Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Trepidatie motor 1.4 16V 98CP

pasavelrbrt
post 22 Feb 2012, 00:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

De aproximativ 2 luni, am observat o trepidatie a masinii, mai exact a motorului. Nu pare a fi acea trepidatie specifica unui injector infundat. Este o trepidatie mai mica, nu se simte in toata masina ci doar pe pedala de frana cand sunt oprit in trafic si foarte sensibil la volan. Deasemenea se observa si o oscilatie foarte mica a turometrului intre 700 si 800 rpm. Din exterior am impresia ca motorul nu merge perfect, ca nu are un sunet rotund, nu pare ca isi face un ciclu complet. Toate acestea le observi doar daca esti foarte atent, la prima impresie pare ok, insa mie nu imi par asa. De trei ori mi s-a aprins la bord martorul catalizatorului; a clipit pt aproximativ 20-30 de secunde dupa care s-a stins. Caut o parere a cuiva care a mai trecut prin asta sau a cuiva care se pricepe. Mentionez ca imi lipseste un tampon de la motor, in cazul in care ar avea vreo legatura cu libertatea de miscare a motorului. Am nevoie de sfaturi sau pareri. Multumesc!

--------------------
Renault Clio III 2008 1.4 16V Dynamique - AG 87 RBT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 22 Feb 2012, 09:44
Post #2

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Cum sa-ti lipseasca un tampon??...care din ele?

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
cj98czh
post 22 Feb 2012, 11:11
Post #3

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(pasavelrbrt @ 22 Feb 2012, 00:19)
Mentionez ca imi lipseste un tampon de la motor, in cazul in care ar avea vreo legatura cu libertatea de miscare a motorului.
*

coffee_spitsk.gif cum sa circuli cu masina cu un tampon de motor lipsa???????

Omule tu vorbesti serios????? Azi maine spui ca circuli doar cu 3 roti ....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
pepelutza
post 22 Feb 2012, 11:44
Post #4

Membru autentic

From: brasov

excl.gif excl.gif Stai linistit ca nu are nicio legatura tamponul , cred ca poti sa-l scoti/pierzi si pe celalalt. laugh.gif 168.gif

Auzi , scoate si placutele de frana,, da-le dra...lui".

This post has been edited by pepelutza: 22 Feb 2012, 11:48

--------------------
Renault Clio 3 2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP - BV-10---S
+
George Paul
post 22 Feb 2012, 14:54
Post #5

Membru autentic

Trecand peste ciudatenia cu "tampon lipsa", clipirea martorului catalizatorului denota ardere incompleta (la cel putin un cilindru). Cel mai probabil o bobina de aprindere ("bobina de inductie") defecta. Ai 4, cate una in capul fiecarei bujii.
E o problema cunoscuta, eu am schimbat 2 bobine stock cu 2 bobine Beru.
Nu am gasit sub 129lei/buc. La reprezentanta e mult mai scumpa.

Iti e necesar un test ptr. a vedea care din cele 4 e defecta. Se poate testa si manual, daca poti simti care din ele nu se incalzeste (aceea fiind defecta), sau scotand mufele de alimentare ale bobinelor pe rand (daca la una scoasa de sub alimentare motorul va continua sa functioneze la fel, aceea oricum nu functiona nici alimentata; daca la una nealimentata motorul va functiona si mai prost, aceea e inca buna).

Bobinele lucreaza simultan astfel: 1+4, 2+3. Daca una nu functioneaza, se pare ca si perechea nu va rezista mult.

Recomandarea e sa nu mergi asa, distrugi catalizatorul cu vaporii de benzina nearsa.

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
hellcat
post 22 Feb 2012, 15:06
Post #6

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Nu, nu i s-a dus inca vreo bobina, cu o bobina arsa nu mai poti circula. La el faptul ca i s-a aprins pret de cateva zeci de secunde martorul poate avea explicatia unei sincope in alimentare, calc de injectie corectand-o imediat, daca ii va face o diagnoza sigur va gasi memorata o astfel de eroare.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
adrian tutuianu
post 22 Feb 2012, 16:19
Post #7

Membru incepator

From: Iasi

Din cate stiu, cu o bobina arsa motorul merge in 3 pistoane, dar merge.
Deci inclin sa cred ca trepidatiile si problemele pe care le are sunt de la vreo bobina, sau suport motor lipsa.

Adi

--------------------
Renault Clio 3 2006/1.4, 16V, 98CP, Euro 3
+
eduardsebe
post 22 Feb 2012, 16:33
Post #8

Membru Expressionist

Acea oscilatie a turometrului este de la senzorul pas-cu-pas...asa am si eu si trebuie curatat, la cateva secunde aparand o scurta vibratie.
Cel mai bine e sa faci o diagnoza.

--------------------
Seat Leon FR 184 2015
+
pasavelrbrt
post 22 Feb 2012, 19:33
Post #9

Membru incepator

Nu stiu ce tampon lipseste, nu stiu exact cum se numeste. La un service mi-au zis ca in mod normal sunt 2 (unul scurt, unul mai lung), ala mai lung cica lipseste. Mi-au aratat unde trebuia sa fie si intradevar am vazut gaurile in care trebuia sa fie prins in suruburi, una spre motor si a doua spre cutie. In trecut s-a dat motorul jos in urma unei avarii si probabil au uitat sa il puna (deasemenea au uitat sa puna si un burduf de planetara si cine stie ce imi mai lipseste la masina biggrin.gif ) La tester mi-au spus ca au vazut o eroare la aprindere si ca au sters-o. Se pare ca au eliminat doar eroarea (martorul care se aprindea) nu si defectiunea... O sa incerc in alta parte...

--------------------
+
cj98czh
post 22 Feb 2012, 21:25
Post #10

Membru de la Cluj ...

QUOTE(pasavelrbrt @ 22 Feb 2012, 19:33)
au uitat sa puna si un burduf de planetara
*

Ala nu-i grav ca nu-l ai ... pui planetare cu totul in loc de cauciuc cat de curand ... sincer iti cam bati joc de masina daca o folosesti stiind ca iti lipsesc piese de pe ea ... dar asta este ... mai urmeaza sa incepi sa postezi cat sunt de proste renault-urile biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
pasavelrbrt
post 23 Feb 2012, 00:39
Post #11

Membru incepator

Daca o foloseam zilnic si aveam asa mare nevoie de ea, nu mai stateam sa pun intrebari si ma duceam direct la service. Nu ma grabeste nimic, tocmai de asta sta mai mult in parcare, iar eu caut sfaturi pe forum. Inteleg foarte bine ca nu sunt defectiuni minore pe care sa le las sa persiste. Pana acum am fost multumit de Renault-uri, chiar daca nu am fost prietenos cu masinile mele. Caut sfaturi tehnice de la persoane specializate, nu comentarii fara argumente. Multumesc.

23 Feb 2012, 01:38:
Cred ca acel "tampon" este de fapt "bieleta de descarcare" . Are o forma rasucita. Am vazut o poza cu una si seamana foarte mult cu piesa care imi lipseste. Alte detalii despre piesa asta...? Stie cineva ce rol are, pe ce site pot sa o gasesc, sau ce pret are? Multumesc!

This post has been edited by pasavelrbrt: 23 Feb 2012, 01:38

--------------------
+
cj98czh
post 23 Feb 2012, 08:20
Post #12

Membru de la Cluj ...

Pai cum sa primesti sfaturi ... spui ca iti lipsesc piese de pe masina ... piese care nu au fost puse acolo din intamplare ci pentru ca trebuie, tamponul ala influenteaza mersul motorului pentru ca fara ala motorul are balans mare in fata si in spate (fapt care va duce, daca nu a dus deja, la slabirea/rupeerea celorlalte 2 tampoane si in loc de 100 ron vei platii vreo 500 pt. toate 3) .... pune piesele lipsa si vezi dupa aceea ce si cum ... pana atunci eu unul nu vad decat ca te zgarcesti/iti bati joc de masina si pui intrebari la car,e in cazul de fata, nimeni nu iti poate da raspuns, mai mult de atat esti si cu gura mare .... asta este ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
calota
post 22 Jun 2013, 15:41
Post #13

Membru incepator

verifica valva de relanti

--------------------
renault symbol 2007/1.4/16v - ot.02.voz
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 04:59
Dacia