Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Avem "față" de un job bun... sau nu ?, Conteaza aspectul fizic la angajare ?

Flamingo
post 30 Oct 2009, 21:01
Post #1

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

Salut !

Ideea acestui topic mi-a venit dupa ce am ascultat involuntar o discutie.

Cica "el", mare prost in firma X, dar cu patalama la mana, licentiat in drept, a fost pus pe liber din cauza crizei financiare... Who cares, si-a zis... A plecat fluierand si fancand misto de fostii colegi si a ajuns la scurt timp la o firma mare, un fel de hypermarket. Acolo, datorita faptului ca avea parul "zburlit", dat cu gel si plin de tepi, ochelari pe nas cu rama neagra si aliura de tocilar sef, a fost angajat pe loc si pus imediat in functie de raspundere. Imediat ce s-a instalat in functie, a inceput sa "traga" tare pe subalterni, mai ales cand seful lui direct era prin zona, dandu-le ordine care-mai-de-care.

Treaba a tinut vreo 2 luni, pana cand si-au dat seama ai mai mari si l-au pus pe liber pe motiv de incompetenta, aroganta, nesupunere fata de conducere si mai ales pentru manifetsari similare sclavagismului. Oricum, el cica a iesit bine in aceste 2 luni datorita unui salariu foarte mare, mai ales pe timp de criza.

Deci ce ziceti ?

Conteaza la interviu ce față avem ?

Grasi, urati, burtosi, frumosi, manechini, muschiulosi, pletosi, rasi in cap, manelisti, cocalari... ce sanse aveti la un interviu ?

Credeti ca Mama Natura a avut ceva de spus in legatura cu viitorul nostru ?

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fratzica
post 30 Oct 2009, 21:04
Post #2

Zen

Group: Moderatori

as vrea sa vad un gras angajat pe post de antrenor de fitness.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
zeu_4u_sweety
post 30 Oct 2009, 21:05
Post #3

Membru autentic

Group: Members

eu sunt frumos da n am noroc smile.gif))

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
rtBK
post 30 Oct 2009, 21:05
Post #4

Unique like everyone else

Chiar ieri la cursul de psihologia comunicarii s-a pus problema asta, dar sub alta forma. Cred ca depinde de carisma, dar uneori nu e deajuns... trebuie sa mai si sti ceva chiar la interviu. Acum ca unii sunt norocosi si ajung chiar sa ocupe acel post.... ghinionul angajatorului smile.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Flamingo
post 30 Oct 2009, 22:02
Post #5

Membru "SPARKY Team"

Mama Natura sau Criza Financiara este de vina pentru "fața noastră" ? rolleyes.gif

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
rtBK
post 30 Oct 2009, 22:04
Post #6

Unique like everyone else

ambele radmasa.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
buzasparta
post 30 Oct 2009, 23:28
Post #7

Membru autentic

From: Judetul Romanica

sunt indivizii falsi pozitivi. care au norocul de a fi angajati dar se dovedeste a nu fi buni in munca. si cred ca da aspectul conteaza enorm la un interviu. sa nu uitam ca escrocii de talie mare au grija de aspectul lor.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Coro
post 31 Oct 2009, 00:26
Post #8

Membru autentic

daca lucrezi in front-end conteaza prezenta fizica (chiar daca esti bâta)
daca activezi in departamente unde nu ai legatura directa/vizuala cu clientul, atunci e musai sa stii meserie
asta daca nu dai peste un sef care sa te frece pe motivul aspectului, de dragul de a-si exersa functia, si nu-ti poate reprosa ceva profesional (sa zicem)

--------------------
Renault MEGANE 1.5 dCi 2008 EXTREME
Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
+
Laurentziu83
post 31 Oct 2009, 00:27
Post #9

Membru autentic

@flamingo: intre o vaca grasa pe care o doare in pix de aspectul ei si o gagica subtire cu aer de secretara cu ochelarii pe nas, tu ce ai alege?
Acu, lasand la o parte aspectul fizic, din postura de angajator, cu cine ti-ar place sa stai mai mult la discutii si cui i-ai observa mai putin defectele? Vreunei vaci grase sau vreunei tipe precum cea de la avatarul tau?
Conteaza aspectul fizic la angajare, normal. Intotdeauna prima impresie conteaza, la fel ca atunci cand te duci la agatat.

Nu in ultimul rand, ce avatare forumistice atrag mai multe priviri si relaxeaza publicul?

LE: de ce un user cu un lung istoric de warn-uri isi pune avatare cu gagici? biggrin.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 31 Oct 2009, 00:28

--------------------
. . .
+
Coro
post 31 Oct 2009, 00:30
Post #10

Membru autentic

si tu mergi pe principiul ca o sa se califice la locul de munca? icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault MEGANE 1.5 dCi 2008 EXTREME
Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
+
gotty
post 31 Oct 2009, 00:42
Post #11

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

Coro a sintetizat cel mai bine situatia...

--------------------
Private Spice Member
+
Bacu
post 31 Oct 2009, 00:47
Post #12

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

un sef bun trage tare pe subordonatii lui, ca d-aia e sef, ce ati vrea, sa munceasca alaturi de ei? de aia e pus sef, sa ii conduca/coordoneze, altfel nu s-ar numi sef. un sef bun nu este cel care face cel mai bine o anumita activitate productiva, ci cel care reuseste sa ii determine pe subordonati sa faca respectiva treaba cel mai bine.

This post has been edited by Bacu: 31 Oct 2009, 00:47

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
papa_mulo
post 31 Oct 2009, 00:51
Post #13

Membru autentic

Nu mai spune Bacule...dupa tine cei mai buni sefi pot fi Ghita si Morosanu ca dau bine cu pumnul...cum ramane cu managementul si cu MBA-urile?
Un sef care nu stiei decat sa biciuiasca este valoros doar in mintea lui...

This post has been edited by papa_mulo: 31 Oct 2009, 00:53

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
DrK
post 31 Oct 2009, 02:54
Post #14

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

Nu faci omul sa munceasca si sa dea 110% (cliseu american) doar cu biciul. Exista si alte metode destul de cunoscute cum ar fi: primele, consiliere psihologica, papagal, respect etc wink.gif

This post has been edited by RaduNG: 31 Oct 2009, 02:55

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
NadaLina
post 31 Oct 2009, 06:18
Post #15

Membru

From: constanta

oare dece vb urat de persoanele mai plinute?
mad.gif Laurentziu nimeni nu vrea sa fie gras, mai ales femeile, in cazul lor Mama Natura nu a fost darnica si din varii motive ajung la obezitate...
aspectul fizic nu tr luat in calcul la un interviu conteaza pregatirea profesionala
eu de ex urasc "darul" facut de Mama Natura pt simplu fapt ca snt tinta privirilor si glumelor proaste ale colegilor si nu numai blush.gif

This post has been edited by NadaLina: 31 Oct 2009, 06:34

--------------------
Renault Symbol 2007
+
Flamingo
post 31 Oct 2009, 08:35
Post #16

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(NadaLina @ 31 Oct 2009, 06:18)
oare dece vb urat de persoanele mai plinute?
mad.gif Laurentziu nimeni nu vrea sa fie gras, mai ales femeile, in cazul lor Mama Natura nu a fost darnica si din varii motive ajung  la obezitate...

Perfect de acord cu Nadalina... si ca tot ai intrebat nene Laurentziu, aici mai jos un "caz" clasic...

QUOTE(Laurentziu83 @ 31 Oct 2009, 00:27)
@flamingo: intre o vaca grasa pe care o doare in pix de aspectul ei si o gagica subtire cu aer de secretara cu ochelarii pe nas, tu ce ai alege?

Fii atent... Poestea incepe in urma cu multi ani...

Din cauza ca erau foarte multe comenzi, a trebuit sa aducem o persoana cu mana de fier si cu experienta in productia publicitara...

[attachmentid=1627563841]

Doamna din poza de mai sus, avea atunci undeva pe la 51 sau 52 de ani.
Treaba a mers bine o perioada, numai ca femeia, probabil din cauza varstei inaintate, nu prea stia de gluma, cedand nervos intr-un final si facand greseli peste greseli. Deh, multe comenzi, incurca clientii, numarul de culori, tirajele, etc... iar faptul ca mai tot timpul era incruntata, a dus la vreun an de zile la concedierea acesteia FIX de sarbatori, dar asta este partea a doua, probabil partea si mai urata a povestii ei. A stat in firma aproximativ 1 an.

Locul i-a fost luat de tanara de mai jos...

[attachmentid=1627563842]

...cu care, vorba lui Laurentziu, era o placere sa lucrezi. Partea proasta la dansa era ca intai de toate se farda, aranja, pierdea ore-ntregi la birou ingrijindu-si aspectul, astfel ca productia ajunsese la pamant, firma fiind pe punctul de a-si pierde clienti importanti. A fost si ea trimisa acasa... dupa vreo 4 luni.

In paralel cu cele doua, pot spune ca fatuca de mai jos pandea in umbra...

[attachmentid=1627563843]

Spun asta, deoarece cand a venit in firma respectiva ca secretara, tipa nu avea mai mult de 19 ani. Poza pe care o vedeti este cea din buletin deoarece la mine in calculator erau toate copiile actelor angajatilor, firmei, etc. Si uite ca din secretara peste doua "guverne", fata a ajuns sef de productie.

Experienta ei cand sa angajat era aproape de ZERO fata de experienta celor doua de mai sus. Fata nu era nici grasa dar nici prea frumoasa plus ca nici nu prea vorbea corect d.p.d.v. gramatical, dar a reusit sa se mentina in fucntie. Chiar zilele trecute am vorbit cu ea de una de alta, de criza financiara, de cum mai merge treaba pe acolo, etc... si acum este TOT pe aceeasi pozitie de sef de productie.

La final, sa va mai spun una care are legatura cu cele de mai sus...

Cine credeti ca a contribuit la demiterea doamnelor si numirea in functie a incepatoarei ? Tanti asta... smile.gif

[attachmentid=1627563844]

Acum urmeaza partea interesanta, motivele pentru care a actionat asa si nu altfel...

In cazul femeii in varsta nu i-a convenit ca ii vorbea la "pertu" si din cand in cand ii spunea in gluma "fetito"... Nu i-a convenit ca strica aspectul firmei,, "imbatrinind" atmosfera prin simpla ei prezenta si ajutata de inca 2-3 factori cum ar fi barfa, smenuri, susanele, a decis repet, s-o trimita acasa, fix de sarbatori.

In cazul tipei cu alunita (aveti poza mai sus)... nu s-a luat de faptul ca tipa pierdea mult timp in fata oglinzii si ca mai facea greseli la productie, nu nene, s-a ofticat ca pierduse locul de frontwoman in firma si ca mai toti clientii preferau sa vorbeasca cu ea, pentru ca stia sa se faca mult mai placuta decat cea careia ulterior i-a spus "la revedere".

Ultima pe lista, fata de 19 ani care venise ca secretara, a fost acceptata in sfarsit in firma pe post de sefa la productie deoarece stia sa taca, sa inghita toate rahaturile tipei cu sanii mari, pentru ca ati ghicit, cea prezentata de mine in poza de final, este nevasta de patron care a inteles ca firma merge bine doar daca subalternii / subalternele ei se supun total, nefiind deloc adepta a "tre' sa ai față pentru jobul asta".

Ce ziceti de asta ? Va suna cunoscut ?

This post has been edited by Flamingo: 31 Oct 2009, 08:44

--------------------
+
Hack
post 31 Oct 2009, 09:27
Post #17

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Buuuuuuuna patroana 38.gif !!!

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
Flamingo
post 31 Oct 2009, 09:37
Post #18

Membru "SPARKY Team"

Buna si doar atat. Am suportat-o vreo 4 ani ca angajat al sotului ei si inca vreo 2 ani ca colaborator al firmei, nemaifiind angajat direct ci sub contract de prestari servicii incheiat intre firma mea si firma lor, stand practic sub acelasi acoperis.

Cand au reziliat contractul in iulie, mi-au sugerat sa le dau lor i10-le pe motiv ca saracul de mine n-o sa mai aibe cu ce-l plati. Chiar eram pe punctul de a preda lor leasingul dar m-am gandit de 2 ori si am refuzat.

Acum ce masina crezi ca are ea ? Un Hyundai i10 dupa care a tanjit si i-au curs balele 1 an si jumatate. Adica ea, nevatsa de patron cu Subaru Forester II nu avea masina si Sanda mea, o biata asistenta si actionara cu 5% la firma noastra deja avea masina ? mad.gif Nici nu banuiam eu cata ura zacea in ea din cauza asta.

Tot asa s-a intamplat si cu fatuca cu alunita din poza 2, numai ca acolo nu s-a pus problema de masina ci de altceva. S-a simtit eclipsata de prezenta ei, prea putin contand ca se fac greseli la productie. Nu nene, erau deja 2 cocosi in "ograda" si unul trebuia sa plece.

--------------------
+
Maskatu
post 31 Oct 2009, 09:52
Post #19

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Moaaama, o adevarata telenovela. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
+
Flamingo
post 31 Oct 2009, 09:56
Post #20

Membru "SPARKY Team"

Ce Maskatule, nu-ti suna cunoscut rautatea femeilor ? smile.gif

Cel putin alea ajunse "sus" pe alte criterii sunt cele mai periculoase. Cunosc cateva cazuri care au dus firma la care lucrau / lucreaza in pragul falimentului.

--------------------
+
NadaLina
post 31 Oct 2009, 10:00
Post #21

Membru

telenovela ori ba,este o intamplare enervant de adevarata .snt multe persoane angajate in anumite functii pt ca arata bine (genul secretara perfecta lunga, slaba si cu big titi)si snt paralele cu fisa postului .astfel de persoane ajung sus si "vacile" la munca de jos pe un salariu de cacao si curios ca de multe ori in spatele unei astfel de "sirene" sta o "vaca".

--------------------
Renault Symbol 2007
+
Bacu
post 31 Oct 2009, 16:44
Post #22

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

eu nu am zis nimic de bici, asta ati inteles voi. cand am zis sa traga pe subordonati m-am referit la toate metodele si tehnicile necesare.

ca sa folosesc un exemplu... plastic, un sef bun este cel care atunci cand caruta nu mai trage, se da jos si trage de capastru calul, nu cel care se pune in locul cailor. prin chestia asta asta ii da un imbold calului sa traga sa scoata caruta din impas.

This post has been edited by Bacu: 31 Oct 2009, 16:49

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
pcs
post 1 Nov 2009, 12:36
Post #23

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

@ Bacu: Ba, sa avem pardon, asta inseamna tot sa pui biciul pe angajat! Un sef bun ( si am in spate toata literatura sistemelor de management ) face in primul rand o analiza de cauze ( de fapt asta ar trebui sa o faca preventiv, nu corectiv ) Degeaba incearca sa traga caii de capastru daca sunt pietre care blocheaza rotile sau rotile sunt patrate, sau, caz foarte frecvent, caruta e submotorizata!

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
Laurentziu83
post 1 Nov 2009, 16:32
Post #24

Membru autentic

QUOTE(NadaLina @ 31 Oct 2009, 07:18)
aspectul fizic nu tr luat in calcul la un interviu conteaza pregatirea profesionala
eu de ex urasc "darul" facut de Mama Natura pt simplu fapt ca snt tinta privirilor si glumelor proaste ale colegilor si nu numai blush.gif
*

Eu nu sunt angajator de felul meu, ci angajat, recunosc ca nu ma pricep la a alege oamenii, asa ca mai bine stau deoparte. Recunosc ca, intre "vaca grasa" si "aia cu picioare lungi", nu as alege pe niciuna din ele, ci undeva la mijloc, asta ca sa raspund la intrebare. Daca ar fi de exemplu sa angajez pe cineva (in cazul in care as ajunge vreodata in postura asta), in nici un caz nu as angaja pe vreuna care vine cu fusta de 20 de centimetri sau cu sanii la vedere (exceptand posturile de modelling tongue.gif), as considera-o drept intimidare sau incercare de a masca alte defecte.
Acum vreo 10 ani, solista trupei Garbage, Shirley Manson, spunea ca: "Atunci cand am probleme cu vocea, imi trag fusta cat mai sus cat sa se vada slipul. Asta distrage atentia si ajuta intotdeauna."

This post has been edited by Laurentziu83: 1 Nov 2009, 16:34

--------------------
. . .
+
NadaLina
post 1 Nov 2009, 16:52
Post #25

Membru

corect 100%
in anul 2003 cand am ajuns eu in primarie marea majoritate a colegilor erau barbati, femeile erau minoritare si trecute bine de 40 de ani ...intrebarea era de ce? ele isi faceau treaba fff bine .in 6 ani multe se schimba acum majoritatea snt femei...scz fete si foarte multe "siliconate" care snt paralele, habar nu au pe ce lume traiesc si curios ca ele snt alea care stiu totul.
concluzia snt satula de mironosite...pardon "colege" de 25 de ani siliconate si fandosite...

This post has been edited by NadaLina: 1 Nov 2009, 16:53

--------------------
Renault Symbol 2007
+
semit
post 1 Nov 2009, 18:34
Post #26

Private Spice

Group: Moderatori

eu nu biggrin.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Laurentziu83
post 1 Nov 2009, 18:41
Post #27

Membru autentic

Lasa, ca nici cu cucoanele de 40-50 de ani de pe la casa de pensii, sanatate, somaj, itm si care dracu' or mai fi, pe care trebuie sa le vizitez lunar (in afara de job-ul curent mai tin si evidenta contabila primara) cu declaratii, care vor musai sa vii cu discheta la ele, ca de stick n-au auzit si habar n-au sa lucreze cu ele, nu mi-e rusine. Prefer totusi o siliconata sa se chinuie cu stick-ul, macar daca e incompetenta mi-ar mai face placere sa trec pe acolo.

Noroc ca prin unele locuri merge sa trimiti direct pe net declaratiile, scapi de cucoane.

This post has been edited by Laurentziu83: 1 Nov 2009, 18:50

--------------------
. . .
+
$$ilvviu
post 1 Nov 2009, 18:44
Post #28

Membru autentic

From: Roman/NT

Eu nu am nici o sirena pe la servici. sad.gif(

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
NadaLina
post 1 Nov 2009, 19:39
Post #29

Membru

off barbatii ....la ghiseu e de preferat o "sirena",vorba colegului $$ilvviu,ca avem ce vedea un decolteu adanc chiar daca se chinuie sa descarce niste informatii de pe un stick cam jumatate de ora.
de aici trag concluzia :nu conteaza inteligenta ...conteaza aspectul si in curand o sa avem peste tot "sirene" si afise unde se anunta ca "in cazul in care clientul e grabit si nu mai poate astepta mai mult de 3 ore este poftit la calculator sa isi descarce singur situatiile "

cunosc "juriste" care nu stiu sa trimita un mail ,care nu stiu sa salveze un document in calculator,nu stiu ca pe un act oficial nu tr sa fie doua semnaturi pentru ...dar snt juriste )(

This post has been edited by NadaLina: 1 Nov 2009, 19:40

--------------------
Renault Symbol 2007
+
$$ilvviu
post 1 Nov 2009, 19:42
Post #30

Membru autentic

From: Roman/NT

Ce conteaza ca nu stie nimic daca are decolteu ca NadaLina.....
Eu unul as ajuta-o bucuros biggrin.gif

This post has been edited by $$ilvviu: 1 Nov 2009, 19:43

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 14:26
Dacia