Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Imi trebuie o confirmare pt servo directie

Choice777
post 16 Nov 2009, 23:20
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Are taica-miu un Megane 1.9 dci din 2002, defapt sfarsitul 2001, si nu stiu daca e normal ce face volanul. Adica in general se misca grelut...oarecum Am mai avut un Passat din 79, diesel simplu, si ala parca mergea mai usor volanul. Defapt nu cred, sigur. Deci pana la aprox 50kmh merge putin de tot mai greu, iar la viteze mai mari nu se mai simte deloc din cauza ca e ajutat de viteza. Asta inteleg, ca asa era si la Passat. Dar sub 50 de kmh, efectiv parca trebuie sa-l tin mereu in forta. La Passat cu un deget nu avea nici o sansa, indiferent de viteza, sa se miste volanul "singur". Pe cand la asta sub 50 trebuie tinut calumea , altfel are tendinta de a trage el intr-o directie.
1) Trage sa indrepte rotile daca ma aflu intr-un viraj gen intersectie.
2) Ori atunci cand e vorba de linii drepte si depasiri, sau unghiuri mult mai mici, slalom printre masini in parcari/gropi, se simte de parca ar fi un joystick din ala de playstation...stiti cum...de parca ar avea vreo 8 pozitii, 4 spre nord, sud, est si vest, si inca 4 intre, ca un romb..cum sa zic...sare intr-unu in altu. e ciudat..intelegeti ? E ca si cum ar avea un arc sau ceva ce-l trage pe anumite pozitii, sa zicem vreo 8 , intre ele nu vrea sa stea nicicum.
Nu am mai avut pana acum posibilitatea de a conduce alta masina cu servo, decat vreo 20 de minute, cam 10 + 10 in ocazii diferite, un Jaguar s-type al unui var, si practic eram prea distras de masina biggrin.gif , pt a observa treaba cu directia. In rest cu servo am condus ..tractoare smile.gif) John deere, fendt..si alea jur ca merg din cm in cm, pe cand asta sare din pozitie in pozitie, cele 8 puncte de care am zis, minim 3-4 cm intre ele.

E normal ? sad.gif

This post has been edited by Choice777: 16 Nov 2009, 23:22

--------------------
Renault Megane 2001/I
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 16 Nov 2009, 23:32
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Eu nu prea am inteles nimic din ce vrei tu sa spui acolo... ce trage.. care de unde ce... imcearca sa editezi postul si fa-l sa aiba o logica... si lasa Passatul ca nu are treaba... eu zic sa vezi ce anume nu ti se pare ok la masina asta... sau mai bine fa o proba cu alta... din cate vad experienta in conducere nu prea ai si tare ma gandesc ca nu cumva sa ti se para toata problemele...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Choice777
post 16 Nov 2009, 23:52
Post #3

Membru incepator

Chiar e asa de greu de inteles faptul ca "volanul" "trage" ? Deci e mai rau decat la masinile servo(f. putine) si cele fara servo(f. multe) care le-am condus. La asta nu e "neutru" volanul, fie daca-l tin prea usor cu mana face ce ii dicteaza rotile si "trage in acea directie, fie merge in "hopuri", adica are vreo 8 pozitii intre care nu vrea sa stea. Cat depre condus, nu vezi bine, am condus destul incat sa fiu foarte mirat de acest comportament al volanului.

--------------------
Renault Megane 2001/I
+
ionutt daniel
post 17 Nov 2009, 07:02
Post #4

Membru autentic

From: Giurgiu

Cel mai sigur e sa mergi intr-un service si sa prezinti problema, ca sa ai un raspuns clar, dupa ce e analizata masina.
Totusi e bine sa verifici nivelul lichidului de la servodirectie(cand a fost schimbat?) si o geometrie a rotilor (elemente de directie schimbate).

--------------------
renault espace - bulgariax4 2.2
+
Shafu
post 17 Nov 2009, 08:57
Post #5

SHĂFU'

From: Iași

Ce spui tu ca "trage" se intelege ca unghiul de viteza e varza (bucse, capat de bara, pivoti) si ca volanul are joc mare posibil sa trebuiasca strans reglajul la caseta, dupa ce rezolvi cu piesele la directie, sau schimbata caseta daca e prea uzata si nu mai merge stransa. Cat despre servodirectie, daca nu merge invartita macar cu podul palmei atunci posibil sa fie si o problema la servodirectie.
Ramane sfatul colegilor de a merge la un Service Renault chiar pentru un diagnostic si dupa revii si discutam alternative de remediere, manopera de diagnostic e undeva pana in 0,5h deci nu e mai mult de 50 lei teoretic wink.gif

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
Choice777
post 17 Nov 2009, 09:15
Post #6

Membru incepator

cheers.gif Thanks Shafu !

--------------------
Renault Megane 2001/I
+
mihai_dorin
post 17 Nov 2009, 09:45
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Sfatul lui Shafu + cateva ore de romana, ca data viitoare sa intelegem si noi ce vrei sa ne spui.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
IonutGligan
post 17 Nov 2009, 20:15
Post #8

impatimit marca renault

From: Cluj Napoca

popa.gif un sobor de preoti ...

--------------------
Renault Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei 2010
+
aquabluedod
post 18 Nov 2009, 04:16
Post #9

Membru autentic

Eu sunt la al 2 lea megane clasic si iti pun cu mana pe suflet asa e masina merge un pic mai greu servo fata de alte masini ,mai am o corsa si fac diferenta foarte usor cand sar dintr-o masina in alta.
Ceea ce spui tu e destul de simplu,schimba toate bucsele pe fata si scapi de ceea ce simti in volan.

--------------------
Renault Talisman - B 918 NDD 2017 1.6 dCi 130 HP Intens
Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
+
Choice777
post 18 Nov 2009, 11:26
Post #10

Membru incepator

QUOTE(mihai_dorin @ 17 Nov 2009, 09:45)
Sfatul lui Shafu + cateva ore de romana, ca data viitoare sa intelegem si noi ce vrei sa ne spui.
*

radmasa.gif Te-ai speriat de un singur cuvant in engleza ? biggrin.gif Cat despre romana mea, nu-mi fac grji cat timp ma descurc la inca 3 cool.gif . Cine nu poate sa inteleaga ce am scris in primul post , cred ca e suspect de AD. Inca romana e foarte "conservatoare", nu ca altele , gen engleza, unde fiecare adauga sufixe in nestire, sau germana unde se "inventeaza" cuvinte noi alipind 3-4-5-20 de cuvinte vechi.

QUOTE(IonutGligan @ 17 Nov 2009, 20:15)
popa.gif un sobor de preoti ...
*

Ce patisi ?

QUOTE(aquabluedod @ 18 Nov 2009, 04:16)
Eu sunt la al 2 lea megane clasic si iti pun cu mana pe suflet asa e masina merge un pic mai greu servo fata de alte masini ,mai am o corsa si fac diferenta foarte usor cand sar dintr-o masina in alta.
Ceea ce spui tu e destul de simplu,schimba toate bucsele pe fata si scapi de  ceea ce simti in volan.
*

Ma temeam ca asa o fi "modelu'". Na, inseamna ca nu prea exista solutie. CU toate ca de cand a luat-o nu cred ca s-a uitat la caseta de directie, macar sa verifice. Stiu ca a schimbat capetele de bara, o sa vad daca-i vreo diferenta cand ajunge acasa.

--------------------
Renault Megane 2001/I
+
mihai_dorin
post 18 Nov 2009, 13:02
Post #11

Membru autentic

Prietene, cum am mai spus, nu la engleza ma refeream ma refeream la romana ras hohote.gif

Trebuie sa citesti cam de 3 ori ca sa iti dai seama ce ai vrut sa zici in primul post.

Ti-am dat un sfat, daca pe viitor vei vrea ajutor de la noi, macar incearca sa scrii corect, sa intelegem si noi.( aici ma refer la prima parte a postarii)

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
cj98czh
post 18 Nov 2009, 13:09
Post #12

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Eu am fost primul care am spus asta... dar lui i se pare ca se intelege... mie nu... in rest...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
19vik
post 18 Nov 2009, 13:17
Post #13

Membru

QUOTE(Choice777 @ 16 Nov 2009, 23:20)
...
2) Ori atunci cand e vorba de linii drepte si depasiri, sau unghiuri mult mai mici, slalom printre masini in parcari/gropi, se simte de parca... ar avea vreo 8 pozitii... intelegeti ? E ca si cum... ar avea un arc sau ceva ce-l trage pe anumite pozitii, sa zicem vreo 8 , intre ele nu vrea sa stea nicicum. 
... asta sare din pozitie in pozitie, cele 8 puncte de care am zis, minim 3-4 cm intre ele.
*

Flansele de la amortizoare? Mersul greoi si sacadat al volanului mai poate fi si de la aer in instalatia servo, ai verificat nivelul?

This post has been edited by 19vik: 18 Nov 2009, 15:44

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
Choice777
post 18 Nov 2009, 21:51
Post #14

Membru incepator

O sa verific neaparat nivelul, si aproape sigur si caseta.

--------------------
Renault Megane 2001/I
+
xcss
post 18 Nov 2009, 21:58
Post #15

Born to Be Epic

QUOTE(Choice777 @ 18 Nov 2009, 11:26)
radmasa.gif  Te-ai speriat de un singur cuvant in engleza ? biggrin.gif Cat despre romana mea, nu-mi fac grji cat timp ma descurc la inca 3 
*

Ai grija. Sa nu faci febra musculara.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th August 2025 - 15:22
Dacia