Scartait frana
![]() ![]() ![]() |
Scartait frana
bengavesss |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 27 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|||
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Daca zici ca placutele pe fata sunt recent schimbate, de la ele e problema... pana "se aseaza" pe disc o sa mai dureze putin...
Incearca cu niste frane bruste... Zgomotul poate ramane si permanent daca sunt placutele proaste. Discurile sunt uzate? Referitor la tamburi, eu am 86.xxx km si le-am verificat acum vreo 2000 km... aratau perfect, deci mecanicul cred ca are dreptate... This post has been edited by Georginho: 2 Mar 2010, 22:00 |
--------------------
|
|
bengavesss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 27 April 09 ![]() |
Am coborat acum la masina sa ascult sa vad de unde provine scartaitul si vine de pe spate... de la ambele roti.
Este un scartait scurt doar cand apas pedala de frana indiferent daca masina e in mers sau stationeaza. Faza este ca nu mai scartaie daca e frana de mana trasa si apas frana de picior. De pe fata nu are cum sa fie pt ca am 1000km cu placutele schimbate si sunt ok. Am sesizat ca scartaie dupa ce am pus o frana si cred ca era un pic umed pe jos ...a intrat abs-ul si mi-a batut pedala in talpa vreo 20-25m desi nu aveam decat 60-70 (ma panicasem un pic pt ca unul in fatza mea a franat la o trecere de pietoni si ma gandeam ca pa proptesc in el) Dupa faza asta aproape de casa am accelerat 70km/h si am apasat frana cu putere sa vad daca mai intra abs-ul dar nu a intrat ba chiar au scartait un pic rotile pe asfalt. Dupa faza asta am sesizat ca se aude scartaitul acela care tin sa mentionez ca nu se aude decat cand apas pedala de frana nu si in timp ce o tin apasata si masina franeaza... Are idee cineva de la ce poate fii... !? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Scartaitul inseamna vibratie.Sabotii pe spate sunt autoreglabili si se autoregleaza la o frana mai puternica
Exact cum ai facut tu.Nu te speria,in timp nu o sa mai scartaie. Ai acest scartait cand abia apesi pedala de frana pentru ca acei saboti inca pot vibra(scartai) nefiind o presiune f mare exercitata asupra lor.Daca apesi mai tare pedala de frana acea scartaire dispare pentru ca presiunea este mare asupra lor si-i fixeaza. Cam mare distanta de franare... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:45 |