Schimbător viteze, Nucă schimbător viteze
![]() ![]() ![]() |
Schimbător viteze, Nucă schimbător viteze
blizzard |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 09 From: Norwich, UK ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
- LN52 KWK
2002, 1,8 16v Privilege رينو لاغونا
|
|||
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
astea sunt capcanele celor e la reno.
la laguna nu am schimbat nuca, dar am schimbat-o la un logan, si e aceeasi treaba. piesa aia e bagata la cald. ori o incalzesti cu un pistol cu aer cald si tragi de ea (de preferimta cu manusi de protectie sa nu te arzi), ori aplici metoda "muschi mei minte nu are", si rupi aia incetul cu incetul, cu un cleste (asta in cazul in care esti sigur ca nu o vrei inapoi). spor. |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Si cum baga chestia aia noua pe tija, la loc ? Daca nu baga tot la cald, nu o sa se invarta nuca pe tija, cum am vazut aici la un user de pe forum ? In alta ordine de idei, nu o fi vreun opritor sub acea chestie care sa nu o lase sa iasa prin tragere ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
el a intrebat de scos nu de bagat.
acu, omu stie cu ce o s-o schimbe... nuca ce am pus-o eu pe gologan, avea doua surubele cu imbus, care fixau nuca pe tija... oare cum e corect? MOX sau MOPS? |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Eu am scos-o cu ajutorul unui mox.
![]() |
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
blizzard |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 09 From: Norwich, UK ![]() |
Eu stiu ca-i zice mops ... dar na, acum fiecare ii zice cum stie...
In alta ordine de idei, sa revenim on topic, povestea este asa cum zice bogdan; nuca aceea nu vine jos decat prin metoda "muschii mei minte nu are". Daca te risti si se rupe, pa si pusi nuca de schimbator. Eu am reusit sa o scot prin raucire si tragere si n-am rupt-o. Faza mai totala a fost ca dupa ce m-am chinuit sa scot tarasenia aia si am pus-o pe cea noua (la care sistemul de prindere este olecuta mai ciudat, adica are niste cilindri adaptori care se introduc pe tija fortat iar ulterior pe cilindrii aceia se introduce nuca noua; aceasta se prinde si se fixeaza cu ajutorul a 3 suruburi cu cap imbus drept) nu mi-a placut de nici o culoare cum arata. Parca aveam schimbator de Dacia 1310, asa de lung era. Concluzie : am pierdut 12 lei ( ![]() m-am chinuit sa pun la loc nuca veche prin lipire cu o solutie de la Bison ... sper sa tina! Bafta |
--------------------
Renault
Laguna 2
- LN52 KWK
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
exact asa am petit eu cu loganul...dar asta e. oricum loganul face taxi acu.
daca ai lipit-o cu montage kit, atunci ia-ti adio de la gandul ca o vei mai schimba. o sa te tina nuca mai nult decat tine masina ![]() |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
blizzard |
![]()
|
QUOTE(bogdan_bok @ 16 Apr 2010, 14:18) daca ai lipit-o cu montage kit, atunci ia-ti adio de la gandul ca o vei mai schimba. o sa te tina nuca mai nult decat tine masina ![]() Exact cu montage kit am lipit-o ... acum, daca am sa vreau vreodata sa schimb maciulia aia va trebui sa cumpar kit complet ... maciulie+ flex ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
- LN52 KWK
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
so..de ceva vreme imi zornaia nuca aia. ca sa scap de zgomot am gasit varianta sa schimb pozitia "nucii" pe plan N-E (fata de N cum e normal)
** N = nord, E = est Supriza a venit ca am dat sa schimb viteza si a zburat nuca ![]() O sa-i pun ceva adeziv cat sa stea acolo. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Fii si tu mai finut cand schimbi vitezele
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 22:36 |