Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Adevarul despre FACEBOOK, Pareri pro si contra

Flamingo
post 21 Apr 2010, 09:50
Post #1

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

Am primit pe mail ceva foarte interesant. Cat o fi de adevarat ramane la aprecierea fiecaruia...

Din nefericire, de lucrurile bune pe care unii le fac ... alții profită, ca să facă rău ...

Săptămâna asta la televiziunea argentiniană a fost reportaj zilnic cu Joaquin Lopez Doriga (jurnalist mexican) pe tema Facebook, Hi5, Myspace, Sonic, etc. și cât de periculoase sunt. Există și un reportaj-jurnal în ziarul Milenio, privind modul în care diverși teroriști au avut ca sursă de informații sigure și directe blogurile, Facebook și Hi5.

Intervievați anumiți hoți și răpitori spun că au intrat pe net și au văzut portretele, casa, mașinile, poze de călătorie, situația socială și economică și nivelul la care trăiesc persoanele acelea. La televizor, unul dintre ei a declarat că înainte, pierdea mult timp înainte de a acționa pentru a identifica candidații pentru răpire, dar acum cu Facebook și informațiile pe care oamenii le pun de bunăvoie în rețea, nu mai sunt confuzii sau dificultăți în a investiga modul în care ei trăiesc sau cum se deplasează copiii la școală și care sunt părinții lor, frații și prietenii. Așa s-a întâmplat cu Alejandro Marti (tânăr mexican ucis de răpitorii lui). Familia a închis blogul său după ce au realizat ce potențial periculoase informații dă tineretul, care socializează acolo cu bucurie și fără a bănui că unul dintre contacte poate fi un ucigaș. Protejați-vă copiii și nu puneți informații periculoase în rețea!

Adevărul cu privire la "Facebook"

Facebook vinde informații utilizatorilor cu cea mai mare ofertă. Citez: "Ceea ce mulți utilizatori nu știu este că, în conformitate cu termenii contractului, făcând clic pe rubrica "accept", practic oferă Facebook exclusiv și perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informațiilor și imaginii sale publice." De fapt, spune expertul, cei înscriși, autorizează automat utilizarea de către Facebook perpetuu și transferabil, împreună cu drepturile de distribuție publicului și toate anexele de pe site-ul lor. Condițiile de utilizare arată că Facebook își rezervă dreptul de a acorda și sublicențiere cu tot "conținutul paginii web a utilizatorului", pentru alte afaceri...

Fără consimțământul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comerțul privat. Dintr-o dată totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinația politică, starea de spirit și interesele individuale chiar și adresa de acasă și sunt accesibile fără permisiune miilor de utilizatori
.
Trebuie să credem, cum spune domnul Melba, că mulți angajatori, pentru a evalua pretendenții, caută pe Facebook informații intime despre solicitanți. Testul că o pagină de pe Facebook nu este privată, a fost pus în evidență în cazul celebru când John Brown University a expulzat un student, după ce a descoperit o imagine pe Facebook unde acesta era îmbrăcat ca un travestit.

O altă dovadă - cazul în care un agent al Serviciului Secret a vizitat Universitatea din Oklahoma, pentru un student din anul doi, Saul Martinez - pentru un comentariu publicat de acesta împotriva președintelui. Și culmea răutății, problema nu se încheie în cazul în care utilizatorul decide să se retragă.

Chiar și atunci când utilizatorul anulează statutul de membru, fotografiile și informațiile rămân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul că decide a-și reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepărtat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmașii nu pot legalmente să-i oblige să șteargă de pe Facebook date și imagini ale rudelor lor, pentru că atunci când a acceptat clauzele virtualului contract, Facebook a primit dreptul de a "menține starea activă, în cadrul unei comemorări speciale, pentru o perioadă de timp, pentru a permite altor utilizatori să posteze comentarii și note asupra decedatului. "

Utilizatorii Facebook nu știu că sunt participanți indiferenți ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuți îl descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Întâmplător devin în mod inconștient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine. Este o trimitere directă la intromisia abuzivă a statului în mediul afacerilor private ale cetățenilor obișnuiți, pentru a controla comportamentul lor social, un subiect de roman profund premonitoriu, scris în 1932 de britanicul Aldous Huxley: "Brave New World" sau "Happy new World" - "Fericita lume nouă".

Inca o dovada ca suntem urmariti? blink.gif

Repet, textul de mai sus l-am primit pe mail dar fum fara foc sigur nu iese. Ceva sambure de adevar trebuie sa existe. Chiar sa fim dezinformati in halul asta? Voi ce ziceti?

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 21 Apr 2010, 09:53
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

http://www.facebook.com/terms.php?ref=pf

Eu zic ca e foarte clar - prostia se plateste.

Si cand te faci pitzi/coca tare si tre' sa-ti afisezi mufa pe feisbuc, asta patesti.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
spy_oh_joy1389
post 21 Apr 2010, 09:58
Post #3

Megane zen și un mare plimbăreț

Group: Members
From: Sibiu

Flamingo, o intrebare: te surprinde chestia asta? mi se pare normal atata timp cat tu le oferi niste poze sa le afiseze sa faca si ce vor cu ele. Doar le dai de buna voie. Eu unul nu ma folosesc de e-mail si de alte lucruri de genul pentru treburi importante. Daca as avea afaceri mai mult ca sigur nu as trimite date importante pe internet pentru ca sunt foarte usor accesibile(mai ales la e-mail prin POP3).

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 21 Apr 2010, 09:59

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
R19/16v
post 21 Apr 2010, 10:14
Post #4

Oldschool Member

From: Ploiesti

Asa se intampla cand e moka.

Rapidshare, spre exemplu, iti garanteaza ca fisierele tale raman ale tale.

Ba chiar s-au si certat cu ceva autoritati ca nu vroiau sa ii lase p-aia sa caute materiale fara licenta pe serverele lor.

Dai un ban da' stai in fata, se pare.

QUOTE(wiki\rapidshare)
A month later, Rapidshare stated on their website that "we will not spy out the files that our clients faithfully upload onto RapidShare, not now nor in future. We are against upload control and guarantee you that your files are safe with us and will not be opened by anyone else than yourself, unless you distribute the download link."

Will RapidShare pass information about uploaders on to third parties?

* If we are legally obliged to turn over information about the origin of a file, we will fulfill that obligation. The legal circumstancees will be evaluated individually in each case. Without a legal basis, no information will be given to third parties.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Flamingo
post 21 Apr 2010, 10:23
Post #5

Membru "SPARKY Team"

Cred ca si despre Transfer.ro, Megaupload.com sau Fastupload.ro putem spune acelasi lucru. Chiar mai devreme am primit o arhiva a unui program prin intermediul unuia din siteurile de mai sus. Cine si-o ia? Cel care a trimis, cel care primeste sau amandoi? laugh.gif

Rad eu rad dar nu e rasul meu.

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
rtBK
post 21 Apr 2010, 10:31
Post #6

Unique like everyone else

in romania oricum toata lumea are pile la politie si poate sa afle adrese ... de urmarit nu-i greu... chiar e si un program pe net cu toate cnp-urile...

Romania ca intotdeauna de toata jena, compromisa, luata prin surprindere... toate cele.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
A l e x
post 21 Apr 2010, 10:53
Post #7

Showing the fangs of rage

Mi-e greu sa cred ca Facebook iti ia pozele personale si le foloseste in reclame. Cred ca termenii sunt strict pentru cine are de gand sa-i dea in judecata aiurea.

Nu uitati ca Facebook valoreaza cateva miliarde de dolari, si cum in S.U.A. e la moda sa dai astfel de firme in judecata, e normal sa-si ia masuri...

Deci cand in galeria ta foto intru eu si vad reclama la altceva, probabil pentru asta sunt acei termeni, sa nu vii tu sa zici "Pai cum baa, face Facebook bani pe imaginile mele?" sau ceva de genul -- dar nu sunt avocat deci e doar o parere.

Dar ca o regula de baza, nu puneti nicaieri pe net lucruri personale. Orice publicati oriunde, ganditi-va ca devine public. Ramane in arhive, in cache-uri, le pot salva unii, etc...

Si mai am o sugestie... Gazduire. Din SUA, cu 50 dolari pe an sau poate chiar mai putin va faceti si site si aveti si unde sa puneti fisiere mai ascunse. Nici acolo nu m-as hazarda sa pun ceva extrem de important, dar oricum, e mult mai sigur decat Facebook.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Flamingo
post 21 Apr 2010, 11:12
Post #8

Membru "SPARKY Team"

Mesaj de la Facebook:

Salut.
Ți-ai dezactivat contul Facebook. Îl poți reactiva oricând logându-te folosindu-ți e-mail-ul și parola. Vei putea folosi site-ul precum obișnuiai.
Îți mulțumim,
Echipa Facebook

Pentru reactivare, urmează link-ul de mai jos:
http://www.facebook.com(...)

Deci astia chiar iti pastreaza datele, nu e la misto. Din fericire nu aveam decat o poza acolo si data nasterii.

--------------------
+
Solon
post 21 Apr 2010, 11:17
Post #9

Membru autentic

Cataline, tu stii ca esti fan paranoia, nu? Iar astea oricum tie iti merg la marele fix! smile.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
A l e x
post 21 Apr 2010, 11:24
Post #10

Showing the fangs of rage

Eu totusi nu inteleg, eu intru pe profilul tau, fac printscreen la tot si salvez pozele. Cu ce e asta diferit de ce face Facebook? Cat timp iti pui datele pe un site public, e posibil ca cineva sa le salveze.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Flamingo
post 21 Apr 2010, 11:30
Post #11

Membru "SPARKY Team"

Soloane, vezi ca nu-ti mai lipesc alea pe geam... radmasa.gif

--------------------
+
spy_oh_joy1389
post 21 Apr 2010, 11:47
Post #12

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(Flamingo @ 21 Apr 2010, 11:12)
Mesaj de la Facebook:

Salut.
Ți-ai dezactivat contul Facebook. Îl poți reactiva oricând logându-te folosindu-ți e-mail-ul și parola. Vei putea folosi site-ul precum obișnuiai.
Îți mulțumim,
Echipa Facebook 

Pentru reactivare, urmează link-ul de mai jos:
http://www.facebook.com(...)

Deci astia chiar iti pastreaza datele, nu e la misto. Din fericire nu aveam decat o poza acolo si data nasterii.
*

asa si pe hi5
aveam o prietena care din cand in cand mai zicea gata, mi-l sterg ca toti prostii intra si nush ce. peste vreo 2 saptamani iar il deschidea ca i se facea dor de niste atentie, de niste fraze de genul "fata ce buca frumoasa ai!"

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Laurentziu83
post 21 Apr 2010, 19:45
Post #13

Membru autentic

Eu zic ca asta are bani. Sau, ma rog, boul ei. tongue.gif Oare unde sta? biggrin.gif Capture.JPG ( Size: 54.9k ) Number of downloads: 3217

Oricum, romancele noastre daca isi fac poze la tzatele goale cu soba de teracota in spate, sau in baie cu fundul pe Albalux 7, nu cred ca atrag prea tare hotii.

This post has been edited by Laurentziu83: 21 Apr 2010, 19:48

--------------------
. . .
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:38
Dacia