Se poate lua semnal de viteza din ABS?, Stie cineva sa faca asa ceva?
![]() ![]() ![]() |
Se poate lua semnal de viteza din ABS?, Stie cineva sa faca asa ceva?
gxg_coman |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 413 Joined: 17 February 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|||
cip31 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 229 Joined: 22 August 09 ![]() |
Asta n-ar fi foarte complicat daca ai avea schema electrica de la varianta cu semnal de la ABS, bineinteles obligatoriu sa ai ABS pe ea.
|
--------------------
Renault
clio symbol
2007 1.5 dci 85 CP 50.000 km Membru fara probleme, deocamdata!
|
|
FysGSM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 2 September 07 ![]() |
mai multe detalii despre masina,tip motor......
|
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Pai poti sa iei semnalul de la firul care intra in radio-cd, firul responsabil pentru cresterea volumului odata cu viteza chiar din abs vine.
Cauta schema de alimentare a rcd-ului original, sigur vei identifica firul respectiv. This post has been edited by Laurentziu83: 11 May 2010, 21:30 |
--------------------
.
.
.
|
|
gxg_coman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 413 Joined: 17 February 09 From: Bucuresti ![]() |
@FysGSM motorul este 1.5 dci, 48 kW, an 2003, bineinteles cu abs
datele de pe placuta ovala sunt: LB1W R443259 E2 SAN913 SAN513 TEF43 DRAP14 HARM02 50/ A C G - NRTW @Laurentziu83 m am gandit si eu la asta dar nu stiam ca exista asa ceva pe clio. stii sigur ca exista optiunea de a creste volumul odata cu viteza pe clio? |
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
deci pt domnul gxg :
1.automat in momentul cand ai renuntat la sonda de viteza de pe cutie nu mai ai informatie de viteza nici pe firul verde de la radio cd. 2.nu prea asa baga mana in foc ca semnalul generat de sonda de pe cutia originala este acelasi cu semnalul generat de unitatea de abs; cu atat mai mult nu unt sigur ca unitatea abs stie sa scoata semnal pentru viteza.tre facute ceva verificari si dca a este cineva care are vre un osciloscop portabil eu unul m-as baga sa te ajut |
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
gxg_coman |
![]()
|
romeo3108ro nu a fost alegerea mea sa renunt la senzorul respectiv. cutia a fost schimbata cu una de megane de catre fostul proprietar.
cu osciloscopul vrei sa masori semnalul din abs? o sa incerc sa gasesc la cineva. osciloscopul ala trebuie sa indeplineasca anumite conditii? |
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
FysGSM |
![]()
|
datele de pe placuta ovala sunt:
LB1W R443259 E2 SAN913 SAN513 TEF43 DRAP14 HARM02 50/ A C G - NRTW tipul motorului de geni k9k704 ca nu am ce face cu placuta ..ca nu am intra net de renault sa aflu toate datele masini tele.si ce echipamet mai are masina abs(de care e....daca sti),esp... This post has been edited by FysGSM: 11 May 2010, 22:58 |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
gxg_coman |
![]()
|
abs este bosch dar nu stiu ce versiune e. am intrebat pe forum cum aflu ce versiune de abs am dar nu mi a raspuns nimeni. motorul din cate imi amintesc e k9k 703 sau 704. de esp nu se pune problema. pana la clio 3 nu a existat esp pe clio/ symbol din cate stiu eu.
in concluzie masina are abs bosch, motor k9k 703 sau 704, servo directie, 2 airbaguri, inchidere centralizata, alarma, radio cass, geamuri el fata, cutie de viteze de tip jc5(de megane 1 sau scenic 1) si cam asta e tot ce imi trece prin cap. ti am dat toate datele pe care le stiu despre masina. |
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
FysGSM |
![]() ![]()
|
in pricipiu se poate lua,acum trebuie vazut exact ce tipuri de calculatoare ai pe masina si masurat tipul semnalului generat.....
scheme mai gasim. ![]() This post has been edited by FysGSM: 12 May 2010, 09:18 |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
gxg_coman |
![]()
|
cand crezi ca poti face rost de schemele electrice?
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
FysGSM |
![]()
|
cand crezi ca sti exact ce calculatoare are masina....abs Bosch...bord model radio model,sa ma uit ce fel de semnal iti trebuie?
|
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
gxg_coman |
![]()
|
problema este ca nu prea ma pricep sa aflu informatiile astea? imi poti spune cum le aflu?
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
gxg_coman |
![]()
|
am vorbit acum cu cineva care se pricepe foarte bine la electronica despre problema mea. mi a spus ca recomandat este ca daca se ia semnalul din abs sa se ia direct din senzor adica inainte de calculator. si cica asta se face prin atasarea unui optometru(parca) pentru ca asta nu afecteaza cu nimic semnalul care se duce si in calculator. stie cineva daca este buna solutia asta? si cel mai important... stie cineva sa faca asta?
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
gxg_coman |
![]()
|
nu mai stie nimeni nimic despre asta?
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
cip31 |
![]()
|
Eu cred ca exista si alta modalitate de rezolvare. Variantele fara senzor in cutie, au cateva modificari in instalatia electrica. Gasesti sigur in manualele de reparatie schemele instalatiilor electrice pentru ambele variante si poti sa observi unde este diferenta si cum se poate rezolva. Caute manualele de reparatie pentru electrica (schemele cu legaturile electrice ale masinii). Daca le ai trimite-le si discutam pe ele.
|
--------------------
Renault
clio symbol
|
|
gxg_coman |
![]()
|
Deci ai nevoie de schema electrica la megane si clio nu?
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
cip31 |
![]()
|
Da. Schema detaliata cu instalatia electrica.
|
--------------------
Renault
clio symbol
|
|
gxg_coman |
![]()
|
gata...am rezolvat singur problema. am luat semnal de viteza din abs si l am dus in mufa care in mod normal intra in senzorul de viteza. acum totul merge ok.
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Eee nu chiar "singur", sa nu exageram ...
![]() PS presupun ca ti-ai "zdreilt" mainile, la cum era acolo... ![]() This post has been edited by bubu782001: 3 Jun 2010, 19:26 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
gxg_coman |
![]()
|
ma refer ca am facut asta fara ajutorul celor de pe topicul asta. pentru cei ce nu stiu...fara ajutorul lui bubu782001 nu imi iesea nimic. vorba cuiva.... "om nu mare la stat dar mare la sfat". daca aveti vreodata nevoie de ceva apelati cu toata increderea la el.
si legat de maini....zici ca m am batut cu ursul. ![]() |
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
cip31 |
![]()
|
Bravo! Poate ne detaliezi si noua cu poze cum ai facut.
|
--------------------
Renault
clio symbol
|
|
gxg_coman |
![]()
|
poze nu am cum sa fac pentru ca totul este ascuns. calculatorul abs este intre compartimentul motor si habitaclu, firul este tras pe sub stratul acela termoizolant iar mufa senzorului este undeva pe langa cutie. in schimb pot pune schemele cu pinii mufelor si cu ce face fiecare.
<span class='edit'>3 Jun 2010, 22:32:</span> astea sunt schemele care m au scos din dilema. a doua poza este cu mufa care intra in calculatorul abs. din pinul 23 am luat semnalul de viteza. prima poza este mufa care intra in senzorul de viteza. in pinul B1 am dus firul cu semnalul de viteza. daca are cineva nelamuriri sau nevoie de ajutor ma poate contacta oricand si il ajut cu cea mai mare placere asa cum si altii m au ajutat pe mine cand am avut nevoie. This post has been edited by gxg_coman: 3 Jun 2010, 22:33 Attached thumbnail(s) 30052010327.jpg ( Size: 789.98k ) Number of downloads: 516 30052010328.jpg ( Size: 446.5k ) Number of downloads: 470 |
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Relax am sa le atasez in formatul PDF pe site. Este vorba de VISU.
PS si daca observati in poza a 2-a este vorba de computerul de ABS de la Twingo C06, S06 (codurile de pe Twingo). ABS-ul (versiunea fara ESP) fiind identica ca la Clio. This post has been edited by bubu782001: 4 Jun 2010, 11:46 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 22:37 |