Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mult fum

VyRuZ
post 24 Jun 2010, 13:11
Post #31

Chauffeur du Renault

Group: Members
From: București

Reperul nr. 10, Air Flow Meter & Air Pressure Sensor. smile.gif Este chiar pe admisie, lângă carcasa cartușului filtrant.

Attached thumbnail(s)
Untitled_1.gif ( Size: 196.82k ) Number of downloads: 840

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW, - B-***-**F 09/2007
If it ain't broke, don't fix it.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sano
post 24 Jun 2010, 13:19
Post #32

sano

From: Bucuresti

super, numai ca:
1. dau click pe poza, insa nush de ce nu se mareste...
2. ai poate si acel spray? rolleyes.gif

--------------------
megane 2.1 hatchback - VF1 SMR205 33920325 2005/1.5dci / 74kw / 101cp
Stiu ca sunt prost; insa cand privesc in jur, prind curaj!
+
VyRuZ
post 24 Jun 2010, 13:47
Post #33

Chauffeur du Renault

From: București

Nu, nu am spray de contacte și nici nu am mai făcut operațiunea asta, sano. Dar pare a fi ceva ușor iar un spray de acela costă cam... 15-20 de Lei.

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW, - B-***-**F 09/2007
If it ain't broke, don't fix it.
+
Marius WAS
post 24 Jun 2010, 13:56
Post #34

Membru autentic

From: Mioveni / ARGES

SANO sti unde ma gasesti, nu trebuie sa fi client doar sa am timp, si vedem..... daca asta e cauza la tine.

--------------------
Renault Megane R26 2.0 230CP - ** - ** - WAS 2007
+
sano
post 24 Jun 2010, 15:42
Post #35

sano

Stiu Marius, insa numa peste 2 luni daca am drum spre pitesti incolo... Tinem legatura!

--------------------
megane 2.1 hatchback - VF1 SMR205 33920325 2005/1.5dci / 74kw / 101cp
Stiu ca sunt prost; insa cand privesc in jur, prind curaj!
+
mihaicip03
post 25 Jun 2010, 07:32
Post #36

MEMBRU

From: BRASOV

ok....insa pana la urma tot nu stie nimeni cum e cu egr.......ce s-ar intampla daca l-am anula... blush.gif ??

--------------------
renault megane sedan meneger 2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK...
SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
+
Marius WAS
post 25 Jun 2010, 17:30
Post #37

Membru autentic

un lucru pot sa ti-l zic eu sigur, consuma putin mai mult si nu-ti mai ies noxele, uite ca sunt 2 biggrin.gif , dar nu stiu nimic de fum.....

Dar prin anulat sa nu intelegi ca scoti mufa si gata....., trebuie facut ca un fel de dop fix cu acelasi diametru, si cu o lungime care trebuie masurata in asa fel incat sa nu scape gaze si nici sa loveasca in ceva la interior

--------------------
+
cotoi_motorizat
post 25 Jun 2010, 18:17
Post #38

fara status...si statut!

QUOTE(Marius WAS @ 25 Jun 2010, 17:30)
un lucru pot sa ti-l zic eu sigur, consuma putin mai mult si nu-ti mai ies noxele, uite ca sunt 2 biggrin.gif , dar nu stiu nimic de fum.....
Dar prin anulat sa nu intelegi ca scoti mufa si gata....., trebuie facut ca un fel de dop fix cu acelasi diametru, si cu o lungime care trebuie masurata in asa fel incat sa nu scape gaze si nici sa loveasca in ceva la interior
*

De ce vreti voi sa interveniti asupra motorului....scotandu-i egr-ul???...toate motoarele diesel din cate stiu eu....au acea vana!Toata treaba este din schimbarea inacdecvata a treptelor de viteza.....basca ca daca mai apesi si pana la podea acceleratia......normal ca se infunda si umple d efum totul in spatele tau.iar in cele din urma este un diesel..nu???un pic d efum trebuie sa scoata si el..ca doar nu ii pui in rezervor tuica!.parerea mea

--------------------
Renault -- Megane 2 -- - B-xx-XYZ 1.5 dCi/100 de cai si o martoaga privilegiata
SUBARU IMPREZA XV Boxer Diesel/symetrical AWD/150hp-350nM
+
SorinCT
post 25 Jun 2010, 18:41
Post #39

Honor et Patria

From: Constanta

Am vazut cateva clipuri pe net cu eliminarea EGR. In loc de garnitura aia metalica se foloseste un obturator facut dupa copia ei. Mai exact este o tabla subtire (de suc, bere, etc) facuta pe forma EGR-ului si care se prinde la loc doar cu partea electronica (se separa EGR). Nu prea am inteles cum functioneaza si daca merge bine dar e o idee pentru cei ce vor sa il elimine.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
Marius WAS
post 26 Jun 2010, 21:27
Post #40

Membru autentic

QUOTE(cotoi_motorizat @ 25 Jun 2010, 18:17)
De ce vreti voi sa interveniti asupra motorului....scotandu-i egr-ul???...toate motoarele diesel din cate stiu eu....au acea vana!Toata treaba este din schimbarea inacdecvata a treptelor de viteza.....basca ca daca mai apesi si pana la podea acceleratia......normal ca se infunda si umple d efum totul in spatele tau.iar in cele din urma este un diesel..nu???un pic d efum trebuie sa scoata si el..ca doar nu ii pui in rezervor tuica!.parerea mea
*

Nu trebuie sa-mi explici mie, pt ca eu am EGR-ul pe balcon ,l-am schimbat pt ca are o bobina arsa, si-mi sta OBD-ul aprins.... I-am pus altul pe care l-am curatat.

--------------------
+
mihaicip03
post 6 Aug 2010, 08:34
Post #41

MEMBRU

Revin cu problema...... ieri mergeam in spatele sotiei si am observat ca fum scoate numai la plecare de pe loc, chiar daca o tureaza sau nu.... dup aceia nu mai scote nici in a 2 si nici daca o calca puternic.... nu pot intelege fenomenul.. ce ziceti?

--------------------
+
tr_viorel
post 6 Aug 2010, 08:40
Post #42

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

Cine scotea fum, masina sau sotia, intrucat din text nu reiese?

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
mihaicip03
post 6 Aug 2010, 09:07
Post #43

MEMBRU

Cred ca ai gresit forumul.... ala pentru isteti e 3 strazi mai la dreapta...

--------------------
+
CRY 79
post 8 Aug 2010, 11:14
Post #44

Membru autentic

From: Sibiu

Nu vi s-a intamplat sa mergeti in spatele unora cu TDI? Acolo sa vedeti fum... Se intampla fenomenul la plecarea de pe loc in tromba cum s-ar spune, la schimbarea vitezelor fara sa accelerati progresiv (si nu se afla masina la turatia optima).

--------------------
Renault Trafic - SB 10 KXF Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
With under cover face.
+
SorinCT
post 8 Aug 2010, 14:42
Post #45

Honor et Patria

Se poate intampla la orice diesel nu numai la TDI sau dCI depinde de sofer si de stilul sau de condus. Daca schimba numai la 2000 va scoate fum serios, daca schimba la 2.500 si merge numai in oras tot va fi putin fum dar dupa drumuri lungi la turatii mari isi revine.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 8 Aug 2010, 14:56
Post #46

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

se intampla la orice diesel, la orice turatie ai schimba. de vina e motorina de la noi din tara. la mine scoate fum oricum si schimb numai peste 3000.

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
CRY 79
post 8 Aug 2010, 14:59
Post #47

Membru autentic

Nu are treaba motorina in aceste cazuri. Conteaza stilul de condus si starea masinii.

--------------------
With under cover face.
+
SorinCT
post 8 Aug 2010, 15:20
Post #48

Honor et Patria

O fi avand si motorina un rol dar cred ca nu e atat de important precum spune skorpio_bog. Dupa ce am curatat valva EGR si am facut un drum mai lung cu masina turata nu mai scotea fum deloc sub 4k ture. Presupun ca daca ii curatam si galeria de admisie cu teava aferenta nu mai avea deloc calamina pe instalatie si nu mai avea ce arde. Daca se fac drumuri mai lungi la turatii mai mari se curata si turbina si instalatia si nu scoate la fel de mult fum. Presupun ca orice ar fi tot vei avea putin fum ca doar de, se arde motorina acolo, nu apa dar curatand instalatia si avand un stil mai "curat" sa zicem, putem minimiza furnalul din spatele masinii.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 8 Aug 2010, 15:26
Post #49

alimentati vreodata cu motorina din afara daca aveti ocazia si o sa observati diferenta. cand am zis ca imi scoate fum oricum, nu m-am referit ca las nor negru in spate ca toti cocalarii cu bmwuri din bulgaria, ci ca scoate un puf cand plec de pe loc cu demaraj si cand intru in depasiri si o calc tare. ca idee starea masinii este perfecta, motorul nu are nici o problema, nu consuma ulei deloc si trage bine, iar ca stil de condus sub 3000 nu vede niciodata gear shift.

legat de egr, intr-adevar daca se curata nu mai scoate fum decat foarte putin.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
CRY 79
post 8 Aug 2010, 15:44
Post #50

Membru autentic

QUOTE(skorpio_bog @ 8 Aug 2010, 16:26)
alimentati vreodata cu motorina din afara daca aveti ocazia si o sa observati diferenta. cand am zis ca imi scoate fum oricum, nu m-am referit ca las nor negru in spate ca toti cocalarii cu bmwuri din bulgaria, ci ca scoate un puf cand plec de pe loc cu demaraj si cand intru in depasiri si o calc tare. ca idee starea masinii este perfecta, motorul nu are nici o problema, nu consuma ulei deloc si trage bine, iar ca stil de condus sub 3000 nu vede niciodata gear shift.

legat de egr, intr-adevar daca se curata nu mai scoate fum decat foarte putin.
*

Cati km are masina ta? Sigur tu nu ai ajuns sa cureti mai departe de egr. Sau chiar daca ai curatat si conducta aceea de inox care duce in galerie, mai departe sigur nu ai ajuns. Conducta aceea de inox ascunde ceea ce tu nici nu visezi, dar apoi galeria de admisie... Deci tot mai raman motive pt. care masina scoate fum. Nu are treaba asa mare motorina. Intretinera.

8 Aug 2010, 16:47:
Mai este si un cot de metal striat care duce gazele din turbina in egr pe care multi il evita. Este subtire rau si cand strange pe pereti mizerie este iar rau.Multi nici nu se uita la conducta aia. Se desface si greu rau, dar e bine sa se curete.

This post has been edited by CRY 79: 8 Aug 2010, 15:47

--------------------
With under cover face.
+
SorinCT
post 8 Aug 2010, 16:41
Post #51

Honor et Patria

Probabil ar trebui curatata TOATA instalatia odata la 60.000 km indiferent de rulaj. E o operatiune destul de simpla si teoretic nu ar trebui sa dureze mult.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 8 Aug 2010, 21:33
Post #52

nu am curatat nici egr pana acum pentru ca deocamdata nu e nevoie sa curat nimic, nu am probleme cu fumul. Scoate doar fumul normal pe care il scoate orice diesel la plecarea de pe loc sau la forja. Legat de intretinere, stai linistit ca masina mea e printre cele mai puricate wink.gif Macar de ar avea toti grija de masina cum am eu. Cine ma cunoaste stie despre ce vorbesc, cine nu poate sa se abtina smile.gif Cunosc instalatia de evacuare destul de bine pentru ca am mai curatat la cativa colegi de serviciu si buni prieteni, prin urmare stiu cu ce se mananca.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
valentin_29
post 13 Aug 2010, 08:33
Post #53

Membru autentic

QUOTE(mihaicip03 @ 25 Jun 2010, 07:32)
ok....insa pana la urma tot nu stie nimeni cum e cu egr.......ce s-ar intampla daca l-am anula... blush.gif ??
*

Salutare, in legatura cu EGR-ul: eu am achizionat megane-ul meu relativ recent, il am de 1 an si ceva cumparat nou. Citind in carnetul de intretinere al masinii scria acolo ca o data la 3 ani (din cate imi aduc aminte) se curata vana EGR. Cert e ca sigur se curata dupa o anumita perioada.
Cand am facut revizia la service imi zicea un sefuletz de pe acolo ca mersul subturat face ca acumularea de particule sa fie mai rapida si se blocheaza vana EGR, se aprinde martorul OBD, la ITP nu iti ies noxele etc ... O plaja de turatie recomandata ca sa nu grabesti acumularea de particule pe vana ar fi 2500-3000 rpm. Din cate am auzit de la colegii de munca, vana EGR sta in special deschisa la turatii mai joase cand arderea nu este prea eficienta si motorul polueaza mai mult.

--------------------
Renault Megane II Hatchback 2008 Dynamique 1.5 dCi 105 CP
+
skorpio_bog
post 13 Aug 2010, 08:35
Post #54

da, deci solutia asa cum se stie deja, talpa frate biggrin.gif

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
cotoi_motorizat
post 5 Oct 2010, 22:06
Post #55

fara status...si statut!

QUOTE(solidconvert @ 28 Mar 2010, 12:23)
Si la mine scoate un puf la schimbarea vitezelor sau daca o calc mai puternic scoate putin la inceput... cred ca este normal pentru un diesel... schimb numai la 3000 in mod normal si din cand in cand la 4500... n-am curatat niciodata EGR-ul si nici n-am de gand... smile.gif
*

Salutare.
Si eu tot la fel ma gandeam.....EGR-ul...sa-l curat...bleahhh...niciodata.Dar,am observat ca incepuse sa se miste ca o baba.....si mai ales seara,in ciuda oglinzii interioare electrocromate,se distingea in spate un nor de fum care era luminat de farurile masinii din spate.Talpa ii mai dau si eu.....si ii dadeam si inainte sa ii curat EGR-ul.O sa pun cateva poze despre aceasta operatiune.Dupa cum se vede am cam desfacut tot ce se poate pe acolo.Pentru cei care vor sa faca operatia le recomand mare atentie la suruburile care le pot scapa in scutul masinii sau mai rau...in turbo compresor.Bafta!
P.S.Asa arata un EGR la 99.200 km,majoritatea parcursi in orasul nostru iubit Bucuresti!

Electrovana EGR este comandată printr-un semnal secvențial de către calculator care permite modularea deschiderii acesteia. Poziția exactă este controlată printr-un potențiometru integrat.
Efecte negative in urma functionarii EGR-ului:

Nu de putine ori, la curatirea galeriei de admisie a motoarelor diesel dotate cu EGR, se constata depuneri masive de funingine intarita pe peretii acesteia (in special la motoarele cu rulaj mai mare de 80000 km).
Aceasta se datoreaza in special principiului de functionare al EGR-ului care introduce practic un procent de gaze de esapament nefiltrate in galeria de admisie.
Unul din scopurile (efectele) secundare, relativ ascuns de producatori, pe langa rolul de reducere a poluarii este scaderea consumului de combustibil Insa in timp este diminuata totodata performanta motorului datorita depunerilor reziduale in galeria de admisie, mai ales la motoarele cu uzura mare a axului turbinei, care genereaza pierderi de ulei in sistemul de admisie. Acestea, datorita temperaturii relativ ridicate si in contact cu gazele de esapament se transforma intr-un strat de funingine solida care ingruneaza si altereaza admisia aerului in motor.

Recomandari

Pentru evitarea acestor inconveniente se recomanda curatirea periodica a circuitului de admisie turbo-intercooler-EGR-colecotr admisie, prin pulverizarea de aditivi de curatire conform fisei tehnice a produsului si totodata curatirea manuala a galeriei de admisie cu solutii dedicate in acest sens.SNC00931.jpg ( Size: 807.93k ) Number of downloads: 516
SNC00930.jpg ( Size: 275.32k ) Number of downloads: 482
SNC00935.jpg ( Size: 1.2mb ) Number of downloads: 495
SNC00938.jpg ( Size: 849.92k ) Number of downloads: 470
SNC00939.jpg ( Size: 897.87k ) Number of downloads: 215
SNC00932.jpg ( Size: 923.21k ) Number of downloads: 207
SNC00942_1.jpg ( Size: 1.03mb ) Number of downloads: 208

This post has been edited by cotoi_motorizat: 6 Oct 2010, 09:54

--------------------
+
cj98czh
post 6 Oct 2010, 08:04
Post #56

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(skorpio_bog @ 8 Aug 2010, 16:26)
alimentati vreodata cu motorina din afara daca aveti ocazia si o sa observati diferenta
*

Am alimentat cu motorina din afara de n+1 ori ... din Ungaria, Austria, Germania, Olanda etc, ... nu mi s-a parut sa mearga nici mai bine nici mai rau decat cu cea de la noi .... consumul tot la fel .... fum la mine nu este .... nu este normal sa dea fum daca motorul este in parametrii ....

This post has been edited by cj98czh: 6 Oct 2010, 08:04

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
SorinCT
post 6 Oct 2010, 08:15
Post #57

Honor et Patria

Nu e normal sa iti iasa fum gros si negru ca fum iti iese oricum.

--------------------
Citroen C4 1.6 HDi 2006
+
skorpio_bog
post 6 Oct 2010, 14:47
Post #58

cotoi_motorizat, ai uitat sa specifici daca dupa curatarea egr pe care ai facut-o mai scoate fum smile.gif si daca se mai vede in farurile celor din spate.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
cj98czh
post 6 Oct 2010, 14:49
Post #59

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

La absolut otice diesel se vad gazele iesite daca te uiti noaptea in farurile celui din spate .... ziua in schimb nu ar trebui sa se vada nimic dupa tine ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
cotoi_motorizat
post 6 Oct 2010, 19:43
Post #60

fara status...si statut!

Completare.
Senzatia care am avut-o dupa operatia asta...a fost ca am schimbat masina.Motorul parca toarce mai ceva ca o pisica si adio fum.Am prieteni care m-au intrebat ce i-am pus in motorina.....sau daca am fost la revizie...Si la fel mai am prieteni care au Skoda Octavia(1,9 tdi 105cp diesel).Ale lor parca merg pe carbuni....fum tata....da..fum..din ala negru..de vapor....Am mers in spatele amicului cu Skoda...si cand a bagat talpa in ea.....pur si simplu s-a format un balon de fum la spatele lui.

In privinta motorinei ,eu alimentez de la OMv si Petrom V.Din cand in cand ii mai pun o prostie din aia de curatat injectoarele.Din cand in cand = cam de 3 ori pe an.Eu fac in medie cam 20k km pe an.Nu stiu cat ajuta sau este pur si simplu efectul Placebo...frectie la picior de lemn.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 01:25
Dacia