Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema la cutie?

Mihay_88
post 1 Jul 2010, 21:34
Post #1

fan megane :)

Group: Members

Recent am achizitionat un megane 2 1.5 dci privilege.
toate bune si frumoase, pana ieri cand am descoperit ca nu prea mai intra in treapta 1-a.
adica : ma opresc la semafor , se pune verde , dau sa bag in a 1-a si nu vrea nici in ruptul capului. ocazional intra cand mai bag in treapta a 3-a , dar nu tot timpul.
daca bag oricare alta treapta si o misc chiar si 2 centimetri , intra ca si cand ar fi fost noua in trapta 1.
posibile cauze : cutie , sincron treapta 1 , cablajele de la ambreaj ( fosta timonerie , ca am inteles ca la megane nu se mai foloseste).
A mai patit careva?
Multumesc anticipat. ( apropo , am dat "search" dar nu am gasit nimic wacko.gif )

--------------------
Privilege 1.5 2006 - B 999-XXX
Tot ce e bun tre' sa dispara din aceasta tara....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SorinCT
post 2 Jul 2010, 01:44
Post #2

Honor et Patria

From: Constanta

Verifica sa nu iti agate cablurile de ceva. S-a mai plans cineva pe forum de aceasi problema si se pare ca ii agata un cablu. Daca problema persista risti sa ai problema cu sincroanele ceea ce nu e deloc bine. Mai poti completa/schimba ulei daca e cazul.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
skorpio_bog
post 2 Jul 2010, 02:16
Post #3

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

daca atunci cand incerci sa bagi in viteza se aude pe dedesubt zgomot, inseamna ca iti atinge un cablu de ceva, cel mai probabil scutul termic de la evacuare. pentru asta trebuie ridicata pe o rampa sau pusa pe un sant si remodelat scutul termic. problema am avut-o si eu cand am desfundat prima oara scurgerea de la ac, numai ca la mine se manifesta la marsarier, nu imi intra sau imi intra foarte greu. se auzea pe de desubt cum atingea scutul si nu intra. dupa ce am remodelat scutul a mers.
Daca insa nu e asta problema, atunci ai o problema mai grava, cum ai zis si tu, sincroanele.

This post has been edited by skorpio_bog: 2 Jul 2010, 02:16

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
Mihay_88
post 14 Jul 2010, 21:45
Post #4

fan megane :)

am tot intrebat pe la service-uri despre problema mea...si mai toti s-au dat cu parerea.
daca ar fii de la acele " cabluri " m-as bucura tare mult , dar cum pot sa imi dau seama? daca este pe forum vreun mecanic mai priceput ca sa zic asa si are bunavointa sa ma ajute si pe mine , evident contra- cost sa ma sune la 076.684.144.
macar sa aflu exact ce defect am. ca sa nu ma apuc sa arunc cu banii in stanga si in dreapta, ca doar e criza si mai lucrez si la stat blink.gif

This post has been edited by Mihay_88: 14 Jul 2010, 21:46

--------------------
Privilege 1.5 2006 - B 999-XXX
Tot ce e bun tre' sa dispara din aceasta tara....
+
Marianssg
post 19 Jul 2010, 00:00
Post #5

Membru autentic

From: Piatra Neamt

eu de exemplu cand am cumparat masina,fix a 2a zi dimineata m-am trezit cu ea blocata in treapta I(o lasasem si in panta),am reusit sa o bag si intr-a II-a si atat.asa am dus-o la service,motivul?nu stiu ce parghii intepenite,ceva de la selectoru cutiei de viteze,nu prea stiu ce inseamna dar mi s-a mai intamplat de foarte putine opri sa imi iasa putina mai greu dintr-a I a .ma gandesc ca poate au umblat la cutie si nu au completat uleiul,zic si eu

This post has been edited by Marianssg: 19 Jul 2010, 00:00

--------------------
Renault Megane II 2006 privilege
1.5 dci 74kw
+
cosmin_69
post 25 Jul 2010, 19:07
Post #6

Membru autentic

From: Curtea de Arges

Salut forumisti Renault Megane!
Am si eu o problema.
Dupa ce o parchez in garaj(stau la casa si am garajul propriu in curte) si locul este drept, de aceea o las pe liber si bineinteles ii pun pt. orice eventualitate si o piatra la roata din fata.
Intrebarea este:

Cand o las asa cum am zis , PE LIBER, ESTE NORMAL CA MANETA SCHIMBATORULUI DE VITEZE SA AIBA UN MIC JOC, ADICA ATUNCI CAND MISTI PE LIBER DE MANETA SA-I ,,SIMTI'' UN MIC JOC ?
ESTE NORMAL?
Sau are vreo legatura cu cele scrise mai inainte pe acest topic ?

--------------------
renault Megane IV 2018 renault sedan IV
ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 02:39
Dacia