Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ulei cutie de viteza

danyell79
post 21 Nov 2009, 15:11
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Rasnov

Poate cineva sa ma lumineze si pe mine cum se baga cel mai repede uleiul in cutia de viteza?
Multumesc!

This post has been edited by danyell79: 21 Nov 2009, 15:37

--------------------
Renault Laguna 3 2.0 DCI GrandTour, R-link, Bose edition 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Shafu
post 21 Nov 2009, 16:50
Post #2

SHĂFU'

From: Iași

Busonul de umplere pentru cutia de vitea arata ca un fluturas (vezi foto) si e pozitionat pe partea cu radiatorul, deci daca bagi mana pe deasupra ajungi la el. Sa fii pe loc drept cand umbli la acel buson si daca curge ulei inseamna ca are de ajuns, daca nu completeaza pana curge.

Attached thumbnail(s)
cutie_viteza.JPG ( Size: 44.66k ) Number of downloads: 498

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
danyell79
post 21 Nov 2009, 18:29
Post #3

Membru incepator

La mine nu este ca in poza atasata de tine, am un furtun care intra intr-o gaurica cu un diametru foarte mic, de aceea intreb cum se face operatiunea cel mai repede ca nu vrea sa intre decat cate putin, am incercat si cu o seringa de 20 de ml dar cred c-o sa-mi ia vre-o 3-4 ore pana umplu cutia.

--------------------
+
Shafu
post 21 Nov 2009, 19:03
Post #4

SHĂFU'

From: Iași

biggrin.gif ... acel furtun este un fel de evacuator de gaze/presiune, sau ceva de genul asta, din cutie ... nu stiu sigur, acel surub il ai sigur pentru ca acolo se verifica nivelul uleiului din cutie, golirea facandu-se pe undeva pe dedesubt. Deci priveste cu atentie si daca crezi ca prin furtun poti turna, treaba ta, dar vezi sa nu umpli cutia sa iti bubuie. wink.gif .Acum poate cel dinaintea ta care a avut masina, a inlocuit ala cu vreun dop nenorocit dar acel fluturas trebuie sa existe.
Daca ai cutie automata aici nu mai stiu pe unde se face umplerea.

P.S.: Daca ai turnat ulei pe acolo cauta neaparat dopul si verifica nivelul ca faci cutia praf.

In zona inconjurata cu rosu pe sub furca de ambreiaj ar trebui sa cauti acel dop.

This post has been edited by Shafu: 21 Nov 2009, 19:14

Attached thumbnail(s)
index.jpeg ( Size: 230.61k ) Number of downloads: 603

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
danyell79
post 21 Nov 2009, 20:31
Post #5

Membru incepator

QUOTE(Shafu @ 21 Nov 2009, 19:03)
biggrin.gif  ... acel furtun este un fel de evacuator de gaze/presiune, sau ceva de genul asta, din cutie ... nu stiu sigur, acel surub il ai sigur pentru ca acolo se verifica nivelul uleiului din cutie, golirea facandu-se pe undeva pe dedesubt. Deci priveste cu atentie si daca crezi ca prin furtun poti turna, treaba ta, dar vezi sa nu umpli cutia sa iti bubuie. wink.gif .Acum poate cel dinaintea ta care a avut masina, a inlocuit ala cu vreun dop nenorocit dar acel fluturas trebuie sa existe.
Daca ai cutie automata aici nu mai stiu pe unde se face umplerea.

P.S.: Daca ai turnat ulei pe acolo cauta neaparat dopul si verifica nivelul ca faci cutia praf.

In zona inconjurata cu rosu pe sub furca de ambreiaj ar trebui sa cauti acel dop.
*

Multumesc pentru ajutor. Am gasit surubul. Nu am apucat sa bag uleiul in cutie ca ma gandeam ca nu poate fii chiar asa de greu. Multumesc inca odata.

--------------------
+
cj98czh
post 22 Nov 2009, 00:51
Post #6

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Atentie ca uleiul care il bagi sa fie 75W80 ... daca nu stii ce ulei este in cutie eu zic sa-l schimbi pe tot pt. ca nu este bine sa le amesteci...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
danyell79
post 22 Nov 2009, 10:19
Post #7

Membru incepator

QUOTE(cj98czh @ 22 Nov 2009, 00:51)
Atentie ca uleiul care il bagi sa fie 75W80 ... daca nu stii ce ulei este in cutie eu zic sa-l schimbi pe tot pt. ca nu este bine sa le amesteci...
*

Uleiul l-am luat pe baza talonului si este EPX 80W90 de la Castrol

--------------------
+
cj98czh
post 22 Nov 2009, 12:52
Post #8

Membru de la Cluj ...

Nu este bun... uleiul pt. cutiile renault are specificatiile 75W80... pot alti membrii sa confirme sau sa infirme???

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ionutt daniel
post 22 Nov 2009, 15:07
Post #9

Membru autentic

From: Giurgiu

Da, uleiul de cutie pt. Renault trebuie sa fie 75w80. Poti cere la magazin Dacia Oil(cam 25lei/litru) sau Total, ori Daewoo. Toate cu aceeasi specificatie. Il poti recunoaste si dupa miros, care e destul de pronuntat. Nu baga alt tip de ulei, mai ales ca vine iarna si vascozitatea la rece e relevanta.

--------------------
renault espace - bulgariax4 2.2
+
danyell79
post 22 Nov 2009, 15:41
Post #10

Membru incepator

QUOTE(ionutt daniel @ 22 Nov 2009, 15:07)
Da, uleiul de cutie pt. Renault trebuie sa fie 75w80. Poti cere la magazin Dacia Oil(cam 25lei/litru) sau Total, ori Daewoo. Toate cu aceeasi specificatie. Il poti recunoaste si dupa miros, care e destul de pronuntat. Nu baga alt tip de ulei, mai ales ca vine iarna si vascozitatea la rece e relevanta.
*

Am intrat si pe Autokarma , am bagat profilul masinii si am gasit mai multe tipuri de ulei

This post has been edited by danyell79: 22 Nov 2009, 15:46

Attached thumbnail(s)
untitled.JPG ( Size: 269.16k ) Number of downloads: 534

--------------------
+
cj98czh
post 22 Nov 2009, 16:31
Post #11

Membru de la Cluj ...

Acuma daca vrei sa intelegi bine daca nu iarasi este bine dar sa nu vii sa te plingi... cu 80W90 o sa schimbi cu 2 maini cand va fi frig afara... tie iti trebuie 75W80... de preferinta ELF ca este uleiul recomandat de producator sau Total ca tot un drac este... si ca si chestie specifica trebuie sa fie 78W80 GL4

In functie de ce tipul cutie se pune:

JB1 - 3,4 litrii
JB3 - 3,4 litrii
JC5 - 3,1 litrii

This post has been edited by cj98czh: 22 Nov 2009, 16:36

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
danyell79
post 22 Nov 2009, 16:38
Post #12

Membru incepator

QUOTE(cj98czh @ 22 Nov 2009, 16:31)
Acuma daca vrei sa intelegi bine daca nu iarasi este bine dar sa nu vii sa te plingi... cu 80W90 o sa schimbi cu 2 maini cand va fi frig afara... tie iti trebuie 75W80... de preferinta ELF ca este uleiul recomandat de producator sau Total ca tot un drac este... si ca si chestie specifica trebuie sa fie 78W80 GL4
*

Problema nu este ca nu inteleg care ar fii mai bun ci faptul ca eu am cumparat deja 4 litri, am dat 150 Ron si am bagat deja aproape 2 litri in cutie, deci daca uleiul nu este contraindicat eu zic ca pot merge 1-2 ani cu el

--------------------
+
ionutt daniel
post 22 Nov 2009, 17:38
Post #13

Membru autentic

From: Giurgiu

Mai ales ca l-ai amestecat cu cel deja existent eu zic ca nu merge, asta ca sa nu te vedem pe aici in curand cu topic de probleme la cutie..

--------------------
renault espace - bulgariax4 2.2
+
cj98czh
post 22 Nov 2009, 17:49
Post #14

Membru de la Cluj ...

Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul ... nu vrei sa intelegi si gata... este problema ta... astept sa vad in cat timp vei scrie ca ai probleme... si pe viitor cauta un manual calumea de reparatii si nu mai asculta de nea Caisa care habar nu are...

Numai bine !

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
danyell79
post 23 Nov 2009, 09:06
Post #15

Membru incepator

QUOTE(ionutt daniel @ 22 Nov 2009, 17:38)
Mai ales ca l-ai amestecat cu cel deja existent eu zic ca nu merge, asta ca sa nu te vedem pe aici in curand cu topic de probleme la cutie..
*

QUOTE(cj98czh @ 22 Nov 2009, 17:49)
Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul ... nu vrei sa intelegi si gata... este problema ta... astept sa vad in cat timp vei scrie ca ai probleme... si pe viitor cauta un manual calumea de reparatii si nu mai asculta de nea Caisa care habar nu are...

Numai bine !
*

Nu am zis niciodata ca l-am amestecat cu cel vechi. Eu am schimbat planetara si atunci s-a scurs uleiul din cutie si atunci am zis sa-l schimb cu unul curat. Dar pana la urma cred c-o sa-l bag pe cel vechi inapoi daca toti ziceti ca nu este indicat 80W90, deoarece se apropie sarbatorile si banii sunt "mai usori" acum. Probabil ca la anul o sa-l schimb cu 75W80. Va multumesc la toti pentru ajutor!

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 03:40
Dacia