Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nu functioneaza becul atentionare benzina!, la pus contact becul se aprinde, exclus sa fie ars

jubyl3r
post 18 Mar 2011, 13:23
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: B o t o s a n i

De ceva vreme nu mi se mai aprinde martorul de la benzina [ala de te anunta cand mai ai 7 litri si te grabeste la benzinarie:)) ]. Partea nasoala e ca trebuie sa fiu mereu cu ochii pe ac si cand se duce pe rosu sa imi resetez km si sa nu fac mai mult de 50km, e foarte enervant. Ceva idei?

This post has been edited by jubyl3r: 18 Mar 2011, 13:24

--------------------
Renault Megane Coach - BT xx ADY 1996 1.6e DA0F
"Ignorance is bliss"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xjc0c0
post 18 Mar 2011, 15:27
Post #2

Membru

From: Brasov

Dai bordul jos ,si schimbi ledul.
Apropo,nu crezi ca ar fi fost mai frumos si elegant sa deschizi un singur topic in care sa-ti enumeri toate problemele masinii,decat 7 topicuri diferite ?

--------------------
Ex: Megane I ---- ----
+
jubyl3r
post 18 Mar 2011, 16:49
Post #3

Membru incepator

ba da, problema e ca abia le descopar:). O sa incerc de acum sa fac un topic in care sa le cuprind pe toate.

@xjc0c0 la pus contact becul se aprinde, exclus sa fie ars...de schimbat l-am si schimbat si tot nu se aprinde cand mai am sub 7 litri.

This post has been edited by jubyl3r: 18 Mar 2011, 16:49

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Mrija
post 18 Mar 2011, 18:18
Post #4

Membru Veteran

From: Baia Mare

Poti verifica flotorul, exclus sa fie din alta parte din moment ce se aprinde becul.

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
jubyl3r
post 18 Mar 2011, 18:26
Post #5

Membru incepator

@ Mrija o sa verific si flotorul cand se mai incalzeste putin si o sa revin eventual cu poze si explicatii. (Un manual, tutorial pentru megane 1 pentru desfacere pompa etc.)?

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Mrija
post 4 Apr 2011, 11:31
Post #6

Membru Veteran

Uite ca am dat si eu de problema asta, ieri am vazut ca acul era cazut de tot, in test mode imi arata ca mai am 5 L si becul nu s-a aprins. Interesant este ca am bagat 5 L si ceva de benzina si in test mode imi oscila intre 14-15 L blink.gif
Nu inteleg, daca s-a stricat flotorul ..... unde trimite el informatia despre carburant ? la ac sau la comp de bord ? Ca normal era sa-mi aprinda becul rosu cand aveam 5 L chiar daca era informatia eronata .... sau becul il aprinde cb ? ca nu inteleg

PS: Nu fac testul sa vad daca imi aprinde becul sub 4 L ca de-mi trage vreun gunoi pe sorb m-am facut cu o pompa de benzina stricata

PS2: pe cine sa cred acum ? acul sau cb ?

--------------------
+
jubyl3r
post 4 Apr 2011, 11:47
Post #7

Membru incepator

QUOTE(Mrija @ 4 Apr 2011, 11:31)
Uite ca am dat si eu de problema asta, ieri am vazut ca acul era cazut de tot, in test mode imi arata ca mai am 5 L si becul nu s-a aprins. Interesant este ca am bagat 5 L si ceva de benzina si in test mode imi oscila intre 14-15 L  blink.gif 
Nu inteleg, daca s-a stricat flotorul ..... unde trimite el informatia despre carburant ? la ac sau la comp de bord ? Ca normal era sa-mi aprinda becul rosu cand aveam 5 L chiar daca era informatia eronata .... sau becul il aprinde cb ? ca nu inteleg
PS: Nu fac testul sa vad daca imi aprinde becul sub 4 L ca de-mi trage vreun gunoi pe sorb m-am facut cu o pompa de benzina stricata

PS2: pe cine sa cred acum ? acul sau cb ?
*

Din alte cauze, nu am avut timp sa desfac rezervorul sa ma uit pe la pompa, flotor. Ideea e ca la un plin imi indica bine acul, dar dupa ce incep sa consum benzina acul scade treptat(adik normal) pana la prima linie dupa care desi mai am dupa mine vre-o 14-15l scade brusc pe rosu iar becul nu se aprinde...asa am ramas cu fundul in strada de cateva ori, cel mai recent Duminica asta, dupa un drum de 600km Dorohoi-Focsani dus-intors. Cum o sa am putin timp cu serviciul o sa o duc la service, momentan am nevoie de masina ca de apa. Oricum daca rezolvi ceva te rog sa lasi raspuns in topicul asta.

PS: din cate stiu eu becul se aprinde cand mai ai aproximativ 7 l in rezervor!

This post has been edited by jubyl3r: 4 Apr 2011, 11:49

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Mrija
post 4 Apr 2011, 18:29
Post #8

Membru Veteran

In timpul saptamanii nu umblu tare mult cu masina, inca mai am 11 din acei 14-15 l indicati. Daca iara ajunge pe la 5 L si nu se aprinde becul il voi demonta sa vad ce are. Te tin la curent.

--------------------
+
jubyl3r
post 4 Apr 2011, 18:35
Post #9

Membru incepator

mersi, sa speram ca se aprinde becul,ca sa nu mai ai treaba. In caz contrat ma anunti si pe mine eventual bagi un tutorial de la A la Z. Daca ma apuc primul(mai greu la mine cu serviciul, am putin timp liber) il fac eu:).

This post has been edited by jubyl3r: 4 Apr 2011, 18:36

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
espacern
post 4 Apr 2011, 18:43
Post #10

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Eu nu recomand sa umblati la plutitor.
Doar daca trebuie schimbat complet.
Este o piulita mare din plastic acolo care se strange cu o scula speciala si intr-o pozitie anume.
Cel mai bine verifica instalatia electrica/treseul firelor/conexiunile in mufe/etc.
Se poate masura cu ajutorul unui ohmetru sonda litrometrica(fara demontare).
NB!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
jubyl3r
post 4 Apr 2011, 18:45
Post #11

Membru incepator

@espacern ar fi mai comod asa...o sa merg la un electrician din service sa verifice, ideea e ca am nevoie de masina si nu o pot lasa acolo la diagnoza si alte alea:|

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Mrija
post 4 Apr 2011, 18:52
Post #12

Membru Veteran

Espacern poti atasa o poza care sa exemplifice unde trebuie masurata sonda litrometrica ?

Asta e ?

flotos.jpg ( Size: 399.72k ) Number of downloads: 4769

This post has been edited by Mrija: 4 Apr 2011, 19:02

--------------------
+
espacern
post 4 Apr 2011, 19:12
Post #13

ART-ist

Poate va ajuta cu ceva doc.atasat.
Valorile sondei....
NB!

This post has been edited by espacern: 4 Apr 2011, 20:01

--------------------
. . - . .
+
jubyl3r
post 5 Apr 2011, 14:57
Post #14

Membru incepator

QUOTE(Mrija @ 4 Apr 2011, 18:52)
Espacern poti atasa o poza care sa exemplifice unde trebuie masurata sonda litrometrica ?
Asta e ?

flotos.jpg ( Size: 399.72k ) Number of downloads: 4769

*

am incercat sa deconectez mufa 2 si am rupt-o 022.gif. Am lipit mufa inapoi cu picatura(e problema de presiune, eventual sa imi scape benzina peacolo?) si m-am lasat pagubas de reparatii. Cand am timp o duc la service si nu imi mai bag nasul unde nu imi fierbe oala wacko.gif

<span class='edit'>5 Apr 2011, 15:01:</span>
@espacern se gaseste pe la piese auto cheia din prima poza de desfacut capacul la pompa? Eu am incercat si am facut boacane si nici nu am reusit sa misc capacul ala...[ am curatat praful gros de acolo....atat sad.gif ]

This post has been edited by jubyl3r: 5 Apr 2011, 15:02

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
espacern
post 5 Apr 2011, 15:53
Post #15

ART-ist

Daca ascultai ce am scris mai sus era mai bine!
Nu recomand interventia la sonda litrometrica(doar daca trebuie schimbata complet).
La mufele de la sonda litrometrica trebuie un cleste special pentru a scoate mufele(altfel se risca distrugerea lor).
Cat despre cheia cu care se desface/strange sonda ea este disponibila pe comanda.
Este scumpa si nu cred ca se justifica pretul daca nu lucrezi fregvent.
Mai bine incearca sa confectionezi una asemanatoare dupa cotele din figura 2.
NB!

--------------------
. . - . .
+
jubyl3r
post 5 Apr 2011, 16:13
Post #16

Membru incepator

Asa este, sa imi fie invatatura de minte:|

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Mrija
post 6 Apr 2011, 09:57
Post #17

Membru Veteran

Scrie si acolo ca ai nevoie de o scula speciala, randul nr 4 smile.gif de asta nu m-am apucat de ea ..... de confectionat una dupa cotele date de espacern, daca nu ai service auto sau ceva de genu, nu cred ca se merita ... probabil iesi mai ieftin la electrician... Nu cred ca treaba asta e DIY

--------------------
+
jubyl3r
post 6 Apr 2011, 10:15
Post #18

Membru incepator

eh eu am zis ca e stans capacul ala din plastic ca la butoaiele de muraturi:)), dar se pare ca m-am inselat. Asa e, nu e treaba de DIY...O sa merg la electrician sa verifice contactele de la mufa care duc la becul din consola si ce mai e pe acolo! Eu am curatat doar praful si panza de poianjen, destul zic eu (credca nu s-a umblat peacolo de cand e nascuta masina:| )

PS: Tind sa cred ca e ceva din contact pentru ca a mai avut momente in care s-a aprins becul!

This post has been edited by jubyl3r: 6 Apr 2011, 10:17

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Dragos34
post 6 Apr 2011, 15:15
Post #19

You`ll never walk alone

From: Botosani

Salut! Am si eu aceeasi problema cu ceasul respectiv,numai ca becul la benzina imi sta aprins fie ca e rezervorul gol sau plin,iar acul sta mereu jos. De pe forum am inteles ca este o mufa situata langa pragul din stanga,sub plasticul de langa maneta de actionare a capotei motorului,mufa care s-ar putea sa nu mai faca bine contactul. Nu am cautat dar te las pe tine ca am vazut ca esti mai curajos smile.gif sa-mi spui daca reusesti sa-i dai de capat,st si eu din bt si poate mai schimbam impresii wink.gif

--------------------
Renault Scenic 1,9 dCi 2001
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
+
jubyl3r
post 6 Apr 2011, 15:23
Post #20

Membru incepator

QUOTE(Dragos34 @ 6 Apr 2011, 15:15)
Salut! Am si eu aceeasi problema cu ceasul respectiv,numai ca becul la benzina imi sta aprins fie ca e rezervorul gol sau plin,iar acul sta mereu jos. De pe forum am inteles ca este o mufa situata langa pragul din stanga,sub plasticul de langa maneta de actionare a capotei motorului,mufa care s-ar putea sa nu mai faca bine contactul. Nu am cautat dar te las pe tine ca am vazut ca esti mai curajos smile.gif sa-mi spui daca reusesti sa-i dai de capat,st si eu din bt si poate mai schimbam impresii wink.gif
*

o sa ma uit si acolo, e buna ideea...anunt daca s-a rezolvat ceva, la tine ar putea sa fie si flotorul de vina, sa fie spart:)

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
TRANCA
post 6 Apr 2011, 18:12
Post #21

Membru autentic

From: IALOMITA

Cu recomandarea de a lucra intr-un service autorizat si specializat, si numai pentru cazul becului care nu e ars dar nu se aprinde desi ramai fara pic de benzina/motorina in rezervor, atunci o varianta aplicata este de a demonta pompa-joja si a repozitiona tija plutitorului.
Observatii: la demontare/remontare pompa, se impune inlocuirea garniturii capacului de strangere; de asemenea si a remonta capacul pe rezervor imediat dupa scoaterea pompei din rezervor, pentru a nu se deforma.

This post has been edited by TRANCA: 6 Apr 2011, 18:13

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
jubyl3r
post 6 Apr 2011, 18:21
Post #22

Membru incepator

@TRANCA, o informatie utila!

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
Mrija
post 7 Apr 2011, 20:06
Post #23

Membru Veteran

Din pacate (fericire) omul care programeaza o chestie care stie cat el, e mai prost decat acea chestie programata.

Avand drumuri prin oras, mi-a revenit in minte problema cu martorul de benzina, excluzand alimentarea, am luat taurul de coarne. Plimbandu-ma prin oras, am observat ca se aprinde becul de benzina de la un moment dat. Pe indicatorul km de parcurs cu combustibilul din rezervor imi arata 50 km, dupa lungi insistente si intrigii ("ce naiba ma, imediat ajung la limita minima"). Cu un sentiment de "mare descoperire" navighez prin informatiile CB... cand colo 12%. Gandindu-ma ca la 12% cu 5-6 L de benzina in rezervor era si normal 053.gif sa nu se aprinda becul inca. Gandindu-ma ce prost sunt, am dat fuguta pe forum la voi sa va zic ca-s un total noob tongue.gif

PS: Jubil3r, am observat ca becul se aprinde undeva la 5 L.... dat fiind acest consum enorm (talpa grea, condus sportiv) eu fiind obisnuit cu drumuri externe mai mult cu consumuri intre 5.5 si 6.5, mi-am luat o piatra de pe inima biggrin.gif Stii cum e, cand e pe rosu la o medie de 6% poti alerga pe rezerva aproape 100km biggrin.gif

--------------------
+
jubyl3r
post 8 Apr 2011, 01:26
Post #24

Membru incepator

@Mrija, asa e pe rosu mai merg lejer 100 km...nasol cu proiectarea asta din partea renault. Ramane sa vad cu becu ala ce fac, bine ca ai scapat biggrin.gif

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
costyka30
post 25 Jun 2011, 13:10
Post #25

Membru incepator

nu ar fi mai simplu sa nu ramai fara benzina, acuma serios, nu e vb numai de becul ala dar mersul la limita pana trage saraca pompa ultima picatura de benzina o cam pune in pericol. una noua e destul de scumpa.
in orice manual scrie sa nu umbli fara benzina, risti sa arzi pompa.
pt beculet, se da bordul jos si cumperi de la piese auto un bec de 2 lei si se rezolva!!!
succes.

--------------------
renault safrane - 718 anw 93 1996, 2,2 dt
+
jubyl3r
post 25 Jun 2011, 21:49
Post #26

Membru incepator

@costyka30, daca citeai mai atent postul observai ca am specificat ca nu e ars becul(se aprinde la contact pus), problema ramane doar la ansamblul pompa-sonda... etc. Cand o sa dispun de timp si bani o sa merg in service sa rezolv problema si asa mai curata si mizeria de pe acolo.

La partea cu mersul la limita ai MARE dreptate, nu e bine sa ma joc cu pompa mai ales la benzina asta proasta de pe la noi si inmultita cu apa. Nu merg pe rosu mereu, se mai inampla uneori, mai mult am doar o problema personala cu becul ala. O sa incerc de acum cum scade pe rosu indicatorul sa merg sa alimentez.

This post has been edited by jubyl3r: 25 Jun 2011, 21:50

--------------------
"Ignorance is bliss"
+
mikeydima
post 11 Sep 2012, 12:37
Post #27

Membru incepator

la mine becul pt benzina se aprinde de pe la 13-14l cand acul este la prima unitate(nu pe rosu).care sa fie cauza

--------------------
Renault Megane 2000/Hatchback
+
dezrosiori
post 29 Nov 2013, 21:28
Post #28

Membru

si pana la urma a aflat cineva de ce nu se mai aprinde becul pompei in conditiile in care nu e ars ?

--------------------
renault Megane 2000
+
Kosminnn
post 23 Aug 2016, 00:33
Post #29

Membru incepator

From: Galati

Salut, am si eu aceeasi problema. Pana acum la aproximativ 70 km autonomie mi se aprindea becul din bord si suna. Acum de cateva zile am observat de vreo 2 ori ca ajunsesem la 60 km autononie si nu se mai aprinde... Nu prea as vrea sa risc sa vad daca mai scad vreo 20 - 30 km din autonomie se aprinde (ciudat este ca nici nu mai suna desi nu are vreo treaba cu becul). Ideea este ca acul imi arata bine, la fel si CB, dar nu sunt mereu atent la autonomie si se mai intampla sa ajung sa imi sune si sa se aprinda becul in bord ceea ce ajuta foarte mult pentru ca nu ai cum sa nu auzi cand "tipa" si se aprinde martorul in bord.

--------------------
Renault Megane II 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 14:50
Dacia