Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 60.000km Laguna II Facelift, 150hp dci, Ce trebuie sa cumpar si de unde?

floraur
post 17 Aug 2009, 00:09
Post #1

Membru

Group: Members

Am cautat alt topic care sa ma ajute, insa nu am gasit nimic despre revizia de 60.000km la o masina cu un motor similar cu al meu...

Abia am iesit din perioada de garantie si nu prea mai am chef sa ma mai duc ca o victima in service-ul Renault. Sunt vremuri grele si incerc sa economisesc cat pot, asa ca revizii de 2.500lei nu are rost sa platesc.

Nu vreau sa gresesc, stiu ca trebuie sa cumpar kit-ul de distributie si daca mai exista altceva, care trebuie schimbat doar la aceasta revizie va rog sa ma luminati (de ex. la Accent am schimbat obligatoriu la 45.000km lichidul de racire).

Chiar daca voi cumpara eu piesele, revizia o voi face tot la Renault, asa ca voi avea nevoie de filtre originale Renault. Poate are cineva un link, de unde as putea cumpara asa ceva la un pret foarte bun.

--------------------
Dacia Logan - wew
Renault Laguna II, 2.0dci, Luxury, 2007.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fratzica
post 17 Aug 2009, 00:17
Post #2

Zen

Group: Moderatori

distributia o schimbi la 120000 km, e pe lant nu pe curea. Detalii interesante gasesti pe topicul lui ccezar2004 la jurnal de bord. Are aceeasi masina ca si tine. Nu stiu unde ai platit tu 2500 roni pe revizie. Eu mai mult de 1000 ron nu am dat niciodata.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
delpiero
post 17 Aug 2009, 15:58
Post #3

Membru incepator

din cate stiu eu, distributia pe lant de la 2.0 dci nu se schimba! nici la 300.000

--------------------
Renault Laguna II 2007 Luxury 2.0 dCi
Renault Laguna Expression 1.9 dCi - 2002
+
moisam1
post 17 Aug 2009, 18:16
Post #4

Membru incepator

buna!
am o laguna 2.0 dci din aprilie 2007. Luna trecuta am scgimbat chitul de accesorii plus revizie de 60 de mii.
La apan ma faceau de ma rupeau.Renault romania da discount 20% la manopera si piese originale renault daca le cumperi din service autorizat renault, in speta de la dealer.
Ei incaseaza reducerea de la renault romania dar nu o dau mai departe la clienti. Asa ca am preferat sa ma duc citiva km mai departe sa o fac.
deci preturi cam in felul urmator in service reprezentanta:
-kit accesorii = 1700 lei
- ulei 7 l x40= 280 lei
filtre toate plus manopera.
total trebuia sa-mi dea vre-o 2500 de lei
La 2200 de lei aplicati va rog discount de 20 % si vedeti cit am platit.
S-a scazut uleiul de motor care nu are discount. atit.
Cei de la service au zis ca am facut bine ca am venit si am schimbat kitul de accesorii. Mi-au aratat cind au dat jos o rola cu caneluri care vine in stinga cum te uiti la motor, peste ea trece cureaua( e din piele). Aveam niste urme de vaselina, ulei nu pot sa-mi dau seama ce era, iesite din rola.Mentionez ca rola este capsulata.Incepuse sa iasa ceva din ea, avea scurgeri.
In principiu cam asta schimba , o curea , o rola mare diametru cam 20 cm si inca 2-3 role mai mici.
Am vazut aseara pe antena 3 la top gheare, cum a crescut puterea unui motor renault de la 150 la 206 cp doar pt ca i-au pus filtre noi si au curatat motorul.
Mentionez ca motorul venise din fabrica cu urmatoarea configuratie: 3.0 dci 210 cp la 4000rot/min.dar nu a fost ingrijit deloc, filtre de aer imbicsite, ulei la fel.Nu mai tragea masina.
Deci ideea Mergeti la reprezentante renault ca cei de acolo stiu ce sa faca. Dar nu toti, gasiti un service renault care e corect cu clientul si veti pleca multumiti.Eu sunt foarte multumit de cei de la bras.
moisam1@yahoo.com

--------------------
renault laguna - B-63-JWP 2007 luxury 2.0 DCI 150 CP
+
Fratzica
post 17 Aug 2009, 18:23
Post #5

Zen

2.0 dci nu are curea, are lant. ai facut degeaba revizia la 60k km

17 Aug 2009, 19:26:
QUOTE(moisam1 @ 17 Aug 2009, 19:16)
peste ea trece cureaua( e din piele).
*

din ce fel de piele? de vaca sau de crocodil?

This post has been edited by Fratzica: 17 Aug 2009, 18:26

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
Dan73
post 17 Aug 2009, 18:48
Post #6

Membru autentic

QUOTE(moisam1 @ 17 Aug 2009, 19:16)
Am vazut aseara pe antena 3 la top gheare, cum a crescut puterea unui motor renault de la 150 la 206 cp doar pt ca i-au pus filtre noi si au curatat motorul.
Mentionez ca motorul venise din fabrica cu urmatoarea configuratie: 3.0 dci 210 cp la  4000rot/min.dar nu a fost ingrijit deloc, filtre de aer imbicsite, ulei la fel.Nu mai tragea masina.
Deci ideea Mergeti la reprezentante renault ca cei de acolo stiu ce sa faca. Dar nu toti, gasiti un service renault care e corect cu clientul si veti pleca multumiti.Eu sunt foarte multumit de cei de la bras.
moisam1@yahoo.com
*

Am vazut si eu top "gheare" aseara. Era vorba de un Avantime. Motorul nu era dci ci era V6 de 3000 pe benzina. Pe langa filtre i-au schimbat si injectoarele. De curatat motorul nu au pomenit sau nu am retinut eu.
De regula, cand ajunge un client pentru prima oara la ei, sunt foarte amabili si indatoritori baietii. E o tehnica utila pentru castigarea increderii. Dupa aia mai vad ei biggrin.gif
@Fratzica....cum sa puna bre pe Luxury curea de accesorii din piele de vaca? Eu zic ca sigur era de crocodil tongue.gif

This post has been edited by Dan73: 17 Aug 2009, 19:00

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Fratzica
post 17 Aug 2009, 22:56
Post #7

Zen

ah am citit stramb am crezut ca a schimbat distributia la 60000 km. Mi scuzi, greseala mea. Dar cureaua de piele e epic fail, ma jur biggrin.gif

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
R-NOS
post 17 Aug 2009, 23:53
Post #8

Membru

QUOTE(floraur @ 17 Aug 2009, 00:09)

Abia am iesit din perioada de garantie si nu prea mai am chef sa ma mai duc ca o victima in service-ul Renault.
*

Asa am gandit si eu...

Dar dup-aia mi-am adus aminte ca masina asta o sa o vand candva.. iar la vanzare da bine in carnetul de service stampila renault si cum ca ai facut reviziile la timp.

--------------------
renău laguna d'aia inițială... :P 2007
butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
+
floraur
post 18 Aug 2009, 10:58
Post #9

Membru

QUOTE(Fratzica @ 17 Aug 2009, 00:17)
Nu stiu unde ai platit tu 2500 roni pe revizie. Eu mai mult de 1000 ron nu am dat niciodata.

Uite omul a dat 2200lei la revizie... deci se poate. Daca mai ai si niste placute de frana de schimbat... esti mancat, te duci in 3.000lei.

--------------------
Dacia Logan - wew
+
Fratzica
post 18 Aug 2009, 12:03
Post #10

Zen

pai cine te pune sa iei placutele de la ei? Mai ales ca-s ca vai de ele. Iti iei un set de Ferodo, Honeywell, etc si iesi mai ieftin.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
floraur
post 18 Aug 2009, 17:31
Post #11

Membru

QUOTE(Fratzica @ 18 Aug 2009, 12:03)
pai cine te pune sa iei placutele de la ei? Mai ales ca-s ca vai de ele. Iti iei un set de Ferodo, Honeywell, etc si iesi mai ieftin.
*

Pai vezi ca jucam in aceeasi echipa?! da-mi un link de unde pot cumpara online tot ce am nevoie pentru revizie.

--------------------
Dacia Logan - wew
+
Fratzica
post 19 Aug 2009, 00:19
Post #12

Zen

floraur, cumperi ce ai nevoie de la magazine gen UNIX, Augsburg etc. Mai exista si variante online gen autokarma etc dar eu mi-am luat teapa cu ei, comanda de pe site nefiind aceeasi cu ce am primit de la ei.

moisam1 iti raspunsesem in prima faza, dar dup-aia mi-am dat seama ca nu am cu cine discuta, asa ca ai o pauza de 3 zile sa te racoresti pentru atac la persoana.

Am gresit cand am zis ca distributia se schimba la 120000 km, nu se schimba de fapt, cei 120000 km sunt garantia oferita de producator pentru distributie din cate am inteles de la un mecanic din service. Scuze floraur pentru dezinformare.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
audiofilu'
post 19 Aug 2009, 12:40
Post #13

Membru autentic

QUOTE(floraur @ 18 Aug 2009, 18:31)
da-mi un link de unde pot cumpara online tot ce am nevoie pentru revizie.
*

eu iti pot da un numar de mobil sau o adresa de mail de la cineva care are filtre...am cumparat 2 filtre aer si 2 de habitaclu cu 170 lei (4 filtre).
pentru distributie stiu un alt tip (eu am luat cu 540 lei adus acasa) dar tu ai diesel...nu stiu daca e cazul.
la fel,ulei ieftin dar la bax (15-18 litri) iti dau alta persoana.

This post has been edited by audiofilu': 19 Aug 2009, 12:40

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
floraur
post 19 Aug 2009, 22:10
Post #14

Membru

Multumesc pentru idei...

QUOTE(audiofilu' @ 19 Aug 2009, 12:40)
eu iti pot da un numar de mobil sau o adresa de mail de la cineva care are filtre...am cumparat 2 filtre aer si 2 de habitaclu cu 170 lei (4 filtre).
pentru distributie stiu un alt tip (eu am luat cu 540 lei adus acasa) dar tu ai diesel...nu stiu daca e cazul.
la fel,ulei ieftin dar la bax (15-18 litri) iti dau alta persoana.
*

Pai nu mai zi din gura, lasa-mi link-ul

This post has been edited by Fratzica: 19 Aug 2009, 22:29

--------------------
Dacia Logan - wew
+
audiofilu'
post 20 Aug 2009, 07:00
Post #15

Membru autentic

Ai PM.
Eu am zis sa intreb mai intii...nu sa dau buzna.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
floraur
post 21 Aug 2009, 10:57
Post #16

Membru

Mi-am facut cont la autocarma, insa am vazut ca nu au nimic din setul de accesorii distributie.

Nu am gasit pe nicaieri pe net produsele astea, ma ajuta cineva?

This post has been edited by floraur: 21 Aug 2009, 11:04

--------------------
Dacia Logan - wew
+
audiofilu'
post 21 Aug 2009, 11:26
Post #17

Membru autentic

ai PM,autokarma nici mie nu mi-a gasit reperele si oricum e mai scump decit unde ti-am dat eu link...

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
floraur
post 22 Aug 2009, 08:33
Post #18

Membru

Ok, multumesc mult!

--------------------
Dacia Logan - wew
+
floraur
post 26 Sep 2009, 08:16
Post #19

Membru

Am cumparat singur toate piesele pentru revizie, apoi am inlocuit singur ce am putut. Adica tot mai putin uleiul si filtrul lui, restul de filtre motorina, habitaclu, motor se schimba in 5 minute, chiar nu are rost sa platesti ore de manopera in service.

Am cumparat si kit de accesorii distributie original Renault si deasemenea au fost montate pe masina de catre baietii de la service. Am inteles ca la ceea ce aveam eu, mai trebuia adaugata o dulie. Nu inteleg de ce naiba nu exista in acel kit cumparat de mine... Unii spun ca este un moft al celor din service si nu ar fi cazul sa fie inlocuit la 60.000km. Stie cineva daca este absolut necesar sa schimb piesa sau se mai poate merge asa vreo 10.000km? Sau macar cum se numeste exact si un link de unde as putea sa ma informez...

Am platit 1.300lei piese revizie si 220lei manopera plus niste mici chestii, care nu au costat mare lucru. Acea fulie ar mai costa undeva pe la 500lei, deci un cost real al unei revizii de 60.000km cu piesele tale costa 2.000lei fata de 2.500lei varianta confortabila in care service-ul face tot.

--------------------
Dacia Logan - wew
+
moisam1
post 8 Feb 2010, 17:39
Post #20

Membru incepator

In primul rind salutare tuturor!
1. Daca e sa nu fie atac la persoana, vezi cind ai incercat sa faci misto de mine,cu acea curea de piele, mai putin ma interesa din ce era, nu asta era ideea.Imi este lene sa dau inapoi sa vad cum te numesti.Nu asta este important. Ideea e daca faci misto de altii accepta sa se faca si de tine misto.
2.am citit ultima parte din comentariul lui Floraur: "Am platit 1.300lei piese revizie si 220lei manopera plus niste mici chestii, care nu au costat mare lucru. Acea fulie ar mai costa undeva pe la 500lei, deci un cost real al unei revizii de 60.000km cu piesele tale costa 2.000lei fata de 2.500lei varianta confortabila in care service-ul face tot."
Eu am spus ca din cei 2500 de lei , scazi 280 uleiiul, iar la ce ramine, adik 2200 aplici 20% discount, si ramii cu 1760 ron. total revizie 1760+280= 2040
Deci uite ca se poate.

Ce ii rog eu pe cei care citesc mesajele transmise de mine? Va rog cititi cu atentie ce scriu. Eu imi asum cuvintele si nu vorbesc gratuit. Va rog nu luati totul brut. Asa am dedus eu din cele citit ulterior, pentru ca vad ca am fost citat, dar nu am fost corect citat. Nu ma deranjeaza sa fiu citat, dar sa mi se atribuie cuvintele mele, ideile mele.

In speranta ca nimeni nu s-a simtit ofensat, va doresc toate cele bune, iar pentru intrebari va astept pe mess. moisam1@yahoo.com

--------------------
renault laguna - B-63-JWP 2007 luxury 2.0 DCI 150 CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 12:38
Dacia