DILEMA, TRACTIUNE MEGANE FATA!
![]() ![]() ![]() |
DILEMA, TRACTIUNE MEGANE FATA!
bengavesss |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 27 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
N-ai nicio problema... ai doar lipsa de cunostinte...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
bengavesss |
![]()
|
poti sa-mi dai niste detalii... nu neg ca as avea lipsuri de cunostinte.
Merci frumos. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
nu au cum sa traga amandoua in acelasi timp sau cum vrei sa ii spui. imagineaza-ti ca ar fi asa. in cazul asta o roata se invarte in gol (patineaza) si cealalta ar trage, ce ar face masina? ar deveni titirez. Daca mai ai si norocul sa fii pe o strada ingusta rezulta dezastru total.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
skymax |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 January 09 ![]() |
Ai auzit vreo data de cuvantul diferential?Nu,nu este o defectiune. Si sa nu mai spui la nimeni ca te faci de ras.Uite am pentru tine un link care te poate ajuta.
http://www.auto.ro/stiri/Video-cum-functio...-un-diferential bafta |
--------------------
renault
megan clasic
2001 berlina
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Este vorba de sateliti.Satelitii distribuie tractiunea.
Este totul in regula la masina ta,insa tu ai lacune... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
bengavesss |
![]()
|
din punctul meu de vedere daca una nu are aderenta si patineaza si cealalta are atata timp cat volanul este drept nu inteleg de ce sa se invarta ca un titirez ?! trage aia singura si pt cealalta si cum prinde si cealalta aderenta trage si ea...
stiu ca exista un diferential... dar nu pricep chestia de ce daca una patineaza cealalta nu patineaza si ea ... din punctul meu de vedere daca una derapeaza cealalta e ca si cum nu ar avea tractiune adica aproape la fel de utila ca si celelalte care nu au tractiune Ma gandeam ca daca una nu are aderenta trage in gol... cealalta care are trage bine fara sa patineze si dupa ea masina pana ajunge si cea care patineaza sa aiba aderenta ... sau cel mai normal mi se pare sa traga cea care are aderenta si cealalta sa astepte (gen) sa nu traga inutil cum se stabileste treaba asta care trage si care nu... doar aia care derapeaza si cealata asteapta ... !? nomal din ce gandesc eu este sa traga aia care are aderenta mai mare si cealalta sa nu traga decat dupa ce are aderenta ... problema mea nu este de ce nu trag amandoua in acelasi timp ci de ce trage aia care nu are aderenta si nu cealalta ... !?! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
UITE-TE LA FILM!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
bengavesss |
![]()
|
nu ma lamurit filmuletul cu problema mea ...
problema mea este urmatoarea ... de ce nu trage aia care are aderenta sa te urneasca din loc... de dupa cum inteleg eu ... daca inghetzi asfaltul si asezi masina cu partea dreapta de ex pe gheatza si partea stanga pe asfalt unde teoretic are aderenta roata stanga sta pe loc si dreapta trage si derapeaza... deci nu mai misti masina de acolo ... 9 Feb 2010, 23:39: si + de asta cum hotaraste senzorul ca roata care are mai putina aderentza sa se invarta (traga) si cea care are aderenta nu se misca... asta cu rotile drepte asta nu nu mi se pare mie logic... !!! This post has been edited by bengavesss: 9 Feb 2010, 22:39 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
R19/16v |
![]()
|
Ca nu ai dat banii pe masina cu diferential autoblocant! Care senzor?! Toata treaba e mecanica! Repet - uite-te CU ATENTIE la film, e explicat a.i. sa inteleaga si pisica...
|
--------------------
DS
5H
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
@R19/16v: Foarte instructiv filmuletul...dar, cum a spus si jas, cred ca e vorba de mecanica cutiei de viteza si a planetarelor, pentru sedanul in cauza. Filmuletul explica foarte bine tractiunea spate.
Principiul o fi asemanator... @bengavess: asta se intampla si la Dacie, cand nu aveai atati senzori...e mecanica pura. This post has been edited by Madriann: 10 Feb 2010, 09:40 |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
omul noptii |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 9 October 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut, e adevarat, toata treaba o fac satelitii din cutie, mecanic, acelasi principiu ca si la vechile dacii, dar daca nu ma insel, influenteaza si gradul de inclinara al masinii....daca gresesc imi cer scuze si corectati-ma
|
--------------------
Renault
Megane1
2000/1,6e
- B 27 SRL Megane 1 facelift, 1.6e
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(bengavesss @ 9 Feb 2010, 23:13) din punctul meu de vedere daca una nu are aderenta si patineaza si cealalta are atata timp cat volanul este drept nu inteleg de ce sa se invarta ca un titirez ?! trage aia singura si pt cealalta si cum prinde si cealalta aderenta trage si ea... amice gandeste-te la o barca cu vasle. ce se intampla cand vaslesti doar cu mana dreapta? barca inainteaza drept? asa si cu masina. tu degeaba tii volanu drept, daca iti trage doar o roata, masina o sa fuga de fund pana o sa te invarti, in nici un caz nu o sa inaintezi ca sa iasa si roata cealalta din rahat. Pentru ca ambele sa traga, trebuie ca masina sa aiba un momentum, tocmai de aia cand esti in miscare poti trece peste zapada mai maricica datorita inertiei masinii care nu permite sa ramai intepenit. Daca in momentul ala ai frana si s-ar duce momentumul, masina ar ramane intepenita cu roata in zapada si ar patina chiar daca cealalta e pe asfalt si ar avea aderenta. Daca nici din chestiile astea si din filmuletul de mai sus nu ai inteles, atunci las-o balta, nu te mai stresa. This post has been edited by skorpio_bog: 10 Feb 2010, 11:58 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
si eu cand dau cu spatele rotile din spate nu se invart deloc cand patineaza cea din fata- e oare normal?
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
bengavesss |
![]()
|
ma rog... nu cred eu ca are nici o treaba barca cu vasle... nu este acelasi principui...
ideea era alta sa ma faca sa inteleg care este principiul sau cum stabileste diefrentialul satelitul sau care draq face traba asta sa se invarta in gol o roata si una sa stea in repaos sau sa se invarta in gol amandoua ... |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
R19/16v |
![]()
|
Se invarte roata care se poate invarti cel mai usor.
|
--------------------
DS
5H
|
bengavesss |
![]()
|
aleksanders esti piesa ... u ai decat o roata in fatza
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
pentru asta e facut - printre altele ca sa poti vira
![]() @benga- da - o roata volanta This post has been edited by aleksanders: 10 Feb 2010, 12:49 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
bengavesss |
![]()
|
merci frumos R19/16v era suficient sa-mi zica careva ca trage cea care depune cel mai putin efort...
asta ma interesa... merci frumos |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
@skorpio_bog: expilcatia ta nu e buna... tocmai ca diferentialul blocabil sau autoblocant face sa se invarta si roata care are aderenta si sa o traga dupa ea si pe cea de pe gheata, zapada, namol si nu te invarti chiar ca titirezul. Pe de alta parte diferentialul normal a fost inventat sa rezolve problema diferentei de viteza unghiulara/de rotatie a rotilor de pe aceeasi axa in curbe sau pe teren accidentat, nu sa te scoata din necaz/zapada, asta e reversul medaliei, pentru care a fost imbunatatit inventandu-se cel blocabil.
@bengavesss: pe romaneste principiul este ca diferentialul imparte rotatia catre cele 2 roti, cu prioritate catre roata care opune rezistenta mai mica (cea care are aderenta mai mica), nu este totuna cu ABS-ul, care intervine cand o roata tinde sa se opreasca din rotatie. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
bengavesss |
![]()
|
am inteles acum 19vik
merci frumos de explicatie ... ma gandeam eu ca trebuie sa existe si asa ceva de genul "diferential blocant" pt ca asta era gandirea mea ca ar trebui ceva de genu sa te scoata din kkt roata cu aderenta nu din cauza celei cu aderenta scazuta care parineaza sa ramai intepenit. am inteles ca a mea nu are asa ceva poate ca nu m-am exprimat eu bine stiam faptul ca nu se invart amandoua in acelasi timp pt ca era logic. problema mea era ca roata cu aderenta buna nu te ajuta dar acum am inteles principiul. MULTUMESC FRUMOS PT. RASPUNSURI |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2001 1.6 16V Benzina
- B 57 MGD
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Nu scrie cu majuscule, inseamna ca te rastesti la interlocutori. Foloseste functiile de deasupra campului de text.
|
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:30 |