Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Traficul pe DN-uri se va dubla în 15 ani, Cum vor face față șoferii ??

Maskatu
post 13 Apr 2010, 12:43
Post #1

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

În momentul de față 80% din rețeaua de drumuri naționale (DN) ar trebui reabilitată, suprafața totală a gropilor fiind de aproape 1,5 milioane de metri pătrați.

În 2025 traficul rutier pe drumurile naționale ar putea fi două ori mai intens decât cel de acum, numărul mediu zilnic al autovehiculelor care circulă pe aceste rute urmând să crească la aproape 9.000 de unități de la doar 5.000 în prezent. Estimarea aparține Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și a fost făcută în aceeași zi în care instituția a demarat recensământul privind traficul de autovehicule care circulă pe teritoriul României.

În contextul acestei posibile dublări de trafic pe DN-uri este foarte posibil ca, în lipsa fondurilor în următorii ani, situația să devină dezastruoasă pentru șoferi. În momentul de față aproape 80% din rețeaua totală de drumuri naționale din România (12. 700 km din totalul de 16.062) este acoperită de gropi. În total este vorba despre 1,5 milioane de metri pătrați de gropi, suprafața totală afectată fiind de cinci milioane de metri pătrați. Anul trecut s-au făcut lucrări de întreținere pe doar 1.100 de kilometri de DN, respectiv pe circa 6% din lungimea totală. Dacă se continuă ritmul și lucrările de întreținere vor rezista atât de mult, întreaga rețea va fi reabilitată în 15 ani.
publicitate

Statisticile nu aparțin șoferilor, ci ministerului Transporturilor, care dă din umeri și spune nu numai că nu sunt bani pentru reabilitare, ci că mai sunt și datorii de peste 330 de milioane de lei către constructori pentru lucrări de întreținere efectuate anul trecut.

Sunt însă și statistici mai apropiate de buzunarul șoferilor, cum ar fi cele privind defecțiunile constatate de Registrul Auto Român în 2009, în urma cărora 305.000 de vehicule au fost retrase oficial din circulație. În topul defecțiunilor constatate, pe locul doi, se află cele care au legătură cu punțile, roțile sau mecanismul suspensiei (6,14% din totalul defecțiunilor), după cele legate de instalațiile de iluminare, conform unui comunicat recent al Poliției Rutiere.

Soluția propusă de Transporturi, în cazul în care nu va obține mai mulți bani la rectificarea bugetară, este ca lucrările să fie făcute pe datorie, ministerul urmând să plătească banii constructorilor când va avea de unde. "Cum constructorii, de obicei, vor să mai prindă contracte cu statul și știu că de la stat întotdeauna își primesc banii, chiar și cu întârziere, cred că vor accepta", a declarat recent pentru Gândul un oficial al companiei, care a preferat să-și păstreze anonimatul. În topul drumurilor degradate conduce DN19 Satu Mare - Sighetu Marmației, cu 113.000 mp de gropi, urmat de DN7 Pitești-Râmnicu Vâlcea (peste Dealul Negru), cu 38.000 mp. (V.R.)

Sursa: Gandul
10gropi.jpg
gropi2_b.jpg

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 13 Apr 2010, 12:48
Post #2

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

Group: Members
From: cucu

prima poza e in braila radmasa.gif la lacu sarat

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
vijelie
post 13 Apr 2010, 12:49
Post #3

membru violet

From: Bucuresti

Nici nu s-au apucat bine de numarat vehiculele (apropo, i-a vazut cineva la treaba?) si deja au dat publicitatii estimarile. Adevarati profesionisti.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
IRONICK
post 13 Apr 2010, 12:51
Post #4

-

From: Romania

i-au dat la teveu cum faceau bastonase pe hartie

This post has been edited by IRONICK: 13 Apr 2010, 12:51

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
Maskatu
post 13 Apr 2010, 12:58
Post #5

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
+
rtBK
post 13 Apr 2010, 13:02
Post #6

Unique like everyone else

la cum se scumpeste benzina, ma indoiesc ca in 15 ani se va dubla traficul.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Avani
post 13 Apr 2010, 13:14
Post #7

Membru autentic

From: Capitala gri

De fiecare data cand iau un gropan de`astea strang tare din buci si mai pun un ban deoparte pentru schimbat: bielete,bucse,pivoti,capete de bara. Tinand cont ca sunt un platitor fidel al rovignetei cat si al impozitului pe masina, descopar cu parere de rau, ca statul, ma invata limbajul nu tocmai ortodox pe care-l folosesc de fiecare data cand simt ca imi rup masina.

De la Slobozia spre Braila, vreo 20 de km e groaznic. Limita de viteza este undeva la 40km/h, iar eu si la 15km/h simteam ca-mi zboara rotile, iar slalomul facut printe gropi... priceless

--------------------
. . .
Think forward !
User is online!Galerie FotoPM
+
v.liviu
post 13 Apr 2010, 13:20
Post #8

Dr. LOVe

From: Oradea, Timisoara

Iar a doua poza din primul post este din complexul studentesc din timisoara care ii o alee care nu are nicio legatura cu dn-urile, nu ca nu ar fi destule drumuri explodate (oradea - deva parca ar fi dupa un razboi in care au fost ciuruite drumurile)

--------------------
Dacia Logan 2007 Laureate 1.6
+
argon
post 13 Apr 2010, 13:46
Post #9

Mesaj semiautomat

n'are nici o relevanta de unde e poza aia, stie toata lumea cum sunt DN-urile, apropos, pe DN7 in Deva trebuie masina de teren si sunt cozi de km, , care aveti drum pe sensul dinspre Ilia va recomand sa o luati prin oras ca e mult mai putin aglomerat si nu rupi masina.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
bucatzel
post 13 Apr 2010, 13:52
Post #10

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

1,5 milioane de metri pătrați de gropi

Adica, in loc sa le astupe au stat sa le masoare? De ce, facem concurs? Cu cine?

Sau nu inteleg eu si reabilitarea unui drum inseamna peticirea gropilor, eterna solutie de trei luni, in locul reasfaltarii gospodaresti a intregului tronson, cum ar face oricine intreg la minte?

This post has been edited by bucatzel: 13 Apr 2010, 13:55

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
vijelie
post 13 Apr 2010, 13:54
Post #11

membru violet

Asterni degeaba covor nou de asfalt daca straturile inferioare sunt depasite de situatie.

--------------------
+
C@talin
post 13 Apr 2010, 13:55
Post #12

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

voi sunteti nebuni,daca fac astia drumuri care nu se mai strica porma de unde bani ?
coruptia e in floare,si aia de lupta impotriva ei sunt corupti laugh.gif

drumu dintre slobozia - drajna se vede ca a fost facut cu cap,are 2 ani parca de cand e terminat si e la fel.si pacolo trec zilnic tiruri .
Nici autostrada nu a rezistat unei ierni asa de bine ca drumu ala.

This post has been edited by C@talin: 13 Apr 2010, 13:56

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
argon
post 13 Apr 2010, 13:56
Post #13

Mesaj semiautomat

nu stiu de ce am impresia ca virgula cu banii de peticire ar asfalta complet aceasi bucata de drum in Ungaria sa zicem...dar la noi sunt mai multi baieti destepti...interesul e peticirea bi-anuala nu drumuri ce tin mult.

--------------------
+
bucatzel
post 13 Apr 2010, 13:56
Post #14

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

de-aia am zis reasfaltare gospodareasca...

da' nu-mi raspunde nimeni... cum s-o masurat suprafata de gropi ?

Iar a doua poza din primul post este din complexul studentesc din timisoara care ii o alee care nu are nicio legatura cu dn-urile

Si care mai si e inchisa publicului larg de aproape un an biggrin.gif cand a fost relativ transformata in parcare. Si care, pe vremea cand eram eu student, era fain frumos inchisa cu porti, ca era parte din curtea din spate a cantinei studentesti.

This post has been edited by bucatzel: 13 Apr 2010, 14:09

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
vijelie
post 13 Apr 2010, 14:46
Post #15

membru violet

Traficul pe DN-uri va creste si fiindca restul cailor de comunicatii (drumuri judetene si comunale) sunt praf si pulbere de zeci de ani.
Pentru cine nu stie, diferentele dintre drumurile nationale si cele judetene (respectiv comunale) se refera la latimi, curbe, pante si marcaje.
Gropi nu ar trebui sa aiba nici unul dintre ele.

--------------------
+
sorin_f39
post 13 Apr 2010, 15:03
Post #16

Ferrari fan

From: Galați

QUOTE(Avani @ 13 Apr 2010, 13:14)
De la Slobozia spre Braila, vreo 20 de km e groaznic. Limita de viteza este undeva la 40km/h, iar eu si la 15km/h simteam ca-mi zboara rotile, iar slalomul facut printe gropi... priceless
*

Dintotdeauna portiunea Slobozia - Iazu a fost execrabila. Foloseste Baraganu - Tandarei - Slobozia. Ocolesti, insa este mult mai bine.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp - GL Dynamique 1.6 16V (2007)
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
eugeniuz2004
post 13 Apr 2010, 19:01
Post #17

Membru autentic

From: Iasi

Pai uite ca pe domnul asfaltator intai la tarii (sau o fi ala cu copilu in copac, Umbrarescu) l-au eliberat sa poata controla reteta la aslfalt sa tina si mai putin decat tinea pana acum!
Cand vezi gropi cu asfalt macinat iti dai seama usor cat de bine a fost turnat stratul de uzura....
Dar baietii destepti au tot interesul sa peticeasca de cate ori e nevoie pe banii nostri. Ca doar isi recupereaza banul de la stat!

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
argon
post 13 Apr 2010, 19:19
Post #18

Mesaj semiautomat

Pe DN7 zona Deva, acum vreo 2 ani, dupa alti ani de peticiri au asfaltat de la zero, problema ca doar stratul initial(nu stiu denumirea), urmand ca in scurt timp, chipurile sa toarne si stratul de uzura, lunile au trecut, au liniat de forma cu galben, provizoriu, in asteptarea stratului final, care nu a mai venit din interese bine banuite, dar chiar si asa a rezistat luni bune, neasteptat de bine. Cand a inceput sa se strice, au inceput cu peticirile...cred ca ar fi fost tare nasol pentru ei daca finalizau lucrarea de la bun inceput si tinea drumul cativa ani, sa nu fi murit burtosii baieti destepti de foame, Doamne fereste frustrat.gif

--------------------
+
bobo77
post 13 Apr 2010, 20:35
Post #19

...........................

From: Mangalia

QUOTE(IRONICK @ 13 Apr 2010, 13:51)
i-au dat la teveu cum faceau bastonase pe hartie
*

da am vazut si eu ,explica nenea ala cum numarau masinile, un x=10 masini biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi - CT _ _ _ _ 2008 ph 2
Multa lume,putini oameni...
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 07:47
Dacia