Senzor ploaie-lumina, Instalare pe megane care nu a avut asa ceva
![]() ![]() ![]() |
Senzor ploaie-lumina, Instalare pe megane care nu a avut asa ceva
DanCVA |
![]()
|
||
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.265 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V
- B 82 KVA Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|||
goro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 14 August 05 ![]() |
Scuze pentru capete sucite
![]() Multumesc rcosmin 12 Jan 2010, 00:29: Destul de inghesuita mufa aia si ce e mai nasol e "tata",dar pana la urma sunt de fapt doar 2 fire : + dupa contact si senzor, masa o poti lua de la plafoniere This post has been edited by goro: 12 Jan 2010, 00:29 |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
- B-04-VEU Renault Megane 2.2 1,5 dci Expression 2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt 2 fire, sunt 3, mai e si semnal senzor catre UCH:
![]() Senzorul de clima e un simplu termistor, 2 fire: Senzor_clima.jpg ( Size: 51k ) Number of downloads: 1406 La modelele cu microventilator pe senzorul de clima (M2.1) mai sunt 2 fire pentru motoras. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.265 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DanCVA @ 12 Jan 2010, 01:16) La 23.45 am fost sa vad mufa R301 din stalp. de la masina intra 7 fire. Inca nu le-am deslusit pe toate, dar cat de cat am deslusit iesirile: - pentru clima 4 (masa), 6 (+ dupa contact), 7 (senzor de temperatura), 8 (senzor de umiditate); - pentru oglinda 1 (+ dupa contact), 9 (masa); - senzor de ploaie si lumina 1 (+ dupa contact), 2 (senzor), 3 (masa). Mai ramane sa vad daca ma pot lega cu fire direct in mufa. Am deslusit mai multe. Masinile care nu au clima au fire trase pana in mufa R301, doar, pentru plafoniere(13, 14 si 15), senzor de ploaie (1, 2 si 3) si oglinda electrocrom (9 si 3). Multumesc skorpio_bog. This post has been edited by DanCVA: 28 Jun 2010, 23:07 Attached thumbnail(s) R301.JPG ( Size: 367.08k ) Number of downloads: 1361 Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
uitandu-ma mai atent pe schema de la ac (clima) vad ca senzorul de temperatura habitaclu este legat impreuna cu senzorul de raze solare. ambele primesc semnal de la unitatea de control aer conditionat. senzorul de temperatura habitaclu are 2 fire care vin de pe pinii 4 si 5 tot din mufa R301 de pe stalp. firul din pinul 5 al mufei se leaga impreuna cu unul din cele 2 fire care vin in senzorul de pe bord de raze solare.
pentru senzorul de ploaie/lumina, firul din pinul 2 al mufei R301 vine din mufa neagra PE2 din UCH, modulul maro al acesteia de pe pinul 1. Deci daca il aveti pe masina deja cablat acest pin cu firul aferent, e posibil sa nu mai trebuiasca activata functia in uch, insa trebuie verificat, oricum nu ar fi asta o problema. LE: uitandu-ma si mai atent pe schema de clima de la sedan dupa 2007, rezulta ca senzorul de temperatura habitaclu este putin diferit fata de varianta mai veche de pe 2.1 si estate, in sensul ca nu mai are ventilator. deci 418 (senzorul vechi cu ventilator) a fost inlocuit cu 1872 (senzorul nou). asadar dane, de pe pinul 9 iti pleaca doar senzorul de ploaie/lumina si oglinda electrocrom, deci doar 2 fire nu 3 cum am vb la tel. senzorul de temperatura habitaclu se leaga pe pinii 4 si 5 in mufa R301 cum am zis mai sus. Initial ma uitasem pe o schema de clima de la megane estate si de aia imi apareau 3 fire pe pinul 9. Acum am clarificat eroarea. Am atasat si cele 2 scheme de clima de la sedan si estate unde se vede diferenta (418 inlocuit de 1872). This post has been edited by skorpio_bog: 28 Jun 2010, 23:49 Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(skorpio_bog @ 29 Jun 2010, 00:31) pentru senzorul de ploaie/lumina... daca il aveti pe masina deja cablat acest pin cu firul aferent, e posibil sa nu mai trebuiasca activata functia in uch, insa trebuie verificat, oricum nu ar fi asta o problema. Eu am sonda Clip si la configurari UCH este si senzor ploaie/lumina CU sau FARA... indiferent daca ai sau nu cablajul trebuie activat din tester... daca nu ai senzorul montat este dezactivat, altfel iti apare eroare pe UCH la senzorul respectiv. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
ok, deci trebuie si activat. inca o informatie utila dane
![]() |
--------------------
Renault
|
DanCVA |
![]()
|
Stiu ca trebuie activat. Pentru asta exista Clip, si Romeo.
![]() Ieri am luat panglica pentru senzorul de ploaie de la un cablaj care era dotat cu asa ceva si am asezat-o la cablajul meu. A fost plug and play si nu a mai trebuit sa dau jos plafonul, ca sa schimb tot cablajul de plafon. Daca masina nu are oglinda electrocrom pinul 9 nu se utilizeaza. Plusul de dupa contact vine din pinul 1. Cand o sa montez si oglinda electrocrom il voi folosi. Pana ca totul sa fie functional trebuie sa-i pun la blocul de lumini butonul de autolights. Abia apoi va urma activarea din Clip. Intre timp ma voi bucura de efectele parbrizului atermic. ![]() Momentan masina este la esteticieni. ![]() |
--------------------
Renault
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
Daca tot e "cam" la subiect, daca am senzor de ploaie si lumini dar nu am oglinda electrocrom, daca achizitionez una e doar plug and play sau trebuie sa mai trag ceva fire ?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
19vik |
![]()
|
E plug and play... am alimentat eu detectorul din mufa aia libera, ai 12v dupa contact in ea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
DanCVA |
![]()
|
Cristi A, poti sa nu ai deja mufa pentru electrocrom, dar se pot trage noi fire. Poti sa iei eventual din plafoniera 12V, dar este o solutie mai extrema.
|
--------------------
Renault
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
Unde/ce trebuie sa desfac sa vad daca am mufa sau nu ?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
19vik |
![]()
|
Capacul de la suportul oglinzii, partea de deasupra. In suportul de metal sunt prinse 2 mufe de o parte si de alta, una maro pt senzorul de temperatura interioara si una gri mama + tata care nu merge la nimic, aia gri e pentru oglinda. Daca ai senzorii de lumina/ploaie, clima, ai si mufa aia.
This post has been edited by 19vik: 29 Jun 2010, 16:45 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
DanCVA |
![]()
|
Eu stiu ca Dantes, desi avea clima, nu a avut mufa pentru oglinda.
1 Jul 2010, 10:48: Am mai sarit un hop in activarea functiei de senzor de ploaie si lumina. Ieri am luat de la Serus masina cu noul parbriz atermic. Le multumesc celor de la caroserie ca mi-au inteles logica greoaie. ![]() Am facut rost pana la urma de la Nicu (Menic) de o panglica super completa de plafon, oglinda electrocrom, cochilie de oglinda cu senzor de temperatura/umiditate si parasolare cu iluminare. Pentru ca mi-e imposibil sa dau jos plafonul, ca sa ajung la plafoniera spate, am ales montez doar panglica pentru sensorii de ploaie/lumina, temperatura/umiditate si oglinda electrocrom. Acest lucru a fost posibil prin faptul ca un cablaj de privilege este dotat cu 2 panglici (una pentru senzori si alta pentru iluminat). Am montat pe masina mea doar panglica de senzori. In momentul acesta imi functioneaza doar oglinda. Cand fac rost de maneta stanga cu autolights o voi pune si pe aia si voi activa functia. Mai curand mi-as monta parasolarele cu iluminare, dar nu am o statie de lipit. Pentru a nu schimba panglica de iluminare, voi opta pentru a lua curent din plafoniera si ciopartirea panglicii, care are toate mufele pentru parasolare. This post has been edited by DanCVA: 1 Jul 2010, 09:48 |
--------------------
Renault
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
dane nu era ma ieftin sa o iei de la inceput cu toate astea? diferenta intre privileje si expresion era in jur de 1500 de euro.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
O fi fost dar poate nu i-a placut omului interiorul de privilege
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
DanCVA |
![]()
|
Nu mi-a placut volanul bej, dar mi-a placut culoarea exterioara.
![]() Sincer sa fiu, nu ma gandeam ca o sa vreau sa pun pe masina asta toate nebuniile. Sunt mofturi. Asa le-am considerat si atunci si asa le consider si acum. Dar acum sunt mofturile mele. Oricum, sa stii ca daca le adun pretul lor, ies sub pretul obtionalelor de fabrica sau cam acolo. |
--------------------
Renault
|
|
DanCVA |
![]()
|
Am terminat cu partea de plafon. Am montat si am facut functionale si parasolarele cu luminile de curtoazie. Am luat "+" si "-" din plafoniera fata.
Pozele nu sunt de la mine. Le-am gasit pe www.clubmeganeii.com. This post has been edited by DanCVA: 3 Jul 2010, 09:04 Attached thumbnail(s) cablaj.jpg ( Size: 142.27k ) Number of downloads: 1322 tipar.jpg ( Size: 57.25k ) Number of downloads: 1349 suport.jpg ( Size: 1.19mb ) Number of downloads: 1303 suport_mijloc.jpg ( Size: 66.84k ) Number of downloads: 440 |
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
sunt legate invers in pozele astea. comanda se da pe masa nu pe +.
|
--------------------
Renault
|
DanCVA |
![]()
|
Este posibil sa ai dreptate, dar sunt becuri si nu conteaza sensul curentului.
Mi-am adus aminte cum am legat-o si eu. Ai dreptate, "-" intra in pinul 2 din mufa de pe suportul central de parasolare. Altfel ar fi un "+12" liber in clemele de la suportul central. This post has been edited by DanCVA: 3 Jul 2010, 12:31 |
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
stiu ca nu are importanta, insa asa este recomandat ca toate comenzile sa se dea pe masa. este mai mic riscul de a lua foc mai ales la contacte mobile cum este cel de la parasolare. vad ca si in schema lampilor de cur...toazie sunt legate cum am spus eu.
![]() 541,588 lampile 1334 contactele mobile de la parasolare/oglinda 645 UCH R301 mufa stalp sofer deja stiuta |
--------------------
Renault
|
DanCVA |
![]()
|
Am editat in timp ce scriai tu. I-am pus un fir de 0,5 pe masa, iar pe celelalte 0,35.
|
--------------------
Renault
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
atunci le-ai legat bine. schema din poza de pe clubmeganeii e desenata invers.
pai e de ajuns 0.35 ca oricum lampile acelea nu consuma mai mult de 360 mA cu bec clasic. Daca le pui leduri cum le-am pus eu o sa consume si mai putin, deci firele alese sunt mai mult decat ok. |
--------------------
Renault
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
felicitari dane, arata foarte bine, am vazut si eu la megane_brotac aceeasi operatie si mi-a placut foarte mult, mi-a ramas gandul la lampile alea...
tu unde ai gasit toate piesele, la menic? |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
DanCVA |
![]()
|
Si mie tot de la megane_brotac mi-au venit piticii. Piesele le-am luat de la menic, dar nu stiu daca mai are.
|
--------------------
Renault
|
|
DanCVA |
![]()
|
Are cineva la indemana o schema cu mufele de la blocul de lumini si explicatii despre fiecare pin?
Dupa activarea cu Clip-ul nu mai pot dezactiva functia de autolights. Imi pare ca nu face contact butonul de auto de pe maneta de faruri. |
--------------------
Renault
|
|
19vik |
![]()
|
Am eu schemele, dar nu te ajuta cu nimic. Semnalele de la manete lumini/stergatoare la UCH sunt sub forma de matrice (combinatii de contacte inchise/deschise ca la butoanele pentru geamuri, combinatii de rezistente ca la butoanele de tempomat).
Mufa_15_pini_comanda_sub_volan.jpg ( Size: 84.34k ) Number of downloads: 355 ![]() ![]() Singura solutie e sa demontezi maneta si sa o verifici. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
DanCVA |
![]()
|
Ai avut dreptate ca nu o sa ma lamuresc mare lucru. Multumesc.
22 Jul 2010, 12:49: Cred ca totusi nu face bine contact maneta. This post has been edited by DanCVA: 22 Jul 2010, 11:49 |
--------------------
Renault
|
|
DanCVA |
![]()
|
Am rezolvat. Contactul de la butonul de AUTO nu facea contact pe placa. L-am cracanat putin si acum este totul functional. Multumesc.
|
--------------------
Renault
|
|
mcstudiobuzau |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 16 February 14 From: buzau ![]() |
Desi vad ca nu s-a mai scris aici de f mult timp incerc si eu. Am montat parbriz cu tot cu senzori si oglinda electrocrom. Am panglica pt ele am maneta pt autolight insa in muta 301 am doar firele pt plafon
|
--------------------
renault
megane 2.1
2004 Prima
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 14:41 |