Stiu ca sunt deplasat si absolut offtopic dar nu pot sa ma abtin!
La o nunta in Bihor vorbeam cu niste veri(ca slava Domnului,am o haita de ei!!) cum ca ne-am cam saturat de bloc si am vrea sa ne luam sau sa ne construim o casuta.Unul dintre verii nostri din Nimaiesti(BH) ,pe care nevasta-mea nu-l prea cunostea,o abordeaza cu aplomb:
-Da' tu verișană,de ce să dai banii pe casă gata facută??
-Cumpăra-ți o doauă-tri arii de hat apoi vine varuțu' Duțu și-ți bate patru țulepi în pământ,punem niște lesă,batem grinzile și scândura pe pod și odată te vezi cu ciripa pe casă!!
Va dati seama ca eu eram pe jos iar nevasta-mea(olteanca)il asculta pe varu' de parca asculta BBC-ul in limba turca!!
Mai oameni buni,fiecare isi utilizeaza vocabularul asa cum crede de cuviinta!Ca-i corect sau nu sau nu cadreaza cu limba literara nu cred ca afecteaza asa mult.Discutiile contradictorii si mai apoi disputele aprinse apar cand oameni din regiuni diferite incep sa interactioneze.Ca de exemplu,aici pe forum!Nu cred ca "se merita" sa punem la suflet!
De pilda pe aici prin Timisoara(as zice un oras heteroclit dar suna prea pompos!) ne salutam la despartire cu "ceau-ceau".Cand mi-am salutat neamurile din DB cu aceasta formula se uitau la mine ca la alte alea!In acceptiunea lor sunt un soi "bozgor"!!
Ei se saluta cu un "pa-pa"asa mai "cantat"!
Cunosc o doamna ce lucreaza la Metrologie la RAR-Buc.Cand spun doamna as spune-o cu D!!O femeie de toata isprava.Ne vedem din an in Pasti dar cand ne incheiem discutiile la telefon sau cand plec de pe Grivitei cu aparatele puse la punct eu ii zic "ceau-ceau" iar dumneaei imi "canta":pa-pa si drum bun!Radem de fiecare data intrucat formulele de salut nu se "pupa" deloc!
Am terminat cu offtopic-ul.Daca am aberat prea mult se poate sterge.Fara suparare!
Colega jul,o kila de palinca te asteapta!
Nu glumesc!!
This post has been edited by marian-j: 21 Apr 2010, 23:35