Trepidatii - cateva sfaturi pentru incepatori
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii - cateva sfaturi pentru incepatori
danvespa |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 26 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Stai stai stai...nu te infierbanta asa. Eu acum 4 ani cand mi-am inmatriculat masina ma costat per total cam 800 ron. Da ai auzit bine, 800 ron.
ITP-ul era facut de vechiul proprietar totul era ok, doar identificarea si cererea de inscriere + placutele. Acuma nu o lua in nume de rau, dar orice masina ti-ai lua, taxele astea tot trebuie sa le platesti. Ca vrei ca nu vrei. Astea sunt taxele de inscriere a unei masini. De acum 4 ani au mai urcat (logic) preturile. Probabil taxa aia de 600 lei este testarea pentru stabilirea normei de poluare. PS Logic pentru Romania - unde totul urca si nu mai coboara. This post has been edited by bubu782001: 19 Feb 2010, 17:01 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
danvespa |
![]()
|
"Logic pentru Romania - unde totul urca si nu mai coboara." Da, asa este! Ma roade gandul ca noi platim niste oameni ca ei sa ne ia banii .....hmmmmmm
Asta e ca si cu politistii, noi ii platim pe ei pentru ca ei sa stea pe la colturi sa ne pandeasca si sa ne amendeze. ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Nu e cruda societatea, suntem noi prosti ca toleram si inghitim. Aia e...
Din totdeauna a fost asa poporul roman. Si cum mamaliga nu face explozie... This post has been edited by bubu782001: 19 Feb 2010, 20:02 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
cipikao |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 24 September 09 ![]() |
E foarte mult 1250 de lei. Eu am trecut prin asa ceva anul trecut in septembrie si vreau sa spun ca rar-ul m-a costat 600 si ceva de lei cu tot cu depreciere. Nu am avut nici o pila, nu am dat spaga nimanui si nici nu mi s-a sugerat asta. Cu tot cu inscriere...numere, asigurare... poti ajunge la suma asta dar numai rar-ul sigur NU.
Vezi sa nu fi pacalit! |
--------------------
renault
twingo C06
07/1996
|
|
danvespa |
![]()
|
Mda, asa ma gandeam si eu, cred ca si-a cam umflat comisionul nenica ala. De fapt eu vroiam o pila ca sa nu ma intoarca pt aripa spate care e putin cam zgariata si a dat si rugina pe acolo. Dar de banii aia mai bine repar problema decat sa ii dau aluia asa de-a moaca. Mersi mult cipikao!
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|
danvespa |
![]()
|
Am vorbit de curand cu un prieten ce a avut un service si mi-a zis ca a intalnit de cateva ori problema asta cu vibratiile si s-a rezolvat de fiecare data dupa ce a schimbat suportul motor dreapta adica cel de langa distributie. Asta la Twingo si Kangoo, mi-a zis el.
O alta chestie pe care mi-a spus-o a fost ca odata proprietarul masinii nu a vrut sa puna piesa de origine si a ales varianta cea mai ieftina, rezultatul fiind ca vibratiile doar s-au atenuat, insa nu au disparut, asta deoarece acel cauciuc are la interior o zona foarte moale cu rol de a absorbi cat mai eficient vibratiile. Astfel ca m-am hotarat sa iau piesa respectiva din dezmembrari. Acum evident as vrea sa cumpar piesa de pe o masina de fabricatie cat mai recenta. Am gasit unul de la o masina din 2005 cu motor 16 valve si una cu motor 8 valve din 2002. Intrebarea este daca mi se potriveste 100% piesa pe a mea, caci din ce am citit pe forum asa se pare ca ar fi identici suportii, indiferent de model. Pretul pe care mi l-au cerut este super ok, 50 de lei. ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 25 May 10 From: Iasi ![]() |
Si eu de trebuie sa ma duc sa ii fac RAR-ul si am fost la RAR sa vad cam cat ma ajunge si nu era nimic scris pe acolo ... cand am iesit era un omulet cu un GLOF 3 care ii facuse depreciere ... si pe bon ii scria numai RAR-ul 10 mil ... 563 lei park era omologarea 263 lei deprecierea ...
si mai erau acolo nish chestii ... oare depinde de la masina la masina ? Eu nu am AC nici ABS dar am airbag ... si masina este din `96 si prima inmatriculata in 03.97 ... stiti cat mar ajunge taxa ? Sau daca este cineva care a facut RAR-ul decurand sa ne spuna si noua cat la ajuns tot ... |
--------------------
Renault
Twingo
1996 Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp Peugeot 107 1.0 2008 68 cp |
|
cipikao |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 24 September 09 ![]() |
Am spus eu putin mai sus, 600 de lei cu tot cu deprecierea. A mea e tot din 96, a iesit euro 2 la RAR, asa era trecuta si in actele nemtesti iar taxa de prima inmatriculare a fost 200 euro. Toate astea le-am facut in septembrie-octombrie anul trecut iar preturile nu cred sa se fi schimbat.
Nu te lua dupa toti, fiiecare e cu problema lui. Sunt multi cu acte in neregula, pe alte nume, cu tot felul de imputerniciri la care RAR-ul trebuie sa dea nota bineinteles contra cost. |
--------------------
renault
twingo C06
07/1996
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Ok mc mult ... daca ma ajunge pana in 13 - 14 mil ar fi super ...
|
--------------------
Renault
Twingo
|
fan_RT |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 5 December 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dj_tzk @ 3 Jun 2010, 20:03) Eu nu am AC nici ABS dar am airbag ... si masina este din `96 si prima inmatriculata in 03.97 ... stiti cat mar ajunge taxa ? Sau daca este cineva care a facut RAR-ul decurand sa ne spuna si noua cat la ajuns tot ... taxa la rar se plateste in functie de an. e una de 750 roni pt masinile mai vechi de 96 si una de 350 pt masinile peste 96. taxa de depreciere este 270 roni. |
--------------------
renault
twingo
1996/1994
|
|
danvespa |
![]()
|
Eu am trecut prin treburile astea cu rar si etc. acum nici 2 sapt.
Deci Rar-ul costa 980 ron, in care este inclusa deprecierea. Tarifele R.A.R. s-au modificat incepand din luna februarie 2010. Apoi taxa de prima inmatr. a fost de 1140 ron, desi trebuia sa fie vreo 900, dar s-au luat dupa data primei inmatriculari, adica jumatatea lui '97, desi e fabricata in '96. Apoi au mai costat restul actelor inca aproape 400 ron. La asta mai adaugati traduceri si legalizari si etc. Deci costuri totale undeva spre 2700 ron. LUX!!! ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|
dj_tzk |
![]()
|
![]() This post has been edited by dj_tzk: 4 Jun 2010, 09:18 |
--------------------
Renault
Twingo
|
danvespa |
![]()
|
revenind la problema mea, are cineva o vaga idee daca se va potrivi suportul motor de pe o masina de dupa 2000 ? Trebuie sa dau comanda de el si vreau sa stiu, ca sa nu dau banii aiurea.
|
--------------------
Renault
Twingo
1997, 1.2 8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 19:40 |