Inlocuire volan, maciulie schimbator, manere usi
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire volan, maciulie schimbator, manere usi
Meghitzanul |
![]()
|
||
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|||
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Volanul: scoti airbag-ul, e pe dedesubt o gaura in care bagi o surubelnita, impingi o clema metalica si scoti airbag-ul intai inspre parbriz si apoi in sus, scoti mufele de la airbag si deparazitare, apoi ai sa vezi in centru un surub torx 50... vezi ca e un tutorial la frecare volan.
Maciulia: tragi tare si cu forta de ea in sus, declipsezi intai inelul de pe tunel care prinde burduful ala din vinilin. Manerele interioare: tragi pur si simplu de jumatatea dinspre interiorul masinii ajutandu-te de o surubelnita dreapta pe la imbinare si in partea care ramane pe usa vezi unul sau 2 suruburi torx. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu ce spune 19vik... cred ca am putin timp liber acum in weekend... daca vrei pot sa te ajut( Beep me).
L.E.: vezi ca surubelnita nu trebuie sa fie dreapta... te ajuta mult mai bine una in cruce sau altceva cilindric care sa fie putin mai mic in diametru decat gaura respectiva(practic trebuie sa impingi o clema care tine sa nu culiseze capacul de la volan). Sa fi atent la mufele de la airbag sa tragi intai miezul ala afara(actioneaza ca o siguranta de blocare) si dupa aceea sa tragi de mufe cu totul. Capacele de la manere eu zic ca cel mai bine incep de jos, de la baza si o sa vezi ca sunt prinse in cleme si se demonteaza foarte usor... Spor... ![]() This post has been edited by solidconvert: 20 Nov 2009, 16:27 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
eu pentru manere am folosit cu succes acest tutorial:
http://www.reno.ro/Panou-Portiera-Sofer-Clanta-t41713.html multumesc colegului. |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
ala e pt manere exterioare
pt manere interioare nu prea as crede ca mai trebuie desfacuta fata de usa (partea de piele) multumesc la toti - sper sa ma descurc solidconvert, multumesc pt oferta dar totusi sper sa nu am doua maini stangi - am incredere ca o sa reusesc si singur - daca nu, sper sa ramana valabila oferta ta ![]() referitor la capacele de manere eu trebuie sa schimb ambele parti ale manerelor interioare, atat capacul cat si partea de dedesubt capacul exterior stiu ca se desface f usor pt ca am mai scos fata de portiera, in schimb capacul interior nu l-am desfacut niciodata si nici nu m-am uitat atent cum e prins This post has been edited by Meghitzanul: 20 Nov 2009, 16:46 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
din pacate, trebuie... partea interioara a manerelor se prinde cu suruburi pe sub tapiteria de usa, deci trebuie sa faci toate operatiunile alea... crede-ma, le am eu desfacute acum...
This post has been edited by Bacu: 20 Nov 2009, 17:34 |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru airbag-ul de pe volan deconecteaza bateria. E mai sigur.
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
yeap.
|
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
Maciulia schimbatorului de viteze iti mananca sanatatea, am incercat si eu si nu reusesc, o sa trec pe la sala de forta...
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
iulianvasile67 |
![]()
|
![]() go ahead!!! Group: Members Posts: 98 Joined: 30 June 09 From: Zaclau ![]() |
Colegilor,maciulia schimbatorului de viteze iese foarte usor in sus cu tot cu husa de "piele" si rama de plastic.Tija schimbatorului are forma unei surubelnite tip cruce ca sa impiedice astfel rasucirea "maciuliei".
spor la firfirici! This post has been edited by iulianvasile67: 21 Nov 2009, 18:42 |
--------------------
Dacia
Logan
- GL-99-FFF
castigat la loz in plic!!! decat sa muncesti degeaba, mai bine sa sezi degeaba...
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Am vazut unii ca s-au pus cu polizorul unghiular pe maciulie. Nu recomand sa folosesti altceva decat mainile goale. Volanul se scoate usor, are un torx mare si niste mufe, cam atat.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
marian24gam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 May 09 ![]() |
dar la cea cu 6 trepte tot asa o iesi maciulia de la schimbator ca eu am tras o juma de ora si nici nu sa miscat cu ce naiba sa trag de ea ?
|
--------------------
renault
megane sedane 2
- br-24-gam
2003 1.9 dci
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Nebunie cu scoaterea maciuliei
![]() Foarte bine ce zice iulianvasile67 cam toti rasucim de ea si nu trebuie procedat asa, doar tras in sus, este bagata fortat, atata tot, poate are si ceva lipici.... am mai auzit ca tija este in forma de cruce, sa nu se rasuceasca! logic daca rasucim de ea nu o sa iasa, da si trebuie scoasa si rama (cercul) de la burduf.O sa mai incerc si eu..... ![]() |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
cam greu cu maciuca
![]() ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Nu stiu la voi,dar eu cand am pus cotiera am scos maciulia foarte usor.Nu mai rasuciti de ea,ca nu pe principiul asta se scoate.Intradevar levierul acela se termina cu o cruce,ce intra in maciulie,la fel,pe niste canturi.
Eu am scos cercul acela din consola,se scoate foarte usor,tragi de el,mai tare mai incet,apoi apuci de cerc si captuseala si tragi in sus.Iese fara probleme! Bafta! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Ai zice ca ne-am descurca la tras de maciuca
![]() Se gasesc undeva maciulii imbracate in piele, ca cele de la logan sau clio 3? |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ridici mansonul cu inelul in sus, te poti ajuta de o surubernita dreapta si subtire pentru a face parghie de jos in sus prin interiorul maciuliei. La mine numai asa s-a lasat convinsa. Iar la remontare se aude si un click, deci mai e ceva in plus pe acolo.
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
gTz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 21 October 09 ![]() |
am si eu o intrebare...si am zis ca o pot baga aici
![]() |
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Vezi aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=536...dpost&p=2002154
de la postul #559 la #566, daca gasesti raspunsul. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
gTz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 21 October 09 ![]() |
eh....my bad
![]() |
--------------------
Renault
Megan
- B-34-YLW
2004 1.6 16V
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pe langa volan iti trebuie si piesa aia care contine panglica de la airbag si cele doua manete, de semnalizare respectiv stergatoare... asta ca sa poti sa folosesti butoanele de pe volan.
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Am incercat si eu azi sa inlocuiesc maciulia...binenteles ca nu am reusit mai fac in seara asta niste flotari poate reusesc maine!!!
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cate viteze are Megane-ul tau?
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
5
![]() |
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Iese prin rasucire....sens invers ceas.
www.youtube.com/watch?v=CMlhdbqsHHA This post has been edited by espacern: 14 Dec 2014, 23:22 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
Multumesc ptr informatie!!!
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
Rahan78 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 25 April 14 ![]() |
Salut colegii.la 6 trepte cum se scoate maciulia??
|
--------------------
Renault
Megane GrandTour Authentique 1.9 dci 88kw
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 07:26 |