Motorina decantata sau nu?
![]() ![]() ![]() |
Motorina decantata sau nu?
mihaicip03 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU Group: Members Posts: 209 Joined: 20 October 09 From: BRASOV ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane sedan meneger
2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK... SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Daca motorina se livra in cantitati ideale fara impuritati, apa si alte mizierii nu ar fi nevoie de decantare. Din cate stiam eu la popa iti preia dintr-un rezervor (sa zicem butoi) imens unde teoretic si acolo se decanteaza. Oare acolo au un sistem de malaxare sau ceva?
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
mihaicip03 |
![]()
|
![]() MEMBRU Group: Members Posts: 209 Joined: 20 October 09 From: BRASOV ![]() |
nu e nevoie...la pompa motorina este preluata de la fundul bazinelor....asa ca ...nu are ce sa se decanteze.....Iti dai seama daca ar avea asa ceva ar arunca mii de litri zilnic....
25 Nov 2009, 13:30: In rest nici un alt raspuns....e rea motorina fara parafina ...sau nu??? This post has been edited by mihaicip03: 25 Nov 2009, 13:30 |
--------------------
renault
megane sedan meneger
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Da, motorina fara parafina dauneaza sistemului de injectie. Nu s-ar mai asigura gradul respectiv de ungere, anunite componente ale pompei supraincalzindu-se, iar in urma frecarilor necorespunzatoare apare si celebra pilitura de fier.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
mihaicip03 |
![]()
|
ai putea sa imi spui daca ea se lasa la fund prin decantare sau ramane amestecata in motorina
25 Nov 2009, 14:08: ?????????????????????????????????????????? This post has been edited by mihaicip03: 25 Nov 2009, 14:08 |
--------------------
renault
megane sedan meneger
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
nu stiu cat de important e sa lasi motorina sa se decanteze, era odata pe timpuri tocmai de asta ca avea prea multa parafina, in ziua de azi important cred, e de unde alimentezi adica statii cunoscute, cand se alimenteaza benzinaria de evitat ca se pun in miscare toate scursurile de pe fundul bazinului
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
depinde cat o lasi la decantat, avand in vedere ca iti iei 200 litri o data probabil ca dureaza pana ii consumi deci s-ar putea sa se depuna parafina(nu stiu sigur e doar o presupunere) dar daca iti iei tot cate 60 litri o data si o lasi la decantat 1-2 zile nu are ce sa aiba si daca e sa fie ceva mizerii in ea sigur se depun in timpul ala ... cel putin eu asa as proceda
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Hai sa va zic ce mi-a povestit un prieten ce se ocupa cu agricultura.El cumpara pe bani/bonuri motorina pentru utilajele sale agricole,cate 800 de litri,si o depoziteaza in butoaie.Mentionez ca motorina o achizitioneaza numai de la PetrOMV si Lukoil.In cea de la PetrOmv,dupa o perioada de depozitare au ramas pe fundul butoiului cativa litri de APA,in schimb in cea de la Lukoil,nimic.El are si un Golf 4 Kombi,luat din Germania,si pune in el aceiasi motorina.Pana acum nu a avut nicio problema!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
bibicu3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 23 November 09 ![]() |
[quote=Catalinmodena,25 Nov 2009, 21:45]
In cea de la PetrOmv,dupa o perioada de depozitare au ramas pe fundul butoiului cativa litri de APA,in schimb in cea de la Lukoil,nimic. aceeasi opinie am auzit-o si eu de la un amic care lucreaza in domeniu (firma de transport produse petroliere) si care alimenteaza numai de la Lukoil. |
--------------------
renault
megane 2
- if/77/dsd
2006/expresion
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Apa dauneaza grav filtrului de combustibil. Cred ca mai bine ar fi sa iti filtrezi singur combustibilul daca iti doresti sa ai motorina cat mai curata.
Eu de exemplu alimentez de la Petrom V si am desfacut filtrul de motorina pe la 75000 (revizia era la 60) si nu mi s-a parut atat de murdar ca cel trecut numai prin OMV. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
mihaicip03 |
![]()
|
Eu alimentez numai din petrom si sa stiti ca pe fundul butoiului de 200 l gasesc max 1l apa, insa alta e problema.......ultimi 15 - 20 l au alta culoare....si de asta ma gandeam la parafina...ce sa fac cu ei...daca parafina e buna la sistemul de injectie ii bag in rezervor, daca nu ii folosesc la alceva.. ...
![]() |
--------------------
renault
megane sedan meneger
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
"am desfacut filtrul de motorina pe la 75000"- ce sa intelegem? Pana la 75.000 km nu ai schimbat filtrul?
![]() |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
mihaicip03 |
![]()
|
Apropo de filtre ...cand l-am schimbat la 12000 nu avea gram de mizerie cred ca mai mergea inca atat... dar ma rog problema e parafina daca e buna sau nu la sist de injectie ????????
|
--------------------
renault
megane sedan meneger
|
|
SorinCT |
![]()
|
Filtru de motorina l-am mai schimbat la 30.000 parca.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Parerea mea este ca nu trebuie lasata la decantat pt. ca prin depunerea parafinei pe fundul recipientului motorina isi pierde proprietatile de ungere... iar la viteza si presiunea prezenta la injectiile common rail o buna ungere duce la functionarea excelenta a motorului foarte multi km....
Motorina cat de cat de calitate si filtre schimbate cat mai des si de calitate... ca o paranteza eu schimb absolut toate filtrele la fiecare revizie... adica din 10 in 10.000 km... This post has been edited by cj98czh: 26 Nov 2009, 11:18 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 19:37 |