Ajutor PEDALA AMBREIAJ
![]() ![]() ![]() |
Ajutor PEDALA AMBREIAJ
john reno |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 30 December 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|||
tomas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 4 January 09 From: RM.VALCEA ![]() |
Schimba magazinul!!!!!!!!!!!
Exista la mai toate modelele de reno asa ceva,nu stiu sa aiba vreo denumire,ceri la magazin sistemul de auto-reglare al pedalei de ambreiaj. Este vorba de doua semicercuri dintate din plastic si doua parghii tot din plastic,in octombrie 2008 am dat eu pe ele aprox. 60 ron. |
--------------------
RENAULT
19 1.8I
1995 BERLINA
|
|
john reno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 30 December 09 From: Bucuresti ![]() |
multam fain.stiu cum arata si le-am explicat la magazin si au ca nu exista.se prefaceau mirati cind le-am spus de sistem autoreglare.si vind si piese renault ei
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
www.autokarma.ro
www.unixauto.ro |
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
john reno |
![]()
|
multam vepman.in ce cartier stai?poate ne intilnim intro zi cu masinile.eu stau in aparatori
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
john reno |
![]()
|
cind nu este calcata pedala de ambreaj cele doua sectoare dintate stau mai departate unul de celalalt.din cite am inteles de la voi ar trebui sa stea lipite sau dinti pe dinti,nu?????posibil sa fie din cauza ca este cablul de ambreaj putin mai lung???pareri.multam
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
din ceea ce stiu eu , si sper sa nu ma insel ar trebui sa fie dinte pe dinte .
monteaza cablul regulamentar , masoara parghia ( furca) ar trebui sa aiba o cursa de 17-19mm deplasare. verifica , palpeaza sectroul dintat sa nu fie pe ultimii dinti . in caul in care asa este la capatul cablului insppre furca monteaza distantor de 3-5-10mm pentru a compensa lungimea cablului care de obicei la cele manufacturate este mai mare cu cativa mm . Mai "sapa" pe forum si vezi ca sunt ceva p[oze cu distantoare montate si vezi ce parere ai ![]() ![]() |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
john reno |
![]()
|
m-am uitat ,nu e dinte pe dinte,ramine un spatiu intre cele doua semicercuri,si daca trag de cablu acolo unde e prins pe furca iese vreo 15mm.cred ca e cablul mai lung ca originalul
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
vionik |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 9 May 09 ![]() |
te pot ajuta eu am dezmenbrat un renault 19 si mai am o gramada de piese printe care si sistemul acela de reglare al ambreajului cu tot cu pedala daca il doresti costa 50 ron cu pedala cu tot tel 0742012262
Attached thumbnail(s) DSC02396.JPG ( Size: 780.13k ) Number of downloads: 393 |
--------------------
renault 5
renault 19
1994 1,8 litri
|
|
john reno |
![]()
|
dintii de la semicercurile ale sunt ok?????
17 Apr 2010, 10:28: si unde locuiesti? This post has been edited by john reno: 17 Apr 2010, 10:28 |
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
vepman_ro |
![]()
|
nu sa tragi de cablu , ci a calci pedala si cineva sa-ti masoare cursa , in cap de furca.
19 mm la carte sunt.. La mine identic, daca trag de cablul vine singur 10-15mm. |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
tomas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 4 January 09 From: RM.VALCEA ![]() |
Vezi ca la pedala de ambreiaj mai exista o tija metalica de se prinde in podul pedalier la un cap iar la capatul celalalt(al de sus adica)se sprijina pe pedala.
Aceasta piesa are rolul de a fixa mai bine pedala in suportul ei si de ai limita sau mai bine zis de ai reduce jocul stanga dreapta. Apropo tre sa fie dinte pe dinte musai. La capitolul adaosuri in capatul cablului nu iti recomand asa ceva,mai bine mergi la dezmembrari pt un cablu original si scapi si mai ieftin decat cu unul nou after-market. |
--------------------
RENAULT
19 1.8I
1995 BERLINA
|
|
vepman_ro |
![]()
|
uite pozele promise....
Attached thumbnail(s) DSC01227resize.JPG ( Size: 389.92k ) Number of downloads: 432 DSC01229resize.JPG ( Size: 405.05k ) Number of downloads: 458 |
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
john reno |
![]()
|
multumesc vepman,am inteles cum trebuie sa fie.la mine ramine distanta mai mare intre cele doua parti dintate.nu inteleg dece,toate par in regula acolo.
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
maryusuku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 904 Joined: 24 January 09 ![]() |
eu zic ,ca e din lungimea cablului...
daca apesi un pic cu mana,nu se apropie? |
--------------------
renault
19
- BT 04 CVR
1989/phase1/1721 txe
|
|
john reno |
![]()
|
daca apas pedala, da se apropie.dar am bagat un distantier la furca si nici o schimbare
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
tomas |
![]()
|
Acea tija metalica o mai ai??????
Rolul tijei e de a tine fixa pedala si in profunzime si in laterale. |
--------------------
RENAULT
19 1.8I
1995 BERLINA
|
|
john reno |
![]()
|
am studiat toate topicurile,.toate piesele sunt la locul lor.dar nu imi dau seama ce poate fi.multam
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
Am si eu o problema similara. Am schimbat cablul de ambreiaj in urma cu cateva luni (s-a rupt). Cel vechi era marca Global (italian) si a fost destul de bun, a tinut vreo 3-4 ani. Insa am zis sa iau acum ceva mai bun si am luat unul marca Ate (care a fost si mai scump cu vreo 20 ron). Problma este ca de cand l-am schimbat am numai probleme, cand se incalzeste intra f.greu in viteze. Am incercat tot felul de combinatii la furca, ba am pus distantier, ba am taiat din bucsa de cauciuc sa-l mai lungesc, degeaba. Tot face figuri. Sa fie oare pedala de vina? E totusi prea mare coincidenta, deoarece preblema a aparut imediat dupa ce l-am schimbat.
This post has been edited by tynn: 28 Apr 2010, 18:18 |
--------------------
Dacia
Logan
1.4 MPI 2008 Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
|
|
john reno |
![]()
|
aceleasi probleme ca la mine.eu umblu cu un cablu de ambreiaj nou in portbagaj.incep sa cred ca e pedala daca nu doamne fereste cutia
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
Cutia nu e sigur de vina, in cel mai rau caz pedala de ambreiaj. Apropo, tu ce marca de cablu folosesti? Eu cred ca o sa iau altul tot Global ( care a mers f.bine)si daca tot face figuri, schimb si pedala.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
john reno |
![]()
|
i-ti spun mai tirziu
29 Apr 2010, 13:06: cu cel care a venit masina am mai facut eu 35000 km,al doilea nu stiu marca,m-a tinut 1340km,al treilea italian tehnorex am 2500 pina acum,eu cred ca pedala e buba.sper ca saptamina viitoare sa-mi pot cumpara sectorul ala dintat sau pedala daca nu e prea scump This post has been edited by john reno: 29 Apr 2010, 13:06 |
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
silvers |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 14 September 07 From: Timisoara ![]() |
In ultimele 2 luni am schimbat si eu vreo 4 cabluri de ambreiaj. La asta ultimul nu s-a rupt cablul in sine ci un opritir de plastic ce impiedica intrarea camasii cablului in caroserie. A pocnit scurt si sec . L-am schimbat si de atunci pedala este moale si cind e cald motorul caraie cutia la introducerea in viteza 1. Tot de atunci, acum 2 zile imi fluiera rotile in cazul in care merg cu spatele si virez........ aveti vreo idee? Multumesc.
|
--------------------
R11 TXE 1985
CLIO 1 1995
LAGUNA 2 2005
|
|
john reno |
![]()
|
daca fluiera rotile,adica scirtiit de cauciucuri,e posibil ungiul de fuga
|
--------------------
renault19
hatchback
- PH10ZME
1993
|
|
tomas |
![]()
|
Si ceva uzura in cauciucuri.
|
--------------------
RENAULT
19 1.8I
1995 BERLINA
|
|
silvers |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 14 September 07 From: Timisoara ![]() |
Mda... se poate sa fie pura coincidenta faptul ca am observat fluieraturile doar acum. Merci de raspunsuri, scuze de interventie,totusi de ce caraie cind se incalzeste motorul?
|
--------------------
R11 TXE 1985
CLIO 1 1995
LAGUNA 2 2005
|
|
vepman_ro |
![]()
|
debraiere incompleta sau schimb ulei cv sau nuca teflon.
|
--------------------
Renault
- IF-80-VEP
|
|
tynn |
![]()
|
Fratilor, eu am rezolvat problema. Imi facea figuri la cald (intra greu, caraia in marsarier), asta dupa ce inlocuisem vechiul cablu de ambreiaj care se rupsese. Am crezut ca vinovat este noul cablu, ca o fi mai lung sau mai scurt, am facut tot de felul de improvizatii in capatul cablului spre furca cu distantiere, rezultatul zero. Am dat jos pedala de ambreiaj, am verificat sectoarele dintate, totul OK. De curand am luat un nou cablu, care masurandu-l avea exact aceeasi lungime cu cel de pe masina. Deci era clar ca problema nu este cablul. Uitandu-ma mai bine la pedala, am constatat ca vechiul cablu fusese montat gresit, nu trecea prin canalul de pe semicercul de la pedala, ci pe langa el. De aceea cablul nu era bine tensionat ( de altfel se si simtea ca pedala este prea moale) si prin urmare debreierea era incompleta.
Acum intra brici, pedala est ferma. Asa ca celor cu probleme similare, va sfatuiesc sa verificati montarea corecta a cablului, asta inainte sa schimbati pedala si alte minuni. Bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 23:32 |