Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ati facut / n-ati facut armata ?, Pareri, impresii, amintiri, scarba, bucurie

Adila16
post 7 Dec 2009, 22:31
Post #61

mecanic aero (sau aerian?)

Group: Members

ce imi descrii matale, faceam in armata, aproape in joaca si atunci se numea, conform rtai, "sedinta speciala cu tragere dupa efort".. 6 cartuse de la 25 m cu tt-ul si 5 lovituri de la 150 m cu pistolul mitraliera md. '63, din picioare, nerezemat...dupa 400 metri plat si un sprint de 75, cu tot echipamentul "samarizat" pe radiografia prcoprie...
si asta numai ca am facut bascalie de caporalul incheietor de pluton explicandu-i tugulanului de giurgiu diferenta intre ... levitatie si anti-levitatie ... :-D si, in mod similar, intre materie si .. contra-materie...
iar de rezultatele la sedintele astea depindea cat si mai ales cand aveam sa ne vedem casele...

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rombul
post 7 Dec 2009, 22:51
Post #62

Membru autentic

From: bucuresti

inseamna ca esti un tip pregatit
toata stima

--------------------
renault captur - B-21- .... 0,9 tce 90 cp
Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
+
Adila16
post 7 Dec 2009, 23:07
Post #63

multam...
probabil ca am fost, caci mi-am vazut casa...
au trecut doua decenii de cand gauream cartoane cu 7,62 ...

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
Dodone
post 8 Dec 2009, 22:50
Post #64

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

QUOTE(Flamingo @ 4 Dec 2009, 22:48)
Inspirat dupa topicul cu camioanele vechi... unde printre altele s-a spus si despre ce bine ca nu am facut armata sau nu stiu, nu ma bag, am stat acasa ori am fost vesnicul student...
sau...
Asadar, te invit drag coleg forumist, la o dezbatere serioasa, barbateasca sau cum vrei tu sa-i spui...
Ai facut armata ?

Topicul ala o trebuit sa-l fac eu pentru ca maestrul Adila 16 si cu marian-j faceau concurs de postari pe topicul de camioane americane vs. europene si o luasera pe aratura ( a se citi offtopic).
Am facut armata in '93-'94, intr-o unitate de "pilosi" - 01125 -, care era in buricul Timisoarei, la 3 km. de casa. Asta dupa ce am amanat-o de n ori, incepand cu '89, cand am scapat de garda lu' Ceasca si a lu' Ilici.
In afara de unitatea de mai sus, mai aveam alternativa unitatea de graniceri din Timisoara, unde as fi fost repartizat la SRTM (sectia reparatii tehnica militara), unde lucra tata (pmc).
Nu am vrut sa merg acolo ca i-as fi creat tatei obligatii, am preferat sa ma descurc singur. In plus era mai departe, la 5, 5 km de casa. tongue.gif
Asa am ajuns la batalionul de geniu, compania pionieri, adica aia ce arunca tot ce prind in aer.
Jumatate dintre soldati erau olteni si moldoveni, cealalta jumatate erau banateni ce au decartat. Prima jumatate facea corvoada si serviciile (SSC, sectoare, alea alea...), cealalta era mai mult pe acasa. Cand se dadea vreo alarma se rupea usa unitatii (la propriu) de soldatii ce veneau in fuga .
In armata am invatat sa pretuiesc libertatea si ca lucruri care in viata civila par imposibil de realizat, in armata romana sunt perfect posibile.
Mi-au placut camioanele Bucegi pe benzina, Dac-urile 4x4 si 6x6, mai ales in tabara de instructie de pe Muntele Mic din iulie '93.
Apoi, am folosit intr-o singura initiere 100 de kg. de dinamita (pe poligonul de langa aeroportul Cioca) , cu calupuri dispuse dupa o grila combinata ( orizontala si de adancime), in urma careia trebuia sa ramana o groapa ce sa adaposteasca un comandament de armata (dupa acoperire cu barne si pamant).
A rezultat o explozie uriasa si un crater cat doua bazine olimpice de inot. Forma a fost uimitor de regulata. Doua zile a lucrat un buldozerist sa astupe cat de cat gropanul.

This post has been edited by Dodone: 8 Dec 2009, 23:19

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 08:58
Post #65

salut inca o data intiativa matale, coane Dodone!
continui sa cred ca, deschizand topicul asta, ai salvat pe multi de la sanctiuni din partea onor moderatorilor...

cat despre exploziv folosit la sapat diverse cavitati, i-am vazut pe flacaii dibaci folosindu-l la creat capete pentru un pod de pontoane ce trebuia asternut de urgenta peste arges. ca sa fie aduse utilaje, ar fi durat prea mult, cred. asa ca si-au plantat flacaii calupurile (nu ma-ntrebati ce exploziv era, ca habar n-am: ne oprise un flacau cu niste stegulete rosii, triunghiulare la mai bine de 50 metri, in camp).
explozia a facut sa se zgaltaie irakiana ca apucata de streche, iar apa argesului sa "fiarba" in clocot, dupa ce un fel de "tidal wave" a maturat gospodareste ambele maluri.
dupa ce praful s-a reasezat, iar argesul si-a reluat cursul linistit, in mai putin de juma de ora traversam raul, cu pontoanele balanganindu-se sub cele 10 roti ale basculantei, care se balaceau jumate in apa, spre disperarea unui colonel tehnic si bucuria noastra: ne spalam caucioacele...
in orice caz, podul ala de pontoane a scurtat traseul cu aproape 10-12 km...chestie care ne-a necajit initial, dar ne-a bucurat la prima ploaie...

--------------------
+
Flamingo
post 9 Dec 2009, 09:02
Post #66

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

QUOTE(Adila16 @ 9 Dec 2009, 08:58)
salut inca o data intiativa matale, coane Dodone!
continui  sa cred ca, deschizand topicul asta, ai salvat pe multi de la sanctiuni  din partea onor moderatorilor...

De fapt a fost deschis de mine inspirat dupa topicul cu camioanele, dar nu-i nimic... Multumesc frumos ! tongue.gif

Cand o sa am timp, promit c-o sa va povestesc si eu prin ce-am trecut cand cu recrutarea si incorporarea... E poveste cam lunga dar promit c-o voi sintetiza la maxim. happy.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 09:13
Post #67

mii de scuze, coane flamingo!
mii de scuze!

de regula dau cezarului ce-i apartine, iar de data asta chiar n-am o explicatie asupra erorii comise!

astept(am) cu interes evocarea promisa, chiar si sintetica.

--------------------
+
Meghitzanul
post 9 Dec 2009, 10:10
Post #68

***** 4 ISOFIX

eu am facut armata la Campina la TR (6 luni) si am iesit cu grad de sublocotenent

pentru asta a trebuit sa fac doua chestii si cam atat:
1. am facut limbajul Morse, mi s-a parut destul de usor.. si il stiam la perfectie iar acum nu mai stiu decat sa tastez SOS
2. am baut f multa bere, dar multa de tot... cu capitanul si cu maiorul. Dupa ce am depus juramantul se cauta orice pretext pt a iesi din unitate tot plutonul si mergeam pe la toate crasmele de pe dealurile alea de langa Campina si beam de rupeam si apoi dormeam biggrin.gif

bonus, de vineri dupa amiaza si pana luni dimineata aveam liber si plecam acasa smile.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 9 Dec 2009, 10:12

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
Dodone
post 9 Dec 2009, 11:26
Post #69

@Flamingo
Adila 16 se referea la topicul asta:
http://www.reno.ro/Camioane-vechi-page-1-t166299-s0.html

Cred ca tu te referi la asta:
http://www.reno.ro/Camioane-americane-vs-e...ne-t130498.html
Sau... huh.gif
Nu de alta, da' sa stiu si eu in ce directie pleaca decoratia. icon_mrgreen.gif

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 12:35
Post #70

decoratia?
fa-o in dublu exemplar ... :-)

--------------------
+
Dodone
post 9 Dec 2009, 13:04
Post #71

Ma rog, de acord si cu asta. Da' a mea sa fie mai mare. rolleyes.gif

--------------------
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 13:44
Post #72

cum vrei matale...
numa' sa nu se supere @Flamingo, ca si el merita una, cu prisosinta!

revenind on-topic...
tin sa precizez ca vreo 4 cincimi din armata mea e legata de camioane, basculante si alte asemenea.
de aceea, vreau sa ma scuz anticipat daca amintirile mele vor excede cumva titului acestui topic sau al celui cu camioanele vechi...

deci...
imaginati-va urmatoarea scena: amurg, ploaie mocaneasca, patrunzatoare, un noroi lipicios ca prenadezul, o coloana de autobasculante incarcate ochi cu balast, ruland incetisor, clefaind prin clisa aia nesuferita catre un aliniament de tronson ce trebuia latit.
la locul de basculare, pontatorii -de regula subofiteri; mai rar civili si foarte rar ofiteri-, uzi pana la piele, nervosi, pus pe strigat si injurat pe toata lumea.
imi vine randul sa manevrez, sa intru cu spatele si sa deshert maclavaisul din bena.
buun, ajung pe pozitie, trag frana de mana, scot din viteza si cuplez pompa de basculare. cand am inceput sa pun la treaba circuitul hidraulic, o usoara vibratie a robinetului m-a avertizat ca ceva nu e-n regula. dar, am perseverat...
supravegheam bascularea, iesit jumate pe geamul lateral. bena se ridica, incet dar sigur. pontatorul (un plutonier major cu o moaca a la bourville...), cu stampila in mana ca statuia libertatii cu torta, se balacea prin noroi, avansand incetisor catre mine, contrar tuturor uzantelor care interziceau apropierea de o basculanta in exercitiul functiunii, respectiv ... basculata.
bena se ridicase cam un sfert, cand pompa hidraulica a inceput sa fluiere sacadat si incetisor, aproape imperceptibil, dar nefiresc.
mi-am varat capatana la cutie si i-am strigat s-o stearga ca crapa. m-a injurat copios si a continuat sa se apropie. tot cu mana ridicata, gata sa aplice pe foaia de drum stampila care confirma efectuarea transportului. cand, insa, a auzit suieratul ce devenise continuu si strident al pompei, a realizat si avertismentul meu, dar, din pacate, a fost prea tarziu: furtunul hidraulic de tur a crapat, bena a cazut in afetul ei cu o bubuitura ca de tun, eu am fost proiectat de reculul suspensiilor in tavanul cabinei, iar uleiul hidraulic s-a imprastiat voios in toate partile.
urmarile? nimic de nereparat, mai putin salopeta pontatorului care ramasese intepenit in aceeasi pozitie, cu mana in sus, dar fara sapca de santierist si jumate negru, jumate kaki inchis...
am ambreiat si am tasnit, fara sa ma mai agit sa-mi capat stampila pe foaia de drum, dornic doar de a ma pune la adapost de furia fireasca a majurului pontator... :-)
p.s.: am reusit, gratie dimensiunilor subsemnatului, sa inlocuiesc furtunul spart si, deci, sa nu "vaslesc" in bena ca s-o golesc... :-)

This post has been edited by Adila16: 9 Dec 2009, 13:54

--------------------
+
buzasparta
post 9 Dec 2009, 17:49
Post #73

Membru autentic

From: Judetul Romanica

@meghitzanul: daca nu ma inseala memoria inainte de '89 unitatea de transmisiuni de la Campina tinea de securitate. Sau ma lasa memoria?

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 18:28
Post #74

Colega, desi nu mi te-ai adresat, iti raspund (si) eu: nu te lasa memoria.

Ministerul de Interne - temutul Departament al Securitatii Statului...

Si oarecum p-alaturi...: cea mai apropiata unitate de transmisiuni a Ministerului Apararii Nationale era la Otopeni/Balotesti... Centrul de legaturi operative al Tratatului de la Varsovia.
In orice caz, despre ambele centre de transmisiuni se vorbea in soapta, cu teama si precautie, pe la colturi...

This post has been edited by Adila16: 9 Dec 2009, 18:34

--------------------
+
buzasparta
post 9 Dec 2009, 19:34
Post #75

Membru autentic

Tata a facut armata la Campina.De la el stiam.

--------------------
233 SP 94
+
CataT
post 9 Dec 2009, 19:56
Post #76

Membru autentic

From: C o n s t a n t a

Hai sa va trezesc amintirile... biggrin.gif

Albatros - S-a marit armata

--------------------
Renault Megane 2 2007 / 1.6 16V
+
rombul
post 9 Dec 2009, 20:30
Post #77

Membru autentic

Adila tu esti maistru militar specialitatea aviatie?

--------------------
+
buzasparta
post 9 Dec 2009, 21:01
Post #78

Membru autentic

poti sa o pui de 100 de ori ca nu-mi trezeste amintiri decat neplacute ca altceva nu stiau sa asculte cand plecau in armata. parca plecau la taiere.

--------------------
233 SP 94
+
rombul
post 9 Dec 2009, 21:19
Post #79

Membru autentic

mie mi-a placut armata si in special anii care i-am lucrat in trupele de interventie rapida
antrenamente in poligon , coborari in rapel dupa cladire sau elicopter , trageri cu tot felul de arme inclusiv cu P.S.L. tip Dragunov
pregatire fizica la greu
Adila sincer acum ma uit la pustii astia nou veniti din scoala cu invidie pistoale mitraliera mp5 statii e-r fiecare luptator , avn individuale , gps,etc tehnologie tati

9 Dec 2009, 21:32:
veste antiglont de kevlar , casti din kevlar etc

This post has been edited by rombul: 9 Dec 2009, 21:32

--------------------
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 22:21
Post #80

Colega @rombul, sunt un simplu mecanic, specialitatea motor si instalatii aeronave...
Si mai sunt damblagiu cu tot ce inseamna ansamblurile mecanice, in general...

This post has been edited by Adila16: 9 Dec 2009, 22:27

--------------------
+
rombul
post 9 Dec 2009, 22:31
Post #81

Membru autentic

te pricepi bine si la elicoptere?

--------------------
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 22:33
Post #82

Depinde.
Ca principiu de functionare, toate-s la fel... smile.gif
Am umblat in maruntaiele catorva ventilatoare d-astea, dar...

This post has been edited by Adila16: 9 Dec 2009, 22:36

--------------------
+
rombul
post 9 Dec 2009, 22:35
Post #83

Membru autentic

la mi 18, ec 135, bondarul ala mic de puma

--------------------
+
marian-j
post 9 Dec 2009, 22:40
Post #84

Membru autentic

From: Timișoara

QUOTE(marian-j @ 4 Dec 2009, 02:46)

P.S.
Imi permit sa-mi cer scuze(atat in numele meu cat si al interlocutorilor) initiatorului acestui topic si a celor ce au mai citit pe aici.Se pare ca am cam denaturat ideea principala si din camioane vs camioane am transformat topicul in "amintiri din armata".Scuze inca o data si sper sa nu va suparati pe noi.Ne-am luat cu vorba. blush.gif
Chiar ma bate gandul sa deschid un topic nou intitulat "Amintiri din catanie".Cred ca ar "rima" un pic cu topicul"Fotografii din alte vremuri". rolleyes.gif
*

Ia uite cum se impauneazaa unii cu ideile altora! rolleyes.gif
Si ca sa revin ontopic;
Io n-am primit decoratii(cu exceptia insignei de "fruntas") da' am primit "mentiuni"!
Bune si alea! happy.gif

This post has been edited by marian-j: 9 Dec 2009, 22:47

Attached thumbnail(s)
DSCF1734.JPG ( Size: 962.1k ) Number of downloads: 412
DSCF1735.JPG ( Size: 942.52k ) Number of downloads: 467
DSCF1736.JPG ( Size: 944.82k ) Number of downloads: 445
DSCF1744.JPG ( Size: 894.24k ) Number of downloads: 412

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 22:40
Post #85

Daca IAR 330 Puma e mic, atunci ce sa mai zicem de Ka26 sau IAR318B Alouette...?... biggrin.gif
EC 135 Ecureuille, presupun, nu?...Iepuroiul de la Eurocopter...?...Asta da elicopter mic, care-si poate justifica apelativul de "Bondar"...

Cat despre huidumele rusesti, numai de bine... wink.gif Adevarate tancuri zburatoare...

Motorizarile turbo sovietice sunt replici de dimensiuni mai mici ale celor oferite pe Iliushin si Tupolev, in principal...
Ca se cheama altfel, e alta poveste. Ca forma, organizare si arhitectura, sunt motoare de avion reduse sa incapa in gondolele elicopterului.

Neica Marian, "transportoare anfibii pe roti"?... blink.gif

This post has been edited by Adila16: 9 Dec 2009, 22:44

--------------------
+
marian-j
post 9 Dec 2009, 22:50
Post #86

Membru autentic

Asa scrie asa se citeste!
Furierul scria si el cum il ducea mintea! laugh.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 9 Dec 2009, 22:53
Post #87

Dar, le posedai pe plete, nu gluma!!!... rolleyes.gif
Felicitari pentru certificate!
Eu nu am asa ceva. Nici macar o foto in uniforma de vajnic ostas...
Insa, am tolba plina de amintiri. Mai faine, mai putin faine...

--------------------
+
Flamingo
post 9 Dec 2009, 22:56
Post #88

Membru "SPARKY Team"

Apropo de avioane, ce stiti de YAR 93 sau ma rog IAR 93... ? smile.gif

This post has been edited by Flamingo: 9 Dec 2009, 23:00

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
marian-j
post 9 Dec 2009, 22:58
Post #89

Membru autentic

Norocul meu cu madam-j!
'Mneaiei se ocupa de "arhiva" personala ca din partea meaaaa...
Si referitor la claie;de ce crezi ca ma tot seaca uica Dodone cu YMCA?? radmasa.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Flamingo
post 9 Dec 2009, 23:00
Post #90

Membru "SPARKY Team"

Nene Marian, te-au lasat aia cu plete in armata sau te-ai pozat imbracat in soldat la vreo 3 luni dupa "absolvire" ? biggrin.gif

--------------------
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th August 2025 - 08:15
Dacia