Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noi amenzi si "pedepse" pentru soferi

ZTV
post 16 Jan 2011, 23:40
Post #1

fost membru activ pe Daciaclub

Group: Members

" Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a lansat un nou proiect de ordonanta care prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna in sezonul rece si estimeaza ca statul va incasa TVA de 445 milioane euro din vanzarile de cauciucuri.

In luna noiembrie, Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a prezaentat un proiect potrivit caruia posesorii tuturor categoriilor de vehicule vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna. Ulterior, s-a decis ca masura sa fie aplicata doar in cazul transportatorilor.

Conform proiectului actual, conducatorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna in sezonul rece vor fi penalizati cu 9 pana la 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, in cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al celor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Statul ar incasa 445 milioane euro din vanzarea anvelopelor

"In Romania este inmatriculat un parc de 5,38 milioane de vehicule, din care aproximativ 1,1 milioane nu necesita echiparea cu anvelope speciale (remorci, tractoare, troleibuze, mopede etc). Prevederile ordonante urmeaza sa fie aplicate pentru aproximativ 4,28 milioane vehicule, din care 70.000 reprezinta parcul aflat in dotarea institutiilor publice. Diferenta de 4,21 milioane autovehicule care apartin diverselor persoane fizice si juridice ar reprezenta un efort de 1,85 miliarde euro, din care ar reveni bugetului de stat numai din TVA incasat suma de 445 milioane euro, ceea ce inseamna venituri suplimentare la bugetul de stat si nu cheltuieli", se arata in nota de fundamentare.

Suma necesara echiparii parcului auto care apartine institutiilor statului a fost evaluata la aproximativ 28 milioane euro.

Soferii ar putea ramane fara placutele de inmatriculare daca masina are defectiuni tehnice periculoase

O alta prevedere stabileste ca in cazul utilizarii unui vehicul care prezinta defectiuni tehnice majore si/sau periculoase se suspenda dreptul de utilizare a masinii prin retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare, a certificatului de inmatriculare si prin anularea inspectiei tehnice periodice, aplicandu-se si sanctiunea contraventionala. Actele si placutele de inmatriculare se restituie, la cerere, dupa prezentarea dovezii privind efectuarea unei noi inspectii tehnice.

In caz de accident, soferii ar putea plati distrugerile provocate pe drum

In cazul accidentelor rutiere care au avut drept consecinte degradarea si/sau distrugerea elementelor care fac parte integranta din drum, asiguratorul vehiculului si proprietarul vor suporta costurile interventiei de reparare.

"Soferii nu sunt obligati sa aiba anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", declara la sfarsitul anului trecut Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Totodata, daca operatorii rutieri utilizeaza vehicule neomologate, iar aceasta are drept consecinta blocarea unui sector de drum, operatorul va fi obligat sa suporte costurile interventiei de degajare a sectorului de drum afectat, potrivit noului proiect. "

Sa traiasca Romania, bugetul vrea bani din anvelope. Tara de kkt.

Sursa : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Soc...tru-soferi.html

This post has been edited by ZTV: 16 Jan 2011, 23:43

--------------------
------- xxx - xxx xxx xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
semit
post 16 Jan 2011, 23:45
Post #2

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

lasa ca le luam de la second fara factura si statul ia mumu

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Laurentziu83
post 16 Jan 2011, 23:45
Post #3

Membru autentic

Vad ca in articol se pune un accent mai mare pe TVA-ul ce va fi incasat din vanzarea anvelopelor decat pe cresterea sigurantei rutiere.
Imi place ca deja se stiu cate anvelope vor fi vandute autovehiculelor din tara. Eu zic ca, ca sa fie siguri de aceste cifre, ar fi cazul sa mai reduca din accizele la carburanti, altfel s-ar putea ca multe masini sa fie trase pe dreapta pe perioada sezonului rece. Si ciuciu venituri la buget.

--------------------
. . .
+
M i h a i
post 16 Jan 2011, 23:54
Post #4

QUOTE(ZTV @ 16 Jan 2011, 23:40)

un nou proiect de ordonanta
*

Proiect... wink.gif de gume fara factura nu au auzit? pt siguranta t....va'ului...rutier radmasa.gif

--------------------
------ ------ ------
+
vi_escu
post 17 Jan 2011, 00:41
Post #5

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Cum dracu a estimat guvernul suma asta, a facut recensamantul anvelopelor?

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
nonic
post 17 Jan 2011, 00:50
Post #6

Together we can do more

From: Ploiesti

Aceasta a fost o afacere a baietilor destepti, stiti ce am vrut sa spun, desi vad ca este trecuta o suma necesara echiparii parcului auto care apartine institutiilor statului, evaluata la aproximativ 28 milioane euro, nu am vazut masinile echipate corespunzator, la toamna isi mai rotunjesc unii averile.

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 dci 2004 Privilege Sedan
+
ZTV
post 17 Jan 2011, 00:53
Post #7

Am ramas mut cand am citit. Pt asta a fost tam-tamul in noiembrie pt cauciucuri de iarna. Si eu ca romanul prost (cu nationalitatea maghiara) am crezut ca astea chiar fac ceva pentru siguranta rutiera.

--------------------
+
juann
post 17 Jan 2011, 00:53
Post #8

Membru autentic

Foie verde cinci chiperi ..... statul nostru e pe duca..... sunt tare curios sa vad daca in februarie mai are bani de pensii si de salarii.
Jos Bascosu

--------------------
DACIA Logan - is 01 abc 2008/Preference
+
ZTV
post 17 Jan 2011, 01:05
Post #9

QUOTE(juann @ 17 Jan 2011, 00:53)
Foie verde cinci chiperi ..... statul nostru e pe duca..... sunt tare curios sa vad daca in februarie mai are bani de pensii si de salarii.
Jos Bascosu
*

JOS TOT GUVERNUL !!!! JOS PSD, PDL, PNL, UDMR, PC, ETC

ari trebui pe toti politicieni executati exact cum au executat pe Ceausescu.

--------------------
+
Mrija
post 17 Jan 2011, 01:15
Post #10

Membru Veteran

From: Baia Mare

Deci e foarte ambigua toata faza, daca nu am anvelope iau amenda dar nu sunt oblicat sa-mi echipez masina cu anvelope de iarna? OMG

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
Ky_Cristian
post 17 Jan 2011, 10:07
Post #11

Membru autentic

From: Ploiesti

Si daca imi echipez masina, dar Doamne-fereste blochez strada, mai iau amenda? Nu ar trebui, dar in romania totul e posibil...

--------------------
Renault Megane II 2006, K4M
"Prostii mor, prostia ramane." I. L. Caragiale
+
mahamann
post 17 Jan 2011, 10:25
Post #12

Membru autentic

si cu anvelopele all season ce o sa faca (nu incurajez folosirea lor, dar multe parcuri de camioane pe all season merg)? + ca sunt o gramada de masini deja echipate cu anvelope de iarna. cine merge cu masina zi de zi nu cred eu ca merge cu alea de vara pe timp de iarna. deci din cifrele alea ar trebui sa scada si numarul masinilor deja echipate, care dupa parerea mea a crescut in ultimii ani. si daca tot s-au apucat sa faca ceva, sa sanctioneze si utilizarea anvelopelor de iarna pe timp de vara!!!

--------------------
Megane 2.2 1.5dci Kadjar 140 GPF 2007/2020
De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
+
eugeniuz2004
post 17 Jan 2011, 10:31
Post #13

Membru autentic

From: Iasi

sau ar putea sanctiona si faptul ca circuli cu masina echipata corespunzator din toate punctele de vedere
de fapt doar pentru ca circuli ai putea fi sanctionat

altfel spus toata lumea intervievata (ca au dat si la TV) era de acord ca e necesar si bine sa ai anvelope de iarna in sezonul rece dar ca e CRIZA si ca lumea sta prost de tot cu banii necesari unor astfel de achizitii!

recensamantul anvelopelor de iarna / vara! asta da idee de rumegat bravilor nostri conducatori!

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
murfi
post 17 Jan 2011, 10:54
Post #14

Membru autentic

In curand v-or obliga soferii sa aiba la ei si chitanta cu care au cumparat cauciucurile, chitanta pe care sa apara mare TVA-ul smile.gif
Fara chitanta, cauciucurile nu sunt considerate de iarna si conducatorul auto va fi amendat....

This post has been edited by murfi: 17 Jan 2011, 10:55

--------------------
+
ageana
post 17 Jan 2011, 11:00
Post #15

->

Problema cea mai grava, zic eu, este ca tot (daca nu mai mult) castigul statului din aceasta lege se va duce pe anvelope cumparate la preturi exorbitante de la diversi baieti, pentru masinile institutiilor publice.
Astfel, castigul nu este al statului ci al baietilor si colaboratorilor de prin institutii.

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
+
anton11
post 17 Jan 2011, 11:01
Post #16

Membru autentic

Pai un posesor de Dacia mai veche isi va dubla valoarea masinii cumparand un set de anvelope de iarna ... !

--------------------
dacia 1410 2004
+
DannyY
post 17 Jan 2011, 11:25
Post #17

Marele plictisit

Roata de rezerva trebuie si ea echipata cu anvelope de iarna? Intreb, ca nu-s lamurit...
unsure.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
rtBK
post 17 Jan 2011, 11:30
Post #18

Unique like everyone else

teoretic asa ar trebui... practic, cred ca un allseason care sa aiba fulgi si munti pe el e suficient sa nu iti zica nimeni nimic.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
murfi
post 17 Jan 2011, 11:31
Post #19

Membru autentic

Eu zic ca nu, atata timp cat ai la tine si roata 'intepata' si este clar ca totcmai ce ti-ai luat un cui in ea.

De cele mai multe ori roata de rezerva este de alte dimensiuni si are pe ea cauciucul original care nu mai are nimic de-a face cu profilul celor puse pe masina....

In plus exista un text de lege care spune ca anvelopele trebuie sa fie identice doua cate doua indiferent de anotimp. Va dati seama ca nu s-ar omologa masinile cu jenti reduse daca n-ai avea voie sa circui cu roata aia de rezerva.

This post has been edited by murfi: 17 Jan 2011, 11:35

--------------------
+
eugeniuz2004
post 17 Jan 2011, 11:34
Post #20

Membru autentic

From: Iasi

obligativitate si la rotile de rezerva, mai ales la masinile care au roti de dimensiuni ciudate (rezerva) sau nu au de loc!

mama lor! le-am marit pretul la carburanti, taxe si toate cele, drumurile nu mai exista decat pe harta si tot circula? of ! ce sa mai facem asa buni guvernanti cum suntem noi!?

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
T.rac3Er
post 22 Jan 2011, 11:24
Post #21

cr8or

dar voi nu ati invatat pana acum ca legile in romania (care promiteau marea cu sarea) s-au dat doar pentru anumiti insi, si "proiectele" lor?!
incepand cu aceasta lege, continuand cu "prima casa", "casa verde" (la care am incercat din prima clipa sa aplic si incepand de la "mmediu.ro" mi s-a dat .i. , cu diverse explicatii, pt ca apoi sa aflu la stiri ca a fost un succes rasunator mad.gif ) "fondurile sapard", etc....
pur si simplu in romania romanul este doar o carpa de stors bani

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
piese_sorin
post 8 Feb 2011, 11:17
Post #22

Membru incepator

Fac ce fac politicienii nostri si ne mai baga ceva pe gat. Apropo de anvelopele all-seassons am auzit ca nu se vor mai produce. evident ca sa cumparam doua randuri de cauciucuri.

--------------------
Renault Laguna 2001-2005
+
Squirrel
post 9 Mar 2011, 11:11
Post #23

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Amendă de 28 de milioane de lei pentru șoferul unui Mercedes prins cu 186 de km/h.
Măcar nu a făcut vreun accident…fără RCA…

This post has been edited by Squirrel: 9 Mar 2011, 11:11

--------------------
Dacia Duster - RO 44 AWD 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
Squirrel
post 7 Mar 2012, 13:30
Post #24

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

--------------------
Dacia Duster - RO 44 AWD 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
papa_mulo
post 12 Mar 2012, 09:53
Post #25

Membru autentic

Cica "atinge suta de km in 7 secunde"...poate in capul lui de creta unde lucrurile se misca mai greu.

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
ydaniel
post 16 Mar 2012, 20:48
Post #26

Adrenaline junkie!

From: black sea

check brain is on radmasa.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
P-A-C-O
post 16 Mar 2012, 21:16
Post #27

What you see is what you get!

ce prosti au putut sa fie, trebuia sa-l lase pe mafiot sa-i faca reparatia si abia apoi sa-l salte... parerea mea! sleep.gif

911.jpg ( Size: 40.18k ) Number of downloads: 629

radmasa.gif

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
AlexBuga
post 5 Apr 2012, 23:27
Post #28

Membru incepator

From: BUCURESTI

sufereau de uniforma

--------------------
Dacia 1310 - B 19 MZK 1989
+
Cocojambo
post 21 May 2012, 19:12
Post #29

Membru autentic

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă care prevede pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc în stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor și produc un accident rutier soldat cu victime.

Pedeapsa este asemănătoare cu cea pentru săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare.

Inițiatorul, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, propune pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie în sânge de peste 0,80 g/l sau a celor aflate sub influența stupefiantelor. El prevede aceeași pedeapsă pentru cei care nu au permis de conducere, circulă pe drumurile publice și produc accidente grave.

Ciuhodaru arată, în expunerea de motive, că "această măsură este necesară întrucât conducerea sub influența băuturilor alcoolice este de natură să pună în pericol viața și integritatea fizică a altor persoane, atât în calitate de participanți la trafic, cât și pietoni".

"A te urca la volan în stare de ebrietate, aflat sub efectul substanțelor stupediante sau fără permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivalează cu săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare", mai este de părere acesta.

Proiectul, adoptat în forma inițiatorului, va fi transmis la Camera Deputaților, pentru dezbatere, care este Cameră decizională.

http://www.gandul.info/news/soferii-in-sta...victime-9656570

This post has been edited by Cocojambo: 21 May 2012, 19:13

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci - B-86-... 2006
-
+
Markos
post 21 May 2012, 21:14
Post #30

fost programator

From: Scursurești Vale

Inițiativa nu-i rea, dar omor cu premeditare nu se poate numi fapta, oricât de cretin și de iresponsabil ar fi făptuitorul. Tot ucidere din culpă rămâne.

Când uciderea din culpa a unei persoane este savârșita de un conducator de vehicul cu tracțiune mecanica, având în sânge o îmbibație alcoolica ce depașește limita legala sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Mai firească ar fi modificarea codului penal, să includă și drogații și pe cei fără permis.

This post has been edited by Markos: 21 May 2012, 21:18

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 19:14
Dacia