ANVELOPE 225/55/R16, ANVELOPE 225/55/R16
![]() ![]() ![]() |
ANVELOPE 225/55/R16, ANVELOPE 225/55/R16
concrion |
![]() ![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.912 Joined: 4 February 09 ![]() |
Exact acelasi rationament l-am avut si eu si m-am hotarit sa aleg 225/55/16,diferenta fata de 205/60/16 fiind inexistenta.
Ce pret ai gasit pe bucata si de unde ai de gind sa le cumperi? Eu am de iarna Fulda si sint nemaipomenite... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
concrion |
![]()
|
Eu o sa le iau de aici: http://www.vanzarianvelope.ro/Anvelope-FUL...6-95-V-209.html intrucat pot plati cu cardul avantaj in 12 rate fara dobanda. In partea de jos o sa vezi si restul ofertei: Pirelli P7 si Dunlop Sp, insa am considerat ca nu merita diferentele de pret raportat la diferentele de performante. Aici: http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?deta...=139&sowigan=So sau mai pe scurt, la www.cauciucuridirect.ro pretul este un pic mai mic......tot acolo sunt rezultate ale testelor cu aceasta anvelopa.
Take care. This post has been edited by concrion: 29 Mar 2010, 16:31 |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu am luat de pe cauciucuridirect.ro pe cele de iarna,voi studia oferta sa vad ce anume pot cumpara.
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?deta...=139&sowigan=So This post has been edited by audiofilu': 29 Mar 2010, 16:32 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
concrion |
![]()
|
M-am uitat si la ce ai trimis, insa sincer, pentru 40-50 lei, tot pe Fulda as merge. Daca nu ar fi asa de scumpe, Michelin ar fi alegerea ideala...insa, incerc sa nu bag prea multi bani in masina. Apropo de talon mare....la astea de iarna am presiune de 2.3 (presiunea pentru autostrada) si vad ca se simte diferenta fata de 2-2.1 (cat avea initial cand am luat-o) in sensul ca sunt amortizate gropile mai bine....mai putin craterele....iar sambata am avut vreo 30 km de asa ceva pe portiunea Petrosani-TgJiu-Filiasi.
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu ma uit in primul rind la catalogarea lor de la 1 la 6 si daca ai curiozitatea o sa vezi ca Michelin este batut de alte marci no-name.
O anvelipa cu rating intre 2 si 2,3 este numai buna. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
concrion |
![]()
|
Astia pe aici http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/index.html cica michelin....cu cat e punctajul mai mic, cu atat mai bine.....insa naiba sa ii ia, ca niciodata nu stii ce interese sunt in spatele testelor
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu am luat gumele de iarna de pe tyreshop. Vezi ce oferta au, pe dimensiunea care te intereseaza (de urmarit cele la promotie, cu albastru!):
http://www.tireshop.ro/?action=_gumi_lista...R=16&g_szezon=N Bravuris 2 la 360 lei daca nu te uiti la "50-60 lei", fata de 470 lei Fulda, vezi Dunlop SP Sport FastResponse 520 lei sau GoodYear OptiGrip 525 lei Cred ca acestea doua sunt in zona gumelor foarte bune. Iar in cazul in care vrei "alegerea ideala", Michelin Primacy HP 590 lei. OBS1: nu le fac reclama sub nici un fel OBS2: latimea suplimentara va genera un consum sporit de carburant, o reducere sensibila a performantelor dinamice (evident, altele decat tinuta de drum) si probabil o rotire mai greoaie a volanului. Cele cu "+" probabil le stii. In concluzie: merita sa incerci. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 29 Mar 2010, 18:44) latimea suplimentara va genera un consum sporit de carburant, o reducere sensibila a performantelor dinamice (evident, altele decat tinuta de drum) Pai motorul nostru vine in Franta cu 225mm si consumul este dat pentru aceasta latime,implicit si performantele.Daca astia au echipat cu 205mm pentru Ro sa inteleg ca avem consumul ceva mai mic (de parca ar conta) si performante ceva mai bune? Si eu m-am gindit sa schimb cu 225/55/16. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Teoretic da. Ma gandesc la legile fizicii, nu la ce au mintit francezii prin fisa tehnica. Partea buna e ca totusi, au mintit cu finete.
In urma cu ceva vreme am studiat problema fortelor care se opun inaintarii unui autoturism. Din mai multe surse, mai oficiale sau mai putin, am ajuns la concluzia ca frecarea anvelopelor cu asfaltul consuma intre 20 si 25% din energia necesara rularii. Destul de mult, si eu am fost surprins, dar asta este. 225 fata de 205 creste sensibil consumul si scade sensibil performantele dinamice, in conditii banale. Frecarea suplimentara e de vina. Cat o fi in realitate? Se pot trece la neglijabil si acceptabil. Ramane de vazut cum se pupa 225 cu jantele originale. Dar cred ca se pupa fara probleme. Mi-e sa nu arate cam aiurea... Daca trebuie sa-ti schimbi anvelopele, 225 e o varianta. Sunt curios si de un feedback. LE: Daca s-ar pune problema bugetului, decat un 225 Barum sau Fulda, mai bine un 205 dar ceva mai spalat (Conti, GoodYear sau inca vre-o 2). Iar daca s-ar pune si mai mult problema bugetului, as merge pe 205/55, o dimensiune mult mai accesibila. This post has been edited by cdadan: 29 Mar 2010, 20:21 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
concrion |
![]()
|
Citind ce a scris cdadan si coreland cu informatiile de aici: http://www.srz.ro/pagini/Anvelope.htm si cu testele de aici: http://www.tyrereviews.co.uk/Type/ cred ca mai umblu cateva saptamani cu anvelopele de iarna pana ma hotaresc ce iau.....in orice caz, apropo de cum ar arata....din profil sunt identice, iar din fata, cea de 225 ii da un aspect mai "muschiulos" masini.....si merge montata pe janta stock de R16/6.5
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
bursul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 October 09 ![]() |
ce parere aveti de o anvelopa de 215/55/16 ?
avantaje si dezavantaje? s-ar potrivi masinii ? multumesc ! |
--------------------
renault
laguna
2002/break
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 29 Mar 2010, 21:13) Stau si ma gindesc de ce unii au pus 235mm pe motor diesel de 107-120cp (daca or fi si aia toti) si eu nu as pune un 225mm la putere dubla... Atunci un Lambo daca ar avea anvelope de 250mm in loc de cit au (probabil dublu) si ar merge doar in linie dreapta (ca sa eliminam comentariile despre stabilitate) ar avea viteza/acceleratie mai mari? Sint L2 in vest care vin echipate cu 225/45/17 din fabrica si au 120cp iar eu care am acum 200cp sa nu pot pune?Intr-o vreme am vrut sa echipez masina cu jantele originale pe 17" insa cind am inteles ca trebuie omologare DESI in vest exista DOAR pe 17" n-am mai inteles nimic.Cum pun eu puterea asta pe asfalt daca am anvelope mai inguste? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
concrion |
![]()
|
Bursul, intra aici: http://www.rimsntires.com/rt_specs.jsp .....215/55 este intre 205/55 si 205/60 ca diametru, iar latimea anvelopei este ok. Deci, eu zic ca e totul ok, doar ca vei avea o mica eroare la kilometraj, insa am inteles ca din calculatorul masinii se poate alege ce tipuri de jante folosesti, astfel incat aparatul sa se calibreze functie de acestea. Parerea mea e ca sunt ok daca vrei asa ceva. O zi buna
30 Mar 2010, 09:02: Referitor la 225, singura mea preocupare este legata de faptul ca asupra directiei se va exercita un efort mai mare la miscarile de volan pe loc si la schimbarile bruste de directie efectuate la viteze mici. In rest, nu cred ca diferentele de consum vor fi foarte mari (asta deoarece calea de rulare nu este egala cu latimea anvelopei, fiind mai mica....cu ale cuvinte, chiar daca diferenta intre cele 2 tipuri de anvelope este de 2 cm, diferenta intre calea de rulare este probabil maxim 1 cm) plus ca va fi un castig la trecerea peste gropile mici (cand greutatea masinii se va lasa pe o suprafata de contact mult mai mare) si la virajele stranse (cand cauciucul va fi in contact cu solul pe o suprafata mai mare). O sa discut cu un mecanic sa il intreb ce influente poate avea asupra servodirectie si a trenului de rulare fata....Va tin la curent. O zi buna This post has been edited by concrion: 30 Mar 2010, 09:02 |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 30 Mar 2010, 07:29) Stau si ma gindesc de ce unii au pus 235mm pe motor diesel de 107-120cp (daca or fi si aia toti) si eu nu as pune un 225mm la putere dubla... Discutia legata de rezistenta la inaintare e una, iar de oportunitatea folosirii gumelor de 225 e alta. Chiar am spus "225 e o varianta" si "merita sa incerci". Costurile ar fi un consum crescut cu ceva (0.1, 0.2%, naiba sa-l pieptene) si o scadere a performantelor dinamice insesizabila "cu ochiul liber". Oricum, aceste "costuri" sunt mult mai mici decat, de exemplu, pretul de achizitie pentru anvelopele de 225. Sa nu ma intelegi gresit, daca as avea nevoie de anvelope, 225 ar fi o tentatie mult prea mare si pentru mine. Insa cele actuale sunt prea putin uzate si au dot din vara lui 2008, iar la cat circul cu masina, probabil ca ajung sa le schimb de batranete. Am venit cu argumentele "contra", deoarece deschizatorul topicului a solicitat o opinie legata de, citez, "posibilele dezavantaje". |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
KostyRusu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 24 March 08 ![]() |
am si eu o intrbare care ma sacaie ...
si va rog da-ti-mi un raspuns doar dak stiti ![]() am jenti de tabla pe 16 ... cauciucurile pe care le am pe janta/jenti sunt 205/55/r16 intentionez sa imi cumpar niste jenti pe 16 cu latimea de 7, stiu ca la jentile de tabla am 6.5 latine ... intrebarea care este ? pot sa pun gumele de pe tabla pe noile jenti ? sunt riscuri ? sau merge din prima la fel de bine ? |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B 999 RUS
2003
|
|
cdadan |
![]()
|
Carbibles spune ca anvelopele 205/55 R16 pot fi montate pe jante cu latimea intre 5.5 si 7. Ideal e sa te incadrezi la mijlocul intervalului, adica 6 sau 6.5, dar merge si cu 7.
Janta va fi ceva mai expusa la exterior, deci atentie suplimentara la borduri. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
KostyRusu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 24 March 08 ![]() |
multumesc pt raspunsul rapid si scuze de offtopic
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B 999 RUS
2003
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
de ceva timp tot citesc despre anvelope si sunt din ce in ce mai nehotarat ce marca sa cumpar...in acelasi timp mi se cam duc si banii...asa ca trbuie sa ma hotarasc; in momentul de fata sunt hotarat pe dunlop SP1, 205/55/r16; insa Goodride SA 05 aceeasi dimensiune a avut cineva pe masina? se merita? mi se par foarte ieftine 170 lei bucata, intreb doar, de curiozitate, nu sunt adeptul no name, dar...
8 Apr 2010, 19:26: sunt 157 ron, scuze This post has been edited by PMG_tr: 8 Apr 2010, 19:26 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
- TR-04-CWY
2003 expresion NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
|
|
concrion |
![]()
|
Update....am luat pana la urma 205/55/R16 pirelli p7 cinturato fabricate in sapt 10 din 2010. Pretul era cu aproximativ 200 ron/anvelopa mai mic decat a celor de 225 si m-am gandit ca nu prea merita. Ce pot sa spun....masina e mai joasa cu 1 cm (diametrul este cu 2 cm sub 205/60/R16) eroarea pe bord este de aproximativ 2-4 km/h (la o indicatie pe bord de 70 km/h in realitate sunt 66-67...verificati cu gps) iar consumul mediu a scazut cu 1...1.5 l/100 (9.5-10 cu anvelopele de iarna, 8.3-8.5 cu acestea noi.....consum mediu drum intins prin tara). Probabil scaderea are de a face cu faptul ca foloseam anvelopele de iarna la temperaturi mai mari de 10 C, plus ca gumele de iarna au undeva la 6 ani....trebuie sa le schimb iarna viitoare. Momentan sunt multumit de alegere ramane sa vad in timp cum se comporta....insa, sper sa reziste la drumurile de kk din RO....am facut drumul deva-oradea...bombardat.....si am luat ceva gropi....Seara buna si week-end minunat.
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Si eu am in plus pe vitezometru cam cu 3-4km/h fata de GPS si am 205/60/16 iar referitor la consum pot sa spun ca acum o saptamina am facut un drum mai lung si am obtinut un consum la care nu ma asteptam avind anvelopele de iarna...Nu stiu cit adevar e in aceste afirmatii insa practica a demonstrat altceva,in cazul meu macar.(ma refer la consum)>
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
concrion |
![]()
|
Dragilor....ceva impresii legate de gumele astea....la carosabil bun, sta un pic masina mai bine in curbe (ca e o tzara mai joasa)....insa, e doar o iluzie, ca tot barcuta ramane masinuta. Insa, tinand cont ca in Romania drumurile sunt foarte proaste, dupa un deva-oradea-arad (drumuri bombardate....) pot spune ca o anvelopa mai lata si balon mai inalt ajuta....asta deoarece la gropile mai mici, o anvelopa mai lata nu cadea in ea (am vazut asta la un mercedes ce mergea in fata si avea 225 sau 235) plus ca diferenta la balon se vede....mai bine spus se simte. Drum usor si vant in pupa.
|
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(concrion @ 10 Apr 2010, 21:20) Pai tu vorbesti de 205 in topic de 225 si daca e vreunul care nu citeste si mai sus se pacaleste.Daca inainte aveai 195mm e normal sa se simta oarecum in bine pe curbe.Suspensia e cea care dicteaza comportamentul masinii,anvelopa mai lata are avantaje dar si dezavantaje.Si inca un lucru:pentru cei care au 205/60/16 anvelopele din titlu sint EXACT ce trebuie fara a se modifica diametrul rotii pastrind jantele,talonul avind aceeasi inaltime in ambele situatii. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Cu o mica precizare: pe jantele de 6.5 cred ca arata ca un balon. Spun asta deoarece, in cazul meu:
- gumele de iarna Goodyear 205/55 se aseaza bine, oarecum la limita - gumele de vara, tot Goodyear 205/60 sunt un pic balon pe janta Nu vreau sa ma gandesc cu s-ar aseza pe aceste jante gumele de 225. Tehnic ok, insa estetic cu rezerve. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
sfinxgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 20 September 06 From: OLT ![]() |
eu am primit masina din franta cu 205/55R16 si vad ca asta este prima optiune din certificat alta optiune ar fi pe R17 pentru jenti de aliaj (parca 215/45R17)
|
--------------------
Renault
Laguna II
2004 1.9 dCI Expression
|
|
audiofilu' |
![]()
|
In Romania sint atit de ignoranti incit nici nu se obosesc sa treaca toate optiunile in talon.
Pentru masina mea ma gindeam ca nu are sens sa dau 800 lei pe o anvelopa asa ca am de ales (cind o fi cazul) intre Kenda si Nankang cu protectie de janta. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
concrion |
![]()
|
schimba talonul cu unul nou si nu mai ai probleme....
![]() |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu deschid alt topic, recent am schimbat anvelopele pe 205/55/R16, Yoko C-Drive, si de atunci, la franare, aud ceva zgomot ciudat pe spate, dar numai la franare. E posibil sa frece undeva ceva sau sa nu fie bine puse cauciucurile? nu de alta dar ma tem sa nu fie problema mai mare...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
concrion |
![]()
|
Salut. Zgomotul crezi ca vine de la anvelopa sau sistemul de franare. Pentru a fi sigur ca e totul ok la sistemul de franare roaga pe cineva sa iti aeriseasca si de ce nu sa iti schimbe uleiul de frana. Apoi se reinitializeaza frana de mana si gata. Sau, mai intai poate ar trebui sa verifici starea placutelor si a discurilor de frana. Si fii atent, daca cauciurile sunt montate corespunzator (respectandu-se directia de mers si presiunea lor). O zi buna
This post has been edited by concrion: 26 May 2010, 09:16 |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(concrion @ 26 May 2010, 09:57) e posibil ca la rotile din spate sa atinga in anumite momente de firele prin care se transporta uleiul prin sistemul de franare Fire care transporta ulei prin sistemul de franare???? WTF este ceva sistem nou asta????? ![]() ????? pai ori sunt fire ori sunt conducte....... ori este ulei ori lichid de frana...... cam mare diferenta, ce zici? ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by cj98czh: 26 May 2010, 09:04 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 18:01 |