Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Trage dreapta ..., care ar fi problema

audiofilu'
post 27 Jan 2010, 08:34
Post #31

Membru autentic

Group: Members

am folosit lanturile iarna asta cind au fost zapezile si am observat ca lipseste un plumb de pe dreapta fata (estimez dupa urma lasata cam de 35-40 g) iar masina are o USOARA tendinta de a trage dreapta...posibil sa fie doar din cauza asta?

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bad_x
post 10 Apr 2010, 19:02
Post #32

Membru autentic

salut la toti

am citit acest topic si ma gandeam sa postez si eu cate ceva

in legatura cu directia si trasul in dreapta sau in stanga nu este neaparat din unghiul de directie,am avut foarte multe masini care orce le faceam trageau dreapa sau stanga pana mia venit o idee am schimbat rotile intre ele si masina merge brici adica stanga cu dreapta.

inca o treaba mai poate trage dreapta din cauza la rulmentul de sarcina de la telescop de sus,daca este ruginit si merge greu influenteaza foarte mult la viraj si poate sa te traga intro parte

--------------------
Renault laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP 2004
+
djidji_thebest
post 11 Apr 2010, 12:08
Post #33

untest

Salutare!
Am observat cateodata ca imi trage masina in dreapta. Probabil de aceea am si eroarea la ESP. Dar altadata observ ca masina nu trage in dreapta, merge drept. Daca ar fi probleme la unghiul de fuga, nu ar trebui sa traga tot timpul intr-o parte?
Multumesc.

--------------------
Renault Laguna AUTHENTIQUE 2001 1.6 16v - MS 87 DJI
+
eugen dinu
post 14 Apr 2010, 02:23
Post #34

Membru

teoretic da, ar trebui sa traga tot timpu dreapta sau stinga ,dupa caz, la mine trage dreapta tot timpu dar nu foarte tare, asa putin. stiti cumva vreun pret pe la bieletele de directie? aia de pe dreapta are joc si trebe sa le schimb.

--------------------
renault laguna 2001 18 16V - TM25ESA
+
Costy_popescu
post 18 Jan 2012, 10:58
Post #35

Membru

From: Targu Jiu

salutari, am si eu problema cu trasul in partea stanga, a aparut practic instantaneu, din cate cred eu dupa ce am fost 6 persoane in masina...dar sa incep cu inceputul, am schimbat o bieleta de directie acum 2 luni cea de pe partea stanga, mecanicul a numarat bine, si cred ca a potrivit-o la fix deoarece nu am avut probleme cu trasul, iar directia era ok...Mai am o problema cu un arc spate tot pe partea stanga, ultima spira este rupta adica se mai sprijina doar in jumatate de spira (problema asta este de 1 an).
Dupa ce am fost 6 persoane la 2 3 zile am observat ca masina trage stanga iar volanul nu mai statea drept in momentul in care masina era pe drum drept ci putin inclinat spre stanga...m-am dus sa reglez convergenta(sau unghi de fuga cum spun toti), cei de acolo mi-au spus ca este varza ca trebuie reglata, zis si facut, au reglat dupa care am plecat, volanul pe drum drept statea spe dreapta iar masina trage la fel stanga.am fost iar peste iei, au tabarat toti pe ea, au schimbat rotile intre ele, au facut reglje peste reglaje, dar in zadar, volanul sta drept dar masina trage stanga, mai putin dar trage... asa ca intreb poate ca din cauza arcului de pe spate stanga sa traga stanga ? Mi-au spus ca roata stanga spate este putin dezechilibrata dpdv al unghiurilor(nu am inteles exact).... o sa incerc sa scanez fisa cu masuratori sa o atasez si daca poate cineva sa isi dea cu parerea astept cu multa placere..
o zi buna

This post has been edited by Costy_popescu: 18 Jan 2012, 13:32

Attached thumbnail(s)
CONVERGENTA_UNGHI_DE_FUGA.jpg ( Size: 133.64k ) Number of downloads: 429

--------------------
Renault Laguna 3 2013 2.0 dci 130 cp
+
Shefoo
post 9 Feb 2012, 20:39
Post #36

Membru incepator

Verifica amortizorul de pe partea spre care trage masina!

--------------------
Renault Clio 2002 - DJ 08 ...
+
bogdanbby
post 26 Feb 2012, 20:29
Post #37

Membru autentic

salutare. am si eu o mica mare problema. am observat ca de ceva vreme mi se uzeaza cauciucurile pe fata doar partea interioara circa 3 4 cm in rest cauciucul e perfect.
am fost la vulcanizare sa echilibreze rotile si una era putin ovala si am indreptat-o. acum cateva zile am facut geometria si mi-a zis ca nu e dereglata si ca incearca sa mi-o fixeze pe minim si ca nu stie din ce cauza se uzeaza cauciucurile pe interior.
stie cineva ce anume poate fi? inainte de geometria rotilor i-am pus sa imi verifice bucsile si au zis ca-s ok.
ce anume poate sa imi provoace uzura cauciucurilor?

--------------------
renault laguna 2 model privilege 2002 2,2 dci - bh 24 bby
+
victor55
post 27 Feb 2012, 10:09
Post #38

Membru incepator

From: navodari

salut,
daca cauciucurile din spate, nu sunt uzate ,punele pe fata , mai fa o proba si scrie cum se comporta.
P.S.
cauciucurile trebuie sa aiba acelasi profil,dimensiune si presiune .
cu stima

--------------------
renault express van 1,5 2022 comfort - CT 09 FVU/ B155KFM
+
daniLaguna2
post 16 Apr 2012, 22:40
Post #39

Membru autentic

From: bucuresti

salut am schimbat azi anvelopele de iarna cu cele de vara am 225/45 r17 si am observat ca trage un pic stanga da foarte putin ..... ce poate fii, eu m am uitat la cel care l ea echilibrat si lea scos pe toate la 0-0 ... mentionez ca cele de iarna nu trageau aveam 225/50 r17 ... unghiu de fuga nu l am facut deloc, adica am avut vara trecuta alte anvelope si le am pus pe cele de iarna dupaia si nu am facut unghiu de fuga si acum iar le am pus pe cele de vara altele noi si nu am facut unghiu de fuga... ce cauze sunt ... ms smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
renault laguna2 2003 - B-200-DNI
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
Pop Marcel
post 17 Apr 2012, 19:19
Post #40

Iubitor de Laguna si Talisman

daca zici ca directia este in regula si presiunea in roti egala incearca sa muti rotile de pe stanga pe dreapta si vezi ce se intampla sar putea sa fie roata din stanga mai grea si asta ar putea fi motivul posibil sa fi pus mai multe greutati la echilibrare pe roata din stanga

--------------------
Renault Talisman Initiale Paris 2021 2 l 190 CP
Renault Talisman Initiale Paris 2016 1.6L dci 160 cp
Renault Laguna 3 Initiale Paris 2011 2L dci 150 cp

+
daniLaguna2
post 17 Apr 2012, 23:17
Post #41

Membru autentic

daca am rotile echilibare 0-0 si pe stanga si pe dreapta nu cred ca are treba plumbi poate ori fii anvelopele nu sunt uzate uniforim pe margine smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
Pop Marcel
post 18 Apr 2012, 21:54
Post #42

Da poate fi si din anvelope eu credaem ca ai anvelope noi eu mi-am pus anvelope noi si tot imi tragea stinga acuma nu mai trage de cand le-am echilibrat pentru ca pe roata dreapta fata am mult mai multe greutati

--------------------

+
daniLaguna2
post 18 Apr 2012, 22:53
Post #43

Membru autentic

si la mine de a ce poate fii de la anvelope nu sunt uzate cum trebuie dupa ce o sa mai rulez cu ele poate se aseaza smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
fazer
post 19 Apr 2012, 14:47
Post #44

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Faza cu trasul dreapta am patit o si eu...cu un set de gume noi...le am schimbat intre ele si tragea invers,am masurat atent si una din guma era mai mica,noroc ca erau in garantie si pastrasem bonul...nu dau nume ce gume erau ca sa nu fac reclama laugh.gif dar poate fi una din cauzele banale care fac ca masina sa traga intr o parte!

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi - De ...TM.
+
daniLaguna2
post 19 Apr 2012, 22:16
Post #45

Membru autentic

aham cred ca e de la anvelope nu sunt uzate uniforim cred ca am observat ca au carne pe margine si mai putin pe mijloc ma refer vin asa linie dreapta nu rotunjite la margine .... am observat ca ,cand ei viraj dreapta sau stanga si acelerezi mai tare rotile fata cred ca se inclina in asa fel parca simti in volan ca urci pe niste damburi smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
Pop Marcel
post 20 Apr 2012, 12:12
Post #46

Nu se mai aseaza niciodata

--------------------

+
fazer
post 20 Apr 2012, 19:28
Post #47

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Un mic off topic...Pop Marcel ma uitam la semnatura cate L2 posezi...un adevarat fan al marcii,toata stima!

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi - De ...TM.
+
Pop Marcel
post 21 Apr 2012, 21:43
Post #48

Le-am avut pe rind in ordinea de jos in sus din semnatura ,momentan o am pe aceea din 2007 pe care am cumparato din Paris acu doi ani si aia din 2001 am cumparato din Berlin in 2006 am vanduto tot in 2006 si am rascumparato exact dupa 4 ani pentru fiul meu, avem doua lagune in familie sunt multumit de amindoua , am mai avut si doua lagune 1 facelift si inainte 4 renouri 21 dar prima mea masina a fost audi 100 cc avant a doua audi 80 si din 1995 cind am cumparat primul renault 21 de atunci nu m-am mai despartit de RENAULT ma fascinat confortul din ele

This post has been edited by Pop Marcel: 21 Apr 2012, 21:50

--------------------

+
Costy_popescu
post 30 Apr 2012, 09:14
Post #49

Membru

From: Targu Jiu

QUOTE(Costy_popescu @ 18 Jan 2012, 10:58)
salutari, am si eu problema cu trasul in partea stanga, a aparut practic instantaneu, din cate cred eu dupa ce am fost 6 persoane in masina...dar sa incep cu inceputul, am schimbat o bieleta de directie acum 2 luni cea de pe partea stanga, mecanicul a numarat bine, si cred ca a potrivit-o la fix deoarece nu am avut probleme cu trasul, iar directia era ok...Mai am o problema cu un arc spate tot pe partea stanga, ultima spira este rupta adica se mai sprijina doar in jumatate de spira (problema asta este de 1 an).
Dupa ce am fost 6 persoane la 2 3 zile am observat ca masina trage stanga iar volanul nu mai statea drept in momentul in care masina era pe drum drept ci putin inclinat spre stanga...m-am dus sa reglez convergenta(sau unghi de fuga cum spun toti), cei de acolo mi-au spus ca este varza ca trebuie reglata, zis si facut, au reglat dupa care am plecat, volanul pe drum drept statea spe dreapta iar masina trage la fel stanga.am fost iar peste iei, au tabarat toti pe ea, au schimbat rotile intre ele, au facut reglje peste reglaje, dar in zadar, volanul sta drept dar masina trage stanga, mai putin dar trage... asa ca intreb poate ca din cauza arcului de pe spate stanga sa traga stanga ? Mi-au spus ca roata stanga spate este putin dezechilibrata dpdv al unghiurilor(nu am inteles exact).... o sa incerc sa scanez fisa cu masuratori sa o atasez si daca poate cineva sa isi dea cu parerea astept cu multa placere..
o zi buna
*

am rezolvat problema cu trasul stanga, s-a dovedit a fi din cauza arcului care era rupt, mai exact, cand le-am schimbat am observat ca cel de pe stanga datorita faptului ca din ultima spira era rupta o bucata, arcul sarisa de pe pozitie si din aceasta cauza tragea...

--------------------
Renault Laguna 3 2013 2.0 dci 130 cp
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:02
Dacia