Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Soferi, atentie la motociclisti!, de ce trebuie sa cascam ochii in trafic

Tamango
post 21 Jul 2010, 18:37
Post #61

Biciclist

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(adip @ 21 Jul 2010, 15:13)
Dar chiar si asa, in accidentul despre care se vorbeste putea sa fie si pe minimobra, la fel murea.
*

Bine dom'le, daca tii cu ursu' te las sa ai ultimul cuvant dar raman la parerea mea, parere care s-a cimentat si mai mult dupa ce am gasit topicul pe motociclism.ro.
Este vorba de curba aia care coboara de la Mariott spre Izvor. Curba stransa, in coborare. Motociclistul nu avea nici pe departe 30 km/h ci aproape 70. Nu a stiut sa incline motorul, ce groapa ? Merg des pe acolo si asfaltul e ca-n palma. Mai adaugam si faptul ca nu avea nici un fel de echipament in afara de casca. Uite in filmuletul de pe proteveu, la secunda 39, e blurat dar tot se observa ca era in expadrile, pantaloni scurti si tricou:

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/s-a...tocicletei.html

A murit din cauza loviturii napraznice in piept. Bag mana in foc ca daca avea armura de protectie, aceasta mai disipa din impact.

Concluzie: incepator, motor puternic pe care nu-l cunostea, lipsa de experienta (habar n-avea sa incline motorul), lipsa echipament. Plus ca fiind in grup poate a incercat sa demonstreze ceva, se pare ca nu i-a iesit. Dumnezeu sa-l ierte, poate asa invata si "expertii" de pe acel forum sa nu mai recomande vitezane la toti pustii cu muci la nas.

Domnu' adip mai ai argumente ? E foarte trist sa mori la prima plimbare cu motocicleta in oras, cam care crezi ca a fost cauza ? Soferita care circula regulamentar pe contrasens, nu ? Moarte conservarilor!

Si ca in final sa-ti raspund la quote, un motor de 125 nu e atat de greu ca unul de 600,750 sau1000 de aceea e mult mai usor de condus, nu e asa inertial, poti sa te inclini usor si sa faci fata cat de cat situatiei. Un 125 nu demareaza brusc in asa fel sa te pierzi cu firea. Un 125 te face sa mergi ponderat ca altfel nu poate el si nu te ajuta sa faci vreo prostie.

This post has been edited by Tamango: 21 Jul 2010, 18:40

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adip
post 22 Jul 2010, 15:50
Post #62

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Tamango @ 22 Jul 2010, 02:37)
A murit din cauza loviturii napraznice in piept. Bag mana in foc ca daca avea armura de protectie, aceasta mai disipa din impact.

Concluzie: incepator, motor puternic pe care nu-l cunostea, lipsa de experienta (habar n-avea sa incline motorul), lipsa echipament.
Foarte corect si clar. Daca scriai asta de la inceput, te documentai mai bine, asa cum ai facut-o pe parcurs si te abtineai sa folosesti expresii gen "motociclist de fitze", "sa impresioneze gagigile" era mai ok, zic eu. Dar stai, cer asta cuiva care da m**e taximetristilor "by default", in direct si la ora de maxima audienta. Ce pretentii sa am sa-si tina cumpatul cand vine vorba de cineva care a murit pe motor? Pacat de atitutine, unii oameni imbatranesc degeaba.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Tamango
post 22 Jul 2010, 21:20
Post #63

Biciclist

Stii ceva ? Putin ma intereseaza parerea ta despre mine, si chiar nu-mi pasa de pretentiile tale, ce tot ii dai intruna cu acuzatii de parca as fi provocat eu accidentul ? Nu-ti convine, raporteaza postul si gata. Nu faci tu ordine pe forum. Sunt un tip destul de calm si singurul lucru care ma enerveaza e prostia omeneasca. Nu in cazul tau, evident, tu ori esti subiectiv ori nu ai deschis inca ochii la realitatile din Romania. Te poftesc sa ma injuri pe PM si lasa topicul curat ...

--------------------
+
MDD
post 22 Jul 2010, 22:10
Post #64

Membru autentic

From: Otopeni

Polemici !

Fiecare e unic in felul sau si traieste , judeca , actioneaza dupa posibilitatile sale .
Va relatez doar o experienta personala. Am permis A si B de aproape 30 de ani. Experienta acumulata in a cutreiera Europa mai mult singur la volan sau pe 2 roti.
Pe timp bun folosesc motorul din considerente evidente , castig timp - cu tot ce decurge ca pozitiv din acest fapt. Merg zilnic si nu putini km . prin Bucuresti si limitrof.
Acum cateva zile veneam din Otopeni spre Aviatiei . Deasupra pasajului nou de la Baneasa stateam la stop si la verde am plecat incadrat de 2 masini. O motocicleta sau maxiscuter pleaca mai repede...dar ce te faci cu cei care trec pe rosu?! Din dreapta o Solenza de DJ.. care mai avea 2 timpi de stat la semafor pleaca in tromba..vede cu stupoare ca 3 vehicule vin perpendicular pe ea si franeaza in mijlocul intersectiei...cele 2 masini din lateralele mele se fac evantai stanga -dreapta si eu ma pomenesc cu zid in fata. Cinetica e simpla ...daca deviam lateral indiferent care , ma trezeam in sau sub rotile celor de pe sens cu mine, daca nu ma tinea frana intram in Solenza ! Frana a tinut cu remarca ca am reusit sa pliez furca fata la cele 4 franari duble consecutive. Ma duceam drept in laterala respectivului si momentul mi-a spus NU. Am strans genunchii si coatele si am culcat-o. Taras 2 metri si oprit la o lungime de masina aluia fara IMPACT! Prins sub motor am facut semn sa ma scoata cineva , cei din lateral plecati cu mine de la semafor au coborat si m-au ajutat sa ma extrag , in momentele acestea cel de DJ. fara sa ezite a urcat bordura, a trecut de cei care il evitasera si a plecat cu scartz spre Ploiesti ....
Detalii cu Politia altadata , autor moral - vax!

--------------------
Renault Grand Scenic ,Twingo 2 Initiale Paris bva 2012
Aprilia Scarabeo 500
+
Tamango
post 22 Jul 2010, 22:34
Post #65

Biciclist

Aoleu ... nici nu vreau sa ma gandesc. Referitor la partea cu culcatul ... am observat ca majoritatea motociclistilor prefera sa culce motorul in caz de impact iminent. Eu nu am trecut inca prin asa ceva dar mi-am impus mental ca din contra, sa nu fac asta. Motorul meu avea 230 kile, nu poti stii cum ajung fiarele alea peste tine ... el fiind destul de inalt (o ditai vaca de enduro-turing) si chiar pozitia de pilotaj mai "normala" nu ghemuit ca la speed, cred ca as avea mai multe sanse daca m-as ridica in scarite si as incerca o saritura + rostogolire peste obstacol.

Edit: evident, nu in cazut tir-urilor sau ceva mai inalt ... icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Tamango: 22 Jul 2010, 22:44

--------------------
+
the_tavi
post 22 Jul 2010, 22:40
Post #66

Membru

From: Timisoara

Nesimtiti cu motor, nesimtiti cu masina. Nesimtiti pedestri. Campaniile de constientizare de genul "Motociclistii sunt in trafic" ar trebui imbinate cu "Viteza ucide" si "Bunul simt nu doare".

--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
+
Tamango
post 22 Jul 2010, 22:48
Post #67

Biciclist

QUOTE(the_tavi @ 22 Jul 2010, 22:40)
Campaniile de constientizare de genul "Motociclistii sunt in trafic"
*

Stii care e treaba cu campaniile alea ? Sunt cativa motociclisti cu initiativa care chiar incearca sa faca ceva pentru comunitatea moto. Jos palaria, niste baieti sufletisti care chiar le pasa. Numai ca apoi se gasesc destui de multi tembeli care reusesc sa strice tot ce-au facut. Nu mai amintesc prin ce mijloace, le stim cu totii. Ca si in cazul taximetristilor, e o padure cu cam multe uscaturi.

--------------------
+
the_tavi
post 22 Jul 2010, 23:32
Post #68

Membru

Ideea era ca nu sunt regnuri animale diferite. Motociclisti, tximetristi, soferi, pietoni. Astia suntem noi, din pacate...

--------------------
+
marian-j
post 23 Jul 2010, 01:02
Post #69

Membru autentic

From: Timișoara

Coane Tavi,ai uitat de marlanii cu bamveuri! rolleyes.gif
Salutari la matale acolo departe! smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
the_tavi
post 23 Jul 2010, 15:03
Post #70

Membru

@Marian: Si eu care eram asa aproape sa imi iau BMW pe doua roti. Mi-am adus aminte de posesorii de BMW cu freza inconfundabila si am renuntat instant. cheers.gif
Pe de alta parte, e sport extrem sa mergi pe doua roti in Romania. Multi dintre cei care o fac nu sunt decat teribilisti, iar soferii (care fie vorba intre noi nu sunt mai breji) trateaza pe toata lumea la fel. Cei care merg pe doua roti din pasiune si cu grija pentru ceilalti trebuie sa sufere ponoasele. Din pacate, orice dezbatere constructiva sfarseste intre niste oameni care oricum nu se incadreaza in marea masa. Restul nu iau parte la dezbateri din principiu. Ei stiu deja. S-au nascut asa. "Stiuti"...

--------------------
+
Tamango
post 3 Oct 2010, 12:36
Post #71

Biciclist

Nou record: 215 km/h, cel anterior era de 213 km/h parca pe A2

"Un motociclist de 33 de ani din Constanța a fost surprins de aparatele radar circulând cu 215 km/h, pe drumul care leagă Constanța de Mangalia."

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/A_..._346765352.html

This post has been edited by Tamango: 3 Oct 2010, 12:37

--------------------
+
rtBK
post 3 Oct 2010, 14:04
Post #72

Unique like everyone else

e ok..oricum s-a terminat sezonul... mai are 15 zile cu dovada. Nu-i stres.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 16:34
Dacia