Jante si anvelope de iarna, La Grand Scenic sau Scenic II
![]() ![]() ![]() |
Jante si anvelope de iarna, La Grand Scenic sau Scenic II
aureliandraghici |
![]()
|
||
aureliandraghici Group: Members Posts: 50 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic
Privillege/1.9DCI/2007
- B-69-UVF
|
|||
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Garantia nu are treaba.
Decat sa tot schimbi, mai bine iei jante de tabla pe 16 si gume. Le pui imediat ce ai nevoie de ele, si le dai jos imediat. Plus ca si cauciucul se pastreaza mai bine umflat la racoare si un pic de umezeala, adica la beci. Eu recomand Michelin Alpin pentru iarna, sunt cele mai bune din ce am incercat. Jante cred ca gasesti si la Augsburg la pret bunicel. Ce roti ai acuma 16 sau 17? |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Pai s-o luam treptat, si anume, in primul rand spune-ne ce dimensiuni de anvelope ai acum? Ai jante pe 16" sau 17"?
In talon ai permise 2 tipuri de anvelope sau pe 15" si 16" sau 16" si 17". De obicei daca se respecta dimensiunile din talon si din cartea de identitate a vehicolului nu se pierde garantia. Pentru iarna merg anvelopele de dimensiuni mai mici, ma refer aici la diametrul jantei. Exemplu: daca acum ai jante de aliaj pe 16" incaltate cu gume all season (asa ai spus) cu dimensiunile stardard de 205/55/16, pentru iarna este recomandabil sa pui patru jante de tabla pe 15" cu dimensiunea standard a gumelor de 195/65/15. Din ce cauza: pentru ca cele din urma au talonul mai mare adica 65 in loc de 55, si iarna te ajuta mai mult si la confort dar si sa nu lovesti janta propriu-zis de borduri sau alte capcane. Anvelope de iarna gasesti de la Michelin, Nokian, etc marci bune pana la Debica, Barum marci ok din punct de vedere a raportului pret/performanta/calitate. ![]() ![]() This post has been edited by dan22y: 28 Jun 2008, 16:42 |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Yep dan22y
Din cate stiu eu pe masina lui nu incap jante mai mici de 16' Are discuri de frana pe fata de 300 .... o sa am si eu sper cat mai curand |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
aureliandraghici |
![]()
|
aureliandraghici Group: Members Posts: 50 Joined: 9 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Le am pe cele din fabrica, adica: jante aliaj 205/55/16. Multumesc BiGBearRO pt. sfat in ce priveste gumele. Eu nu ma pricep prea mult, se poate sa-mi explicati ce inseamna 205/55/16? Banuiesc ca daca ar fi mai late o sa fie mai bine pt. ca ar avea o mai mare aderenta...
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
Privillege/1.9DCI/2007
- B-69-UVF
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu banuiesti bine. O anvelopa mai lata nu inseamna aderenta mai buna.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
|
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html
Fat or thin? The question of contact patches and grip. Lectura placuta! P.S. Daca si cand ai timp, citeste tot ce e pe siteul ala. Sunt lucruri foarte interesante si bune de stiut. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
aureliandraghici |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 29 Jun 2008, 11:13) http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html Fat or thin? The question of contact patches and grip. Lectura placuta! P.S. Daca si cand ai timp, citeste tot ce e pe siteul ala. Sunt lucruri foarte interesante si bune de stiut. Este super! Multumesc frumos. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
Privillege/1.9DCI/2007
- B-69-UVF
|
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Scuzati-mi ignoranta,masina o am de putin timp, jantele sunt deosebite la Scenic fata de ,sa zicem, Megane?Am constatat ca preturile sunt diferie, in jur de 400 ron bucata (din tabla)....
|
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
maxic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 13 July 08 ![]() |
Ati putea sa-mi spuneti si mie ce tip de jante sunt potrivite pentru un scenic2004 daca vreau sa-mi mai cumpar un rand de tabla?
Acum am aliaj 205/55R16 si vreau sa-mi iau cauciucuri de iarna 195/65R15. Cauciucuri am gasit pe multe site-uri dar jenti nimic, numai de aliaj si scumpe. Rog putin ajutor, in ideea in care in carte nu scrie cate prezoane, distante etc. Daca aveti o adresa de magazin din Cluj sau un site ar fi OK. Multumiri |
--------------------
Renault
Scenic II
2004,
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
jante de Renault pe 15 pentru 4 prezoane
posibil sa mearga si cele de logan |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
recomand la toti cei care merg cu anvelope de vara iarna sa puna mana sa ia macar 2 anvelope de iarna la masina, diferenta este enorma, si cred ca bani se amortizeaza din consumu de motorina clar scade daca ai anvelope de iarna pai altadata stateam 10 min sa ies din parcare acu in max un minut sunt afara
![]() |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Care din dimensiunile 6x15 4x100 ET43 sau 6.5x15 4x100 ET45 se potrivesc la Scenic 2, dotat cu cauciucuri 195/ 65/ 15? As vrea sa fie exact ca cele din fabrica.
Frate-miu a luat masina cu 2 seturi de cauciucuri, dar 1 singur set de jante. Multumesc. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
R19/16v |
![]()
|
Amandoua se potrivesc, dar foloseste 6.5.
|
--------------------
DS
5H
|
kasparov |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Scenic
2008 Dynamique 1.5 dci 85 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 22:55 |