Supraevaluare, Valoare asigurata peste valoarea de piata
![]() ![]() ![]() |
Supraevaluare, Valoare asigurata peste valoarea de piata
b64chr |
![]()
|
||
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Este o practica curenta aceasta supraevaluare, izvorata din lacomie si care a devenit flagranta in ultima vreme.
Ceea ce poti face "oficial" este sa notifici in scris asiguratorul referitor la acest aspect, obligandu-l sa-ti raspunda si in acest fel sa certifice ca valoarea asigurata reprezinta, din punctul lor de vedere, pentru toata perioada, valoare reala a bunului respectiv. Tot demersul este oarecum redundant deoarece legislatia obliga la "asigurarea la valoarea reala" sau la o valoare convenita, dar nu mai mare decat valoarea reala. Odata incheiat contractul CASCO, SA inscrisa acolo este valoarea reala agreeata de parti. Demersurile de diminuare a sumei despagbite in caz de dauna totala, pe motiv de scadere a valorii de piata, sunt la intimidare. In conditii normale, orice societate de asigurari ar evita supraasigurarea datorita riscurilor la care se expune. La noi nu! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
QUOTE(b64chr @ 2 Mar 2010, 16:12) Cum pot eu sa il oblig sa aleaga: Ori reduce valoarea de nou si implicit prima de asigurare, ori se angajeaza ca in cazul nefericit al unei daune totale nu va invoca supraevaluarea? A ales deja. Prin contractul propus de asigurator si semnat de ambele parti el recunoaste valoarea masinii. In cazul unui accident el despagubeste ce scrie in contract, nu cat ar costa acum masina. Avantaj tu. Tu de fapt doresti o rata casco mai mica ..... de aceea nici nu raspunde la solicitarea ta. Se roaga sa nu fie dauna totala pana la sfarsitul leasingului si sa incaseze mai multi bani. Avantaj el. |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(misu78 @ 2 Mar 2010, 21:35) ... In cazul unui accident el despagubeste ce scrie in contract, nu cat ar costa acum masina. Avantaj tu. ... Nu mai stiu exact cum este acum dar in urma cu cativa ani, daca se constata ca vehiculul a fost supraevaluat, in cazul unei daune despagubirea se facea la valoarea reala, urmand ca asiguratul sa primeasca inapoi suma de bani platita in plus ( urmare a supraevaluarii). ![]() Deci, in cazul in care nu am daune, ce-i platit e bun platit! ![]() Daca trebuie sa plateasca... se schimba treaba. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu si daca faci notificarea despre care vorbeam iar asiguratorul (re)confirma SA=valoarea reala !!!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu cred ca este vorba de supraevaluare cat timp tu chiar ai platit suma de pe factura. tie ti se evalueaza skoda octavia TA, cu care mergi tu, in caz de dauna totala e vorba de prejudiciul tau. nu scrie nicaieri ca ei te despagubesc ca sa iti iei alta noua, te despagubesc ca sa iti repare prejudiciul. valoarea de nou se ia cat costa masina la momentul fabricarii.
deci dupa mine cuvantul supraevaluare nu are ce sa caute in discutia asta. plus ca in cazul asta e vorba de un contract de risc, deci nu se prea pot invoca erori, leziuni, etc. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Vorba lunga, saracia omului.
Fa o cerere scrisa catre asigurator sa iti reconfirme ca valoarea din polita este cea considerata reala pentru masina sau sa iti propuna modificarea acestei valori prin aducerea ei la valoarea reala. Aminteste de obligatia de ati raspunde tot oficial si scrie in scrisoare ca in lipsa unui raspuns, vei considera ca iti reconfirma valoarea inscrisa in polita. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Multumesc adi_ar si Tudor, o sa le trimit in scris ceea ce deja le-am trimis prin email.
Ma gandesc ca au totusi un pretext sa nu raspunda: Intre mine si porsche asigurari nu exista nici un raport juridic. Contractul de casco este intre porsche asigurari si porsche leasing (proprietarul masinii). |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Ciudate rau situatiile astea. Masina ,,ta" platesti la ea .......dar la o astfel de situatie iti dai seamama ca de fapt nu e a ta. De ce? Ca nu e achitata! Offfff.
Cat mai am din credit de plata????????????? ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Ce sa mai zic de suma asigurata la un Fluence (din familie) in care suma de pe factura este cea fara discount - 2700 euro - (nu ma refer aici la cele 3 vouchere) iar suma asigurata este considerata cea fara discount ??? Ex: pretul platit - 12500 euro, iar suma asigurata este 12500+2700=15200.
Explicatia a fost ca oferta este limitata, iar in caz de despagubire la dauna totala, suma cu care as cumpara aceeasi masina ar fi 15200 euro. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP,
2007
|
|
misu78 |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus
2015
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Curios, mie mi-au scazut discountul din valoarea asigurata. Si asa mi se pare corect, cum sa primesti mai mult decat ai platit efectiv?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
Numai daca prezinti o factura cu valoarea respectiva, cu discountul aplicat!
Explicatia este ca valoarea reala (=suma asigurata) se stabilesta pe baza facturii de achizitie (de nou) a bunului respectiv sau pe baza cataloagelor de specialitate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
BZN |
![]()
|
Da, s-a luat in considerare valoarea efectiv platita, cea stipulata in factura. Explicatia, la fel de logica, asigurarea se incheie pentru valoarea de nou in acea clipa (momentul t0). In acest caz, aia cu discountul aplicat.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 07:27 |