Plus si minus la R 21, haideti cu pareri !
![]() ![]() ![]() |
Plus si minus la R 21, haideti cu pareri !
jungle_21 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|||
Fery_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 17 January 07 From: DEVA ![]() |
de ce nu......sa-i dam drumu
![]() |
--------------------
Renault
21
- HD75LEX
GTS-1989 1721MPI 69kw
|
|
aurel82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 24 December 07 From: braila/iasi ![]() |
plusuri:
![]() CONFORT,piese ieftinute,destule dotari,motoare fiabile(mai ales 1.4C2J710 cu Weber), usor de reparat,cutii de viteze parerea mea f.bune,aerodinamica bunicica minusuri: ![]() aerisire motor,carburatoare solex pretentioase(si nimeni sa le regleze),scaune cu suport subtirel,nu imi place cum ea a mea virajele daca mai e ceva spuneti si voi,bravos pt topic. |
--------------------
Renault 21/Espace
L48M-1.7/L48D-1.7ex 1.4/RXE 2.2dt
- BR 03 MRE/BR 03 JGD
1988-TL/1990-GTL/2000
|
|
jungle_21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
MINUS:nu-mi place bordul in partea superioara,partea soferului,parca e tejghea de bar
![]() Alt minus ar fi prinderea scaunelor mai ales la sofer,n-am vazut 21 care sa nu aiba baiul acesta.Incalzirea excesiva a motorului,caseta de directie.Servo-directia trebuia sa existe la toate nivelele de echipare,deoarece e o masina masiva,iar la manevrele de parcare iti rupi mainile. PLUS: tinuta de drum exemplara,stabilitate in viraje,bate la confort o gramada de masini mult mai noi(cu pretentii)pot sa zic ca nici in Laguna la mine nu stau asa bine in scaun.Loc in ea o gramada,mai ales la mine ca e break si cand rabatez banchetele am aproape 2 m in care pot sa imi fac de cap cand e cazul ![]() |
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|
Fery_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 17 January 07 From: DEVA ![]() |
plusuri:design frumos chiar si in ziua de azi nu mi rusine cu ea
motoru fiabil si destul de performant cel putin 1.7 pe injectie cum am eu la carburatie apare problema carburatorului unde nu prea avem meseriasi se gasesc usor piese la dezmembrari ca la bugetul nostru romanesc contaeaza ![]() se repara usor in comparatie cu multe masini la care am mai lucrat minusuri:caseta de directie servo la modelele de 1.7 putin fiabil suspensia de fata pretentioasa nu prea face fata la drumuri accidentate pica bucse ,pivoti daca nu se are grija de ea puntea de spate oboseste frecvent la anii astia si se lasa de spate masina piese scumpe!radiator nou 800 de lei azi mi-am comandat telescoape de spate 210 lei bucata cu reducere de 20%si lista poate continua in schimb consumabilele pivoti ,placute de frana is acceptabile scaunele de fata slabute nu te prea tine in curbe ,prinderea de sasiu e slabut si sunt dintr-un metal foarte casant daca masina a avut un proprietar solid scaunu de fata sigur e praf dar nu-mi pare rau ca o detin ma servit 70 de mii km in 3 ani si reparatile se pot face relativ usor si piesele care sunt scumpe le-am gasit in dezmembrari |
--------------------
Renault
21
- HD75LEX
GTS-1989 1721MPI 69kw
|
|
aurel82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 24 December 07 From: braila/iasi ![]() |
b06fcn nici o parere?
|
--------------------
Renault 21/Espace
L48M-1.7/L48D-1.7ex 1.4/RXE 2.2dt
- BR 03 MRE/BR 03 JGD
1988-TL/1990-GTL/2000
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
salutare!ma bag si eu in vorba cu toate ca am tradat si am vandut renault-ul 21 ptr. o laguna 2003.totusi ,l-am dat nasului si deci...e aproape.pana la 174.000km,am schimbat urm.:bucse cadru sasiu(o data),capete de bara(de doua ori),bielete directie(o data),caseta directie(nu am vazut burduful rupt la bieleta si de la apa s-au creeat niste impuscaturi in cremaliera care au dus la ruperea simeringului de presiune),rulmenti amortizoare(o data),bucse bara stabilizatoare(de doua ori),toba mijloc,toba finala(de doua ori),inele tobe,rulmenti spate(o data),discuri fata(o data),radiator,pompa apa(o data),pompa frana si cilindrii spate(o data),sudat scaun sofer.daca trag linie,in 18 ani si 174.000km,nu e rau.a fost o masina buna,fara rugina si defecte stupide.
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
eu am un 21 Symphonie grena metalizat, 1,7 66kW multipunct
cu ajutorul unei alte masini, de pe aici de pe forum voi reusi sa fac o recarosare si sa o inmatriculez. masina nu a rulat in Romania pana sa o iau eu, iar eu am facut 4000 km Am luat-o la 110.000 km si am schimbat, pe langa consumabile urmatoarele: tampon motor, amortizoare(era cazul, masina a stat f mult), tobe si alte piese mici dar mofturi de ale mele, gen reglaj faruri sau chedere si ornamente. In rest masina impecabila. Plusuri : foarte stabila pe sosea, motorul merge foarte bine are un cuplu bun, design placut, protectie anticoroziva de exceptie, masina e precablata pt oglinzi electrice , geamuri spate pe care i le-am si montat de altfel Minusuri : un pic ca zgomotoasa(poate am eu o pb la etansare) pozitia volanului cam incomoda pt mine, scaunele nu iti asigura un confort prea mare in special la curbe. Una peste alta eu zic ca pt vremea ei, era o masina foarte buna. Si, e clar, maisinile inainte se faceau cu un alt simt de respundere si cu mult mai mult respect fata de clienti. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.902 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
QUOTE(aurel82 @ 13 Oct 2009, 10:51) Acu am vazut topicul asta...cu ce sa incep? Puncte negative ar fi problemele de coroziune, atentie mare la praguri, capete de lonjeroane, suporti cric spate, toate astea datorate faptului ca frantuzii au optat pentru niste solutii tehnice ciudate, de sudare a unor bucati de tabla ambutisate separat. Plus, probleme cu radiatorul de racire la modelele 1,7 faza 1 cu vas de expansiune incorporat, frane subdimensionate, consum mare al motorului F2N daca se deformeaza talpa carburatorului si mai ales lipsa de piese de origine aici, la noi, ca afara inca sunt. Ca puncte tari, ce sa zic, confort si tinuta de drum de clasa business, nu m-am dat jos obosit dupa nici mai mult de 1000 km, linie eleganta (deh, Giugiaro), agresiva chiar pentru faza 1 cu proiectoare galbene, indemodabila, dotari excelente pentru vremea ei (clima automata in 1989, cand stramosii TDI-urilor de azi aveau aer manual prin manivela de la geam). Nu stiu cate stele ar obtine, dar pentru vremea ei este o masina sigura (ca termen de comparatie, pentru cei care stiu masina mea, am rupt o Dacia 1300 in doua in Piata Victoriei, din vina soferitei care nu mi-a dat prioritate, 21 al meu nu a avut mare branza (aripa, capota, bara, parbriz, lonjeron usor indoit)...Viteza era cam de 45 la ora... Si, bomboana pe coliva, fata unor cocalari cu TDI sau alte agregate moderne cand ii depasesc sau ma ajung din urma si sunt mirati ca e doar un R21...Adevarul ca, in afara de mici exceptii notabile, majoritatea R21 care au ajuns la noi, au fost cazaturi, luate pe nimic de afara...ceea ce explica parerea proasta a unora despre aceasta masina... Si, ceea ce probabil putina lume stie, R21 a fost masina care a marcat trecerea la un nivel superior de calitate a marcii Renault si care a fost un succes mondial, fabricandu-se pana in 1998 sau 1999 in America de Sud...unde era considerata limuzina de lux si costa peste 50.000 USD... |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Cristyan Heat |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 23 September 09 From: Bucharest ![]() |
Nu stiam ca exista cineva la noi care sa stie atat de multe despre istoria R21. Ma bucur cu atat mai mult ca este din Bucuresti. Sper sa am onoarea sa te intalnesc vineri. Legat de cei cu masini noi, iti impartasesc punctul de vedere...am incercat chiar cu tata, care are un Passat din 2004 TDI si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca nu aveam probleme in a sta lipit de el.
Tot respectul, Cristi |
--------------------
Renault
21
- B 61 CVS
1988 - GTS - Symphonie Vand:
- piese R21 GTS - 1.7 Carburatie - '88 |
|
Fery_ |
![]()
|
am postat si io mai sus .........si ce vreau sa zic
multa lume de aici lauda masina pentru tinuta de drum ei problema mea e ca masina mea e barca si nu mai stiu ce sa-i fac o sa deschid un topic despre problema poate o dezbatem va astept |
--------------------
Renault
21
- HD75LEX
GTS-1989 1721MPI 69kw
|
|
M@NIVELA:)) |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 15 January 09 From: Sf.Gheorghe ![]() |
Eu am muulte de spus despre renault 21, o masina care nu o cunoaste multa lume , doar cunoscatorii se uita la ele , dar cine a avut asa ceva 100% nu este nemultumit. eu sunt pentru Renault 21 cu motor longitudinal,stabilitate mult mai mare, rezistenta si calitate mai buna la piese . plusuri sunt multe , eu am vazut renault 21 cu 1 mil de km, vorbim de echiparea cu 2068 cmc diesel , cel mai reusit motor si cel mai durabil de cand exista renault . comfort pe care nu il au multe masini germane din ziua de azi , dotari cum ar fi AC , sau clima electronica, asa are tatal meu acum.
- renault 21 motor longitudinal dupa parerea mea este cea mai buna masina , simpla , fara multa electronica , daca mai este si in stare buna cu tabla si ii faci un tratament bun nu ai treaba ....si nu vorbesc din auzite, am un service auto cu tatal meu si reparam numai renault astea mai vechi.... |
--------------------
Renault
Laguna
- CV44FTY
99
|
|
m4iky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 15 January 08 ![]() |
Renault 21,frumoasa masina "place la mine",spatioasa,fiabila,stabila,usor de intrtinut.
Minusuri-aparitia ruginii la aripile si portierele din spate. |
--------------------
renault
21
- 87 YKY
89,14oo cc,carburatie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 19:23 |