care stiti cat e amenda daca nu am itp, care stiti cat e amenda daca nu am itp
![]() ![]() ![]() |
care stiti cat e amenda daca nu am itp, care stiti cat e amenda daca nu am itp
vallyyy |
![]()
|
||
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|||
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
O intrebare as avea si eu: ce-are medicul cu talonul?
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
cel mai intalnit exemplu de coruptie ......spaga la medic ,o dai cel mai intens indiferent de pozitia sociala....o dadusem in coruptie si mi s-a parut cel mai elocvent exemplu ...daca mai vrei exemple de spaga la ITP ,poate spaga si la politie ,cauta pe linkul postat de mine si vezi mai detaliat ....dar deja subiectul nu-si mai are rost sincer
This post has been edited by vallyyy: 10 Jun 2010, 11:14 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Tot nu ai inteles ca talonul ti-a fost luat pe buna dreptate nu?
![]() Cand isi face politia datoria, sariti ca ce domne, tocmai pe mine s-a gasit sa ma opreasca pentru un bec ordinar, dar pe ala care merge cu xenoane de ce nu il opreste... sa moara si capra vecinului deh, asa e romanu'. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vallyyy |
![]()
|
consider ca nu meritam sa-mi se ia talonul pt faza lunga arsa ......el m-a vazut ca am dat putin pe lunga si hop a sarit in fata masinii si m-a oprit ..FAZA SCURTA MERGEA si pozitiile erau functionale .....pune-te in situatia mea ....sa ti se arda faza lunga si sa-ti ia talonul .....poate o sa ai si tu ghionul sa ti se arda in drum si atunci sa te opreasca garcea ....sper sa te simti vinovat si sa-i dai talonul (ceea ce sunt sigur ca nu vei face ,poate schimbi becul la cel mai apropiat peco sau service ,dar sa fi pe la tara cum eram eu la 22,de unde sa le iei ?).....poate daca eram mai nesimtit nu mi-l lua .......legea nu prevede nimic in acest sens spune sa ai farul functional cel putin pe stanga ,ceea ce eu il aveam ,chiar ambele pe faza scurta
This post has been edited by vallyyy: 10 Jun 2010, 15:37 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
De unde sa le iei? Din portbagaj, unde ar trebui sa ai trusa cu becuri de schimb.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vallyyy |
![]()
|
Este prevazut undeva in lege sa ai becuri in portbagaj? vorbesc serios ca nu stiu dar as fi curios sa vad un articol daca esti amabil.....tu la renault 19 ai becuri in portbagaj ? La logan aveti becuri in portbagaj ?....si nu zii ca la dacia 1300 se ard mai repede si la renault 19 nu sunt sanse sa se arda sau la logan ....
This post has been edited by vallyyy: 10 Jun 2010, 18:33 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(vallyyy @ 10 Jun 2010, 19:32) Parca, dar si daca nu-i prevazuta in lege, e treaba de bun simt. Ce faci daca te deplasezi noaptea si ti se ard ambele becuri? Caz improbabil, dar nu imposibil. Si ca sa nu te mai agiti atat... Cand am fost acum un an la concert la AC/DC in Serbia, pe drumul de intoarcere, o romanca a vazut UN FAR venind din fata, si a crezut ca-i vorba de un motociclist, si s-a bagat in depasire. Ce sa vezi... saracul sarb pe cere l-a omorat cu manevra asta avea ars farul de pe stanga. Ignoram faptul ca un om normal n-ar fi intrat in depasire oricum... dar daca aia vedea doua faruri, sigur se abtinea si ajungeau ambii sanatosi acasa. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vallyyy |
![]()
|
Ma tot repet,dar degeaba, aveam 2 faruri pe faza scurta si mergeam cu faza scurta ,insa m-a mancat undeva sa schimb asa si am dat pe lunga taman in zona aia unde era garcea ,asta m-a bunghit si m-a tras pe dreapta ..... ghinion asta e ....dar vreau sa intelegeti ca AVEAM FAZA SCURTA .....sunt oameni care nici macar nu folosesc faza lunga de multe ori .....voi nu puneti la socoteala ca aveam faza scurta si pozitiile aprinse pe ambele parti ? cel putin garcea m-a vazut cu faza lunga pe farul din dreapta si pozitii pe ambele parti .....nu ma consider deloc pericol ,se intampla .....multi mi-au zis ca trebuia sa-i zic ca mi s-a ars chiar in momentul ala si sa ma apuc sa-i scot ochii ca nu ma pricep sa schimb becuri ca poate ma electrocutez etc ,dar nu m-am apucat sa ma iau cu el in gura ....inca ceva m-au tinut in sectia de politie 45 de minute ca sa intocmeasca procesul verbal si 20 de minute ca sa gaseasca articolul ....ca tot am gasit un articol ,am fost prins de Politia Rurala Ungheni http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iu...in-ungheni.html ......se vede drumul pe care am fost prins ,dupa cum vedeti e extrem de circulat (sunt ironic desigur) ,minutul 3:23
This post has been edited by vallyyy: 10 Jun 2010, 20:41 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Un pic de exces de zel? Pacat ca ti s-a intamplat tie... oricum daca aveai faza scurta buna nu cred ca era cazul sa iti dea amenda... dar asa e la tara.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Club12TRS |
![]()
|
![]() Coupe Maniac Group: Members Posts: 300 Joined: 14 February 09 From: Bucuresti ![]() |
Da, trebuie sa ai set de becuri de rezerva! In Ungaria, te opreste politistul si-ti cere sa-i arati becurile de rezerva. Nu ai, te-a spart --> amenda cat China! La fel si daca te prinde cu farurile neaprinse ziua.
In decret, scrie ceva de genul asta: pt orice defectiune constatata de politist se suspenda certificatul de inmatriculare daca nu o poti remedia pe loc. Garcea te pune sa schimbi becu' sau te trimite acasa fara talon. In normele ITP scrie clar ca masina trebuie sa aiba ABSOLUT tot functional, aeroterma, degivrare luneta, plafoniera, nu numai directie, motor si frane. Deja o dati in romanisme. "Aveam faza scurta, ce daca nu mergea faza lunga?" |
--------------------
Alfa 145T.Spark /
Citroen Saxo /
Fiat Punto2B / Ex Oltcit 12TRS
- B xx xxx
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Si eu cred ca politistul (nu Garcea) a facut nitel exces de zel cu tine, dar, din pacate pentru tine, e cat se poate de acoperit de regulament. Cum nu cred ca verifica cineva tot timpul inainte de plecare daca-i merg toate luminile, e de inteles oarecum sa nu depistezi daca nu merge vreuna pe care nu prea ai cum s-o depistezi (ex. lumina nr. inmatriculare, farurile ziua). Solutia de bun simt era sa-ti dea avertisment sau sa te insoteasca pana la prima benzinarie unde daca gasesti bec il inlocuiesti si pleci cu masina, daca nu gasesti pleci pe jos (fara retras talon). Asta consider eu c-ar fi solutia in spiritul legii, aia cu "politia in slujba cetateanului). Din pacate, in cazul tau, incurajat probabil de tipul masinii (probabil instant i-a trecut prin cap "inca o rabla"), a aplicat sanctiunea maxima. In fine, si legea-i croita cam cu spatele.
This post has been edited by namidee: 11 Jun 2010, 12:43 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
vallyyy |
![]()
|
QUOTE(Club12TRS @ 11 Jun 2010, 12:30) Da, trebuie sa ai set de becuri de rezerva! In Ungaria, te opreste politistul si-ti cere sa-i arati becurile de rezerva. Nu ai, te-a spart --> amenda cat China! La fel si daca te prinde cu farurile neaprinse ziua. In decret, scrie ceva de genul asta: pt orice defectiune constatata de politist se suspenda certificatul de inmatriculare daca nu o poti remedia pe loc. Garcea te pune sa schimbi becu' sau te trimite acasa fara talon. In normele ITP scrie clar ca masina trebuie sa aiba ABSOLUT tot functional, aeroterma, degivrare luneta, plafoniera, nu numai directie, motor si frane. Deja o dati in romanisme. "Aveam faza scurta, ce daca nu mergea faza lunga?" Daca am un BMW ,mercedes sau orice alta masina moderna ,chiar ultimul racnet , ce rost ar avea sa am becuri daca nu m-as baga sa umblu de frica sa nu fac ceva gresit ......spre exemplu la ford mondeo citeam ca pentru becul de la far trebuie sa dai masca jos si farul ca sa-l poti schimba , ar fi culmea sa trag pe dreapta ,noaptea sa-mi schimb becul dand jos atatea alea ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
namidee |
![]()
|
O sa fii surprins, dar (daca nu ma insel grav) in cartea tehnica a masinii (Sandero) chiar scrie cum se schimba un bec, tocmai pentru cazurile cand ai cu adevarat nevoie.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu, nu scrie ca e obligatoriu sa ai roata de rezerva sau cric la tine.
vallyyy, as putea sa te intreb de ce le porti cu tine daca nu scrie la lege? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vallyyy |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 11 Jun 2010, 17:17) Din cate stiu eu, nu scrie ca e obligatoriu sa ai roata de rezerva sau cric la tine. vallyyy, as putea sa te intreb de ce le porti cu tine daca nu scrie la lege? Da cine a zis ca are roata de rezerva la el ? ![]() ![]() ![]() <span class='edit'>11 Jun 2010, 20:38:</span> QUOTE(namidee @ 11 Jun 2010, 12:42) Si eu cred ca politistul (nu Garcea) a facut nitel exces de zel cu tine, dar, din pacate pentru tine, e cat se poate de acoperit de regulament. Cum nu cred ca verifica cineva tot timpul inainte de plecare daca-i merg toate luminile, e de inteles oarecum sa nu depistezi daca nu merge vreuna pe care nu prea ai cum s-o depistezi (ex. lumina nr. inmatriculare, farurile ziua). Solutia de bun simt era sa-ti dea avertisment sau sa te insoteasca pana la prima benzinarie unde daca gasesti bec il inlocuiesti si pleci cu masina, daca nu gasesti pleci pe jos (fara retras talon). Asta consider eu c-ar fi solutia in spiritul legii, aia cu "politia in slujba cetateanului). Din pacate, in cazul tau, incurajat probabil de tipul masinii (probabil instant i-a trecut prin cap "inca o rabla"), a aplicat sanctiunea maxima. In fine, si legea-i croita cam cu spatele. frumos spus ![]() ![]() This post has been edited by vallyyy: 11 Jun 2010, 20:53 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
"Daca as avea BMW,daca la volan s-ar afla o femeie,la Ford Mondeo trebuie sa desfaci masca,nu tin becuri in portbagaj ca nu exista compartiment special destinat,etc."
Balarii. Din cate am inteles eu era vorba despre o Dacie cu elementele de far rectangulare condusa de un barbat. Cu tot respectul,dar inlocuirea unui bec de far la acest tip de masina nu poate sa dureze mai mult de cinci minute chiar daca te afli iarna,la miezul noptii,in mijlocul campului si imbracat in frac.Conditiile ar fi: -sa vrei -sa ai bec de schimb Inca ceva! Pentru videoclipuri exista o sectiune separata. <span class='edit'>12 Jun 2010, 00:04:</span> QUOTE(vallyyy @ 10 Jun 2010, 21:38) Aici iti dau dreptate! This post has been edited by marian-j: 11 Jun 2010, 23:21 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da-o in frant de masina, nici eu nu am loc special destinat unde sa tin setul de becuri de rezerva, le tin in roata de rezerva. Niciodata nu stii cand se arde unul si ai nevoie sa il schimbi.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(vallyyy @ 11 Jun 2010, 13:59) ......spre exemplu la ford mondeo citeam ca pentru becul de la far trebuie sa dai masca jos si farul ca sa-l poti schimba , ar fi culmea sa trag pe dreapta ,noaptea sa-mi schimb becul dand jos atatea alea Bre la mondeo se dau masca si farul jos in 20 de secunde. E un sistem super simplu. |
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
alamicntfs |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 19 June 07 From: ploiesti ![]() |
imi pare rau de tine, dar bine ti-a facut, as da amenzi si alte chesti tuturor persoanelor carora nu le merge un bec, chiar si pe faza lunga. lenea e mare in tara asta si bunul simt lipseste cu desavarsire.
am mai vazut nesimtiti care merg cu proiectoare si poziti in oras - i-as impusca dupa o luna de permis, veneam noaptea acasa de la munca, din fata venea un motociclist, noroc ca am fost foarte atent ca ma pupam rau de tot cu motocicleta care se transformase intr-o masina cu luminile arse pe stanga. din bun simt pentru ceilalti participanti la trafic si din motive de siguranta nu neaparat a ta ci a celorlate persoane participante la trafic ar trebui sa iesim cu masinile in cea mai buna stare de functionare. daca neam intalni cu rar mobil sa ii punem sa stearga un pic toba. daca avem dacii sau alte masini nu ar trebui sa sa culcam pe urechea "LASO DOMLE CA MERGE SI ASA' |
--------------------
daciutza
1400/ astra caravan 1.7dti, abs+/corsa c 1.2 XE
1999/ 2004/2004
- ph82dic
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
In cazul unui bec ars la faza lunga, cand rulezi ziua si dai un flash (semnal al conducatorului auto) si faza lunga ,,se arde" nu poti sa vezi in rulare acest lucru. De aceea , clementa ar fi fost minimul ,,amenzii" : Retinerea talonului pt. ,,o clipa", cat ar fi fost necesar sa se schimbe becul cu o rezerva cumparata sau gasita in portbagaj.
Actiunea politiei ramane preventiva. This post has been edited by rodi: 1 Jan 2011, 15:51 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu imi tin becuri de rezerva la mine (da-da, si la Megane) pentru simplul motiv ca nu vreau sa ma chiorasc pana acasa doar cu un singur bec, nu pentru ca mi-ar da amenda politia sau mai stiu eu ce. La fel, cauciucuri de iarna folosesc de 5 ani, nu pentru ca ma obliga cineva, ci pentru ca le-am vazut utilitatea.
Voi chiar credeti ca aia care ridica certificate pentru neconformitati ale masinii sunt niste capcauni? Si la Matizul lui taica-miu i-au gasit joc in pivoti la ITP, si, cand mi-au spus, n-am stat la discutii si primul drum l-am facut la service sa-i schimb. I-am schimbat si cu ocazia asta a disparut si un scartait la plecarea de pe loc. Normal ca verifica daciile 1310 pe toate partile, ca stiu clar ca gasesc defectiuni in majoritatea cazurilor. Ce ma mira e atitudinea proprietarilor, de parca n-ar sti ce rable conduc. |
--------------------
.
.
.
|
|
rodi |
![]()
|
Ideea era ca arderea becurilor de la numar si arderea fazei lungi in timpul zilei sunt greu de dovedit ca neglijenta, noaptea este usor de depistat deci prezumtia de nevinovatie cade.
|
--------------------
---
---
---
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Si daca eu merg linistit noaptea si la un moment dat se arde becul de la numar, cum pot observa acest lucru ?
This post has been edited by Shush: 2 Jan 2011, 15:57 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
In masina trebuie sa ai o trusa cu becuri si sigurante de schimb. In caz ca te opreste nenea caraliu' si comenteaza... schimbi becul pe loc si iti da drumul. Eu asa am patit cand m-a oprit pentru ledurile de la pozitie, le-am schimbat pe loc cu becuri normale si asta a fost...
PS: eu cred ca am becuri prin portbagaj pentru vreo 3 masini ![]() This post has been edited by Iulikk: 2 Jan 2011, 18:34 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Exact. Nu iti va da nici un politist amenda pentru un bec ars, atata timp cat il schimbi pe loc. E la mintea cocosului ca nu verifici din 10 in 10 km becul de la numar sa vezi daca mai arde.
|
--------------------
.
.
.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 2 Jan 2011, 19:29) Exact. Nu iti va da nici un politist amenda pentru un bec ars, atata timp cat il schimbi pe loc. E la mintea cocosului ca nu verifici din 10 in 10 km becul de la numar sa vezi daca mai arde. Desigur, dar de cate ori opresti, inainte de a te pune in miscare, controlezi obligatoriu becurile toate daca ard. Aceasta noaptea. Ziua, la fel, dar nu prea se obisnuieste pentru ca faza de drum este stinsa in localitati... Ce am mai vrut inafara sa arat ca actiunea politiei este preventiva nu total punitiva. Am vrut sa mai arat ca este bine sa controlam pe cat posibil mereu, inainte de a ne pune in miscare. Amenda... Stiti voi, ridicarea actului de inmatriculare... Despre becuri rezerva a vorbit un coleg mai sus. Despre controlul vehiculului inainte de punerea in miscare, nu. Iarasi, stim cu totii, becurile sunt niste consumabile. Am pus complet toate aspectele ? |
--------------------
---
---
---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 09:07 |