Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema cutie Renault Megane I

Cours3
post 19 May 2010, 12:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Deci am cautat pe forum , sa vad daca sunt topic-uri similare cu al meu , multe erau pe aproape ,dar nu cu ce vroiam eu. Problema este urmatoarea . am fost la vreo 20 mecanici , sa ma rezolve cu , cutia si tot ce am rezolvat este ca i-am imbogatit , fiecare spunea altceva , iar fiecare imi spunea sa cumpar alte piese. Schimbatorul meu , tinde sa se miste in jos , in special cand o accelerez , iar intr-a 5-a intra , dar de multe ori sare daca o accelerez mai tare.
Deci cand bag in viteza 1 , 3 si 5 , are tendinta sa se duca in jos cand o accelerez, adica inspre a 2-a sau a 4-a , dar numai din viteza a 5-a sare , restul merg bine . Vreau sa aflu si eu daca mai are cineva o problema similara si daca ma poate ajuta cu ce a facut in cazul asta. Mentionez ca am schimbat suport motor , cutie si furca de la viteza a 5-a , dar nici o schimbare.

--------------------
Renault Megane I 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
spy_oh_joy1389
post 19 May 2010, 12:24
Post #2

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

La aprox 60% parca din posesorii de megane se misca schimbatorul de viteze, dar n-am auzit la cineva sa sara din a 5-a. Si la mine se misca de cand am cumparat-o.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Cours3
post 19 May 2010, 12:43
Post #3

Membru incepator

Am vazut foarte multi cu probleme la cutie , mai ales posesorii de Renault . Intr-adevar sare din a 5-a , dar daca o tin cu mana sta la locul ei , desi incearca sa sara , dar iti dai seama , daca vreau sa plec la drum lung cu ea , e jale mare...

--------------------
Renault Megane I 1999
+
cj98czh
post 19 May 2010, 12:59
Post #4

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Cutiile de Megane 1 sunt foarte fiabile... eu nu am auzit oameni cu probleme la ele.. la tine eu zic ca ar putea fi un sincron dus daca sare.... sau tamponul rupt daca zic ca schimbatorul urca si coboara...

Bieleta anticuplu in ce stare este? Cutia nu face zgmot? Ai incercat un schimb de ulei in cutie? daca da, ce ulei ai bagat?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Cours3
post 19 May 2010, 18:42
Post #5

Membru incepator

Deci , cutia nu face absolut nici un zgomot doar atunci cand se smuceste in jos , adica inspre viteza a 2-a sau a 4-a ( am precizat directia ) cand o accelerez mai tare sau franez brusc. Ulei am cumparat 3 litri jumate , urmeaza sa ii pun , dar nu cred ca e din cauza uleiului aici . Tamponul este schimbat , nou-nout as putea spune . Hmm , bieleta anti-cuplu , nu stiu sa iti zic , nu am verificat asta , fiindca fiecare mecanic imi spune altceva , deci chiar nu stiu ce sa cred smile.gif

aa si P.S . , foarte multi cu Renault-urile au probleme cu , cutia , m-am intalnit intr-o zi cu un domn mai in varsta , care de asemenea avea si el un Renault mai vechi , ( de prin '80 ) si curios este ca si el avea aceeasi problema ca a mea . mellow.gif

This post has been edited by Cours3: 19 May 2010, 18:45

--------------------
Renault Megane I 1999
+
puitzimd
post 19 May 2010, 20:41
Post #6

Membru autentic

From: deva romania

bieleta anticuplu si mai este si o bucsa mica la timonerie care mi-au creat necazuri .
de cand le-am schimbat schimbatorul sta fix

--------------------
renault megane 1,9 dTi break 2000 laguna 2 1,8 16V break privilege 2001
+
Cours3
post 19 May 2010, 23:43
Post #7

Membru incepator

Uite cum facem : Daca e ca tine , iti dau o bere ; Dar daca nu se remediaza , imi dai 2 navete smile.gif .
Multumesc mult de raspuns , o sa trec , maine sau poimaine pe la service si voi discuta cu mecanicul .

Apropo de bucsa aia mica , poti sa imi spui mai multe despre ea , unde o gasesc ( referitor de interioru masinii ) sau la ce ajuta ?

Daca mai are altcineva alte alternative , astept raspunsuri .

This post has been edited by Cours3: 19 May 2010, 23:44

--------------------
Renault Megane I 1999
+
aquabluedod
post 20 May 2010, 05:53
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut,cu siguranta nu este din cutie,cel mai sigur este timoneria cu tot ce tine de ea,bieleta anticuplu,verifica si daca are unul din suporti mai moale verifica miscarea motorului la accelerare, e posibil ca din cauza bieletei anticuplu+un tampon moale motorul in sarcina sa stea intr-o pozitie anormala .Datorita pozitiei necorespunzatoare a motorului+cutie sincronul cupleaza doar jumatate ,atunci sare din viteza......

--------------------
Renault Talisman - B 918 NDD 2017 1.6 dCi 130 HP Intens
Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
+
Cours3
post 20 May 2010, 13:14
Post #9

Membru incepator

Maine merg cu ea , iarasi la service si o sa ii spun exact ce mi-ai spus tu . Dar din cate am inteles ca ar mai fii un surub , care nu sta bine , tot de la cutie . ( am citit pe forum )

--------------------
Renault Megane I 1999
+
ionutt daniel
post 21 May 2010, 16:01
Post #10

Membru autentic

From: Giurgiu

Bieleta anticuplu o schimbi pentru a nu oscila ansamblul cutie/motor. Este o operatie foare simpla. Tind sa cred ca e dereglata si timoneria, dar asta o poti verifica dupa ce schimbi bieleta. Se potriveste de Supernova/Solenza, piesa originala. Daca mai mergi mult cu ea asa risti sa faci ceva uzura cutiei si vei investi foarte mult bani pentru max 100 lei cat costa asta.

--------------------
renault espace - bulgariax4 2.2
+
Cours3
post 26 May 2010, 12:59
Post #11

Membru incepator

Problema incheiata , am fost la alt mecanic cu ce mi-ati spus voi si mi-a spus ca , cutia mea este varza pe dinauntru de la atatea cercetari ( mecanici prosti ) si ca sa cumpar alta la mana a doua. Voi deschide alt topic.

--------------------
Renault Megane I 1999
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 22:46
Dacia