Trepidatie motor 1.4 16V 98CP
![]() ![]() ![]() |
Trepidatie motor 1.4 16V 98CP
pasavelrbrt |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 7 October 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2008 1.4 16V Dynamique
- AG 87 RBT
|
|||
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Cum sa-ti lipseasca un tampon??...care din ele?
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.330 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Auzi , scoate si placutele de frana,, da-le dra...lui". This post has been edited by pepelutza: 22 Feb 2012, 11:48 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
- BV-10---S
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
Trecand peste ciudatenia cu "tampon lipsa", clipirea martorului catalizatorului denota ardere incompleta (la cel putin un cilindru). Cel mai probabil o bobina de aprindere ("bobina de inductie") defecta. Ai 4, cate una in capul fiecarei bujii.
E o problema cunoscuta, eu am schimbat 2 bobine stock cu 2 bobine Beru. Nu am gasit sub 129lei/buc. La reprezentanta e mult mai scumpa. Iti e necesar un test ptr. a vedea care din cele 4 e defecta. Se poate testa si manual, daca poti simti care din ele nu se incalzeste (aceea fiind defecta), sau scotand mufele de alimentare ale bobinelor pe rand (daca la una scoasa de sub alimentare motorul va continua sa functioneze la fel, aceea oricum nu functiona nici alimentata; daca la una nealimentata motorul va functiona si mai prost, aceea e inca buna). Bobinele lucreaza simultan astfel: 1+4, 2+3. Daca una nu functioneaza, se pare ca si perechea nu va rezista mult. Recomandarea e sa nu mergi asa, distrugi catalizatorul cu vaporii de benzina nearsa. |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Nu, nu i s-a dus inca vreo bobina, cu o bobina arsa nu mai poti circula. La el faptul ca i s-a aprins pret de cateva zeci de secunde martorul poate avea explicatia unei sincope in alimentare, calc de injectie corectand-o imediat, daca ii va face o diagnoza sigur va gasi memorata o astfel de eroare.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
adrian tutuianu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 29 August 09 From: Iasi ![]() |
Din cate stiu, cu o bobina arsa motorul merge in 3 pistoane, dar merge.
Deci inclin sa cred ca trepidatiile si problemele pe care le are sunt de la vreo bobina, sau suport motor lipsa. Adi |
--------------------
Renault
Clio 3
2006/1.4, 16V, 98CP, Euro 3
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Acea oscilatie a turometrului este de la senzorul pas-cu-pas...asa am si eu si trebuie curatat, la cateva secunde aparand o scurta vibratie.
Cel mai bine e sa faci o diagnoza. |
--------------------
Seat
Leon FR 184
2015
|
|
pasavelrbrt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 7 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce tampon lipseste, nu stiu exact cum se numeste. La un service mi-au zis ca in mod normal sunt 2 (unul scurt, unul mai lung), ala mai lung cica lipseste. Mi-au aratat unde trebuia sa fie si intradevar am vazut gaurile in care trebuia sa fie prins in suruburi, una spre motor si a doua spre cutie. In trecut s-a dat motorul jos in urma unei avarii si probabil au uitat sa il puna (deasemenea au uitat sa puna si un burduf de planetara si cine stie ce imi mai lipseste la masina
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2008 1.4 16V Dynamique
- AG 87 RBT
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.330 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(pasavelrbrt @ 22 Feb 2012, 19:33) Ala nu-i grav ca nu-l ai ... pui planetare cu totul in loc de cauciuc cat de curand ... sincer iti cam bati joc de masina daca o folosesti stiind ca iti lipsesc piese de pe ea ... dar asta este ... mai urmeaza sa incepi sa postezi cat sunt de proste renault-urile ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
pasavelrbrt |
![]()
|
Daca o foloseam zilnic si aveam asa mare nevoie de ea, nu mai stateam sa pun intrebari si ma duceam direct la service. Nu ma grabeste nimic, tocmai de asta sta mai mult in parcare, iar eu caut sfaturi pe forum. Inteleg foarte bine ca nu sunt defectiuni minore pe care sa le las sa persiste. Pana acum am fost multumit de Renault-uri, chiar daca nu am fost prietenos cu masinile mele. Caut sfaturi tehnice de la persoane specializate, nu comentarii fara argumente. Multumesc.
23 Feb 2012, 01:38: Cred ca acel "tampon" este de fapt "bieleta de descarcare" . Are o forma rasucita. Am vazut o poza cu una si seamana foarte mult cu piesa care imi lipseste. Alte detalii despre piesa asta...? Stie cineva ce rol are, pe ce site pot sa o gasesc, sau ce pret are? Multumesc! This post has been edited by pasavelrbrt: 23 Feb 2012, 01:38 |
--------------------
Renault
Clio III
2008 1.4 16V Dynamique
- AG 87 RBT
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pai cum sa primesti sfaturi ... spui ca iti lipsesc piese de pe masina ... piese care nu au fost puse acolo din intamplare ci pentru ca trebuie, tamponul ala influenteaza mersul motorului pentru ca fara ala motorul are balans mare in fata si in spate (fapt care va duce, daca nu a dus deja, la slabirea/rupeerea celorlalte 2 tampoane si in loc de 100 ron vei platii vreo 500 pt. toate 3) .... pune piesele lipsa si vezi dupa aceea ce si cum ... pana atunci eu unul nu vad decat ca te zgarcesti/iti bati joc de masina si pui intrebari la car,e in cazul de fata, nimeni nu iti poate da raspuns, mai mult de atat esti si cu gura mare .... asta este ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
calota |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 22 June 13 ![]() |
verifica valva de relanti
|
--------------------
renault
symbol
2007/1.4/16v
- ot.02.voz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 04:59 |