Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

România, blocată pe 31 mai, Toti bugetarii in greva?

AdrianMC
post 29 May 2010, 15:17
Post #121

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Stiu ca se intampla de 20 incoace nu e nici o noutate. Diferenta este ca niciodata pana acum nu am fost in pragul falimentului.
Gresit! Vezi ca ti-a explicat Aphophis mai sus.
Mai pe intelesul tau, desi suntem in pragul falimentului tot nu se pot opri din furat!
Apreciez grija ta de a-mi explica pe intelesul meu tongue.gif dar din nefericire iar nu ai dreptate - vezi 1992-1996 (cand desi nu exista criza in Europa, s-au tiparit bani la greu si tot se fura; culminand cu evitarea de catre CDR a incapacitatii de plata)
Eu sper ca nenorocitii astia de la putere/din opozitie sa inteleaga ca nu mai e de joaca.

Si ca bonus: Romania a mai intrat in incapacitate de plata (faliment) in 1981 si 1986. Interesant, as zice...

--------------------
- - -- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aphophis
post 29 May 2010, 15:36
Post #122

Membru autentic

QUOTE(tatimeu @ 29 May 2010, 14:31)
eu din 73 si pana in 89 cati ani am pierdut? dar din 89 si pana acum cati ani am pierdut?
dupa 45 de ani de munca in domeniul educational, cu toate gradele luate pensia e de 1300 roni. Salariul normal al unui profesor din invatamantul romanesc e in jur de 1500ron, cred ca am scris cam mult. Cica ne prevalam de articolul 53 al constitutiei deci suferim toti de la sugar la mosul de 100 de ani nu?. Deci va rog sa ma lasati cu textele cu copilul tau...."
aphophis mai bine iti tai degetele decat sa scri asemenea inepti.
*

care ineptii? rolleyes.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
paul_p
post 29 May 2010, 15:52
Post #123

Membru autentic

From: psd=evil

@tatimeu : Una-i una, alta-i alta, ca sa zic asa.
Nu sunt de acord ca sa sufere copilul meu din cauza unui profesor nemultumit. Clar si fara nicio alta discutie! Are o problema cu cineva - guvern, presedinte, etc. , sa se duca sa-l ia pe ala de gat, dar fara sa incerce sa ma implice si pe mine in conflict, ca asta se numeste deja santaj.

Invatamantul a ajuns de toata jena, cred ca multi profesori nu merita nici macar jumatate din salariul ala de care se plang ca este mic. Este inadmisibil ca un copil care termina 8 clase (sau chiar liceul) sa nu fie in stare nici macar sa scrie si sa citeasca corect. Nu mai vorbim de cultura generala, matematica, fizica. Astea sunt deja fineturi.

Se tot da vina pe sistem, ca e prost, ca e nu stiu cum. Este si asta adevarat, ca fiecare ministru a tinut sa-si puna amprenta pe sistemul de invatamant si fiecare astfel de reforma a distrus si mai tare invatamantul.

Dar cine i-a obligat pe profesori sa coboare stacheta atat de jos? Au scazut atat in procesul de predare cat si in cel de evaluare. Daca elevul e prost pregatit lasa-l nene repetent daca tot zici ca ai coloana verticala si iti pasa de educatie. Sau le pasa doar de buzunar ca nu mai au nu stiu ce promovabilitate si ii arde la buzunar?

In majoritatea scolilor si liceelor se preda in dorul lelii la clasa, in speranta ca-i vor obliga pe copii sa vina la meditatii. De multe ori nici asta nu se intampla, efectiv li se rupe in paispe de copii si destui profesori au adoptat o atitudine de gen lasa-ma sa te las. Nu vorbesc din auzite, am trait-o pe pielea copilului meu, ca sa zic asa.

E mai usor sa te plangi de sistem, sa spui ca nu ti s-a dat si nu s-a facut decat sa-ti faci serios treaba.

PS: Nu am nimic cu prefesorii, nu-i bag pe toti in aceeasi oala. Sunt de parere ca acest guvern este cel mai prost de pana acum, cu sau fara greaua mostenire pe care o tot invoca.
Sunt de acord ca trebuie facut ceva ca sa ne lase si sa se duca, dar nu cred ca este corect ca sa ne sicanam tot intre noi. Daca profesorii ingheata anul sau daca doctorii nu mai trateaza pacientii sau daca nu se mai elibereza nu stiu ce acte de la primarie credeti ca sufera vreun pic guvernantii? Trebuie gasita o cale sa-i impungem pe ei, nu sa ne penalizam intre noi.

This post has been edited by paul_p: 29 May 2010, 18:03

--------------------
Fara roti - 2010 fara ipocriti
+
AdrianMC
post 29 May 2010, 16:31
Post #124

Membru

@paul_p: CORECT!!

--------------------
- - -- - -
+
aphophis
post 29 May 2010, 16:39
Post #125

Membru autentic

acuma fara suparare, insa profesorii alta metoda de a forta mana guvernului nu au. Cand au cedat guvernele cel mai repede? Cand li s-a fortat mana .. remember mineriadele, blocarile de drumuri & shit? Eu nu ii condamn, sunt multi care traiesc de pe o zi pe alta, chestia asta cu educatia e mai complexa decat pare la o prima vedere. Incepand de la materialul prost (cum bine zicea parca garett , sunt foarte multi copiii lasati in plata domnului, parintii fiind plecati in strainatate, sunt multi copii care nu au cei 7 ani de acasa, sunt multi copiii protejati aiurea de parinti, cand profesorul e mai sever -- intervenind pilele..) , continuand cu salariile mici ce nu atrag foarte multi oameni dedicati (care insa pleaca repede cand au ocazia atunci cand vad mizeria din sistem , salariile proaste, mancatorimea dintre colegi ), terminand cu faptul ca sunt o gramada de oameni fara o vocatie care lucreaza aici ca nu au gasit in alta parte si aveau o pila & shit. Si sa nu-mi spuneti mie ca nu sunt, ca stiu posturi cumparate cu 3000-4000 de euro. Date de unii cazuti in cap(aici noroc cu taticu si mamica ca au avut de unde sponsoriza, ca deh.. odrasla trebuieste protejata), afacerea fiind facute via directori cu concursul celor din inspectoratele judetene.

Ca bonus va dau si mancatoria din sistem, se stie ca unde sunt femei multe, intrigile si muscarile de fund is la ordinea zilei. Si furturile care se fac via minister, inspectorat si la scara mai mica via scoala. Ce sa mai zicem de directori, care vor sa dea bine in cifre si nu prea accepta corigenti & shit?

This post has been edited by aphophis: 29 May 2010, 16:42

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
St
post 29 May 2010, 16:47
Post #126

Membru

QUOTE(tatimeu @ 29 May 2010, 14:31)
Salariul normal al unui profesor din invatamantul romanesc e in jur de 1500ron, cred ca am scris cam mult.
*

Stiu perfect un caz de profesor Gradul I, cu 20 de ani vechime, salariu NET 1800 Ron. Salariul unui profesor debutant, fara definitivat, cred ca este in jur de 7-800lei.

@vijelie: Ala e salariu BRUT, scade din el darile la stat si vezi cat iese. Sigur sub 1500.

@paul_p Nu neg ca multi profesori fac cum zici tu. Dar aia care predau cum trebuie si au cerinte ridicate cum sa-l lase corigent pe copil daca a doua zi dupa ce a luat un 5 vine parintele la scoala cu o falca-n cer si una in pamant? Stiu foarte bine sistemul din interior si majoritatea parintilor isi vad copii ca fiind cei mai inteligenti, cei mai cuminti...etc. si nu accepta ca plodul lor ar fi putut calca pe bec.
Problema vine si de la profesori dar si de acasa. Ti se pare ca parintii mai pun prea mult accent pe cat invata copilul? Eu unul sunt sigur ca nu... In general profesorii ofera ceea ce se cere: note mari pe nici un efort intelectual.
Tu ca profesor te-ai mai chinui sa explici elevilor cand vezi ca dintr-o clasa de 25-30 doar 1-2 sunt atenti cu adevarat la ce te chinui acolo? Care crezi ca e sentimentul cand te duci la o clasa de gimnaziu si tu te chinui tot sa ii faci sa inteleaga functia de gradul II sau timpurile verbale si ei lipesc gume pe sub banca si alte traznai?

29 May 2010, 16:52:
QUOTE(aphophis @ 29 May 2010, 16:39)
terminand cu faptul ca sunt o gramada de oameni fara o vocatie care lucreaza aici ca nu au gasit in alta parte si aveau o pila & shit.
*

Pai da, ca un om capabil n-ar sta pe 700 lei lunar. Normal ca invatamantul a ajuns mantaua de vreme rea pentru multi.

This post has been edited by St: 29 May 2010, 16:52

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
4x4
post 29 May 2010, 17:30
Post #127

Übermensch

Luni am competenta la Limba Engleza, sper ca am sa o pot da. Cat despre viitorul Romaniei... naiba stie, it's the land of all possibilities, dar I made my choice,
voi pleca cat mai repede din tara asta si nu ma voi uita inapoi...

Europa here I come!

This post has been edited by 4x4: 29 May 2010, 17:31

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
tatimeu
post 29 May 2010, 17:36
Post #128

Membru autentic

vijelie munca unui profesor nu inseamna 4 ore pe zi adica cele de la catedra. Aici ma refer la profesori adevarari nu la cei la care face referire paul_p
paul_p acei profesori de care zici tu iti spun ca sunt acei profesori creati de actualul regim (20 de ani de evolutie) si pentru care invatamantul nu inseamna nimic si in consecinta isi merita soarta, si sigur acel profosor nu da meditatii caci nu merge nimeni la el. Cel mai bine e sa nu priviti profesorii prin ochii odraslelor caci atunci automat ii vedeti pe toti incompetenti prosti rautaciosi. Priviti-va odrasla prima data cu toata seriozitatea. Sistemul de invatamant actual s-a dezvoltat o data cu societatea noastra, in acelasi mod si in aceasi directie. Cine sa depuna efort sa zic si numai cu copiii atata timp cat guvernul te trateaza cu dispret, atata timp cat politica guvernului te trateaza cu dispret, atata timp cat nu conteaza comportamentul si profesionalismul tau de cadru didactic daca diploma oricum se da.
Ceea ce a scris inainte normal ca am scris-o ca o rautate vis-a-vis de motivatia guvernului. Nu mi-ar conveni ca greva sa-mi afecteze viitorul copilului si imi pare rau de cei carora li se intampla acum poate acest lucru, dar la fel cum greva altora sa zicem din transport iti poate impiedica copilul sa ajunga la facultate unde din pacate doar depunde dosarul- aceea greva nu poate avea ca rezultat final aceleasi consecinte asupra copilului?

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
djasu82
post 29 May 2010, 17:42
Post #129

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

si o sa lucrezi precum un sclav si in europa , stai linistit ca nici acolo nu e marea cu sarea.
Pacat ca aici in tara sunt multi oameni destepti dar care nu au fost si nu vor fi lasati sa faca treaba cuvenita.
Apar mereu guralivi, apropo de invatamant si basescu - nu ati observat ca anu trecut asta s-adus in finlanda ca sa-si ia prelungeasca licenta capitan de nava .. si acolo a vazut cum invata tineri nu ca la noi in tara.
Acolo specializarile de baza sunt matematica fizica limba natala si o limba straina de preferinta engleza cam asta ar dori sa aplice si la noi.
Intradevar marga , androneasca si ala de la liberali ( care nu stia cate stele are steagul europei)-12 stele au venit cu ideile lor si asa s-a ales praful de invatamant.
O tara care nu are industie e o tara muribunda !

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm - nnn 1999 / 2003 / 2008 /2011
+
C@talin
post 31 May 2010, 09:39
Post #130

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

e greva?

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Lostboy
post 31 May 2010, 09:40
Post #131

Finding my way!

nu

--------------------
. . .
+
R19/16v
post 31 May 2010, 09:43
Post #132

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Merced
post 31 May 2010, 09:47
Post #133

om al munților

Cum e, v-ati blocat in trafic? huh.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
bygy007
post 31 May 2010, 10:14
Post #134

Membru autentic

From: BUCURESTI

miine incepe aia din transporturi wink.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
Maskatu
post 31 May 2010, 10:37
Post #135

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Solidarilor.... dry.gif La metrorex de ce nu scad salariile? Parca stiam ca este subventionata de stat. De ce la metrorex se pot continua cu salariile de 2000 de ron pentru o casierita si la un pensionar cu 400 de lei i se ia miseleste 15% din pensie?

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
+
St
post 31 May 2010, 10:48
Post #136

Membru

Nu cumva Metrorexul chiar merge pe profit si nu are nevoie de subventionarea statului? wink.gif
Asta spre deosebire de RATB care mananca o groaza de bani din bugetul primariei.
Si in plus, cei care lucreaza la companiile statului nu sunt incadrati la a fi bugetari, deci legea aia cu -25% nu se aplica.

This post has been edited by St: 31 May 2010, 10:53

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
vijelie
post 31 May 2010, 10:51
Post #137

membru violet

Spatiile comerciale proprietate Metrorex sunt inchiriate prin intermedierea exclusiva a sindicatului Sindomet.
Jos dictatura!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Maskatu
post 31 May 2010, 11:02
Post #138

Logan 0.9 TCE

Metrorex nu are nevoie de subventii pentru ca numarul celor ce folosesc metroul a crescut simtitor in ultima perioada, dar se pare ca primeste in continuare subventiile.

--------------------
+
george_scala_2004
post 31 May 2010, 11:10
Post #139

Membru autentic

primeste. in continuare... pag. 24 si 29.

daca nu ar primi...pretul calatoriei s-ar duce undeva la 3 lei ! wacko.gif cu reducerea corespunzatoare a numarului de calatori... blink.gif

This post has been edited by george_scala_2004: 31 May 2010, 11:12

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
ydaniel
post 31 May 2010, 11:14
Post #140

Adrenaline junkie!

From: black sea

da dar la metrou cam toata lumea plateste calatoria,nu ca la ratb unde circula majoritatea fara bilet/abonament.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Avani
post 31 May 2010, 12:00
Post #141

Membru autentic

From: Capitala gri

QUOTE(george_scala_2004 @ 31 May 2010, 12:10)
primeste. in continuare... pag. 24 si 29.
pretul calatoriei s-ar duce undeva la 3 lei !
*

Pretul unei calatorii in Europa cu metroul este in jur de 0.80 centi - 1 eur, pe anumite zone chiar mai mult. Asadar daca pretul unei calatorii ajunge 3 ron, nu vad vreo problema, mai ales ca ar ramane ceva bani la bugetul de stat prin anularea subventiilor. Conditiile de calatorie sunt comparabile cu cele din Europa, de aceea am facut aceasta comparatie, intradevar, salariul mediu este cu mult sub cel al mediei europene dry.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
VladG
post 31 May 2010, 12:03
Post #142

Membru preistoric

Traficul a fost destul de degajat astazi, se vede ca e greva smile.gif
In oras or mai fi?

--------------------
Ex Dacia SuperNova - -- --
+
membru_DC
post 31 May 2010, 18:16
Post #143

-

pe mine m-am cam dat peste cap greva functionarilor publici sad.gif

sapt. trecuta mi-am achizitionat inca o masina si intentionam sa umblu azi si maine s-o-nmatriculez....da' asta e, mai am 3 sapt in care pot sa merg cu nr. rosii si apoi in caz de forta majora, merg cu alta.....

eu personal sper sa se termine greva cat mai curand si sa fie bine pentru toata lumea..... sleep.gif

This post has been edited by membru_DC: 31 May 2010, 19:50

--------------------
- - - - -
+
eduardsebe
post 31 May 2010, 19:42
Post #144

Membru Expressionist

deci...maine circula RATB-ul?
nu de alta dar poate scap de a o duce pe sotia la munca

--------------------
BMW 330e 2021
+
C@talin
post 31 May 2010, 19:49
Post #145

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

doar troleu cica.

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Maskatu
post 1 Jun 2010, 09:00
Post #146

Logan 0.9 TCE

Nu va mai fi nici o greva......

RATB a suspendat greva: Tramvaiele și troleibuzele au ieșit pe traseu
Angajații de la RATB au ieșit pe traseu deși anunțaseră grevă de solidaritate. Liderul sindical a spus că angajații pe care îi reprezintă au reluat lucrul după două ore de grevă, din cauza presunilor asupra lor venite din partea administrației. Ei au plecat de la stații cu tramvaiele și troleibuzele puțin după ora 6.00.

În Capitală, tramvaiele au circulat de la primele ore ale dimineții, în ciuda grevei anunțate. Liderii de sindicat susțin că vatmanii au ieșit pe traseu după ce asupra lor s-au făcut presiuni din partea administrației.

Așa s-a ajuns în situația în care, în această dimineață, au circulat pe aceeași linie și tramvaiele, dar și autobuzele suplimentate. Conducerea Regiei a înființat liniile navetă de autobuze, 605, 608, 619, 640, 644 și 656.

Astfel, linia naveta 605 funcționează pe traseul liniei 5 între Aeroport Băneasa și Bucur Obor, informează Antena3. Linia navetă 608 funcționează pe linia 8 între Zețari și Piața Chirigiu, în timp ceLinia navetă 619 ciruclă pe traseul liniei 19 între Complex RATB Titan și Șura Mare.

Linia navetă 640 funcționează pe traseul liniei 40, între Complex RATB Titan și Piața Unirii. Linia navetă 644 funcționează pe traseul liniei 44 între Cartier 16 Februarie și Calea Plevnei. De asemenea, în zonele deservite de rețeaua de metrou, liniile de autobuze vor funcționa cu un parc suplimentar de 15 - 20 la sută.

Acestea sunt liniile suplimentate de RATB:

-Linia naveta 605 funcționează pe traseul liniei 5, între Aeroport Băneasa și Bucur Obor, pe traseul Bd. Aerogării, Șos. Ștefan cel Mare, cu întoarcere prin Șos. Colentina și Șos. Ștefan cel Mare.

-Linia navetă 608 funcționează pe linia 8 între 'Zețari' și 'Piața Chirigiu', pe traseul Prelungirea Ferentarilor, cu întoarcere prin Str. Odoarei și Calea Rahovei.

-Linia navetă 619 funcționează pe traseul liniei 19 între 'Complex RATB Titan' și 'Șura Mare' pe traseul Bd. Theodor Pallady, Calea Vitan, Piața Eroii Revoluției, Șura Mare.

-Linia navetă 640 funcționează pe traseul liniei 40, între 'Complex RATB Titan' și 'Piața Unirii', pe traseul Bd. Theodor Pallady, Bd. Corneliu Coposu.

-Linia navetă 644 funcționează pe traseul liniei 44 între 'Cartier 16 Februarie' și 'Cal. Plevnei'

Sursa jurnalul.ro

--------------------
+
BZN
post 1 Jun 2010, 09:08
Post #147

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Lasa ca au facut aia de la metrou, cel mai important mijloc de transport in comun. Acum 10 minute am ajuns, plecat de la ora 7:10... E jale in Bucuresti.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 - AGXXMAV / AGXXVAB .
+
george_scala_2004
post 1 Jun 2010, 09:10
Post #148

Membru autentic

radmasa.gif icon_mrgreen.gif eu, dupa ce am asteptat 1/2 ore, impreuna cu multi altii, un amarit de 178, a venit unu', intr-un final da' nu a coborit si nu a urcat nimeni...asa ca m-am resemnat si am plecat la picior...dupa alta 1/2 ora eram la servici...vorba reclamei: pentru o viata sanatoasa faceti cel putin miscare 1/2 ora pe zi... laugh.gif laugh.gif

dupa ce am mers pe niste scurtaturi, cind ajung in fata la maternitatea giulesti si ma uit in stinga si in dreapta... wacko.gif lumeeeeeee...coloana pe doua benzi pina la podul grant...merg mai departe, pe plevnei...acolo la fel...pina la stefan furtuna...

bine ca am mers pe jos...daca luam masinuta... icon_mrgreen.gif nu aveam unde sa o parchez...plus ca umbla hingherii... mad.gif

This post has been edited by george_scala_2004: 1 Jun 2010, 09:29

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
rtBK
post 1 Jun 2010, 09:13
Post #149

Unique like everyone else

putin mai aglomerat decat deobicei.. n-am vazut nimic special inca.

This post has been edited by rtBK: 1 Jun 2010, 09:13

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Thor1983
post 1 Jun 2010, 09:17
Post #150

Membru autentic

From: In front of the computer

La ora 8.30 la Iancului, pe Stefan cel Mare era plin de masini. Ca intr-o zi obisnuita. Doar mai multi politisti prin intersectii.

Mersul pe jos face piciorul frumos!

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 05:06
Dacia