DACIA 1310 TLX din '89, imbunatatiri, reparatii, etc
![]() ![]() |
DACIA 1310 TLX din '89, imbunatatiri, reparatii, etc
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
tinand cont ca aseara am desfacut instalatia electrica de la faruri, blocul de lumini si panoul de sigurante era spre binele meu. Nu vreau sa iau foc pe drum
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(kog @ 5 May 2010, 20:33) .....vreau sa protejez putin locurile cu rugina, pana la o viitoare vopsire, iar cum vazelina nu prea rezista cautam ceva substante de inhibare/intarziere a ruginii. In feruginol nu am incredere... Nu sti ce prostii zici. Ia cu maxima incredere vaselina de rulmenti (LiCa2) si unge-o. Inhiba aia orice forma de coroziune. Ceva logica ai avea daca te referi la zonele pasajelor de roata. Aici da, se spala in timp. Caz in care esti nevoit sa reaplici periodic tratamentul. QUOTE(argon @ 5 May 2010, 20:35) WD40, dai la 2 saptamani pe zona dorita, nu se vede si-si face treaba, chiar daca se usuca ramane o pelicula care protejeaza. Feruginolul nu e pentru ce vrei tu sa-l folosesti, e pentru curatare inainte de vopsire, nu protejeaza. WD40 e un pipi, o abureala comerciala. This post has been edited by Muttley: 5 May 2010, 20:41 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Un degresant... e bun in loc de lichid de frana, sa desfaci suruburile intepenite
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
pai la pasaje e groasa treaba. O sa trec maine si o sa cumpar un tub si o sa aplic pe unde e nevoie. Cea mai serioasa treaba e in lonjeronul din dreapta care s-a spart chiar in fata unde se prinde scutul. L-am umplut cu vazelina, dar acolo nu prea bate apa. Problema e pe exterior
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
l-ai folosit la ceva si nu si-a facut treaba? asta toamna am dat pe-o portiune dintr-o tabla din gradina, si cand ploua se faceau broboane, dupa cateva luni se distingea fix bucata pe care dadusem.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
kog |
![]()
|
bai da' voi numa in haita umblati?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai la fel se-ntampla si daca dai cu ulei de la Bunica...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
argon |
![]()
|
da' ala rancezeste ca am incercat pe dacie odata
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
kog |
![]()
|
da' parafina e buna?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Vaselina pentru suprafete, cea mai ieftina pe care o gasesti.
Pentru cavitati, ulei de cutie de camion/tractor, T140, cel mai ieftin pe care-l gasesti. Daca tu vrei parafina sau ulei de masline, fa cum vrei. Tamponeaza pasajul rotii si lonjeronul cu un disc demachiant. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
Eu am dat cu vaselina din belsug pasajele rotilor, s-a pus praf, nisip si alte mizerii si a rezistat cu stoicism. Deci recomand... Eventual cauta niste vaselina mai veche ca e mai vascoasa si adera mai bine.
WD40 e bun, sunt un mare fan, poti sa-l folosesti si la facut clatite dar nu cred ca are efect in acest caz. |
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Se ia vaselina, se da pe la pasaje in cantitate suficienta, poti sa dai si pe sub masina daca te incanta cu ceva, apoi alergi o juma' de ora masina pe un drum d-ala prafuit. De preferat sa nu fie pietruit, sa fie praf d-ala de la pamant nu de la nisip. Un an de zile nu mai ai ce umbla p-acolo.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
Sfanta vaselina, deaia groasa nu fina , am aplicat si eu mai nou in cateva puncte din cauza ca vopseaua a hotarat sa paraseasca masina pe alocuri;
Pentru cavitati gen longeroane, usi, praguri, am o reteta ce-am mai scris-o undeva intr-un topic: - se ia o bucata de un kil de parafina si se rupe bucatele mai mici - se pune la incalzit un vas de tabla in care se pun 5-7 litri de cel mai ieftin ulei nou - cand se incalzeste uleiul, se adauga bucatiile de parafina si se amesteca pana ce se formeaza o pasta omogena. NOTA: preparatul se serveste cat e cald, se foloseste o spritiera (seringa mare) cu care se improasca substanta peste tot. |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
kog |
![]()
|
Am achizitionat astazi schimbul de ulei si filtrul. Cand am cerut filtrul m-a intrebat vanzatorul
- De care? - De Dacie. - Ce dacie? - 1310... - ![]() - Doh! This post has been edited by kog: 11 May 2010, 15:20 Attached thumbnail(s) P5050760.JPG ( Size: 769.98k ) Number of downloads: 1388 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
QUOTE(Merced @ 5 May 2010, 21:30) Se ia vaselina, se da pe la pasaje in cantitate suficienta, poti sa dai si pe sub masina daca te incanta cu ceva, apoi alergi o juma' de ora masina pe un drum d-ala prafuit. De preferat sa nu fie pietruit, sa fie praf d-ala de la pamant nu de la nisip. Un an de zile nu mai ai ce umbla p-acolo. Metoda asta se aplica pe vremea bunicului. Mai bine dai cateva maini de antifon pe sub masina. |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Da, merge si cu antifon, da' tre sa fie antifon bun. Cu ce mi-au dat mie pe pedalier in 2007 n-as recomanda, din negru si frumos cum era, dupa o luna se spalase tot. In fine, fiecare da cu ce vrea.
kog mai bine luai Castrol, dar nu e rau nici Elf-ul. In schimb nu inteleg de ce ai luat de acum 4 litri. Eu iau mereu trei, si daca mai apuc(de data asta am apucat, ultimele doua dati, nu) mai iau un litru pentru completare, daca nu, schimb direct. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kog |
![]()
|
poate se scumpeste intre timp, la cat circul eu... Uleiul mi l-au recomandat doctorul si posesorul de limuzina.
Inca ceva Daciana e antifonata complet. peste stratul de antifon a fost dat si cu vopsea, asa ca o sa vad daca apare rugina pe burta ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.463 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Odata ce-o inceput rugina undeva, poti sa dai cu ce vaselina/ulei/antifon vrei, bucata aia va continua sa rugineasca. Un pic mai incet, dar va continua.
Tinichigiu, curatare, tratament chimic, grunduire cu simt de raspundere, revopsire, reantifonare in zona afectata. Strange bani dinainte, cam o data si jumate fata de cat ti se estimeaza (prietenii stiu de ce ![]() Io zic sa-i faci cont de economii la masina ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Merced |
![]()
|
@kog: Sa inteleg ca te-ai intalnit la un Cico cu cei doi cunoscuti ai forumului?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kog |
![]()
|
pe messingier din pacate
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Merced |
![]()
|
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
QUOTE(kog @ 11 May 2010, 15:19) Am achizitionat astazi schimbul de ulei si filtrul. Cand am cerut filtrul m-a intrebat vanzatorul - De care? - De Dacie. - Ce dacie? - 1310... - ![]() - Doh! asa mi s-a întâmplat si mie cand am cumparat uleiul sa fac schimbu' la o rabla din familie in toamna lu' 2009 ![]() PS: eu l-am luat (ELF Competition ST 10W40 la 4 L) cu 60RON (Dumbravei - Pitesti) ![]() This post has been edited by membru_DC: 11 May 2010, 19:09 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Merced |
![]()
|
Si mie, da' in Romania de azi mi se pare absolut normal. Si nici nu era vorba decat de BP. Si mai tare a fost ala de la rampa cand m-am dus cu Castrol-ul sa-l pun in ragalia mea de Dacie, se uita saracau' la bidoane si nu intelegea.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
kog |
![]()
|
ca un mic update. Azi am adus bara antiruliu de PAPUC 1.9 DIESEL, si am pregatit mp3-ul pentru montarea in masina. Am reusit sa umplu o masa in atelier cu toate piesele ce trebuie montate.Valoarea aproximativa e de 750 de lei. Abia astept sa termin cu scoala sa ma pot relaxa in voie injurand Dacia.
![]() Attached thumbnail(s) P5230002.JPG ( Size: 784.45k ) Number of downloads: 1377 P5230003.JPG ( Size: 786.29k ) Number of downloads: 1266 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Tu ai scut d-ala smecher, triunghiular la baia de ulei, sau d-ala de 1300?
Ca daca ai de 1300, trebuie taiat putin ca sa poti monta bara anti-ruliu. ![]() This post has been edited by Filip: 29 May 2010, 22:02 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
kog |
![]()
|
am d-ala mic sau bikini cum i se mai zice. Se potriveste perfect, abia astept sa montez bara
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Merced |
![]()
|
Eu sper ca tu mergi cu masina, si n-o tii ca Filip pe post de bibelou. Ca tot faci pe la ea diverse "imbunatatiri"... Parca cu bara antiruliu veche se rastoarna... Am un vad cu o ragalie de Dacie, chiar si in comparatie cu a mea, ii cazuse cutia in drum si m-a chemat sa-l tractez, m-am dus, am legat sufa de suportul pe care se prinde bara la a mea, si la al lui ma gandeam de ce dracu' sa ma agat. Si-mi zice el "Uite ba, are gaura ca sa pui sufa, ce smechera e a mea". Dupa zece secunde, "Uite ca are pe ambele parti gaura". Cand ma uit si eu, erau gaurile pe unde treceA bara antiruliu...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Felicitari pentru firul de la alternator... Ai avut ceva rabdare. Si masina imi place cum arata. Succes in continuare!
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Merced, sa stii ca se simte un pic diferenta cu bara asta stabilizatoare de papuc, parca se rigidizeaza un pic si se simte mai ferma suspensia la modificari bruste de directie (cum ar fi cand ocolesti un capac de canal mai in scurt - bineinteles sa nu fie masini pe benzile din jur).
![]() ![]() ![]() Spor la mesterit! Aaa i-am bagat si al treilea stop (de dacie berlina, nu bricolat de la alte marci sau modele), i-am mai schimbat si sonda de benzina, ca aveam plutitorul perforat era un fir corodat si nu mi se mai aprindea becul in bord, asa ca, avand sonda noua pe 1300, am schimbat, sper sa schimb si rezervorul de benzina cand i-oi face setul, ca si ala e nou, are si el 2-3 ani parca. N-am probleme, dar e bine sa pun piesa noua. Tata zice sa-i schimb si galeria de evacuare ca e corodata si arata cam urat, tot asa, o iau pe-aia de pe 1300 ca arata mai bine. ![]() ![]() This post has been edited by Filip: 29 May 2010, 23:38 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:09 |