Autostrada Campia Turzii - Cluj-Vest, Romania are incepand de azi 323 km de autostrada
![]() ![]() ![]() |
Autostrada Campia Turzii - Cluj-Vest, Romania are incepand de azi 323 km de autostrada
Duyu |
![]()
|
||
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Attached thumbnail(s) 9443971.jpg ( Size: 430.68k ) Number of downloads: 1113 |
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|||
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
De acord cu Jonny si asta o spun in cunostinta de cauza pentru ca pelanga traseul acestei bucati de autostrada circul destul de des. Solul e moale si are consistenta lutului . La o ploaie mai zdravana incepe sa alunece. Nu sunt inginer dar cred ca si din punct de vedere tehnic una este sa construiesti pe sol pietros si alta pe solul din acea zona a autostrazii. Si apoi nu incepe nicaieri si nu se termina niciunde . Daca vii din Bucuresti via Ploiesti sau via Sibiu si mergi spre Oradea - Bors , te urci pe acea bucata , ocolesti Clujul si zona adiacenta. Sa fii soferu lu peste , si sa cunosti zona ca-n palma , mai putin de-o ora si ceva nu strabati zona , ma refer din Turda pana la iesire din zona Clujului. Acuma sper ca in maxim o ora sa fii inspre Izvoru Crisului si Oradea . Nu mai pun la socoteala pe toti aia care atunci cand dau de doua benzi pe sens pe Turda Cluj se urca pe a doua banda si stau acolo , nu mai pun la socoteala nici pe cei care cred totusi ca betoanele instalate in curbele acelui drum sunt mai moi decat masinile lor , desi vad de-o parte si alta a drumului numai cruci cu poze pe ele , ca atat a mai ramas din unii , si nu mai pun la socoteala nici Feleacul . Deasemenea nici cele doua sensuri giratorii unul la intersectie cu Faget - Cluj si altul la intersectie cu cartierul Zorilor Cluj unde poti bea cafeaua linistit mai ales dimineata si poti face si conversatie cu cei din jur, stabilind prietenii durabile si mai ales sanatoase . Mai mult , bat Turda cluj de vreo 9 ani aproape zi de zi. In ultimele trei luni , cu solenza , drumul de la iesire din Turda si pana la sens giratoriu cu Faget , deci intrare in Cluj dureaza vreo 20 de minute mers lejer , iar de acolo pana la teatru in Cluj , distanta de vreo 4 km faci inca 35-40 minute.
Iar despre autostrazile din Austria eu sunt de parere ca nu sunt cele mai bune . Am strabatut Austria de la Nickelsdorf si pana in celalalt capat la Feldkirkhen si nu au chiar cele mai bune autostrazi , basca asta vara lucrau in draci pe ele. Cele mai bune au fost totusi in Ungaria. |
--------------------
Dacia
Solenza
- Cj-75 LAR
2003, Scala
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
QUOTE(J o h n n y @ 1 Dec 2009, 17:04) Dragalasule, cand vii intr-o discutie cu argumente puerile gen "nu va ma uitati la Badea ca nu face bine la intelect" nu te astepta sa fii luat in serios! QUOTE(J o h n n y @ 1 Dec 2009, 17:04) austria construieste autostrazi de zeci de ani, au firme puternice (strabag de exemplu) care are experienta necesara in astfel de constructii, nu tb sa apeleze la bechtel sau la subcontractorii lor, turcii Pai si pe bechtel astia prosti si scumpi cine i-a contractat? Eu? Sau cumva scumpii nostri guvernanti care si-au luat comision de mai bine de 50% din costul lucrarii? |
--------------------
Dacia
Solenza
- B-€€-€€€
2004 Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
Axelinooo |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 351 Joined: 3 September 08 From: Iasi ![]() |
Am trecut pe acolo! ;;) Adevarul e ca au bulgarii autostrazi foarte faine si peisaj super, sa nu mai vorbim de greci care lucrau vara asta in cel putin 4 puncte de autostrada! Autostrazi prin munti ....
O sa fie si la noi asa in viitor ... |
--------------------
Renault
Scenic II -2008-Confort Expression 1.5 dci 106 CP
- IS-88-ACS // ex Clio
(78KW) // Megane - 2004 - 1.5 dci 82 CP (60KW)
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
nu ma lua cu dragalasule nu sunt dragalasul tau, nu ne cunoastem
la partea cu mircea badea vad ca numai tu te-ai simtit, desi am scris-o mai mult in gluma... banuiesc ca ai si dovezi cand te referi la 50% comision... sau e o informatie parvenita tot de la mircica, acest zeus al televizorului @all: revin cu ceva poze ale autostrazii, asta daca s-a deschis traficului. This post has been edited by J o h n n y: 1 Dec 2009, 17:16 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
prima impresie: SUPER! (am circulat mii de km pe autostrăzi și am termene de comparație, HU AT IT DE BE)
am tot cîrcotit pînă acum dar bravo lor, bravo nouă. Sunt unii oameni nemulțumiți care ar comenta oricum , indiferent unde s'ar fi făcut bucățica de autobandă. Eu unul aștept să termine tot proiectul. |
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
alindrgn |
![]()
|
![]() mamut lânos Group: Members Posts: 1.347 Joined: 27 April 08 From: brasov ![]() |
era o vorba... 'asteptare placuta'. tu chiar crezi ca o sa mai fim noi in stare sa conducem cand o sa fie gata toata autostrada? (daca se va termina vreodata, ca am impresia ca o sa ajunga costul total de cateva ori mai mult, ca na...se tot schimba sefii de la guverne, parlamentul, si fiecare isi vrea partea). eventual sa stam pe locul din dreapta in masina nepotilor...
n-ai facut nici o poza? This post has been edited by alindrgn: 1 Dec 2009, 17:36 |
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
2008 abs plus / 2017 black touch Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.611 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
@Diana: nota 3, stai jos. Sau, si mai bine: daca tot esti asa de nemultumita de felul in care se construieste si de calitate si mai stiu eu ce, de ce nu pleci, iubito? Ia-ti masinuta si pa-pa-pa, catre tarile cu apa calda.
Tu crezi ca mie-mi convine ca in 5 ani s-au facut 42 km., sau ca in ritmul asta, folosind regula de 3 simpla, autostrada de 425 km. o sa fie gata in 50 de ani? Pe de alta parte, in timp ce apreciez atitudinea de gica-contra a lui M.Badea (fiindca la fiecare ograda trebuie cate unu'), el e de-ajuns. A'vai, da' numa' la noi se-ntampla sa creasca cheltuielile cu km. de autostrada cu 200%. Asa, si? What's your point? E o noutate pentru tine, sau cum, ca n-am inteles... Asta e Romania, asa se misca ea si odata cu dansa, si noi. Iar ideile de gen "autostrada care leaga nimic de nimic" incercati sa le lasati la televizor, ca nu-i intre Ciucumetii din Deal si Miraslau' Mic. Deh, inteleg, tentatia e mare sa auzi o chestie semi-inteligenta la sticla si dupa aia, pac!, ti-o insusesti ca si cum ar fi marea ta descoperire, dar pentru cine conduce ceva mai mult decat prin propria-i urbe, e limpede ca firimitura asta de A3 are mai multe avantaje (ce e drept, de o importanta preponderent locala): - scoate mare parte din traficul greu din orase (Turda si Cluj) - camionagiii carora le crapau motoarele pe Calea Turzii or sa tzopaie de bucurie - reprezinta inceputul autostrazii catre vama Bors (CJ-Oradea) Daca A3 s-ar rezuma la doar 160 km. Cluj-Oradea, eu as fi super-incantat. Asa ca, haideti sa nu mai aruncam cu pietre din reflex, OK? |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
O intrebare pentru cei din zona: foloseste la ceva acest tronson?
Ma refer la cat de usor se intra din Turda pe autostrada si apoi din Gilau la Cluj comparativ cu vechiul drum pe Feleac. |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Nu c-ar avea Diana nevoie de avocat, dar aici are oarecum dreptate. Johnny a insirat un post kilometric cu cat de dificil e relieful p-acolo si ca de aia s-a intarziat atat, ca altii construiesc usor ca-i lejer de construit etc etc, si Diana i-a raspuns simplu ca altii au facut mult mai multe in timp mai putin. Scurt si la obiect.
Eu unul cred ca a luat atat de mult timp nu atat din cauza constructorului, cat din cauza guvernantilor. Astia au semnat contractul cu spatele, astia n-au facut exproprierile/descarcare arheologica/mutare utilitati la timp. C-am ajuns la capitolul asta, are cineva idee cat la suta sunt gata cu formalitatile astea? Atlfel, parerea mea e ca bucatica asta de autostrada are toate sansele sa scoata majoritatea traficului de tranzit din Cluj, si nu ma refer numai la E60, ci si la cei care merg pe Oradea-Cluj-Apahida-Reghin-Moldova, pentru ca devine mult mai comod sa mergi pe autostrada acum. LE: Stie cineva unde exact e nodul Turda? Intersectia cu E81, cu E60, sau pe unde? This post has been edited by namidee: 1 Dec 2009, 18:17 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ayden_CJ @ 1 Dec 2009, 17:28) S-ar putea sa asteptam mult si bine. Costurile estimate initial tind a se inzeci, finantarea devine tot mai scumpa (statul face imprumuturi de la banci comerciale, dobanzile sunt din ce in ce mai mari). Practic, devine mai rentabil sa se opreasca totul si sa se plateasca penalitati catre constructor decat sa se continuie in ritmul asta. Dar zodia electorala in care am intrat (teoretic vom avea alegeri cam din 2 in 2 ani) isi spune cuvantul: nu conteaza cati bani cheltuim, ci cate panglici taiem. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Dar o concesiune catre terti? Cred ca in Romania asta e singura solutie: concesionam autostrazile catre terti si platim la kilometru. Cred ca asa s-ar finaliza muuult mai rapid toate autostrazile.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Numai dupa ce se rupe contractul cu Bechtel, se platesc daune si pe urma alte licitatii, selectii ofertanti, alte avize, autorizatii, proiecte etc.
Balamuc. In plus, pe vremurile astea nasoale (pana si Dubaiul se cam clatina), nu prea vad cine sa se angajeze sa construiasca 350 km de autostrada PE BANII LUI in Romania. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
intreb si eu. nu am treaba prin zona asta a tarii
alte lucrari la celalalte segmente de legatura s-au facut ? ma refer la fundatii ptr poduri, supratraversari, sau alte lucrari specifice reliefului din zona ptr o autostrada ? sau astia au tras "tare" doar pe segmentul asta de 40 de km ? atunci e cam nasol ... |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.611 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
@Diana: of, si-am mai pierdut un client...
![]() ![]() @david79: uita-te pe celalalt topic, acolo postase un coleg niste imagini cu lucrarile la alt tronson, mai apropiat de Oradea, insa am inteles ca, in afara de acela, lucrarile se afla in stadii care nici incipiente nu se pot numi. Nu vreau sa se inteleaga ca-i apar pe nenorocitii astia care au promis acum un an ca in 4 ani fac 836 km. de autostrada ![]() Cei care procedeaza astfel cred ca au facut parte dintre cei care stiau raspunsul la scoala, insa le era teama sa ridice mana, ca sa nu-i ![]() ![]() This post has been edited by Bwwlan: 1 Dec 2009, 19:31 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.595 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Bulldog @ 1 Dec 2009, 17:18) Daca nu sunt munti, sunt dealuri. Si au trebuit sa "decupeze" destul de mult din ele ca sa treaca autostrada. D-aia a durat 10 ani sa faca autostrada Bucuresti-Cernavoda si nici pana acum n-au ajuns la Constanta, ca era plin de munti si dealuri. Inteleg ca ungurii construiau 100 de km de autostrada pe an pentru ca aveau doar campie, dar si noi trebuia sa construim macar un sfert din ce construiau ei in acelasi timp. Se vede asta? O lula. Fac atata tam-tam pentru un kkt de autostrada de 42 de km, cand noi acum trebuia sa avem autostrada Arad-Deva-Sibiu-Ramnicu-Valcea-Pitesti terminata demult, sa poti sa parcurgi Constanta-Viena intr-o zi fara energizante si fara sofer de schimb, si inceputa o bifurcatie de la Deva catre Iasi, si atunci mai vorbeam de realizarile Romaniei in domeniul autostrazilor. Voi laudati atata aia 40 de km de autostrada de parca ar fi cine stie ce, dar sunt curios de alt lucru: voi va laudati copii cand iau nota 5 la matematica si scapa de corijenta sau cand iau nota 9 sau 10 cu felicitari? |
--------------------
.
.
.
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
deci: din Cluj la nod Gilău faci 10-15 min depinde de noroc - treci prin Florești și pe la intersecția cu Luna de Sus asta dacă ieși direct din Mănăștur, dacă locuiești în partea de est a orașului la ore de vîrf mai pui 50 minute ca să ajungi la Nodul N în Mănăștur, apropo, din Mănăștur pînă în vîrful Feleacului faci așa orientativ cam 10-15 min dacă nu este trafic;
din Turda la viitorul nod cu A3 faci cam 10 min poate ceva mai mult depinde de unde vii și pe unde o iei, dacă o iei pe varianta ocolitoare cam 10 min din centru dacă vii ninspre Turda Nouă, mai adaugi vreo 5 min minimum, dacă vii dinspre Poiana cam 10-15 min iarăși (mă refer la automobile), teoretic la camioane ar trebui aplicata restricția de 30 km la ora. Și eu cred că toți camionagii care n-aveau treaba prin CJ dar trebuiau sa ajungă spre AB sau MS si / sau mai departe se vor bucura, pe lîngă toți cei care vor vedea mai puține camioane prin orașe! Vedeți niște cadre dintr-un filmuleț (drumul pînă la Turda de la 200 m de la intrarea pe breteaua de urcare pe A3 de la Gilau aprox 27 min) This post has been edited by Ayden_CJ: 1 Dec 2009, 19:45 Attached thumbnail(s) intrare_nod_Gilau.jpg ( Size: 55.81k ) Number of downloads: 1071 1.jpg ( Size: 50.49k ) Number of downloads: 1010 2.jpg ( Size: 53.06k ) Number of downloads: 877 3.jpg ( Size: 50.98k ) Number of downloads: 845 4.jpg ( Size: 56.67k ) Number of downloads: 176 5.jpg ( Size: 52.17k ) Number of downloads: 157 6.jpg ( Size: 51.52k ) Number of downloads: 139 7.jpg ( Size: 55.43k ) Number of downloads: 128 8.jpg ( Size: 59.38k ) Number of downloads: 152 9.jpg ( Size: 55.26k ) Number of downloads: 152 9a.jpg ( Size: 52.79k ) Number of downloads: 205 9b.jpg ( Size: 50.89k ) Number of downloads: 249 9c.jpg ( Size: 51.12k ) Number of downloads: 258 |
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
alindrgn |
![]()
|
![]() mamut lânos Group: Members Posts: 1.347 Joined: 27 April 08 From: brasov ![]() |
in prima poza ce cautai pe banda de urgenta?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
2008 abs plus / 2017 black touch Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(Diana @ 1 Dec 2009, 16:21) Perfect de acord cu tine! Anvergura si complexitatea lucrarilor de la autostrazile din Austria este diferita de cea de la noi. De aia ale lor au iesit mult mai ieftin si se prezinta mult mai bine. ![]() De ce nu pleci la ei daca-ti plac asa mult e usor sa arunci cu noroi pe o realizare oricat de mica este ea |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
@alindrgn: nu te'ai putut gîndi că așa se intră pe autobandă??? dacă tot faci pe deșteptu'
|
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
alindrgn |
![]()
|
nu se vede nici o intrare. si doar te-am intrebat. ce te agiti asa? credeam ca sti de gluma...
|
--------------------
Dacia
Logan / Duster --
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Da` filmu`, unde e filmu`?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
nimeni nu da nu noroi in ce s-a facut ci incearca sa isi verse naduful pentru ce nu s-a facut dar comision s-a luat la greu...
de as apuca sa o vad gata si tot ar fi bine (si intre timp ce s-a facut sa nu necesite reparatii anuale de amploare...) |
--------------------
Kia
Cee'd
- IS-96-AEU
2008 SW BEST
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
@alindrgn: ok, n'am sesizat umorul, Peace!
Filmulețul are 257 MB ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
alin13n2002 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 3 September 06 ![]() |
|
--------------------
dacia/
solenza
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd August 2025 - 04:24 |