Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

zgomot enervant spate

georgeb095
post 12 Feb 2011, 12:12
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Salut. Mi-am luat si eu un megane I break, cei drept f ieftin, an 2002 1,6 16V. Am tot bagat bani in el la directie, discuri pe spate pentru ca uruia un rulment, etc. Acum dupa ce am rezolvat toate astea, am un troncanit pe spate care nu reuseste nimeni sa-si dea seama ce este. am facut test de telescoape si totul este ok. am fost la niste prieteni care au staii de itp si mi-au pus masina pe tester, au scuturat-o si nu se aude nimic. doar in mers face si din cate imi dau eu seama doar cand roata coboara brusc in groapa sau de pe bordura. cineva a mai trecut prin asta? m-am gandit sa-i schimb telescoapele dar nu as da 500 lei si sa nu fie asta problema. cineva mi-a mai zis de bucsile din puntea spate. am vazut pe dialgys cum arata alea dar cica nu se baga nimeni sa umble acolo. deci? ceva sfaturi?

--------------------
Renault Megane I Break 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gicusor23
post 12 Feb 2011, 18:58
Post #32

Membru incepator

sa-l stapanesti sanatos...cat te-a ajuns?

--------------------
RENAULT MEGANE - NT 23 LEX 2001 1.6 16v
+
georgeb095
post 13 Feb 2011, 11:25
Post #33

Membru incepator

ieftin... 1400Eur cu tot ce am mai bagat pe la directie...

--------------------
Renault Megane I Break 2002
+
maghi1
post 22 Feb 2011, 11:33
Post #34

Membru incepator

From: Bucuresti

Ptr. b06fcn:
Sigur, are dreptate "cj98czh", pune noi. Am facut in mai multe randuri chestia asta cu reconditionarea lor si de fiecare data am ajuns sa iau noi. De ce? Ptr ca atunci cand se reconditioneaza pe langa garniturile si simeringurile care se inlocuiesc, acel ulei hidraulic de cele mai multe ori este bagat in exces ce ce face masina sa danseze si sa nu fie nici confortabila si nici macar sport iar ca si durabilitate la drumurile noastre sa fii fericit daca tin 1 an. Procedeul acesta era buna acum 15 ani cand piata pieselor de schimb era la inceput. Succes.

This post has been edited by maghi1: 22 Feb 2011, 11:34

--------------------
RENAULT MEGANE 1 PHASE 2 2002 BREAK
Renault Megane 1 1.6 16V Break 2002
+
b06fcn
post 22 Feb 2011, 20:49
Post #35

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Cred ca la userul stoica.bogdan te refereai, nu la mine, ca eu nu m-am gandit nici o fractiune de secunda sa reconditionez amortizoarele...acum sunt in Spania si am gasit aici kit complet de amortizoare fata si spate plus arcuri mai scurte pe fata, KYB, la vreo 250 euro cu totul, sa vad daca le au pe stoc si cat de greu atarna ca sa le iau in avion...in cala, of course

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
george_enasel
post 15 Mar 2011, 19:01
Post #36

Membru incepator

referitor la zgomotl de pe spate: s-ar puta sa fie bucsile de la bara de torsiune?

--------------------
renault megane clasic 1,9 dci 1,9 dci 2002
+
frenchkey
post 20 Mar 2011, 17:21
Post #37

Membru incepator

Thank you b06fcn I think you solved my problem!!!

Excuse me for not speaking Romanian, but here I have found this issue that has been bordering me about 1 year.
What to say, same noise from behind since my original KYB shock apsorber has been broken. I have put Bilstein B4, and after 1000 km that crappy noise started to killing me. I made test of shocks and it seems to be everything OK. But the noise is still here.
Acording the test seller doesn't want to change fawlty amortizers and I will have to buy new one, this time KYB I hope.
One more thing I have learned with shocks. It is very important to to make final tightening of the bolts when car is on road - not on the jack.
Sory for my bad English, and salute from Croatia

P.S. is it possible to repair Bilstein B4?

This post has been edited by frenchkey: 20 Mar 2011, 17:24

--------------------
renault megane '99 1,4 RN Classic
+
Mrija
post 20 Mar 2011, 18:39
Post #38

Membru Veteran

From: Baia Mare

As much as i've heard, the B4 series from Bilstein are not as durable ie. quality standard high as B6 series. Furthermore in this days price does matter when it comes to buy something, and i would recommend at least B6 series or upper series.

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
frenchkey
post 20 Mar 2011, 21:23
Post #39

Membru incepator

Going to buy KYB, B6 is littlle bit expensive to me.
I have just red from the box...
It says ''made in Romania''
Could you go there in the factory and spank them, ha-ha wink.gif

--------------------
renault megane '99 1,4 RN Classic
+
demin2609
post 16 Jul 2011, 10:35
Post #40

iuzar

From: Craiova

Aceeași kkt de bătaie în spate, după anumite denivelări, am dat totul jos și am mers în portbagaj, nu îmi pot da seama de unde bate.

La drum lung nu se aude nimic, numai în oraș mă exasperează!

Menționez că zgomotul a început să se audă după ce am schimbat amortizoarele cu altele Sachs.

--------------------
Renault F4P-B7-22 Mégane éxpression
[B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
+
b06fcn
post 4 Aug 2011, 22:14
Post #41

DOCTOR

La mine e "silezio stampa" dupa ce am schimbat amortizoarele cu unele KYB, luate de la mama lor, nu de la tovarasii din RRomanica. Si inca o chestie, cand ti le-au montat, le-au amorsat sau le-au montat direct pe masina dupa ce au stat la orizontala? Ca daca nu le-au amorsat, de aia bat...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
demin2609
post 7 Aug 2011, 08:49
Post #42

iuzar

From: Craiova

eu mi le-am montat... cât trăiești înveți...

--------------------
Renault F4P-B7-22 Mégane éxpression
[B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
+
b06fcn
post 7 Aug 2011, 09:12
Post #43

DOCTOR

Nu e tarziu sa le dai jos si sa le amorsezi, poate mai salvezi ceva...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
84Rov
post 7 Nov 2011, 10:23
Post #44

Membru incepator

Buna ziua,

Pentru "troncanituri" la plecari de pe loc si la micile denivelari la variantele hatchback asa cum este a mea problema vine de la incuietare. Eu am fost cu ea la service la Cobalcescu si nu au reusit sa-i dea de cap porpunand0mi varianta inlocuiri pentru "modica" suma de 550 lei.

Problema asta a aparut la mine asta-vara prin iulie...tot atunci am rezolvat-o cu un 10W40 la care am folosit prelungirea (teava aia mica) si am bagat fara nicio retinere destul de mult ulei in broasca...brusc zgomotul a disparut.
Se pare ca tine cam 4 luni maxim pentru ca azi dimineata dupa gropile din pipera a reaparut un mic zgomot(troncanit) spate la plecarea de pe loc...am sa bag iar solutia minune in broasca pentru ca va spun sincer acest zgomot este unul dintre cele mai enervante zgomote venind din spate si fiind pe niste frecvente extrem de joase...

Succes si sper ca la cei cu hatchbak sa fie asta problema si cumva vreun amortizor sau puntea care v-ar usca la bani.

--------------------
Renault Megane 2.2 2006 1.5 dCI
+
CristiT68
post 19 Nov 2011, 14:23
Post #45

Membru incepator

Aceeasi problema troncaneala mare pe spate la gropi mici sau treceri peste calea ferata. am constatat ca dupa schimbarea amorizoarelor tot la fel facea. Problema am descoperit-o la un service de cartier puntea pe spate e prinsa de caroserie cu doua bucsi care au uzura. La renault mi-au spus ca nu exista piesa de schimb doar puntea cu totul (cca 4.500 RONi) totusi am gasit la un magazin bucsile dar problema, acum nu gasesc pe cineva sa mi le schimbe, cand am fost la service mi-au spus ca nu au dispozitivele necesare ?!? Asa ca acum caut un service in Ploiesti care sa mi le schimbe.

--------------------
Renault Megane I / 2000
+
Mrija
post 19 Nov 2011, 15:00
Post #46

Membru Veteran

From: Baia Mare

Eu am KYB care nu e de la mama lor si nu bat deloc, ba chiar am si facut ceva km cu ele.

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
george_megane1
post 2 Jan 2012, 20:54
Post #47

Membru incepator

multumesc.am citit.doar ca eu am schimbat telescoapele.masina e din 2001,1.6,16v

--------------------
Renault Megane 1 1.6 16v
+
ovu12
post 6 Feb 2012, 00:19
Post #48

Membru

salut.io am schimbat acum doi ani amortizoarele pe spate si nu facea nici un zgomot...dupa zapada de acum 2 ani au inceput trancanelile....in fine....mi se lasa masina forte mult la greutate...pana la urma am schimbat bucsile de la punte pentru ca erau duse,isi traisera viata dupa 11 ani de zile....toate bune si frumoase....toata treaba cu schimbatul bucsilor de la punte a durat 2 zile k a fost de batut ca sa le depresezi de iti ies ochii din cap...si dupa la montarea inapoi trebuia avut grija sa nu se rateze un dinte intr-o parte ca dupa statea masina stramb(e logik,acelasi sistem ca la olcit).in fine,timp de 1 an si ceva am mers mai mult pe amortizoare decat pe bucile care erau praf....intr-un final dupa ce am terminat cu puntea si bucsile,am zis ca am terminat cu trancanitul enervant.....bineinteles ca m-am inselat amarnic si sunetul este in continuare.....nu stiu ce mai e de schimbat inafara de amortizoare din nou.....ma gandesc ca s-au stricat din cauza bucsilor de la punte dar nu cred.....ultima solutie sa vad daca chiar e de la amortizoare,o sa scot unu din ele si ma duc la o mica tura sa vad ce si cum daca se mai aude....cand o sa fac treaba asta o sa va anunt ca poate va ajut cu ceva....sau poate gaseste buba cineva mai repede decat mine...

--------------------
Megane 1 , Megane 3 GranTour ambele / 1.6 16v 79kw , 1.5 dci 81kw / 2000 / 2010
+
george_enasel
post 12 Aug 2012, 18:46
Post #49

Membru incepator

Salut.
Am revenit.
La o ascultare mai atenta, am identificat locul zgomotului, sub scaunul pasagerului din dreapta fata. Zgomotul, cloncanitul, a aparut si la stationare in relanti. Aveti idei ce ar putea fi?

--------------------
renault megane clasic 1,9 dci 1,9 dci 2002
+
kenorbi2005
post 18 Jul 2013, 14:24
Post #50

Membru incepator

salutare,si la mine se aude un zgomot enervant, intimpul mersului, din partea stanga de zici ca se misca geamul,. mai am o varianta, suportul de placuta de inmatriculare, asta am rezolvat dar tot se aude zgomotul acela.

This post has been edited by kenorbi2005: 18 Jul 2013, 14:25

--------------------
Renault Megane 1997 1.6 benzina, hatchback
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 09:38
Dacia