trecerea de la volanta dubla la cea simpla, ce inseamna?
![]() ![]() ![]() |
trecerea de la volanta dubla la cea simpla, ce inseamna?
byby |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|||
ciobanita catalin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 14 March 08 ![]() |
xtx
zine si noua de unde si cu cat ai cumparat acel kit complet de ambreiaj , ca eu am sunat la magazine si nu au decat setul cu volanta cu masa dubla. si mai ales unde , la ce service le-ai montat si cat a costat multumim de informatii! |
--------------------
renault
laguna
2001 2
- db05gle
|
|
eugen dinu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 17 December 09 ![]() |
ma bucur ca iti merge bine masina si sa te tina citi mai multi km, zine si noua un pret pentru tot kitul de ambreiaj cu varianta simpla.
|
--------------------
renault
laguna
2001 18 16V
- TM25ESA
|
|
ford gt 500 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 8 March 10 From: Iași ![]() |
Am si eu aceeasi dilema : volanta cu masa dubla sau simpla? Pana la urma are vreun rost cea cu masa dubla??? Cineva zicea ca volantele cu masa dubla au fost introduse pt ca de fapt volanta e o piesa care nu prea se inlocuieste la masina( in cazul in care este simpla), dar fiind cu masa dubla si avand elemente care sa se uzeze pe ea(in cazul de fata arcurile din interiorul ei) devine o piesa care se schimbata(uzeaza) mult mai repede. Si o volanta nu e cateva milioane cat e un disc, e cateva zeci... Acu cine stie cat o fi adevarat si cat nu... As dori ca cineva care stie mai bine sa ne spuna si noua care sunt avantajele volantei cu masa dubla, ce face ea in plus si ce castigam daca o avem. |
--------------------
renault
laguna2
2002 Renault Laguna II Grandtour Initiale Paris 2002 , 2.2dci 110KW,
|
|
ddorin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 12 October 10 ![]() |
in ce conditii se strica volanta ? din cauza patinari ambreiajului ??
|
--------------------
Laguna 2
Grandtour Model Dynamique 19DCI
2001
|
|
Marcel76 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 146 Joined: 3 January 10 ![]() |
nu prea se strica din cauza patinajului
|
--------------------
Renault
laguna 2
1.9 dci 107 hp 2001 expression
- BT 10 Renault Koleos 2011 150 hp automat 4x4
|
|
amne |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 30 April 10 ![]() |
intamplarea face ca tocmai ieri sa fi citit la tanti wikipedia in carti despre volante (flywheel). Volanta are doar rolul de a conserva energie prin masa ei destul de mare relativa la restul componentelor ansamblului (disc ambreiaj, etc.) Astfel cand cuplul din motor variaza rapid si amplu volanta actioneaza indirect prin inertie si "stapaneste" acest cuplu pentru a nu merge in hop-uri masina.
Mai jos sunt niste concluzii trase de mine dupa ce am citit (cine stie mai bine, va rog): - daca volanta (simpla sau dubla este irelevant) are masa mai mare motorul va raspunde mai greu la acceleratii dar va fi mult mai usor de mentinut o viteza constanta. Volanta cu masa mare este buna pentru drumuri lungi si masini din clasa limuzinelor. Cea dubla este doar mai buna la a atenua variatiile de cuplu. O concluzie pe care o trag eu acum pe loc scriind aceste randuri: cred ca avand masa mai mare si deci inertie rotativa mai mare e nevoie de mult mai putin combustibil pentru a mentine o viteza constanta ridicata (120-130 km/h) si deci o volanta mai grea ar putea reduce combustibilul la drum lung. Dar consumul in oras ar fi mult mai ridicat deoarece de fiecare data de la semafor trebuie adusa de la o rotatie de 7-800rpm la 2500-2800 (pt diesel vorbesc) si apoi de la 1600-1800 la 2400 de cateva ori pana intr-a 4-a. (turatiile sunt date doar ca exemplu, nu sunt recomandari de puncte pentru schimbat vitezele) - daca volanta are masa mai mica atunci acceleratia va raspunde mai prompt dar va fi mai greu mentinerea unei viteze constante cand se doreste acest lucru (adica la drum lung). In contrast cu volanta mai grea, volanta mai usoara este folosita in masinile care se doresc mai sportive. In oras este de dorit o volanta mai usoara pentru ca este mai usor de "miscat din loc" si astfel consumul urban ar fi mai mic, dar la drumul lung chiar nu-si are rostul. Si comfortul in timpul mersului la drum lung scade deoarece variatiile din pedala se simt imediat, sau ridicarea piciorului de pe acceleratie iti da senzatia ca urmeaza sa iesi prin parbriz chiar si in treapta a 6-a. This post has been edited by amne: 19 Nov 2010, 00:28 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Expression 1.9 dCi
|
|
floroiuvlad |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 12 November 11 ![]() |
eu sugerez la toata lumea nu puneti volanta simpla in locul celei duble.de ce credeti ca au pus volanta cu masa dubla ?deorece sa fi plecarea de pe loc mai linta or cat ai da drumu la ambreaj de urat daca ai volanta buna masina pleca foarte frumos.Vedeti cum lucreaza:http://www.youtube.com/watch?v=IiNr_84GeDI&feature=player_embedded.orcum sh in niciun caz am patio eu
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
motor 1900 107cai din 2002
- gj46rla
|
|
mariusbucurro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 5 April 11 ![]() |
floroiuvlad: de unde ai cumparat?...de la ce magazin? sau online ca eu nu am gasit preturile astea! spune-mi te rog pe mess la marius_bucur_ro@yahoo.com. Mersi frumos
|
--------------------
Renault
Laguna II Grandtour
2004, 1.9 dci, 120 cp
- GL-30-EMB
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Vreau si eu o volanta simpla. S epotriveste pe volanta simpla placa si rulmentul de la kit-ul cu volanta bimasa. Ma gandeam sa pastrez discul si rulentul (au cam 40k km) si sa-mi iau volanta simpla si disc.
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
- b545hnj 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Sincer din ce am citit aici si eu imi doresc cu masa simpla: complicatii mai putine, pret scazut, feeling mai "brutal" al masinii ( eu chiar mi-as dori asta, in limitele bunului simt ).
|
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Asaaa, sa va povestesc. Azi am trecut de la volanta bimasa la volanta simpla. Mai nasol e ca dupa ce mi s-a blocat volanta bimasa am pierdut kitul de ambreiaj aproape nou...sper sa recuperez ceva din paguba in urma vanzarii lui( e pe bursa la vanzare). Treaba cu volanta e simpla sau poate am avut norc din prima, daca as sta sa bag in seama toate variantele enumerate pe aici sigur mi-as gasi loc la Balaceanca... Cumparat, montat, placut, functionat, probat...ce mai daca imi pica ambreiajul scap mai ieftin Intradevar daca nu sti cu ambreiajul se simte o smucitura (aviz benzinarilor nervosi, ca asta are cuplu mare..) de tras trage, la consum va spun zilele ce urmeaza. Iote si ceva poze din timpul chinului , pentru mecanici:image__1_.jpeg ( Size: 1.23mb )
Number of downloads: 1165
image__3_.jpeg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 1249 image__2_.jpeg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 1218 image.jpeg ( Size: 1.31mb ) Number of downloads: 1216 image__5_.jpeg ( Size: 1.84mb ) Number of downloads: 1233 image__10_.jpeg ( Size: 1.8mb ) Number of downloads: 446 Imi spune cineva cum se numeste piesa pe care am pus degetul in foto? Deasemenea multumesc echipei de mecanici impreuna cu "bossul"-Nea Mitica, Piticu' si Dragos, de la dreapta la stanga care in tre orele 10,30-18,00-au demontat-montat cutie PK6 cu volanta bi-masa si au trecut la volanta simpla + demontat-montat bucsi cadru (merci Adi68, Baia Mare sa traiasca!!!! ![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
todhiere |
![]()
|
Felicitari si sa fie cu folos. Mai posteaza pe aici pareri la cate o mie sau doua mii de km. subiectul chiar e interesant.
Faina poza cu mecanicii ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mihnis |
![]()
|
![]() MeMbRu normal Group: Members Posts: 502 Joined: 2 September 07 From: Tirgu Mures ![]() |
Buna treaba Adrian.
ca tot suntem pe topicul de volante, am si eu o intrebare. Am o bataie in pedala de ambreiaj indiferent daca e apasata sau nu cand e cald. e un simptom de volanta pe duca? multumesc anticipat. P.S. Adrian, cat te-a costat toata operatiunea? piese+manopera. Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
2003/1,9 Dci, 88 KW,Carminat Nav
- MS xx yyy
|
|
adrian_74 |
![]()
|
Salut!
@Mihnis-piesele dupa cum se descurca fiecare noi sau second-hand. -manopera, mi-au lucrat mai multe, demontat-montat cutie viteze, schimbat bucsile cadru(aici a trebuit sa polizeze sudurile facute pe marginea bucsilor- e munca de chinez) si bucsile de la bara stabilizatoare=total 400ron,ne-am inteles dinainte sa se apuce de treaba, inafara de asta m-au mai costat afturile de sudura la bucsile noi de pe cadru 20 lei, 50 lei pentru mecanici la sfarsit + cafele, tigari, sucuri inca 25. Totalul asta ar fi.Sper sa nu fie considerat reclama. P.S.- la volanta simpla nu am avut suruburi, asa ca un baiat "bun" mi-a cerut 15 ron pe 6 suruburi de 7mm!!! atentie trebuie polizate in jur de 3 mm din lungimea lor!!! a mai trebuit complectat cu lichid de frana in borcanel (8 lei sticla) + 9 lei doapele care tin plasticul pe interiorul aripii! This post has been edited by adrian_74: 21 May 2014, 19:50 |
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
todhiere |
![]()
|
Ai iesit foarte bine, mai ales ca vorbim de capitala, unde veniturile sunt mai mari, dar si costurile serviciilor prestate.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
adrian_74 |
![]()
|
Stai linistit ca mi-a cerut 350 ron manopera la Cluj iar la Baia mare cam tot ata costa!!
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
mihnis |
![]()
|
![]() MeMbRu normal Group: Members Posts: 502 Joined: 2 September 07 From: Tirgu Mures ![]() |
Multumesc pentru raspuns!
Multa bafta! |
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
2003/1,9 Dci, 88 KW,Carminat Nav
- MS xx yyy
|
|
todhiere |
![]()
|
Tine-ne la curent cu senzatia de condus, consum, turatii, reactie cutie de viteze etc.
Se pare ca la mine a cedat cilindrul sau rulmentul de presiune, si daca umblu la ambreiaj il schimb pe tot cu volanta simpla. Mai zi-ne si cat au costat piesele complet. Ms. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
adrian_74 |
![]()
|
Dupa o tura pana in Germania si inapoi de o saptamana in jur de 4k/km si ceva, ambreiajul trage bine.Toata Austria si zona Bavaria din Germania are tinut muntos cu autostrazi in urcare pe zeci de km apoi coborari si iar repetari de genul asta, ambreiajul este OK. Consumul a fost de 6,5-7 in functie de cat de grea am avut talpa!! Insa cel mai des viteza a fost intre 150-160 km/h, eu cu "jumatatea" + bagaj. Anvelope 235/45/17 cu jante late de 8J, iar ET 35.
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
todhiere |
![]()
|
Am facut si eu pana la urma conversia la volanta simpla, din punctul meu de vedere merita din plin.
Avantaje: - costuri scazute - piese noi, se simte si trage altfel masina - nu sunt mari diferente de confort si rafinament O sa explic mai pe larg, acum merg la lucu. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
todhiere |
![]()
|
Acum ca a trecut mai bine de o saptamana de la montaj, o sa descriu pe larg cam ce inseamna conversia de volant bi-masa la volant simplu pe laguna 2.
Eu am schimbat totul intre cutie si motor pentru ca aveam rulmentul de presiune dus, dar nu stiam in ce stare sunt restul pieselor. Prin urmare mi-am comandat kit nou, adica volant, ambreiaj, placa presiune si rulment. Toate aceste piese m-au costat 1500 lei cu niste discounturi incluse, piese originale si noi, preturi foarte bune zic eu. Manopera m-a costat 250 lei pt. schimbat kitul, inca 50 lei completat lichide, si inca 100 lei schimbat o conducta servo coapta de vreme ( pierdeam pe acolo lichid servo ). Pt. inca 25 lei mi-a schimbat senzorul abs defect si mi-a sters cu diagnoza toate erorile. In total distractia m-a costat 1925 lei, manopera + toate piesele enumerate. Si acum despre volant, sau volanta cum ii zice popular. Singurul rol al volantei cu masa dubla este acela de a atenua socurile unui motor puternic, pentru un rafinament crescut. Este si un pas logic din punct de vedere al marketingului, avand in vedere ca o Laguna noua in medie costa 25000 euro, era nevoie de o limuzina in clasa D, nu de o masina care te ducea cu gandul la utilaj agricol. Dupa cum am spus, in teorie suna bine, in practica insa masa dubla nu se justifica. Enumar cateva motive mai jos: - e foarte scumpa de inlocuit - nu este la fel de fiabila ca cea cu masa simpla - castigul de rafinament si finete in condus nu e chiar asa mare pe cat se presupune ( asta tine de gusturi ) Haideti sa vedem si niste avantaje clare: - putere mult mai mare si instantanee cu volantul pe masa simpla ( aici intervine binenteles si discul de ambreiaj care e nou ) - consum redus datorita lipsei pieselor de miscare din interiorul volantului ce fura din putere - cost redus, muuult mai redus, la inlocuire, fiabilitate crescuta ( de banii de un volant cu masa dubla pui volant simplu, ambreiaj, rulment, si placa, in functie de cum si de unde il cumperi ) - stii ca ai piese fiabile si noi pe masina, care te mai tin ani buni, poate si preteaza pt. un chiptuning Decizia pana la urma apartine fiecaruia, parerile vor fi intotdeauna impartite. Cert e ca masina nu se transforma intr-un tractor sforaitor care smuceste si caraie la fiecare semafor. Eu de cand am luat-o de la service si pana azi s-a docilizat foarte mult, pentru ca s-au asezat piesele, acum un necunoscator nu ar face diferenta inte volant bi masa si ce am eu pe masina. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Cutia rezista?
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
todhiere |
![]()
|
eu sunt convins ca rezista, ce am montat pe masina este un kit special de la valeo, destinat exclusiv masinilor din gama renault-nissan, vauxhall si opel movano, adica toate motoarele 1.9 dci care folosesc pk6.
Prin urmare e un kit dedicat, si nu unul universal. Exista si un clip pe yt |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
adrian_74 |
![]()
|
Are vibratie putiun mai mare acum?
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
O intrebare... poate e prosteasca:
Zgomotul motorului s-a schimbat sau se schimba daca schimbi volanta? Avand in vedere ca volanta nu mai preia din vibrati, nu se accentueaza zgomotul de diesel? De asemenea ma ajutati va rog cu un link direct (la un magazin de piese online) cu kit-ul(volanta + ambreiaj ) Multumesc This post has been edited by postasu: 8 Jul 2014, 14:53 |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
todhiere |
![]()
|
Intr-adevar, zgomotul caracteristic de diesel este accentuat putin la exterior, dar asta depinde si de starea masinii. De exemplu, am un prieten cu laguna ce avea probleme cu compresorul de clima, si paradoxal, ii transforma zgomotul, il facea mai rotund, asemanator cu un diesel in 6 cilindri de la bmw, total diferit de al meu ( acelasi tip de motor ).
Ca si comparatie, am trecut pe langa un golf 4 alh 1.9 tdi, si era muuult mai zgomotos ca laguna mea, "sunet tractorizat". Legat de volanta mea noua, la interior, in rulaj, si cu piesele incalzite nu se simt diferente sau vibratii in plus. Dar, repet, asta e pana la urma o decizie personala, pe mine nu ma deranjeaza un zgomot in limitele confortului, sau un raspuns mai direct al motorului, ba chiar asta mi se parea un minus la laguna. Altii sunt de alta parere, si e perfect normal, fiecare are gusturile lui. Cert e ca masina nu se schimba la caracter, si nu se inrautatesc comenzile dupa cum se spune in popor, la pragul de a fi insuportabila. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(todhiere @ 8 Jul 2014, 20:19) Intr-adevar, zgomotul caracteristic de diesel este accentuat putin la exterior, dar asta depinde si de starea masinii. De exemplu, am un prieten cu laguna ce avea probleme cu compresorul de clima, si paradoxal, ii transforma zgomotul, il facea mai rotund, asemanator cu un diesel in 6 cilindri de la bmw, total diferit de al meu ( acelasi tip de motor ). Ca si comparatie, am trecut pe langa un golf 4 alh 1.9 tdi, si era muuult mai zgomotos ca laguna mea, "sunet tractorizat". Legat de volanta mea noua, la interior, in rulaj, si cu piesele incalzite nu se simt diferente sau vibratii in plus. Dar, repet, asta e pana la urma o decizie personala, pe mine nu ma deranjeaza un zgomot in limitele confortului, sau un raspuns mai direct al motorului, ba chiar asta mi se parea un minus la laguna. Altii sunt de alta parere, si e perfect normal, fiecare are gusturile lui. Cert e ca masina nu se schimba la caracter, si nu se inrautatesc comenzile dupa cum se spune in popor, la pragul de a fi insuportabila. Ai pus kit-ul ala de la Valeo? 4P? Am vazut in descrierea lui ca a fost conceput special pentru a inlocui volanta cu masa dubla. |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
todhiere |
![]()
|
Da, acela l-am pus, exact asa mi-a venit, in acea cutie verde, ca si in clip.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
postasu |
![]()
|
Te rog sa revi cu pareri dupa cateva mii de km sau 1000 macar.
Mersi |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:07 |