Faza lunga M2
![]() ![]() ![]() |
Faza lunga M2
mihai_dorin |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu. Ma refeream la tot sistemul de iluminare cu HID.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Ok, hai ca acesta va fii ultimul meu post pe acest topic despre xenon, caci suntem cam offtopic.
Spune si mie cu ce deranjeaza un sistem HID aftermarket montat pe faruri cu lupe, reglat corespunzator? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Nu toate lupele sunt la fel.
2. Nu ai reglaj pe inaltime in functie de asieta. 3. Nu ai sistemul de spalare a farurilor. 4. Nu ai reglaj pe inaltime in functie de viteza QUOTE(6402_DP_complet_GB_241103pdf) Xenon and bi-xenon headlamps are coupled to an automatic correction system which adapts the beam range according to operating conditions. A static adjustment allows the beam height to remain constant regardless of the vehicle’s load. On other models, the system also provides dynamic correction of beam height during braking and acceleration. In Mégane II and Scénic II, beam height is adjusted using two laws which adapt the beam range to the vehicle’s speed. Up to 30kph, the dipped beams are lowered to reduce higher-level flux in urban areas, giving a beam range of 55 metres. Above 30kph the dipped beams are raised to the statutory position and then have a range of 71 metres. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nemaipunad ca risti amenzi destul de maricele daca iesi cu masina in Vest... Austria, Germania, Franta...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
Ok, dar cele spuse de R19/16v mai sus, despre reglarea farurilor in functie de viteza, este doar in ajutorul soferului, acesta nu este un sistem anti-orbire. Cum este sistemul de adaptare la viraj.
cj98czh: daca montez un sistem ca al lui Rcosmin de spalare al farurilor nu voi avea probleme deloc, greu isi pot da seama daca este aftermarket. This post has been edited by mihai_dorin: 10 Dec 2009, 23:18 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
R19/16v |
![]()
|
Daca farurile tale bat tot timpul, sa zicem, la 70 de metri, crezi ca ochii mei se bucura?
|
--------------------
DS
5H
|
mihai_dorin |
![]()
|
Pai un caz concret:
Daca intalnesti acel autoturism Renault echipat cu Xenon din fabrica, cand lumineaza la 70 m ce faci? Sunt adeptul reglajului corespunzator, nu sa orbesc pe ceilalti, insa ceea ce spui tu nu se justifica. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
R19/16v |
![]()
|
Cand lumineaza la 70m e in afara localitatii unde distantele dintre masini sunt (sau ar trebui sa fie) considerabil mai mari.
LE -> Mi-am recitit postul anterior si mi-am dat seama ca am omis un cuvant cheie ![]() |
--------------------
DS
5H
|
mihai_dorin |
![]()
|
Presupunem ca vine din fata, asa cum se intampla de cele mai multe ori cand te orbeste unul.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
R19/16v |
![]()
|
Pai cum iti explici ca hidu' de la fabrica nu orbeste?
|
--------------------
DS
5H
|
mihai_dorin |
![]()
|
Daca e reglat cum trebuie si de 35W montat pe faruri cu lupe eu zic ca nu orbeste.
Te rog raspunde-mi la intrebarea de mai sus. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu pot sa-ti raspund decat asa cum am facut-o. Cum iti explici ca hidul original nu orbeste iar celelalte iti scot ochii?
|
--------------------
DS
5H
|
mihai_dorin |
![]()
|
Nu am avut ocazia sa il opresc pe unul cu hid care m-a orbit sa il intreb decare kit are, original sau after.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
R19/16v |
![]()
|
Pai cati dintre cei ce te-au orbit aveau sub 6000K si cati aveau peste?
|
--------------------
DS
5H
|
mihai_dorin |
![]()
|
De la 4300k in sus scade intensitatea luminoasa dar se modifica culoarea.
Puterea kit-ului este problema si reglajul This post has been edited by mihai_dorin: 10 Dec 2009, 23:50 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
R19/16v |
![]()
|
Pai tocmai - ca cele cu intensitate mai mica, care ar trebui sa ta te orbeasca mai putin, sunt cele mai nasoale, pentru ca asa stie romanu' ca csenonu' tre' sa fie albastru, dom'le...
|
--------------------
DS
5H
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Eu zic ca si cel de fabrica daca nu orbeste,pe mine cel putin ma deranjeaza .Daca mai este vorba si despre un SUV,sau despre unul ce-ti sta in spate ca un nes..... si are bixenon,atunci efectul e maxim!
Unde mai pui ca nu la toate masinile este de doar 4300K si 35W! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
In clipul asta se vede clar, zic eu, diferenta intre halogen si xenon. Aici se "vede clar" linia de demarcatie in cazul hid-urilor. reflectorssuk.jpg ( Size: 42.45k ) Number of downloads: 458 Iar in pozele urmatoare aveti exemple de cum ar trebui sa se vada un far cu xenon. 11468_1155263088887_1446990890_30370100_447658_n.jpg ( Size: 28.1k ) Number of downloads: 506 p1000533p.jpg ( Size: 383.95k ) Number of downloads: 501 p1000540.jpg ( Size: 284.84k ) Number of downloads: 486 p1000534.jpg ( Size: 341.01k ) Number of downloads: 471 Sper ca se intelege ce vreau sa zic. Apropo, lupele pentru halogen / xenon / bixenon sunt diferite intre ele, toate sunt facute sa focalizeze lumina intr-un anume fel. Oricum toate au beneficiul eliminarii luminii orbitoare din lateralul farului. Si in final: L.E. Acum am gasit clipul asta: HID-uri de 36000 K cica (ma rog, eu stiam ca urca pana la 12000 dar fie). Unul dintre comentarii mi s-a parut absolut bestial: "Man, this NOTHING. I have 175,000k on MY ride, and the light looks BLACK! Now THAT's BADASS!! I can't see shit while I'm driving 'cause that's how GANGSTA I am!!! I think the color is, like, in the ultra violet spectrum and shit. It's INVISIBLE to the human eye. The honey's love it! I just have to drive real slow at night ....but whatevah, I have the MOST K, BITCHES!!!!!!" And remember godkillskittentv8.jpg |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
KilleR82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 November 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
@Fratzica, foarte bune observatii si clip-ul... Felicitari pentru ca ai adunat si prezentat toate aceste informatii!
Pacat ca nu multi sunt constienti de problemele ridicate de tine... Numa' bine! |
--------------------
Renault
Megane mk2 ph2
2008 1.6 16v K4M Euro4 Privilege (2008-) + GPL Dacia Duster 4x4 mk1 ph2 2015 1.6 16v K4M Euro5 Laureate (2015-)
|
|
HDG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 25 February 07 From: NavYork ![]() |
Off topic: Am vazut intr-un showroom un Megane III care avea xenon din fabrica, si cand l-am aprins a inceput sa creasca undeva pe la 8000K (lumina violet) dupa care a s-a facut din ce in ce mai alba (probabil 4300k). Am observat ca nu toate instaltiile xenon din frabica se aprind asa, e prima la care am vazut.
|
--------------------
Renault
Megane
2007/2.2 Sedan Lux Privilege 1.5 100hp
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(Fratzica @ 11 Dec 2009, 01:17) "Man, this NOTHING. I have 175,000k on MY ride, and the light looks BLACK! Now THAT's BADASS!! I can't see shit while I'm driving 'cause that's how GANGSTA I am!!! I think the color is, like, in the ultra violet spectrum and shit. It's INVISIBLE to the human eye. The honey's love it! I just have to drive real slow at night ....but whatevah, I have the MOST K, BITCHES!!!!!!" And remember godkillskittentv8.jpg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sorry nu m-am putut abtine. revenind la discutie, si eu mi-am pus xenon after si nu am deranjat pe nimeni pana acum in trafic, nu mi-a dat nimeni flashuri, nu am orbit pe nimeni si m-a oprit si politia de 2 ori (control de rutina) si nu mi-a zis nimic de xenon, desi politaiul s-a uitat la faruri cand a venit spre masina. Am mai vorbit si cu niste amici care sunt inspectori ITP si mi-au spus ca daca ai xenon after, far cu lupa si sunt reglate bine nu ai probleme. Daca unii au o problema cu tot ce inseamna xenon after si sunt cu ideea fixa ca doar halogen e pt masini asta e alta mancare de peste. This post has been edited by skorpio_bog: 29 Jan 2010, 14:26 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 12:34 |