 Jul 2010, 22:31

--------------------
You"ll Never Walk Alone
+
Kr3atorU
post 21 Jul 2010, 07:37
Post #70

Membru autentic

Eu am ocolit Sofia pe centura, prin nord. Si acum tot pe centura vreau sa merg, deoarece mi se pare mai simplu.
Varianta pe centura prin sud: harta

--------------------
+
SerbanS
post 23 Jul 2010, 10:49
Post #71

Membru

Nu e obligatoriu sa mergi prin Sofia, acum e ok pe centura avand in vedere ca au terminat lucrarile.

Abia am revenit de la Sofia.

Concluzii :

- destul de multe echipaje de politie (uneori chiar si 2 intr-o localitate), dar in general in locurile obisnuite -atentie la iesirea din Ruse, imediat dupa Metro acolo e mereu un echipaj- deci atentie la viteza pentru ca se considera localitate (chiar daca in jur este camp)

- atentie la soferii bulgari (am evitat cel putin 3 coliziuni forntale ) cu soferi ce depaseau tiruri cu viteza melcului si fara sa se asigure ca au spatiu.

Drum bun si multa atentie.

--------------------
+
sorin69
post 23 Jul 2010, 11:01
Post #72

Membru autentic

Foarte utile sfaturile, daca imi spui ce limite de viteza au in oras, afara si autostrada esti nemaipomenit si meriti o bere. dry.gif

This post has been edited by sorin69: 23 Jul 2010, 11:04

--------------------
You"ll Never Walk Alone
+
Kr3atorU
post 23 Jul 2010, 11:47
Post #73

Membru autentic

delete

This post has been edited by Kr3atorU: 23 Jul 2010, 11:48

--------------------
+
SerbanS
post 23 Jul 2010, 13:36
Post #74

Membru

Localitate - 50
Drum national - 90 (dar atentie la limitrarile de 70, 60, 40 km )
Autostrada 130 ( cu limitari de 110, 90, si 80 in tunel)

Cel mai urat e insa faptul ca de multe ori nu stii unde se termina limitarea.

--------------------
+
sorin69
post 23 Jul 2010, 15:20
Post #75

Membru autentic

Multumesc mult de tot.

--------------------
You"ll Never Walk Alone
+
CGB
post 1 Aug 2010, 17:47
Post #76

CGB

From: behind

ptr un drum bucuresti-nisipurile de aur, ce ruta recomandati: bucuresti-ruse-nisipuri sau bucuresti-constanta-nisipuri?

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
radian
post 1 Aug 2010, 21:53
Post #77

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Daca mergi prin Constanta - Mangalia, dupa ce treci granita drumul este execrabil. L-am facut de curand pana la Balcic (Vama Veche - Balcic - 62 km).

Scurt timp dupa ce treci granita, te asteapta o prima surpriza: o portiune perfect plana si liniara de vreo 15 km, care taie in doua un lan de floarea soarelui, adica, cu vizibilitate perfecta, dar cu limita de viteza la 40 km/h, si depasirea interzisa. Este cea mai aberanta restrictie pe care am vazut-o de cand sunt sofer. Adormi cu capul pe volan...

La intoarcere, singurul indicator spre Romania este o tabla la 1 km inainte de granita.

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
supremeon
post 28 Aug 2010, 00:29
Post #78

cam rareori membru...

From: din inima țării...

QUOTE(GeT @ 6 Jul 2010, 12:24)
@radian
Zis si facut. Pe drum ne opreste politia de frontiera. Cautau foarte vizibil nod in papura, iar cel putin unul dintre ei arata a bandit de-a dreptul. Mi-a cerut permisul, apoi cartea verde, apoi talonul, a parut dezamagit ca n-are de ce sa se lege si ne-a lasat sa plecam.
*

Ce-ai aia "carte verde" ? Imi trebuie asa ceva? de unde se cumpara? etc.

28 Aug 2010, 00:45:
QUOTE(radian @ 1 Aug 2010, 21:53)
Daca mergi prin Constanta - Mangalia, dupa ce treci granita drumul este execrabil.
*

Mai nene, are drumul gropi, sau nu are gropi... lasa restrictia la 40 se fie, ca nu ma grabesc nicaieri... deci, sunt gropi? smile.gif Mersi.

This post has been edited by supremeon: 28 Aug 2010, 00:45

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
xcss
post 28 Aug 2010, 01:03
Post #79

Born to Be Epic

QUOTE(supremeon @ 28 Aug 2010, 00:29)
Ce-ai aia "carte verde" ? Imi trebuie asa ceva? de unde se cumpara? etc.
*

Ti-ai facut in ultimii ani vreun RCA?

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
radian
post 28 Aug 2010, 09:09
Post #80

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Sunt si cateva gropi, asa de prasila, dar putine. In schimb drumul este valurit rau de tot. Portiunea aia cu restrictia la 40 km/h, este cea mai mare aberatie in domeniu, pe care am avut ocazia s-o vad.

Nu stiu in alte localitati dar cel putin in Balcic, drumurile sunt foarte proaste. Se lucreaza la retelele de utilitati, portiunile cu gropi (dese si adanci...) alterneaza cu portiunile decopertate, cu praguri inalte pentru care drumarii nostrii ar pali de invidie.

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
+
ursul-alb
post 28 Aug 2010, 15:18
Post #81

Membru autentic

From: Iasi

Pot confirma ca la inceputul lui iunie tot asa arata Balcicul. Am mers pe drumul de coasta de la Albena pana la Capul Caliacra iar Balcicul era imposibil... in rest un roman se simte ca acasa in .bg in ceea ce priveste drumurile.
Cred ca mai slaba ca la noi este dotarea cu indicatoare rutiere... absolut lipsa pe multe drumuri secundare; te duci la ghici... iar ditamai atractia turistica cum e Capul Caliacra nu era semnalizata pe nici un indicator 40 de km de la Albena pana in apropiere de el, unde in sfarsit am gasit un indicator.

PS: recomand daca nu plecati din Constanta varianta Calarasi-Silista-Dobrici-Balcic-Albena -Varna-etc. Cred ca acum au si terminat+o de asfaltat, in cei cam 20 de km unde nu era gata.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
sorin69
post 28 Aug 2010, 15:51
Post #82

Membru autentic

M-am intors de la Bansko ieri seara, va scriu acum tot ceea ce mi s-a parut ca merita stiut si de alti eventuali doritori de zone montane. Localitatea este superba eu unul nu m-am plictisit este predominant statiune de iarna cam jumatate din hoteluri sunt inchise vara, dar sunt toate foarte frumoase si pitoresti Eu unul am cautat linistea si am gasit-o pe deplin, am fost cazat la Sf. Ivan, nu la Sf. Ivan Rilski sunt doua hoteluri diferite dar apropiate si am fost foarte multumit, camera de patru stele utilata cu tot ce-ti trebuie inclusiv bucatarie, am platit doar cazarea, masa deocamdata nu se poate lua la acest hotel. Un amanunt interesant, am fost singur cu sotia in tot hotelul, parca era numai al nostru, a fost foarte frumos. Sunt aprox. 530 de km. din Bucuresti pe drumul spre Grecia, drumul este foarte bun dar cu multe devieri din cauza reparatiilor atat in zona Byala cat si in Sofia. Eu zic ca, stau mult mai bine la drumuri decat noi. Imprejurimile sunt foarte frumoase, daca se merge pe cont propriu in Blagoevgrad exista Metro pentru aprovizionare iar in Razlog la doar 5 km este atat Plus cat si Penny. Singura mare deceptie a acestui concediu au fost vamesii bulgari si politistii tot bulgari. La cumpararea vignetei pentru Bulgaria vamesul de la Ruse efectiv nici macar nu ne baga in seama pe mine si pe ceilalti turisti care vroiau sa cumpere vignete, dupa vreo cinci minute de stat in fata ghiseului s-a gandit si el sa ne trimita la prima benzinarie care de fapt a fost a treia la primele doua lipsa vignete. Efectiv nu a vrut muschii lui sa ne serveasca. Atentie mare la radare si la limitarile de viteza, am avut neplacerea sa fiu oprit aproape de Byala pentru o asa zisa depasire de 10,06 km a limitei de viteza de 60 km, cel putin asa mi-au spus. Amenda era de 80 leva dar dupa lungi parlamentari am dat o mica atentie. Au in vizor in special masinile cu numar de Romania, baietii stiau chiar si limba noastra. In concluzie totul a fost ok, cu exceptia celor doua organe...

--------------------
You"ll Never Walk Alone
+
CGB
post 29 Aug 2010, 13:33
Post #83

CGB

From: behind

acu-s la nisipurile de aur. am sosit ieri pe 28.08. am ales varianta bucuresti-A2-constanta-vama veche-nisipuri. in vama n-au fost probleme cu vigneta. dupa punctul de control, la 50 de m erau 2 gherete de unde se putea lua vigneta. plus excange office. totu' ok, cu factura. vigneta 10 leva o saptamana. musai s-o lipiti in parbriz in dreapta jos, dupa cum e desenat si pe ea si dupa cum mi-a explicat si vamesul foarte binevoitor. altfel dati de frun politist mai breaz care va da amenda.
de la vama la nisipuri drumul a fost ok. se putea si mai bine, da' nici tragedie asa mare n-a fost. pana la nisipuri sint doar fro 3 sate, in rest doar camp si cateva benzinarii. si limitari de 40 sau 60. da' cum toti mergeau cu 90-100 m-am luat si io dupa ei. am incercat sa merg cu 40 da' m-au apucat damblalele. niciun echipaj de politie pe drum. la fro 2 intersectii tre atentie ca n-au indicatoare si nu prea stii incotro. da' c-o harta totu e simplu.
in rest totu o fost ok. statiunea e mijto. plina de rumani, rusi si nemti. mai misuna si ceva englezi si nordici. aduce olecuta a mamaia, da' la un alt nivel. ceva mult mai sus.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Brainie
post 4 Nov 2010, 08:22
Post #84

Membru autentic

Știe cineva (vreau să verific o informație primită), s-a scumpit bulvinieta minimă de la 5 la 6 euro ?

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
mihai1972
post 8 Feb 2011, 14:51
Post #85

Membru incepator

Site-ul oficial al Ministerului de Interne din Bulgaria este : http://www.mvr.bg/en/default.htm

La capitolul "travelling in Bulgaria" se gaseste o brosura publica si oficiala pe care o atasez.

Mai mult decat atat, in versiunea bulgareasca se gaseste si un Proiect de modificare a Ordonantei privitoare la valorile amenzilor de circulatie. Proiectul este din ian2011... sper sa nu se aprobe pt ca prevede dublarea valorii amenzilor !

Brosura atasata cred ca raspunde catorva intrebari de pe acest forum.

Printre altele punctez raspunsul referitor la asigurarea RCA : daca nu esti din UE (tara din care provi nu a semnat Green Agreement-ul) platesti RCA.... altminteri este valabil RCA platit in tara din care provi. Romania este semnatara a Green Agreement-ului.
Cu alte cuvinte, de ceva ani platim in afara de RCA si Green Card-ul atasat : cu remarca ca unele exista diferentieri intre companiile de asigurari referitoare la tarile pentru care este valabil RCA. Din cate stiu diferentierile privesc cel mai ades tarile din spatiul ex-Iugoslav.

This post has been edited by mihai1972: 8 Feb 2011, 15:01

Attached File(s)
Attached File  Brosura_Min_Interne_BG.pdf ( 1.2mb ) Number of downloads: 145

--------------------
VW Passat limuzina 2001 (131 CP)
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 16:13
Dacia