Seat Leon 1.4tsi
![]() ![]() |
Seat Leon 1.4tsi
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 12 Jan 2010, 17:41) spune unu' care este născut la Osaka...din deal ...vale? eu mă opresc aici....am poluat topicul omului cu discuțiile noastre care nu ajung nicăieri.... Bacu...eu nu am găsit prețul tău...poate dai un pm și mă lămurești...Mulțam' ![]() This post has been edited by M i h a i: 12 Jan 2010, 18:59 |
--------------------
------
------
------
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
29.000 de euro...stiam ca la OMV sunt mai ieftine
![]() |
--------------------
Seat
Leon FR 184
2015
|
|
sandman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 4 February 07 From: Bucuresti ![]() |
da, m-am obisnuit repede cu ea. nu e nici prima masina pe care o conduc.
|
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
![]() |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
sandman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 4 February 07 From: Bucuresti ![]() |
noul site leon: http://www.seatleon.ro/
se pare ca au inceput o campanie puternica de marketing. |
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce e nou la noul Leon? Prețul?
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
mi se pare mie sau site-ul ala e de-acum vreo 3 ani?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Te-as ruga daca poti sa ne impartasesti mai multe impresii despre motor (desi este nerodat).
Te multumeste cuplul?Puterea este de ajuns? Daca ai avut pe mana diesel , poti sa faci o comparatie. In rest sa ne auzim numai de bine si sa te folosesti de masina asa cum iti doresti. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
nu prea poti sa compari un diesel cu benzina
la diesel cuplul este jos,iar la benzina este undeva la >3000 |
--------------------
Seat
Leon FR 184
2015
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ai văzut diagramele de cuplu și putere ale unor motoare TSI înainte de a spune asta?
|
--------------------
-
-
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar, tsi-urile au cuplu de jos, dar totusi motorul de 125 nu are "decat" 200 Nm.
Chiar, si eu sunt curios, daca ai condus si turbo-diesel-uri, cum e in comparatie? De asemenea, poti detalia cat de turat e motorul la diferite viteze (50,100,130+)? |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
200nm pt. o benzina turbo de 1.4 e arhisuficient, dar depinde de la ce turatie.
Eu am diesel si am 185nm, de la 1900rpm. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
banuiesc ca tsi-ul lui e doar cu turbina, ceea ce inseamna ca nu are cuplul chiar de jos. In schimb tsi-urile care au si compresor sunt din alt film
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
dogy_10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 901 Joined: 17 December 06 From: Timisoara ![]() |
are doar turbina, dar e o turbina mica, si prin urmare nu e afectat de lag, cuplul vine de jos, la motoarele de 160cp s 170 s-a montat compresorul pentru ca au o turbina destul de maricica care intra la turatii mari si prin urmare era nevoie de ceva pt turatii mici....
ps: am cautat date tehnice, si aia 200NM sunt disponibili incepand cu 1500rpm....dupa cum spuneam |
--------------------
.
.
.
|
|
sandman |
![]()
|
da, cuplul este de 200nm incepand cu 1500rpm. pot sa spun ca ma multumeste puterea. ce pot sa spun de turatii, la 60km/h in a 4a, turatia e de 1600. in rest nu am iesit in bucuresti cu ea. o sa va spun mai multe dupa primul drum in afara.
in comparatie cu un turbo diesel, pana cand intra turbo nu astept ca sa reactioneze. dupa ce intra, reactioneaza mai repede decat dieselul. si imi place ca nu e zgomotoasa. se aude toba aia sport(din fabrica) cu 2 iesiri. |
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Chiar il simti ca trage de la 1500 rpm? Graficele nu sunt mereu in concordanta cu realitatea. Le mai cosmetizeaza si ei sa dea mai bine in poze.
Nu mai comparati cuplul de la diesel cu cel de la benzina. Dieselul are o cutie mai lunga si la roata ajunge un procent mai mic din cuplul ala fantastic decat la benzina. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai de ce sa nu comparam?
Doar au putere, cuplu, consum si pret cam asemanatoare (cu unele mici variatii). Pana la urma singurul lucru care le desparte e zgomotul si cum se simte cand o conduci. De asemenea, daca are 1600 rpm la 60 km/h intr-a 4-a, inseamna ca are o cutie mai lunga decat multe diesel-uri. PS. Eu stiam ca toate variantele de 1.4 TSI au si compresor si turbina. Sunteti siguri ca asta de 125 are doar turbina? |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Uite de asta:
cupluviteza.th.jpg cupluviteza.th.jpg Exceptand prima treapta, in care oricum cuplul e limitat la orice diesel mai puternic, cuplul ajuns la roata e cam acelasi pentru motoare de puteri egale pe banzina si pe motorina, ceea ce explica si performantele similare la puteri similare. Dupa lungile discutii de pe toate forumurile, chestia asta e inteleasa de foarte putini oameni. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mk2 |
![]()
|
Graficele pe care le arati sunt gresite.
Daca ne uitam pe legenda pare sa fie un grafic rpm/viteza, daca ne uitam pe forma graficului pare sa fie cuplu la roata/viteza. In ipoteza ca este cuplu/viteza (cine l-a facut probabil a gresit legenda), iar este gresit pentru a evidentia diferentele in raspunsurile motoarelor. Ceea ce evidentieaza acest grafic este puterea MAXIMA (de fapt plaja de putere corespunzatoare turatiilor superioare + setarea cutiei) a diferitelor motoare. Iar aici nu prea conteaza ca e diesel sau benzina, turbo sau aspirat. Pentru a evidentia raspunsul ansamblului motor-transmisie ai avea nevoie de un grafic rpm/viteza/cuplu la roata/treapta de viteza. Si ai dreptate, doua motoare de puteri maxime cam la fel se vor comporta cam la fel, insa DOAR cand sunt conduse aproape de limita de turatie. Ceea ce nu intelege lumea este ca puterea si cuplul sunt exprimari matematice diferite ale aceluiasi lucru, care bineinteles sunt dependente de turatie. Dar sa lasam discutiile academice, tot ceea ce vroiam sa stiu e cum se simte la condus un astfel de benzinar. Si am intrebat de turatii tocmai pentru a lua in calcul diferentele din cutii. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
|
|
cristidb |
![]()
|
Graficele alea sunt foarte corecte. Reprezinta cuplul la roata in functie de viteza daca se schimba vitezele in momentul optim.
Din graficele reale pentru motorul asta 1,4 tsi reiese ca pe la 2000 rpm cuplul ajunge la valoarea maxima, de asta l-am intrebat si eu cum se simte in realitate. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
calinu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 11 December 08 ![]() |
nici mie nu-mi arata ala a grafic de putere-cuplu. curba ar trebui sa urce si sa coboare brusc la un moment dat
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005 17" sunroof:X
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Păi nu-ți arată pentru că nu e ce crezi tu... Confunzi o diagramă de cuplu / putere raportate la turație cu ce e în acele poze, adică 2 diagrame de cuplu raportat la viteză...
|
--------------------
-
-
|
|
sandman |
![]()
|
revin cu detalii. am 1000km cu masina. nu troncane nimic, nu scartaie nimic. folosesc benzina de 95. cu omv100 imi lua cu 2 litri mai mult.
viteza a 6a: 3000ture-140km/h 4200 - 160km/h 4800 - 195km/h viteza a 5a: 4500ture-150km/h This post has been edited by sandman: 8 Feb 2010, 16:03 |
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
cristidb |
![]()
|
Cu benzina cu CO mai mare poate consuma la fel sau mai putin decat cu 95. Poate diferenta de consum e data de alti factori.
Viteza creste liniar cu turatia in aceeasi treapta. Cifrele alea nu prea se potrivesc deloc. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
mk2 |
![]()
|
Pai poate calculatorul motorului e indeajuns de destept sa detecteze cifra octanica mai mare si schimba modul de functionare al injectiei dand mai multa putere si crescand consumul.
Stiu ca am vazut la un moment dat la fifth gear cum o impreza scotea cu mai mult de 20 cp in plus cu o benzina cu co 100 fata de 95. Pe de alta parte la o masina din-asta mai economica (nu mai stiu ce era, cred ca o astra) nu era nici o diferenta. @sandman: esti sigur de turatiile alea? nu de alta, dar cam da cu virgula |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
|
|
sandman |
![]()
|
poate intra 6a la 140 sa fi fost 3200 si la 130 3000 turatii, dar in rest sigur era asa.
|
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
roskatu |
![]()
|
membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 22 July 06 ![]() |
Daca la 60 kmh in a 4a ai 1600 : 60/1.6=37.5
deci la 4500 de ture in a 4a ai: 4.5X37.5 =168 kmh Si ai spus ca in a 5a ai la 4500 de ture 150 kmh Rezulta ca treapta a 5a e mai scurta decat a 4a. Ai incurcat ceva ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Fluence dci90
2011
|
|
sandman |
![]()
|
am parcurs 2200km pana acum. masina merge super. am fost la munte recent, bucuresti-predeal, si a consumat 6.5 %.
|
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
sandman |
![]()
|
5000km! nicio problema cu masina. merge super. consum redus. nu troncane nimic, nu scartaie nimic.
|
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 16:23 |