Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masini imatriculate in Romania, cu volan pe dreapta

mihai_dorin
post 28 Jan 2010, 23:14
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Nu e de mirare ca in Romania aceasta moda prinde la cat mai multi soferi. Motivul: sunt mai ieftine. Insa este normal?

Din pacate acest lucru este legal in Romania, RAR-ul cere ca doar fascicolul luminos sa fie schimbat. Asa cum spunea un coleg, pitbull, ce am face daca toata lumea si-ar lua masina cu volan pe dreapta?

Cum se asigura un sofer care doreste sa se angajeze intr-o depasire, daca nu are un "copilot'?

Din ce in ce mai multi oameni mor pe strazile din Romania din cauza acestor "fitze".

Problema: este legal, dar este normal?

http://stirileprotv.ro/bin/tv/?media_id=60199191

29 Jan 2010, 00:22:
Reportaj Antena 3:

Modă englezească, în Patria Prazului. O grămadă de șoferi din Craiova au făcut, peste noapte, o mare pasiune pentru mașinile cu volanul pe partea dreaptă. Sunt mai ieftine, de acord, dar traficul românesc nu se pretează unor astfel de automobile. În consecință, au început să apară și accidentele.

Șoferii români sunt ași când conduc mașini cu volanul pe stânga. Dau dovadă, însă, de stângăcie când vine vorba de mașini cu volanul pe dreapta. "Am avut și accidente soldate cu pagube materiale, dar și accidente soldate cu victime omenești", spune Emil Zuican, șef poliția rutieră Dolj.

Cele mai mari bătăi de cap le au polițiștii, care trebuie să stea mereu cu ochii în patru după mașinile exotice.

"Unii dintre conducătorii auto susțin că nu-i împiedică cu nimic atunci când circulă la volanul unui astfel de autovehicul. Un singur impediment ar fi acela când efectuează o depășire pentru că trebuie să treacă tot autovehiculul pe contrasens să vadă dacă din sens contrar vine alt autovehicul", a precizat Emil Zuican

Posesorii de astfel de mașini recunosc că numai cei mai tari pot conduce așa ceva. Există însă și șoferi conservatori, care nu ar cumpăra în veci o mașină cu volan pe dreapta.

Cu toate astea, legea noastră nu interzice înmatricularea mașinilor cu volan pe partea dreaptă. Polițiștii nu pot face altceva decât să îi sfătuiască pe șoferi să evite astfel de mașini.

This post has been edited by mihai_dorin: 28 Jan 2010, 23:22

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RaR5
post 28 Jan 2010, 23:52
Post #2

Membru incepator

Eu nu inteleg de ce trebuie ca soferii romani sa le evite? E o varianta de "incurajare" a productiei interne?

Se pot face modificari pentru masini, - camere performante instalate in locasul farului din stanga, cu ecran in habitaclu, deasupra casetofonului.

O varianta mai "hardcore" este mutarea volanului in dreapta... ramane cutia de viteze in oglinda, se schimba doar coloana de directie... acum depinde de fiecare..

--------------------
Renault 5 GTX, 1.7 B18FT
+
marian-j
post 29 Jan 2010, 01:15
Post #3

Membru autentic

From: Timișoara

Stai ca nu ma prind!Daca volanul e deja pe dreapta unde sa mai fie mutat?Afara din masina? happy.gif
Boooon!Mai departe.
Se muta coloana de directie(cu caseta "pe stanga" precum si restul hangaralelor ce tin de servo) si gata treaba,zici matale!
Cu cutia de viteze n-ar fi asa o problema dar cu panoul de bord,cu comenzile electrice de pe si din vecinatatea volanului precum si cu pedalierul ce-i de facut? happy.gif
Nu te supara dar cred ca toate aceste modificari ar depasi pretul de achizitie al masinii!

This post has been edited by marian-j: 29 Jan 2010, 01:41

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Master01
post 29 Jan 2010, 02:50
Post #4

Membru autentic

From: Suceava

Atunci ar fi in interesul nostru ca legiuitorul ! sa interzica inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta pentru ca reprezinta un pericol pentru traficul auto si ceilalti soferi cuminti. acaum il mai evitam pe ala cu volan in dreapta care scoate toata masina pe banda noastra sa vada daca are loc sa depaseasca? Faci bum si moare cine nu are noroc. Ar trebui sa le impuna macar sa instaleze o microcamera pe stanga cu ecran pe langa bord, desi este o solutie de avarie. Cine este de acord?

--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC - Nr. de SV 2005/1598 cmc 1,6 16 V
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
+
marian-j
post 29 Jan 2010, 03:44
Post #5

Membru autentic

Daaaa,ce sa-ti spun!!
D-aia nu mai poate legiuitoru' de vrerile dumitale!
Orice inmatriculare mai baga niste bani la buget!!
Ori asta-i prioritatea absoluta!
Stai linistit ca adunatu' de bani in marea galeata a bugetului de stat nu-i in folosul dumitale!In galeata respectiva isi va baga mainile pana la coate "legiuitorul"!Si ghici ce interesat va fi numitul "legiuitor" de faptul ca matale ti-ai putea rupe gatul din cauza vre-unui bezmetic cu volan pe dreapta!!
Hehe!
"Legiutoru' " circula in masina cu girofar si daca are "oo grele" are si antemergator!
In consecinta i se cam îmbrehăne daca matale traiesti (sau nu!) bineee!

This post has been edited by marian-j: 29 Jan 2010, 03:49

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Master01
post 29 Jan 2010, 04:50
Post #6

Membru autentic

Eu legiuitorului astuia care se comporta cum spui tu i-as da vreo doo suturi la ,,oo''. Aici trebuie sa fie un control al alegatorului asupra cum voteaza fiecare din parlamentari, iar daca respectivul deputat/senator de circumscriptie nu voteaza cum am dorit eu sa il pot sanctiona la urmatoarele alegeri sau sa merg sa-i reprosez acest lucru atunci cand vine la cabinetul lui parlamentar din teritoriu. Altfel, dilema asta nu se mai rezolva iar ei se invinovatesc unii pe altii. Pai noi votam ca fraierii, cum ne manipuleaza ei in campania electorala. Nu, ar trebui ca lumea sa stie ce a facut parlamentarul respectiv in mandatul lui. Stiu ca ce spun este pentru alte tari dar cu apa calda, insa daca nu avem un ideal suntem sortiti pieirii. Intr-o lume normala ar trebui sa nu ne mai dam la gioale si sa luptam pentru drepturile noastre, dar uniti, toti impreuna in asociatii, sa militam pentru recunoasterea drepturilor majoritatii, altfel suntem presul unora jmecheri care s-au infipt pe la Bucale.

--------------------
+
Hack
post 29 Jan 2010, 08:15
Post #7

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

QUOTE(RaR5 @ 28 Jan 2010, 23:52)
Se pot face modificari pentru masini, - camere performante instalate in locasul farului din stanga, cu ecran in habitaclu, deasupra casetofonului.
*

coffee_spitsk.gif M-ai spart!

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
gedan
post 29 Jan 2010, 09:15
Post #8

Membru autentic

From: Dr. Taberei

in general se poate spune ca soferul este de vina intr-un accident, nu masina.
de ce sa introducem restrictii pentru ceva ce nu ne place noua?
in istorie au existat si masini cu trei roti, si cu volan pe dreapta, si pe stanga, sunt model cu postul de conducere central.
nu trebuie sa fim conservatori, problema este sa respectam regulile de circulatie...

--------------------
renault twingo 1996
+
mihai_dorin
post 29 Jan 2010, 09:30
Post #9

Membru autentic

Sa luam un caz concret:

Esti singur in masina si vrei sa depasesti un TIR. Cum te asiguri din fata?

--------------------
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
CGB
post 29 Jan 2010, 09:54
Post #10

CGB

From: behind

am avut ocazia sa conduc o astfel de masina de la tgv la bucuresti. nu e nici o jmecherie. mai incomod e cu schimbatoru. io fiind dreptaci mi-au trebuit fro cativa km sa ma obisnuiesc. in rest nu e nici o branza. vrei sa depasesti, te apleci in stanga si gata. sa nu uitam ca e totusi o masina de 1,5 m latime (n-are 3 m sa trebuiasca sa treci pe scaunu alalalt ca sa vezi) si daca te apleci oleaca in stanga ai rezolvat. iar la tiruri daca te bagi in kuru lor e greu de depasit si c-o masina normala. daca pastrezi o distanta rezonabila fata de tir, ai vizibilitate in fata si il poti depasi fara probleme. e chestie de obisnuinta, nu e mare inginerie.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Laurentziu83
post 29 Jan 2010, 09:57
Post #11

Membru autentic

QUOTE(RaR5 @ 29 Jan 2010, 00:52)

O varianta mai "hardcore" este mutarea volanului in dreapta... ramane cutia de viteze in oglinda, se schimba doar coloana de directie... acum depinde de fiecare..
*

Daaa, si tare bine apreciezi distantele cand te uiti la televizor de pe consola centrala, a?

De curiozitate, ai condus vreodata o masina cu volan pe dreapta ca sa-ti dai cu parerea despre cat de nasol este? Eu personal am condus si recunosc ca nu mi-a mai trebuit a doua oara, nu mai vorbesc ca dadeam din stergatoare cand trebuia sa schimb banda si ca nu nimeream neam vitezele cand schimbam cu stanga.
In nici o tara civilizata din Europa (noi nu suntem acolo, sorry) nu isi cumpara nimeni masina cu volanul pe partea opusa. Ca isi mai cumpara cate unul cate-o excentricitate, mai rar, dar nu o face pentru a o folosi zilnic si mai ales in traficul urban.
Cat despre modificarea unei masini pentru a-i pune volanul pe stanga...sa fim seriosi, numai o caseta de directie noua costa cam 1000 de euro cu tot cu montaj. Si cum la drumurile noastre caseta e un fel de consumabil, sa-si ia cineva gandul ca la dezmembrari gasesti casete de directie bune. Mai e coloana de directie, care costa si ea, mai e plansa de bord, mai sunt modificarile pe la pedalier, care, facute dupa ureche cu bormasina si cu flexul, numai ergonomice nu vor fi pedalele alea. Am uitat ceva? Poate, oricum, intrebati-va daca merita modificarile astea pe vreo jughina de 1500 de euro in care oricum trebuiau bagati bani ca sa o pui pe picioare, ca doar are si ea enspe mii de mile in bord, nu?
As lua o masina cu volan pe dreapta doar s-o duc la tara, sa o inmatriculez la primaria locala si sa nu fie nevoie sa-i fac RCA sau altele, sa pun dimineata sapa in portbagaj si sa ma duc la prasit cu ea pe camp, la pescuit, dar sa nu circul pe drum cu ea.
Cat despre cei ce se gandesc sa-si ia vreo rabla cu volan pe dreapta doar pentru ca e mai ieftin, sfatul meu e sa se reorienteze spre un Logan 1.4, in timp le va aduce mult mai multe satisfactii si vor supravietui acestei experiente.

Eu daca nu as fi avut Megane-ul, decat sa-mi iau vreo excentricitate dintr-asta, de aceeasi bani mi-as fi cumparat un Matiz ca cel din semnatura, si mi-as fi facut mult mai bine treaba, fara sa torn bani in el ca in modificarea vreunei rable.

This post has been edited by Laurentziu83: 29 Jan 2010, 09:59

--------------------
. . .
+
AIX
post 29 Jan 2010, 10:02
Post #12

quite a regular

Pe Valea Oltului, cu vreo 3 luni in urma, era sa mi-o iau de la unul cu o masina cu volan pe dreapta; intrasem in depasire, acceleram puternic, aveam de depasit masina din fata si un tir, cand cel din fata mea a intrat si el in depasire, peste mine. Avea si pasager in stanga, probabil pasagerul i-a spus ca poate sa depaseasca, fara a se uita si in oglinda din stanga. Noroc ca am frane bune, ESP, etc.

--------------------
. . .
+
RaR5
post 29 Jan 2010, 10:27
Post #13

Membru incepator

.
In nici o tara civilizata din Europa (noi nu suntem acolo, sorry) nu isi cumpara nimeni masina cu volanul pe partea opusa. Ca isi mai cumpara cate unul cate-o excentricitate, mai rar, dar nu o face pentru a o folosi zilnic si mai ales in traficul urban.

nu am zis ca este ieftin, usor, rapid, sau o solutie completa la problema volanului pe stanga montarea volanului pe stanga, ci am spus ca este o varianta "hardcore"

credeti sau nu, sunt deja service-uri, (puteti cauta pe acest forum ca a mai fost cel putin un post) care modifica masinile cu volan pe dreapta.

Da, am condus masina cu volan pe partea dreapta, atat la noi, cat si in Anglia, stiu cum este. Nu este o problema majora schimbatul vitezelor pentru o persoana pentru care condusul nu a devenit automatism. Problemele majore sunt la depasrea pe drumurile nationale cu o banda pe sens, judetene, etc. Nu vad probleme de depasire a tirurilor in regim de trafic Urban, tocmai de aceea consider ca sunt persoane care isi cumpara masina cu volan pe dreapta, costa jumate din pretul uneia "traditionale" si acestia le achizitioneaza tocmai pentru a le folosi in oras, in afara avand probleme de coordonare si vizibilitate.

--------------------
Renault 5 GTX, 1.7 B18FT
+
mihai_dorin
post 29 Jan 2010, 10:50
Post #14

Membru autentic

Poate sa fie de x ori mai ieftina, atata timp cat mie ca participant la trafic imi pune viata in pericol, cand iese in depasire fara vizibilitate, eu nu voi fii niciodata de acord cu aceste "fite".

Vrei masina ieftina cu volan pe dreapta? Emigreaza nene in Uk si ramai acolo cu rabla ta.

--------------------
+
gedan
post 29 Jan 2010, 11:18
Post #15

Membru autentic

From: Dr. Taberei

pe lumea asta nu sunt toti albi, mai sunt si negri, galbeni si mulatri, pigmei si guliveri, au toti dreptul sa traiasca .
mai sunt batrani, care conduc la 70-80 de ani, femai care nu se pricep, s.am.d.
atata timp cat platesc impozit si benzina, toti au dreptul sa circule pe strada.

se spune ca romanii sunt o natie prea toleranta.... nu se vede in topicul asta!

--------------------
renault twingo 1996
+
Laurentziu83
post 29 Jan 2010, 11:41
Post #16

Membru autentic

Uite ca nu sunt tolerant, cum nu sunt tolerant nici cu cei a caror masina nu ia ITP-ul pe bune. Daca ar intra in tine un "englez" dintr-asta, si ai ajunge la spital, nu cred ca ai mai fi la fel de tolerant.
Daca nu stim ceva, si nu putem inventa, cel mai bine ii copiem pe cei mai destepti ca noi. Cate masini cu volan pe dreapta ati vazut pe strazile din vestul Europei? Niciuna, nu? Si aia de bine de rau au autostrazi, au drumuri cu mai multe benzi pe sens, pe care poti face o depasire in siguranta chiar si cu volanul in spate, atata timp cat vezi in oglinzi.
Si voi incercati sa spuneti ca pe ulitele noastre de drumuri late de 8-10 metri, pe care ajungi sa o tii zeci de kilometri numai in depasiri, de iti blestemi zilele si decizia de a nu pleca noaptea la drum (cand era mai liber drumul), voi, pe ulitele astea, vreti sa mergeti cu masini cu volan pe dreapta? Pai ramaneti fara jumatate de masina, ca in desenele animate, inca inainte de a apuca sa vedeti daca vine cineva de pe contrasens sau nu? Acu nu ma doare pe mine daca ramaneti voi fara cazanul de 1000 de euro cu volan pe dreapta, dar ma doare de cei care mergeau regulamentar si pe care voi nu i-ati vazut fix pentru ca erau in afara campului vizual.
Am scris si mai sus: costa enorm pentru o masina sa-i muti volanul pe stanga si sa mai si mearga si bine. E mai rentabil sa cumperi la SH direct una normala, ai mai putine batai de cap.

Care-i problema in a achizitiona un Logan SH benzinar cu maxim 100 de mii de km, fata de vreo Laguna SH cu volan pe dreapta si 200 de mii de mile? Cu ce e superioara Laguna? Luxul costa, daca nu ati invatat asta pana acum.

--------------------
. . .
+
UXE
post 29 Jan 2010, 11:57
Post #17

Modelator

Daca ar intra in tine un "englez" dintr-asta, si ai ajunge la spital, nu cred ca ai mai fi la fel de tolerant.

cred ca ai mai multe sanse in romania sa intre in tine un roman cu volan pe stanga decat un englez cu volan pe partea dreapta tongue.gif

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
mihai_dorin
post 29 Jan 2010, 12:03
Post #18

Membru autentic

In tara asta ai mai multe sanse sa intre unul fara carnet sau rca.

Ei vor masini de lux, ieftine, de aceea isi cumpara cu volan pe dreapta. Ca se chinuie sa conduca..asta e partea a 2-a. Important este sa agate gagicile cu masina lui.

--------------------
+
hellcat
post 29 Jan 2010, 12:12
Post #19

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(RaR5 @ 29 Jan 2010, 11:27)
...tocmai de aceea consider ca sunt persoane care isi cumpara masina cu volan pe dreapta, costa jumate din pretul uneia "traditionale" si acestia le achizitioneaza tocmai pentru a le folosi in oras, in afara avand probleme de coordonare si vizibilitate.
*

Incepi sa consideri prost...momentam locuiesc in Bacau sad.gif ...e plin de limuzine Audi de la A6 in sus, septari, M5-uri, jaguari, range-roveruri sport cu volan pa dreapta wink.gif ...deh, "baetii" le-au luat pentru oras, au auzit ei ca sunt economice.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Laurentziu83
post 29 Jan 2010, 12:14
Post #20

Membru autentic

Sa iti iei masina "smechera" cu volan pe dreapta in aceeasi bani in care iti puteai lua una normala si decenta, e culmea manelismului.

--------------------
. . .
+
UXE
post 29 Jan 2010, 12:19
Post #21

Modelator

inseamna ca englezii au aceeasi parere despre cei care merg cu masini cu volan pe stanga?

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
solidconvert
post 29 Jan 2010, 13:04
Post #22

Donator

Un singur argument pot sa gasesc ca fiind favorabil pentru masinile cu volan pe drepta: daca se deplaseaza in aceeasi directie de mers cu mine si gafeaza cu ceva, pot sa-l iau de gat direct din masina fara sa mai trebuiasca sa ma dau jos... wink.gif
In rest nu ma astept la nimic bun din partea lor ca si participanti la trafic... cred ca de cele mai multe ori merg pe ghicite...

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
RaR5
post 29 Jan 2010, 16:36
Post #23

Membru incepator

Daca pui problema asa - ca fiind o fita, da, face sens, e perfect logic, si nu sunt de acord cu asta. Eu ma refeream la persoanele care isi iau.. sa zicem un mondeo pentru mers in oras, si nu au bani pentru una clasica, cu volanul pe partea corecta a masinii, achizitionat de o persoana care are macar 30-35 de ani si cumpara masina din considerente strict materiale.....

Cei care si le iau de fita isi opresc motoarele la semafor pentru ca nu sunt obisnuiti cu cutia de viteze, se baga in depasiri fara sa cugete, si nu stiu sa faca o parcare paralela......

--------------------
Renault 5 GTX, 1.7 B18FT
+
Laurentziu83
post 29 Jan 2010, 22:11
Post #24

Membru autentic

1. Mondeo ca masina numai pentru oras nu e. Am avut Passat in familie, pe langa Clio, si niciodata nu m-a tentat sa iau Passat-ul sa ma plimb prin oras cu el, fix din cauza dimensiunilor. Din acelasi motiv, taica-miu prefera sa foloseasca Matizul prin oras si sa lase Mercedesul in parcare. Motivul: "pana scot Mert-ul de pe locul lui de parcare, cu Matizul deja am trecut de primul semafor".
2. Cine nu isi permite o masina clasica, in mod sigur nu isi cumpara masina "pentru oras", ci isi cumpara masina pentru "de toate", incepand cu pescuit si carat damigene de vin de la tara, pana la mers la munte, mare si alte ocazii cu masina, singura masina din familie.
3. O masina "de anglia" tot te costa mult peste 3000 de euro dupa ce ai reusit sa o inmatriculezi si ai mai schimbat cate ceva la ea. In banii astia gasesti un Logan benzinar in care bagi mult mai putini bani per total.
4. Daca vrei neaparat masina ieftina si economica de oras, iti iei foarte bine un Matiz, cum are tatal meu.
Unui prieten din Mangalia i s-a rupt axul la pompa de apa (neschimbata niciodata in 200 de mii de km de naveta la Constanta), facand praf si restul motorului. A cumparat cu 2000 ron alt Matiz rasturnat pe o parte si si-a luat tot ce ii trebuia de pe el si i-au mai ramas si destule piese pe care sa le vanda mai departe si sa-si scoata banii de reparatii. La ce masina mai poti repeta figura asta?
5. O masina nu se considera "economica" doar prin prisma consumului. Un Logan 1.4 benzina care consuma 7% extraurban poate fi mai economic decat vreun Passat 1.9 tedei care consuma 5%, dar pe care il tii intr-o reparatie continua, pentru ca e un harban. Sa mai vorbim aici de RCA, care naiba stie cat costa in Anglia, stiut fiind ca e ilegal sa il asiguri in Ro?

This post has been edited by Laurentziu83: 29 Jan 2010, 22:12

--------------------
. . .
+
wolfin
post 29 Jan 2010, 22:43
Post #25

Haha

socrul meu detine un renault espace fabricat in 2001 adus din Irlanda.
a fost cumparat cu 2500 eur plus 6000 inmatricularea deci total 4000 eur.
Din pacate (am mers si eu cu ea) nu este pt mers zi de zi.
socrului meu ii convine, cat merge el cu ea prin munti (semenic) nu are trafic dar pe europene cam evita sa mearga cu ea din pricina depasirilor.

masina este super ca dotari (150 hp, cutie automata, plafon sticla, xenon, clima, piele magazie cd 7 locuri etc) dar cum spuneati mai sus este desul de dificil in depasiri (trebuie sa fi de 3 ori mai atent).

Dar..cred ca te obisnuiesti cu timpul si pe dreapta, si cu atentie si fara depasiri oarbe se pot folosi astfel de masini

This post has been edited by wolfin: 29 Jan 2010, 22:50

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
marian-j
post 30 Jan 2010, 00:31
Post #26

Membru autentic

Colega wolfin,zi si matele 6000 "de ron" ca ma incurcai in socoteli! biggrin.gif
In ceea ce il priveste pe socrul tau,cred ca este un om cu judecata limpede care stie sa evaluze corect neajunsurile privitoare la vizibilitatea deficitara a unei masini ce are postul de conducere in partea dreapta in pofida avantajelor de netagadaduit pe care masina respectiva le poate oferi!
Dupa parerea mea nu acest gen de "dreptaci" sunt periculosi in trafic!
Necazurile apar atunci cand la volanul unei "englezoaice" se afla cate un inconstient ce are sub talpa o "herghelie" dar care nu are nici cea mai mica umbra de respect fata de cei cu care imparte soseaua.Daca la lipsa de respect se mai adauga si o tenta tuciurie a "pilotului" situatia se complica si mai tare.
Nu "vorbesc discutii"!Am exemplare de gen prin cartier! death.gif
"Bemveuri" de peste 150cp cu numere de IRL,cefele celor de la volan cat capota de Tico si boturile plin de "goldean"!Dupa mintea mea le-as da 10 ani de puscarie numa' privindu-le fizionomiile!! mad.gif
Ei bine,sa-i vezi pe aia cum circula!!Ii doare fix la "lula" ca mai sunt si altii pe drum!!N-au doua paie cu cu legea sau cu minimul bun-simt!"Cox" si manele!Atata ii duce capul!!Restul?Neimportant!!
Daca un specimen din genul mai sus mentionat ar iesi intr-o depasire "oarba" si s-ar intalni,sa zicem,cu un Magnum singurele aspecte demne de luat in seama ar fi pagubele produse Magnum-ului!Restul?"Pagube colaterale"!! rolleyes.gif La fel cum suntem si noi in viziunea lor!!
Dar ce ne facem daca in loc de un cap tractor da peste un nevinovat a carui masina nu are nici macar airbag-uri?Pe tuciuriu "il iau in brate" 4-6 airbag-uri iar amarastenanul din cealalta masina se transforma in "material" pt stiri!
Colega wolfin,zici matale ca Espace-ul ala circula pe Semenic.Ni-s cumva vecini? rolleyes.gif

This post has been edited by marian-j: 30 Jan 2010, 02:59

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Master01
post 30 Jan 2010, 10:24
Post #27

Membru autentic

Foarte bine zis, marian-j. Depinde de cine sta la volanul englezoaicei. Dar totusi de ce in celelalte tari din U.E.nu circula masini cu volan pe dreapta? Nu cumva pentru ca este interzisa inmatricularea lor?

--------------------
+
mihai_dorin
post 30 Jan 2010, 10:29
Post #28

Membru autentic

Este de cautat chestia asta, sa vedem daca gasim ceva.

--------------------
+
eddie33
post 30 Jan 2010, 16:09
Post #29

Membru autentic

Ma intreb cati din voi ati fost in Anglia ? Voi credeti ca acolo alearga cainii cu covrigi in coada ? Tot ce s-a adus in tara de acolo sunt troace !
Si sunt destui care muncesc acolo....cred ca astia care isi iau masina din UK nu au mai avut masina in viata lor,e singura motovatie sa cumperi asa masina ! blush.gif
Inainte masinile astea nu se puteau inmatricula si mi se parea corect...acum,probil ne impune UE asta.Oare englezii daca sunt in UE de ce nu trec la Euro ?
Asta e,vrem noi sa fim mai catolici ca Papa !

--------------------
Renault Clio Extreme 2004-DCI 80C.P.
+
wolfin
post 30 Jan 2010, 21:03
Post #30

Haha

Marian, o sa o vezi parcata din cand in cand la h Claris
(Valiug). laugh.gif TM CS pe acolo
in rest circula cu normale happy.gif (sofer profesionist cu milionul de km depasiti cand inca nu era alb in cap )

This post has been edited by wolfin: 30 Jan 2010, 21:09

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 17:32
Dacia